Γνωριζει κανεις...

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
sheva
bit level
bit level

Γνωριζει κανεις...

Post by sheva » Wed Sep 20, 2006 2:43 am

Γνωριζετε μηπως αν υπαρχει δυνατοτητα με καποιο προγραμμα να δεις ενα αρχειο .jpg το οποιο εχει υποστει επεξεργασια στο paint στην πρωτοτυπη του μορφη; Πχ να εχω κανει μια ζωγραφια σε μια φωτογραφια και να θελω στη συνεχεια να δω τη συγκεκριμενη φωτο χωρις την ζωγραφια.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Sep 20, 2006 4:26 am

:lol: Μπααα.. Θα πρέπει να κρατάς copy όταν θές να ζωγραφήσεις κάτι..
Ιδιαίτερα με το paint που αποθηκεύει τα jpg με baseline encoding (ασε που το jpg εδώ είναι lossy για να είναι μικρά τα αρχειάκια , αυτό έλειπε να κράταγε κ history) δεν υπάρχει περίπτωση.. Προφανώς επίσης πρόγραμμα το οποίο να του δίνεις μια εικόνα (φωτογραφία ανθρώπων / τοπίων κτλ , όχι σχημάτων) ζωγραφισμένη απο πάνω (και προφανώς σε πολλά και random μέρη..) και να σου την αφαιρεί δεν υπάρχει κ δεν νομίζω οτι θα υπάρξει ποτε :)
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο υποθέτω πως θα γίνεται , είναι αν ήσουν τυχερή και έκανε πολύ caching το σύστημα σου εκείνη την ώρα να έχει γραφτεί στην swap του ή να έχει μείνει κανένα thumbnail ή από εκεί και εμπρός να πας τον σκληρό σου δίσκο για μαγνητική ανάλυση μπας και έχει μείνει το μαγνητικό αποτύπωμα των πληροφοριών πριν το overwrite .. :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_drive
http://en.wikipedia.org/wiki/Data_remanence

Αυτά..! :smt025 :smt024
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Wed Sep 20, 2006 9:12 am

σε JPG αποκλείεται. Αυτό που λες γίνεται γενικά σε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα (και όχι το paint των windows) όπως το Photoshop και έχοντας κάνεις τις αλλαγές σε άλλο layer και (σημαντικότερο) έχοντας αποθηκεύση το αρχείο σε μορφή psd (νομίζω ότι αυτή είναι η κατάληξη των αρχείων... δυστυχώς στον υπολογιστή που είμαι δεν έχω το photosoop για να το ελέγξω).
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Wed Sep 20, 2006 10:24 am

αυτή είναι erevo ... .psd
Post Reply

Return to “Software”