Εφαρμογή π δείχνει τη χρήση-traffic Ιντερνετ ενός adslrouter

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
poly13
byte level
byte level
Academic status: N>4
Εφαρμογή π δείχνει τη χρήση-traffic Ιντερνετ ενός adslrouter

Post by poly13 » Tue Nov 03, 2009 3:05 pm

Εχει κανεις καμια ιδεα για καμια εφαρμογη που να παρουσιαζει το "internet traffic" σε ενα μοντεμ-ρουτερ. Εχω βρει αρκετα εργαλεία (οπως Networx, freemeterNetwork) αλλα όλα δειχνουν το traffic μονο του υπολογιστή που τρεχω το προγραμμα.
Δεν θέλω κατι εξειδικευμενο απλα θελω να βλέπω ποιος και ποσο bandwidth καταναλώνει καθε pc που εχω στο σπιτι μου.
Ἓν οἶδα, ὅτι οὐδὲν οἶδα.
All I know is that I know nothing
I know nothing except the fact of my ignorance
netharis
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Εφαρμογή π δείχνει τη χρήση-traffic Ιντερνετ ενός adslrouter

Post by netharis » Tue Nov 03, 2009 8:20 pm

Αυτό εξαρτάται απο τι router/switch διαθέτεις. Πρακτικά πρέπει να εγκαταστήσεις πάνω σε αυτό κάποιο λογισμικό που να κάνει SNMP Monitoring. Aρκετά router παίζουν με BusyBox, άρα μπορείς να κάνεις telnet και να το ψάξεις απο εκεί.
Επίσης τσέκαρε το OpenWRT. Άν το υποστηρίζει το router σου μπορεί να κάνει θαύματα ;)
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Εφαρμογή π δείχνει τη χρήση-traffic Ιντερνετ ενός adslrouter

Post by Luke » Tue Nov 03, 2009 8:26 pm

Νομίζω πως αυτό που θες να κάνεις γίνεται μέσω του Wireshark.
Αν και σαν εφαρμογή είναι λίγο βαριά διότι καταγράφει την κίνηση κάθε πακέτου. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτό μέσω κάποιας ρύθμισης, δεν το έχω ψάξει αρκετά. Ρίξε μια ματιά κι εδώ.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Post Reply

Return to “Software”