Microsoft Visual Studio .NET 2005
- mikem4600
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Λες για το Rotor, ε; Καλό είναι αλλά υστερεί λίγο σε επιδόσεις (σε σχέση με το εμπορικό .NET ή το Mono).PaP wrote:Πάντως επίσημα για ακαδημαικούς σκοπούς το .ΝΕΤ βγάινει από την Μ$ και για FreeBSD !!!
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι τo Mono όμως δεν έχει official support της Ms (σε αντίθεση με το Port για BSD).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- AnINffected
- Gbyte level
Εγω αυτό τον καιρό ξεκινώ με .ΝΕΤ!
Έχω ήδη βάλει .NET 2003 στον υπολογιστή και παίζω με την VSC++ (έτσι για προπόνηση)...
Τι λέτε, να βάλω κατευθείαν 2005 ή να συνεχίζω να παίζω με 2003 και να κάνω και κανα συγκριτικό τεστάκι μετα
Αν δε κάνω λάθος τα επερχόμενα Windows Vista βασίζονται εξολοκλήρου στο .ΝΕΤ Framework.
Έχω ήδη βάλει .NET 2003 στον υπολογιστή και παίζω με την VSC++ (έτσι για προπόνηση)...
Τι λέτε, να βάλω κατευθείαν 2005 ή να συνεχίζω να παίζω με 2003 και να κάνω και κανα συγκριτικό τεστάκι μετα

Αν δε κάνω λάθος τα επερχόμενα Windows Vista βασίζονται εξολοκλήρου στο .ΝΕΤ Framework.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ρε παιδια λυστε μου μια απορια μιας και δεν εχω ακομα δουλεψει με vstudio και .NET :
Πως αξιοποιεις τις βιβλιοθηκες?
Να λαβετε υποψη οτι το μυαλο μου δουλευει ακομα με βαση τη java.
Γενικα πως δουλευει το συστημα?
Πως σε διευκολυνει το IDE ?
Στα java ide's για παραδειγμα εχεις την συμπληρωση της μεθοδου ή την εμφανιση λιστας πιθανον επιλογων μεθοδων και πεδιων που μπορεις να χρησιμοποιησεις.Τι παιζει με το studio?
Πως κολλαει το .NET ?
Πως αξιοποιεις τις βιβλιοθηκες?
Να λαβετε υποψη οτι το μυαλο μου δουλευει ακομα με βαση τη java.
Γενικα πως δουλευει το συστημα?
Πως σε διευκολυνει το IDE ?
Στα java ide's για παραδειγμα εχεις την συμπληρωση της μεθοδου ή την εμφανιση λιστας πιθανον επιλογων μεθοδων και πεδιων που μπορεις να χρησιμοποιησεις.Τι παιζει με το studio?
Πως κολλαει το .NET ?
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι έχω και ένα link με migration techniques για τα τμήματα που δεν υποστηρίζονται πλήρως. Βέβαια είναι ένα χρόνο και παλιά αυτά μιας και δεν παρακολουθώ το project πλέον. Anw εάν υπάρχει ενδιαφέρον να κοιτάξω να το βρώ...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
-
- Gbyte level
- mikem4600
- Gbyte level
Ναι, είχα φτιάξει πολύ παλιά ένα "λεξικό" (με 3 όρους no lessPaP wrote:Εχει φτιάξει ποτέ κανείς εφαρμογή .ΝΕΤ και να την έτρεξε επιτυχώς σε Linux/Mono και αντίστροφα ???

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- tec-goblin
- bit level
Λοιπόν, για την ερώτηση "σε τι σε βοηθάει το IDE" τι να πω... πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για να δεις... Είναι ο προσωπικός σου δούλος. Έχει θεϊκό autocomplete (στο vs 2005 έχεις autocomplete από το πρώτο γράμμα. Υπήρξε φορά που έκανα autocomplete το if). Βάζεις breakpoints και παρακολουθείς τι συμβαίνει στο debug.
Επίσης (αυτό δεν είναι θέμα του IDE είναι θέμα του .NET framework) έχει το ωραιότατο System.Runtime.Debug ή όπως λέγεται το οποίο είναι ΦΙΛΟΣ σου.
Έχει ωραία γούτσου γούτσου εικονίδια που σου φτιάχνουν τη μέρα. Ωραία χρωματάκια για να ξεχωρίζεις τα ονόματα των μεταβλητών των κλάσεων κλπ. Tooltips με τον τύπο και τα σχόλια κάθε μεταβλητής που χρησιμοποιείς (τα σχόλια αν τα έχεις γράψει ως /// με το οποίο μπορείς αυτόματα να βγάλεις xml αναφορές της δομής του προγράμματός σου). Και ωραιότατα ορθογωνιάκια που εμφανίζονται όταν αλλάζεις το όνομα μιας συνάρτησης/μεταβλητής/whatever που σου επιτρέπουν να κάνεις refactor τον κώδικα πολύ γρήγορα, χωρίς να ανοίξεις μενού και βλακείες ή να θυμάσαι άκυρα shortcuts (βλέπε JDeveloper)
Άσχετο: ο SQL Server 2000 είναι στοιχειώδης.
Ο SQL Server 2005 κάνει παπάδες. Έχει data mining συναρτήσεις με απλό interface και ωραία κομψά locking modes που, σε αντίθεση με τα της Oracle, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, χωρίς 100 μάστορες με PhD στις ΒΔ. Όποιος θέλει περισσότερα, μπορώ να του αποστείλω links στο msdn.
These were my 2 non-objective cents.
Επίσης (αυτό δεν είναι θέμα του IDE είναι θέμα του .NET framework) έχει το ωραιότατο System.Runtime.Debug ή όπως λέγεται το οποίο είναι ΦΙΛΟΣ σου.
Έχει ωραία γούτσου γούτσου εικονίδια που σου φτιάχνουν τη μέρα. Ωραία χρωματάκια για να ξεχωρίζεις τα ονόματα των μεταβλητών των κλάσεων κλπ. Tooltips με τον τύπο και τα σχόλια κάθε μεταβλητής που χρησιμοποιείς (τα σχόλια αν τα έχεις γράψει ως /// με το οποίο μπορείς αυτόματα να βγάλεις xml αναφορές της δομής του προγράμματός σου). Και ωραιότατα ορθογωνιάκια που εμφανίζονται όταν αλλάζεις το όνομα μιας συνάρτησης/μεταβλητής/whatever που σου επιτρέπουν να κάνεις refactor τον κώδικα πολύ γρήγορα, χωρίς να ανοίξεις μενού και βλακείες ή να θυμάσαι άκυρα shortcuts (βλέπε JDeveloper)
Άσχετο: ο SQL Server 2000 είναι στοιχειώδης.
Ο SQL Server 2005 κάνει παπάδες. Έχει data mining συναρτήσεις με απλό interface και ωραία κομψά locking modes που, σε αντίθεση με τα της Oracle, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, χωρίς 100 μάστορες με PhD στις ΒΔ. Όποιος θέλει περισσότερα, μπορώ να του αποστείλω links στο msdn.
These were my 2 non-objective cents.
Goo Goo Mucks are Burning Longer
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
πολύ δυναμικό ξεκίνημα!!!Σχεδόν με πείθεις να το βάλω κι εγώ!!!
(αλλά θ αντισταθώ μέχρι τέλους!!!)
(αλλά θ αντισταθώ μέχρι τέλους!!!)
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Δεν πας καλά
Βρε η MS δίνει τσάμπα τα express και σε εσάς που είστε ακόμα στο ΟΠΑ τσάμπα και τα φουλ και ακόμα να το βάλεις; Πραγματικά, αν το χρησιμοποιήσεις, δεν γυρίζεις πίσω. Ειλικρινά.
Και μάθε επιτέλους c#! Είναι πανεύκολη να κάνεις τα βασικά και τα υπόλοιπα είναι κυρίως χρήσιμα για να γράφεις λιγότερο κώδικα... (όταν συνειδητοποίησα ότι στη c# το == μεταξύ strings δουλεύει, ένιωσα ηλίθιος που επί ένα χρόνο δεν το χρησιμοποιούσα έχοντας συνηθίσει τις παραξενιές της java). Καλά, αν δεις τα papers για το τι σκέφτονται να βάλουν στην επόμενη c# θα πάθεις πλάκα. Απλά. Κανονικές εκφράσεις σου λέει κάτι; Ε, κάτι κοντά σε αυτό
Βρε η MS δίνει τσάμπα τα express και σε εσάς που είστε ακόμα στο ΟΠΑ τσάμπα και τα φουλ και ακόμα να το βάλεις; Πραγματικά, αν το χρησιμοποιήσεις, δεν γυρίζεις πίσω. Ειλικρινά.
Και μάθε επιτέλους c#! Είναι πανεύκολη να κάνεις τα βασικά και τα υπόλοιπα είναι κυρίως χρήσιμα για να γράφεις λιγότερο κώδικα... (όταν συνειδητοποίησα ότι στη c# το == μεταξύ strings δουλεύει, ένιωσα ηλίθιος που επί ένα χρόνο δεν το χρησιμοποιούσα έχοντας συνηθίσει τις παραξενιές της java). Καλά, αν δεις τα papers για το τι σκέφτονται να βάλουν στην επόμενη c# θα πάθεις πλάκα. Απλά. Κανονικές εκφράσεις σου λέει κάτι; Ε, κάτι κοντά σε αυτό
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
άντε!!!με ψήσατε και οι δύο (Erevodifwntas και tec-goblin, εννοώ)!!!Την πτυχιακή θα την κάνω σε C# αν μου κάτσει και μετά θα σας γκρινιάζω και στους δύο για τα bugs που θα μου έχουν σπάσει τα νεύρα!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Εγώ είμαι στη διάθεσή σου για κάθε είδους απορίες...
Προκειμένου να έρθεις στο σωστό το δρόμο...
Προκειμένου να έρθεις στο σωστό το δρόμο...
-
- Gbyte level
Διάθεση IDE .Net
Είμαι μεγάλο έτος, και θέλω να προμηθευτώ το IDE της Microsoft για .Net (και SQL Server)
To cslab δίνει κάτι δωρεάν εξ αυτών? Αν ναι με τι προϋποθέσεις? Ευχαριστώ..
To cslab δίνει κάτι δωρεάν εξ αυτών? Αν ναι με τι προϋποθέσεις? Ευχαριστώ..
- Einherjar
- Venus Project Founder
Υπάρχει το σύστημα ELMS (e-academy licence managment system) μέσω του οποίου μπορείς να πάρεις το λογισμικό αυτό. Το link είναι http://msdn60.e-academy.com/gr_11362/
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
- Gbyte level