Visual Studio 2008 License
Visual Studio 2008 License
Ξέρει κανείς αν επιτρέπεται να πουλήσουμε δικό μας λογισμικό που έχει γραφεί με τη βοήθεια του vs2008 που μας δίνουν από το πανεπιστήμιο?
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Re: Visual Studio 2008 License
http://autonoma.edu/Document/MSDNAA.pdf
http://msdn.microsoft.com/en-us/academic/bb250608.aspx
# Restrictions. You may not use the software:
* for commercial purposes; or
* to develop and maintain your own administrative or IT systems.
Microsoft FTW!
Microsoft FTW!

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Εδιαφερον δεν το ηξερα αυτο.Μην παμε καμια φυλακη χωρις να το καταλαβουμε!!!http://autonoma.edu/Document/MSDNAA.pdf
Microsoft FTW!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
-
- Venus Former Team Member
νομίζω ότι το license του express έχει αλλάξει και προσφέρει commercial software support πλέον ...
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Yep ..The Punisher wrote:νομίζω ότι το license του express έχει αλλάξει και προσφέρει commercial software support πλέον ...
Αυτό ήθελα να γράψω μόλις τώρα αλλά με πρόλαβες..

Αν θέλετε τίμιο development με MS προϊόν χωρίς να πληρώσετε κάτι δοκιμάστε το Visual Studio Express..

( το οποίο από πέρσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για commercial products..! )
Αλλά σε κάθε περίπτωση και πάλι δεν είναι GPL οπότε..

-
- Gbyte level
Όντως... μία από τις διαφορές του είναι και ότι λειτουργεί.....
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Η gpl παραγει μια γκαντεμιουργο δυναμη που ευθυνεται για τις κακοτοπιες του καθε προγραμματος.αν το ιδιο προγραμμα ηταν κλειστου κωδικα σιγουρα δεν θα ειχε bugs.
Α ναι..και αν τυχον βρισκαμε θα ηταν πιο ευκολο να διορθωθουν απο οτι ενος προγραμματος ανοιχτου κωδικα
Α ναι..και αν τυχον βρισκαμε θα ηταν πιο ευκολο να διορθωθουν απο οτι ενος προγραμματος ανοιχτου κωδικα
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Δεν θα απαντήσω , αυτό που είπες ήταν απλά LoL .. Ελπίζω να το είπες για πλάκα ..Erevodifwntas wrote:Όντως... μία από τις διαφορές του είναι και ότι λειτουργεί.....

-
- Gbyte level
Μετά από τόσο καιρό στο forum ακόμα να με καταλάβεις? ;-)AmmarkoV wrote:Ελπίζω να το είπες για πλάκα ..
- djsolid
- Kilobyte level
AmmarkoV wrote: σε κάθε περίπτωση και πάλι δεν είναι GPL οπότε..
Η αλήθεια είναι ότι από άδειες δεν γνωρίζω και πάρα πολλά αλλά γιατί με ένα Express προιόν δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι με GPL αφού δεν έχει licening restrictions?Can I use Express Editions for commercial use?
Yes, there are no licensing restrictions for applications built using Visual Studio Express Editions.
http://www.microsoft.com/express/suppor ... fault.aspx
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Εσύ μπορείς να φτιάξεις κάτι το οποίο θα δώσεις στον κόσμο κάτω από GPL ( δηλαδή free και τα binaries και ο κώδικας και θα μπορεί κάποιος τρίτος να κάνει μια δική του προσθήκη κοκ )
Το Visual Studio όμως το ίδιο δεν είναι GPL , εννοώντας οτι πχ στον VsFTPd FTP Server που έχω στήσει ( που είναι GPL ) πχ μπορούσα να ανοίξω τον κώδικα και να βάλω κάποια counters στο login , να εισάγω delays και να βάλω και ένα μήνυμα που αλλάζει κάθε μέρα από μόνο του , και να το συνδέσω και με μια βιβλιοθήκη μου έτσι ωστε να υποστηρίζω κάποιες δικές μου εντολές
, γενικά μπορώ να κάνω οτιδήποτε και ένα recompile και να το έχω στα μέτρα μου , αν εχω το MS Χ Express ( οπού X = Visual Studio , SQL , κτλ κτλ κτλ ) δεν μπορώ να κάνω πολλά πράματα! Δεν θα μπορούσα πχ να κάνω το Visual Studio να κάνει Compile FreePascal code ( ένα πάραδειγμα μου ήρθε τώρα.. ) ..
Σαν εργαλεία είναι πχ σαν να έχεις αυτοκίνητο , να μπορείς να το πάς σε όποιο δρόμο και όποια χώρα και να το δώσεις σε όποιον θές , απλά απαγορεύεται να κάνεις μετατροπές ( Pimp my ride και έτσι για τους σκοπούς της παρομοίωσης.. )
Αυτή είναι η διαφορά ενός προϊόντoς που δεν έχει licensing restrictions στο παραγώμενο πρόγραμμα με ένα προϊόν GPL..
Το Visual Studio όμως το ίδιο δεν είναι GPL , εννοώντας οτι πχ στον VsFTPd FTP Server που έχω στήσει ( που είναι GPL ) πχ μπορούσα να ανοίξω τον κώδικα και να βάλω κάποια counters στο login , να εισάγω delays και να βάλω και ένα μήνυμα που αλλάζει κάθε μέρα από μόνο του , και να το συνδέσω και με μια βιβλιοθήκη μου έτσι ωστε να υποστηρίζω κάποιες δικές μου εντολές

Σαν εργαλεία είναι πχ σαν να έχεις αυτοκίνητο , να μπορείς να το πάς σε όποιο δρόμο και όποια χώρα και να το δώσεις σε όποιον θές , απλά απαγορεύεται να κάνεις μετατροπές ( Pimp my ride και έτσι για τους σκοπούς της παρομοίωσης.. )

Αυτή είναι η διαφορά ενός προϊόντoς που δεν έχει licensing restrictions στο παραγώμενο πρόγραμμα με ένα προϊόν GPL..
Last edited by AmmarkoV on Sun Oct 05, 2008 9:15 pm, edited 1 time in total.

- cyberpython
- Mbyte level
Η άδεια παίζει ρόλο και στο πως θα τα χρησιμοποιήσεις. Π.χ. σε προϊόντα που περιλαμβάνουν και μέρη όπως libraries κλπ. η άδεια χρήσης παίζει ρόλο και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το linking. Για παράδειγμα αν ένα πρόγραμμά σου χρησιμοποιεί μία GPLed βιβλιοθήκη αλλά θέλεις το πρόγραμμα να είναι "κλειστού" κώδικα, τότε πρέπει υποχρεωτικά να μην γίνει στατικό linking με τη βιβλιοθήκη (αλλά μπορείς να δώσεις τη βιβλιοθήκη μαζί με το πρόγραμμά σου σημειώνοντας της άδεια χρήσης της). Γενικά, είναι πολλά τα "κόλπα" που παίζουν στις άδειες χρήσης και θέλει προσοχή (και ενίοτε καλό δικηγόρο
)...

necrofear_13 wrote: * to develop and maintain your own administrative or IT systems.
Γιατί αν π.χ. στήσεις ένα web server και χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα που έχεις από το MSDNAA (και μπορούσες να το κάνεις νόμιμα), ποιό το κέρδος της MS? Τα προϊόντα αυτά είναι διαθέσιμα σε εμάς σα φοιτητές, όχι επειδή η MS έχει καλή καρδιά, αλλά επειδή αν μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα εργαλεία τότε αύριο που θα βγούμε στην αγορά εργασίας θα είμαστε αναγκασμένοι να τα αποκτήσουμε (η επιχείριση δηλαδή όχι εμείς ως ιδιώτες - εκτός και αν εμείς είμαστε ο επιχειρηματίας) ώστε να παράγουμε.ultimate_aektzis wrote:wtf,γιατι το 2?Με ποια ακριβως λογικη?
- djsolid
- Kilobyte level
Μάλιστα τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Και γενικά συμφωνώ μαζί σου αμα κάνεις κάτι για hobby αλλά αμα θέλεις κάτι άλλο όπως είπε και ο Erevodifwntas

Όντως... μία από τις διαφορές του είναι και ότι λειτουργεί.....

- cyberpython
- Mbyte level
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Ναι γιαυτό με Linux έχω 3 μήνες uptime μεταξύ ενός shutdown.. Και κλείνω το PC μόνο για να του ρουφίξω την σκόνηdjsolid & Erevodifwntas wrote:Όντως... μία από τις διαφορές του είναι και ότι λειτουργεί.....

Και αν αλλάξω σκληρό δίσκο ή motherboard δεν χρειάζεται να αλλάξω license και μπορώ να βάλω από το ίδιο CD το λειτουργικό σε 10000000 PC κάνοντας 10 installations την ημέρα και θα είναι πάντα up to date και τρέχει σφαίρα σε μηχανήματα στα οποία τα Vista κάνουν 3 λεπτά να ξεκινήσουν και έχω XGL αντί για το ίδιο Shell εδώ και 15 χρόνια και αν θέλω μπορώ να φτιάξω το δικό μου distribution και έναν WebServer μπορώ να στήσω σε PC με ένα DIMMακι 16MB Ram και και και και ..
Επειδή το GPL λειτουργεί σαν μοντέλο ..

Software is like sex: It's better when it's free. (Linus Torvalds)

-
- Gbyte level
Άστα και η λίστα με τα προγράμματα που δεν λειτουργούν είναι ακόμα μεγαλύτερη ;-)cyberpython wrote:@Erevodifwntas & djSolid:
https://glassfish.dev.java.net/
http://www.eclipse.org/
http://www.netbeans.org/
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(για να ρίξω και λίγο νερό, στη λίστα είναι και τα frontpage, msn search)
- cyberpython
- Mbyte level
Σ' αυτό έχεις δίκιο. Λογικό είναι... Η GPL/LGPL όπως και άλλες free/open-source licenses είναι προτιμώμενες από το σύνολο σχεδόν των μικρών/προσωπικών projects ανθρώπων που πολλές φορές κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή είναι απλοί χομπίστες. Οπότε λογικό είναι μεγάλος αριθμός να μη λειτουργεί όπως θα έπρεπε... Στο κάτω-κάτω όποιος έχει πρόβλημα, ας βελτιώσει τον κώδικα....Erevodifwntas wrote: Άστα και η λίστα με τα προγράμματα που δεν λειτουργούν είναι ακόμα μεγαλύτερη ;-)
(για να ρίξω και λίγο νερό, στη λίστα είναι και τα frontpage, msn search)
Από την άλλη θεωρώ οτι για ένα εμπορικό προϊόν κλειστού κώδικα είναι ανεπίτρεπτο να μη λειτουργεί σωστά - αφ' ενός επειδή ο χρήστης έχει πληρώσει για να το χρησιμοποιήσει (αλλά αυτό μπορεί να ισχύει και για Open-Source προγράμματα), αφ' ετέρου επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι γι' αυτό (πέρα από bug reports και email με παράπονα)...
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Εγώ παλι ξέρω οτι σε GPL/LGPL παίζει Open Office , Firefox , VLC , Gimp , Pidgin και ολα αυτά crossplatform ενώ επίσης και το ο,τιδήποτε Web Based και out of the box και οτι μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερη usability από ένα Windows μηχάνημα ( για να μην αναφέρω ταχύτητα , ασφάλεια , ευκολία , administration , κόστος κτλ κτλ ) ..
Το οτι δεν υπάρχει Frontpage , MS Paint και το Notepad δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα ( αν και ακόμα και αυτά παίζουν με Wine , Cedega
κτλ..)
Επίσης την τελευταία φορά που κοίταξα στο βιβλίο οι ανώτερες γλώσσες όπως η ISO C++ ( και όχι η assembly .. ) δημιουργήθηκαν για να υπάρχει portability από hardware σε hardware και από πλατφόρμα σε πλατφόρμα..
Επίσης υπάρχει και η ισοδυναμία των προγραμμάτων οπότε οτι τρέχει σε Windows μπορεί "θεωρητικά" να τρέχει και σε Linux κτλ ..
Ο μόνος λόγος λοιπόν για να χρησιμοποιήσει κανείς Visual Studio ( προσωπικά έχω βρεί να είναι ) να χρησιμοποιήσει Direct X , MS Speech API ή κάτι το οποίο χρειάζεται Visual Studio για να γίνει compile λόγω του (κακού , non ISO ) τρόπου που είναι γραμμένο.. Το IDE μου είναι αδιάφορο..
Το οτι δεν υπάρχει Frontpage , MS Paint και το Notepad δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα ( αν και ακόμα και αυτά παίζουν με Wine , Cedega

GPL / LGPL επίσης δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι εμπορικό.. Η να πουλήσεις τις υπηρεσίες σου.. Απλά δεν είναι ανάγκη να έχεις νταβατζή την Microsoft..cyberpython wrote:Λογικό είναι... Η GPL/LGPL όπως και άλλες free/open-source licenses είναι προτιμώμενες από το σύνολο σχεδόν των μικρών/προσωπικών projects ανθρώπων που πολλές φορές κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή είναι απλοί χομπίστες.

Επίσης την τελευταία φορά που κοίταξα στο βιβλίο οι ανώτερες γλώσσες όπως η ISO C++ ( και όχι η assembly .. ) δημιουργήθηκαν για να υπάρχει portability από hardware σε hardware και από πλατφόρμα σε πλατφόρμα..
Επίσης υπάρχει και η ισοδυναμία των προγραμμάτων οπότε οτι τρέχει σε Windows μπορεί "θεωρητικά" να τρέχει και σε Linux κτλ ..
Ο μόνος λόγος λοιπόν για να χρησιμοποιήσει κανείς Visual Studio ( προσωπικά έχω βρεί να είναι ) να χρησιμοποιήσει Direct X , MS Speech API ή κάτι το οποίο χρειάζεται Visual Studio για να γίνει compile λόγω του (κακού , non ISO ) τρόπου που είναι γραμμένο.. Το IDE μου είναι αδιάφορο..

-
- Gbyte level
Δε λες και ευτυχώς που δεν υπάρχουν?AmmarkoV wrote:Το οτι δεν υπάρχει Frontpage , MS Paint και το Notepad δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα ( αν και ακόμα και αυτά παίζουν με Wine , Cedegaκτλ..)
Εδώ θα διαφωνήσουμε. Το IDE είναι το σημαντικότερο εργαλείο σου (μετά την έμπνευση). Και δυστυχώς ή ευτυχώς, προς το παρόν το Visual Studio είναι τελείως διαφορετική κλάση από τα υπόλοιπα (Open Source ή μη).AmmarkoV wrote:Ο μόνος λόγος λοιπόν για να χρησιμοποιήσει κανείς Visual Studio ( προσωπικά έχω βρεί να είναι ) να χρησιμοποιήσει Direct X , MS Speech API ή κάτι το οποίο χρειάζεται Visual Studio για να γίνει compile λόγω του (κακού , non ISO ) τρόπου που είναι γραμμένο.. Το IDE μου είναι αδιάφορο..
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Όντως θα διαφωνήσουμε , το Notepad2 και το Kate μου είναι υπέρ αρκετά μαζί με μια σελίδα Α4..Erevodifwntas wrote:Εδώ θα διαφωνήσουμε. Το IDE είναι το σημαντικότερο εργαλείο σου (μετά την έμπνευση).

- cyberpython
- Mbyte level
Erevodifwntas wrote: Εδώ θα διαφωνήσουμε. Το IDE είναι το σημαντικότερο εργαλείο σου (μετά την έμπνευση). Και δυστυχώς ή ευτυχώς, προς το παρόν το Visual Studio είναι τελείως διαφορετική κλάση από τα υπόλοιπα (Open Source ή μη).
Εδώ θα διαφωνήσω με όλους : Eclipse FTWAmmarkoV wrote: Όντως θα διαφωνήσουμε , το Notepad2 και το Kate μου είναι υπέρ αρκετά μαζί με μια σελίδα Α4..