Οδηγίες για αρχάριο στο Outlook
- Shocker
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Οδηγίες για αρχάριο στο Outlook
Να σας ρωτήσω,γίνεται να διαχειρίζομαι το mail της σχολής μεσω outlook ?
Υπάρχουν μήπως πουθενα ακριβής οδηγίες για το τί πρεπει να συμπληρώσω σε κάθε ζητούμενη "φόρμα"/κενο ;
ή μήπως δν βολευει με το Outlook ?
Αλήθεια,γινεται να διαχειρίζομαι και το yahoo ή το gmail μου μέσω του Outlook ?
Υ/Γ:Δν ξερω μπορει να ακουγεται περιεργο αλλα δν το εχω χρησιμοποιήσει ποτε το outlook
Υ/Γ2:Μήπως βολευει καλύτερα τα αντιστοιχο της mozilla ;το Thunderbird εαν δν κάνω λαθος
Υπάρχουν μήπως πουθενα ακριβής οδηγίες για το τί πρεπει να συμπληρώσω σε κάθε ζητούμενη "φόρμα"/κενο ;
ή μήπως δν βολευει με το Outlook ?
Αλήθεια,γινεται να διαχειρίζομαι και το yahoo ή το gmail μου μέσω του Outlook ?
Υ/Γ:Δν ξερω μπορει να ακουγεται περιεργο αλλα δν το εχω χρησιμοποιήσει ποτε το outlook
Υ/Γ2:Μήπως βολευει καλύτερα τα αντιστοιχο της mozilla ;το Thunderbird εαν δν κάνω λαθος
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Re: Οδηγίες για αρχάριο στο Outlook
Αν δεις στο Πορταλ -> Υπηρεσίες του Venus - Κανονισμοί περιέχεται ένα έγγραφο : Oδηγίες ρύθμισης e-mail client και σύνδεσης FTP μέσω αντίστοιχου client.
Εκεί περιγράφεται πώς να συνδέσεις ένα λογαρισμό του Venus στο Outlook ή Thunderbird. Με παρόμοιο τρόπο γίνεται και για λογαρισμό στο dias.aueb.gr (αυτός είναι Pop3) ή το aueb.gr (αυτός είναι IMAP αλλά σε άλλα ports)
Επίσης από το site του πανεπιστημίου μπορείς να βρεις και άλλες οδηγίες αν δε σε βοηθούν οι παραπάνω. (http://www.aueb.gr/help/#odhgies)
Για να ρυθμίσεις gmail, yahoo, hotmail κτλ πήγαινε στα αντίστοιχα site τους και θα έχουν οδηγίες για τις ρυθμίσεις.
Αυτά!
Εκεί περιγράφεται πώς να συνδέσεις ένα λογαρισμό του Venus στο Outlook ή Thunderbird. Με παρόμοιο τρόπο γίνεται και για λογαρισμό στο dias.aueb.gr (αυτός είναι Pop3) ή το aueb.gr (αυτός είναι IMAP αλλά σε άλλα ports)
Επίσης από το site του πανεπιστημίου μπορείς να βρεις και άλλες οδηγίες αν δε σε βοηθούν οι παραπάνω. (http://www.aueb.gr/help/#odhgies)
Για να ρυθμίσεις gmail, yahoo, hotmail κτλ πήγαινε στα αντίστοιχα site τους και θα έχουν οδηγίες για τις ρυθμίσεις.
Αυτά!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Να ρωτήσω κάτι... δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ e-mail client και είπα να δοκιμάσω το Thunderbird για να δώ τι παίζει... Επειδή διέγραψα όλα τα mail πέρα από τα τελευταία(
παλι καλά δεν διάγρψατα mail που είχα σε φακέλους), τα mail σώνονται κάπου τοπικά στον σκληρό μου???Ρωτάω γιατί τώρα τα mail που έχω κρατήσει στο inbox του Thunderbird δεν υπάρχουν όταν μπαίνω από broswer στο mail μου... Και πώς μπορώ να δώ τους φακέλους που έχω/είχα φτιάξει όταν χειριζόμουν το mail Μου μέσα από τον broswer? Θα πρέπει να τα βάλω στα εισερχόμενα και μετά να τα ταξινομήσω σε φακέλους μέσα από το Thunderbird?

http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- netharis
- Venus Former Team Member
Υπάρχει κάποιο option "Leave a copy of messages in the server."Master_ex wrote:Ρωτάω γιατί τώρα τα mail που έχω κρατήσει στο inbox του Thunderbird δεν υπάρχουν όταν μπαίνω από broswer στο mail μου...
Αυτό θα αφήνει τα mail σου πάνω στο server χωρίς να τα διαγράφει όταν τα κατεβάζεις μέσω του client,,,

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Έβαλα κι εγώ τον thunderbird για να τον δοκιμάσω (ως τώρα σε όλα τα accounts που είχα δε χρησιμοποιούσα κάποιον mail client αλλά έμπαινα μέσα από τα web interfaces τους) και έκανα το εξής λάθος. Κατέβασα τοπικά τα mail από τον λογαριασμό mail της σχολής και διαγράφηκαν από τον server. Προφανώς δεν είχα επιλέξει την επιλογή που αναφέρεις netharis.
Μήπως γίνεται να επαναφέρω αυτά τα mail και στον server της σχολής ώστε να μπορώ να βλέπω τα προηγούμενα mail και μέσω του thunderbird αλλά και από το webmail;
Μήπως γίνεται να επαναφέρω αυτά τα mail και στον server της σχολής ώστε να μπορώ να βλέπω τα προηγούμενα mail και μέσω του thunderbird αλλά και από το webmail;
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- netharis
H μόνη(χαζή) λύση που σκέφτηκα είναι να φτιάξεις ένα δεύτερο mail account στο Thunderbird και να κάνεις forward όλα τα mail σου στο λογαριασμό σου στο Dias.Luke wrote:Έβαλα κι εγώ τον thunderbird για να τον δοκιμάσω (ως τώρα σε όλα τα accounts που είχα δε χρησιμοποιούσα κάποιον mail client αλλά έμπαινα μέσα από τα web interfaces τους) και έκανα το εξής λάθος. Κατέβασα τοπικά τα mail από τον λογαριασμό mail της σχολής και διαγράφηκαν από τον server. Προφανώς δεν είχα επιλέξει την επιλογή που αναφέρεις netharis.
Δεν νομίζω να μπορείς να πειράξεις κάτι μέσω pine-περιοχής σου στο Δία.

"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Κάτι τέτοιο θα κάνω. Αν και χωρίς δεύτερο account μπορώ να στείλω μηνύματα στον εαυτό μου.
Κάτι άλλο που παρατήρησα. Με το που επιλέγω ένα μήνυμα (με απλό κλικ) κατευθείαν μαρκάρεται σαν να έχει διαβαστεί. Μπορώ να το αποφύγω αυτό γιατί μου φαίνεται λίγο κουραστικό να πρέπει να ξαναμαρκάρω κάποια που δεν τα έχω πραγματικά διαβάσει ως μη αναγνωσμένα. Αν γινόταν π.χ. το ίδιο πράγμα αλλά με διπλό κλικ θα ήταν πολύ πιο βολικό νομίζω.

Κάτι άλλο που παρατήρησα. Με το που επιλέγω ένα μήνυμα (με απλό κλικ) κατευθείαν μαρκάρεται σαν να έχει διαβαστεί. Μπορώ να το αποφύγω αυτό γιατί μου φαίνεται λίγο κουραστικό να πρέπει να ξαναμαρκάρω κάποια που δεν τα έχω πραγματικά διαβάσει ως μη αναγνωσμένα. Αν γινόταν π.χ. το ίδιο πράγμα αλλά με διπλό κλικ θα ήταν πολύ πιο βολικό νομίζω.
- netharis
Στο outlook express υπάρχει αυτό το setting:

Λογικά υπάρχει και σε Thunderbird αλλά αυτή τη στιγμή δεν τον έχω επάνω.

Λογικά υπάρχει και σε Thunderbird αλλά αυτή τη στιγμή δεν τον έχω επάνω.

Σωστά, υπάρχει. Το είχα ψάξει και νωρίτερα αλλά δεν το είχα δει. Είναι στο Tools --> Options --> Advanced στο General tab, σε περίπτωση που ενδιαφέρει και κανέναν άλλο.
[Προσθήκη]
Βρέθηκε λύση για το παραπάνω πρόβλημα με το παρακάτω φοβερό extension που διατηρεί όλες τις πληροφορίες του αρχικού μηνύματος (π.χ. αποστολέα, ακόμα και την original ημερομηνία αποστολής).
mailredirect
[Προσθήκη]
Βρέθηκε λύση για το παραπάνω πρόβλημα με το παρακάτω φοβερό extension που διατηρεί όλες τις πληροφορίες του αρχικού μηνύματος (π.χ. αποστολέα, ακόμα και την original ημερομηνία αποστολής).
mailredirect
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Ο θείος μου θέλει να τυπώνει τα mail του ένα-ένα. Ομως μου λέει ότι το Outlook όταν έχει υπάρξει συζήτηση (reply, ξαναreply κοκ) τυπώνει και όλα τα προηγούμενα και δεν έχει βρει ρύθμιση για να τυπώνει ένα mail απο αυτή τη συζήτηση μονο του.
Εκτός απο print screen, υπάρχει καμια τέτοια επιλογή στο Outlook?
Danke
Εκτός απο print screen, υπάρχει καμια τέτοια επιλογή στο Outlook?
Danke

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Zifnab
- Academic status: MSc
Αφού όταν γίνεται reply περιέχει με > > > τα προηγούμενα μηνύματα - οπότε δεν μπορεί να καταλάβει το outlook και κάθε outlook πού τελειώνει το τελευταίο μήνυμα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω, άρα δεν θα περίμενα να έχει κάτι άλλο το outlook.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Ναι ρε όντως, απλά δεν θέλουν κάθε φορά να κάνουν edit, save και μετά εκτύπωση. Αρα η μόνη λύση είναι να σβήνουν το "Stoupeace wrote: ....", αλλά δεν είναι και πολύ αποτελεσματική λύση για μια εταιρεία αυτό.Zifnab wrote:Αφού όταν γίνεται reply περιέχει με > > > τα προηγούμενα μηνύματα - οπότε δεν μπορεί να καταλάβει το outlook και κάθε outlook πού τελειώνει το τελευταίο μήνυμα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω, άρα δεν θα περίμενα να έχει κάτι άλλο το outlook.
Anyway thanks

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Ε, τότε μία είναι η λύση (μεταξύ σοβαρού και αστείου):
Τους φτιάχνεις εσύ ένα πρόγραμμα που θα σβήνει όλα τα quotes αυτοματοποιημένα και θα πάρεις και χαρτζηλίκι.
Τους φτιάχνεις εσύ ένα πρόγραμμα που θα σβήνει όλα τα quotes αυτοματοποιημένα και θα πάρεις και χαρτζηλίκι.