Οδηγίες για αρχάριο στο Outlook

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Οδηγίες για αρχάριο στο Outlook

Post by Shocker » Tue Jan 29, 2008 3:30 pm

Να σας ρωτήσω,γίνεται να διαχειρίζομαι το mail της σχολής μεσω outlook ?
Υπάρχουν μήπως πουθενα ακριβής οδηγίες για το τί πρεπει να συμπληρώσω σε κάθε ζητούμενη "φόρμα"/κενο ;
ή μήπως δν βολευει με το Outlook ?

Αλήθεια,γινεται να διαχειρίζομαι και το yahoo ή το gmail μου μέσω του Outlook ?

Υ/Γ:Δν ξερω μπορει να ακουγεται περιεργο αλλα δν το εχω χρησιμοποιήσει ποτε το outlook

Υ/Γ2:Μήπως βολευει καλύτερα τα αντιστοιχο της mozilla ;το Thunderbird εαν δν κάνω λαθος
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Re: Οδηγίες για αρχάριο στο Outlook

Post by P3 » Tue Jan 29, 2008 3:36 pm

Αν δεις στο Πορταλ -> Υπηρεσίες του Venus - Κανονισμοί περιέχεται ένα έγγραφο : Oδηγίες ρύθμισης e-mail client και σύνδεσης FTP μέσω αντίστοιχου client.
Εκεί περιγράφεται πώς να συνδέσεις ένα λογαρισμό του Venus στο Outlook ή Thunderbird. Με παρόμοιο τρόπο γίνεται και για λογαρισμό στο dias.aueb.gr (αυτός είναι Pop3) ή το aueb.gr (αυτός είναι IMAP αλλά σε άλλα ports)

Επίσης από το site του πανεπιστημίου μπορείς να βρεις και άλλες οδηγίες αν δε σε βοηθούν οι παραπάνω. (http://www.aueb.gr/help/#odhgies)

Για να ρυθμίσεις gmail, yahoo, hotmail κτλ πήγαινε στα αντίστοιχα site τους και θα έχουν οδηγίες για τις ρυθμίσεις.

Αυτά!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Tue Jun 10, 2008 12:34 pm

Να ρωτήσω κάτι... δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ e-mail client και είπα να δοκιμάσω το Thunderbird για να δώ τι παίζει... Επειδή διέγραψα όλα τα mail πέρα από τα τελευταία( :-D παλι καλά δεν διάγρψατα mail που είχα σε φακέλους), τα mail σώνονται κάπου τοπικά στον σκληρό μου???Ρωτάω γιατί τώρα τα mail που έχω κρατήσει στο inbox του Thunderbird δεν υπάρχουν όταν μπαίνω από broswer στο mail μου... Και πώς μπορώ να δώ τους φακέλους που έχω/είχα φτιάξει όταν χειριζόμουν το mail Μου μέσα από τον broswer? Θα πρέπει να τα βάλω στα εισερχόμενα και μετά να τα ταξινομήσω σε φακέλους μέσα από το Thunderbird?
:smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Tue Jun 10, 2008 10:50 pm

Master_ex wrote:Ρωτάω γιατί τώρα τα mail που έχω κρατήσει στο inbox του Thunderbird δεν υπάρχουν όταν μπαίνω από broswer στο mail μου...
Υπάρχει κάποιο option "Leave a copy of messages in the server."
Αυτό θα αφήνει τα mail σου πάνω στο server χωρίς να τα διαγράφει όταν τα κατεβάζεις μέσω του client,,,
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue Sep 16, 2008 2:08 pm

Έβαλα κι εγώ τον thunderbird για να τον δοκιμάσω (ως τώρα σε όλα τα accounts που είχα δε χρησιμοποιούσα κάποιον mail client αλλά έμπαινα μέσα από τα web interfaces τους) και έκανα το εξής λάθος. Κατέβασα τοπικά τα mail από τον λογαριασμό mail της σχολής και διαγράφηκαν από τον server. Προφανώς δεν είχα επιλέξει την επιλογή που αναφέρεις netharis.
Μήπως γίνεται να επαναφέρω αυτά τα mail και στον server της σχολής ώστε να μπορώ να βλέπω τα προηγούμενα mail και μέσω του thunderbird αλλά και από το webmail;
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Tue Sep 16, 2008 2:58 pm

Luke wrote:Έβαλα κι εγώ τον thunderbird για να τον δοκιμάσω (ως τώρα σε όλα τα accounts που είχα δε χρησιμοποιούσα κάποιον mail client αλλά έμπαινα μέσα από τα web interfaces τους) και έκανα το εξής λάθος. Κατέβασα τοπικά τα mail από τον λογαριασμό mail της σχολής και διαγράφηκαν από τον server. Προφανώς δεν είχα επιλέξει την επιλογή που αναφέρεις netharis.
Μήπως γίνεται να επαναφέρω αυτά τα mail και στον server της σχολής ώστε να μπορώ να βλέπω τα προηγούμενα mail και μέσω του thunderbird αλλά και από το webmail;
H μόνη(χαζή) λύση που σκέφτηκα είναι να φτιάξεις ένα δεύτερο mail account στο Thunderbird και να κάνεις forward όλα τα mail σου στο λογαριασμό σου στο Dias.
Δεν νομίζω να μπορείς να πειράξεις κάτι μέσω pine-περιοχής σου στο Δία.
Image
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue Sep 16, 2008 4:30 pm

Κάτι τέτοιο θα κάνω. Αν και χωρίς δεύτερο account μπορώ να στείλω μηνύματα στον εαυτό μου. :)

Κάτι άλλο που παρατήρησα. Με το που επιλέγω ένα μήνυμα (με απλό κλικ) κατευθείαν μαρκάρεται σαν να έχει διαβαστεί. Μπορώ να το αποφύγω αυτό γιατί μου φαίνεται λίγο κουραστικό να πρέπει να ξαναμαρκάρω κάποια που δεν τα έχω πραγματικά διαβάσει ως μη αναγνωσμένα. Αν γινόταν π.χ. το ίδιο πράγμα αλλά με διπλό κλικ θα ήταν πολύ πιο βολικό νομίζω.
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Tue Sep 16, 2008 5:05 pm

Στο outlook express υπάρχει αυτό το setting:
Image

Λογικά υπάρχει και σε Thunderbird αλλά αυτή τη στιγμή δεν τον έχω επάνω.
Image
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue Sep 16, 2008 10:25 pm

Σωστά, υπάρχει. Το είχα ψάξει και νωρίτερα αλλά δεν το είχα δει. Είναι στο Tools --> Options --> Advanced στο General tab, σε περίπτωση που ενδιαφέρει και κανέναν άλλο.

[Προσθήκη]
Βρέθηκε λύση για το παραπάνω πρόβλημα με το παρακάτω φοβερό extension που διατηρεί όλες τις πληροφορίες του αρχικού μηνύματος (π.χ. αποστολέα, ακόμα και την original ημερομηνία αποστολής).
mailredirect
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Jun 12, 2010 4:32 pm

Ο θείος μου θέλει να τυπώνει τα mail του ένα-ένα. Ομως μου λέει ότι το Outlook όταν έχει υπάρξει συζήτηση (reply, ξαναreply κοκ) τυπώνει και όλα τα προηγούμενα και δεν έχει βρει ρύθμιση για να τυπώνει ένα mail απο αυτή τη συζήτηση μονο του.

Εκτός απο print screen, υπάρχει καμια τέτοια επιλογή στο Outlook?

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Jun 12, 2010 5:52 pm

Αφού όταν γίνεται reply περιέχει με > > > τα προηγούμενα μηνύματα - οπότε δεν μπορεί να καταλάβει το outlook και κάθε outlook πού τελειώνει το τελευταίο μήνυμα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω, άρα δεν θα περίμενα να έχει κάτι άλλο το outlook.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Jun 13, 2010 12:50 pm

Zifnab wrote:Αφού όταν γίνεται reply περιέχει με > > > τα προηγούμενα μηνύματα - οπότε δεν μπορεί να καταλάβει το outlook και κάθε outlook πού τελειώνει το τελευταίο μήνυμα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω, άρα δεν θα περίμενα να έχει κάτι άλλο το outlook.
Ναι ρε όντως, απλά δεν θέλουν κάθε φορά να κάνουν edit, save και μετά εκτύπωση. Αρα η μόνη λύση είναι να σβήνουν το "Stoupeace wrote: ....", αλλά δεν είναι και πολύ αποτελεσματική λύση για μια εταιρεία αυτό.

Anyway thanks :smt006
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Sun Jun 13, 2010 3:05 pm

Ε, τότε μία είναι η λύση (μεταξύ σοβαρού και αστείου):
Τους φτιάχνεις εσύ ένα πρόγραμμα που θα σβήνει όλα τα quotes αυτοματοποιημένα και θα πάρεις και χαρτζηλίκι. :-D
Post Reply

Return to “Software”