Το πρόβλημά σου είναι οτι κατά τη "μεταγλώττιση" του κώδικα σε java bytecode(αρχεία .class) είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που λέει στον compiler να μη συμπεριλαμβάνει στο παραγόμενο αρχείο πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς γραμμής (ώστε να είναι διαθέσιμοι για debugging). Για να το διορθώσεις, από το netbeans :oldholborn wrote:εχω το εξής πρόβλημα ,προσπαθώ να κάνω debug με breakpoints αλλά πάντα το αγνοεί και βγάζει αυτό το μήνυμα
Not able to submit breakpoint LineBreakpoint ArrayFill.java : 35, reason: Line number information is missing in the class file arrayfill.ArrayFill.
Invalid LineBreakpoint ArrayFill.java : 35
και ενω έχω βάλει στα properties του project να έχει κωδικοποίηση utf-8
wordpad ?Luke wrote:Με αφορμή το post του Ισοβίτη να επισημάνω (χωρίς να ξέρω αν βοηθήσει σε κάτι) ότι σε ένα αρχείο html το τι λέει το encoding header μπορεί να είναι στην πραγματικότητα διαφορετικό από το encoding στο οποίο έχει πραγματικά αποθηκευτεί το αρχείο.
Μου έχει τύχει να λέει το header για UTF-8 ενώ να αποθηκεύεται στην πραγματικότητα με ISO-8859-1 (ή ISO-8859-1?). Μέσα από το notepad νομίζω δε γίνεται να το τσεκάρεις, ίσως με κάποιο notepad2 ή notepad++.
Code: Select all
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Δοκίμασε το παρακάτω πρόγραμμα:Serendipity wrote:παιδια εμφανιζονται αυτοι οι χαρακτηρες παντου.και μονο οταν κανω edit αυτο το αρχειο με netbeans αν το κανω edit με netbeans εμφανιζονται για παντα αυτα ακομα και αν το ανοιξω μετα με τnotepad,notepad++ κλπ
public class EncodingTest{
public static void main(String[] args){
System.out.println(System.getProperty("file.encoding"));
}
}
java -Dfile.encoding=utf-8 <αρχείο .class ή jar>
run:
UTF-8
BUILD SUCCESSFUL (total time: 1 second)