Τι ειναι το καλυτερο??

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
nikosk
Venus Former Team Member
Academic status: N>4
Τι ειναι το καλυτερο??

Post by nikosk » Tue Dec 28, 2010 2:04 pm

πηρα ενα νεο laptop!! τα open office ειναι καλο να τα περασω ?γιατι εχει τα ms offise 2007 αλλα για trial(30 χρησεισ μονο) :-( !!!
επισης εχει trial mcaffe antivirus :-( !!! ξερει κανεισ κανενα καλο freeware antivirus να βαλω?? εχει κανεις ιδεα αν το microsoft security essentials ειναι καλο???
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Samuel Beckett
samiwinch
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Re: Τι ειναι το καλυτερο??

Post by samiwinch » Tue Dec 28, 2010 2:28 pm

1)προσωπικα,προτιμω τα ms office...πιστευω ειναι καλυτερα και πιο ευχρηστα...μπορεις να τα βρεις "σπασμενα" αν το ψαξεις λιγο παραπανω...και τα open office ομως μια χαρα ειναι σαν εναλλακτικη...
2)για μενα,το Nod32 πιστευω ειναι απο τα καλυτερα antivirus για laptop ειδικα...και το avg επισης ειναι αρκετα ελαφρυ,αλλα το Nod παρεχει πιο πληρη προστασια πιστευω...το MSE δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε μου,αλλα εχω διαβασει οτι ειναι αρκετα πληρες και ελαφρυ antivirus...
When you walk through a storm Hold your chin up high And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm Is a golden sky And the sweet, silver song of a lark.

Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
http://www.youtube.com/watch?v=lR4n_Ttx ... re=related
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue Dec 28, 2010 6:34 pm

Τα Office όμως όσο πάει και τα φορτώνουν με υπερβολικά πολλά χαρακτηριστικά. Δοκίμασε να κάνεις τη δουλειά σου με το OpenOffice και αν μείνεις ικανοποιημένος απλά κράτα τα!

Από δωρεάν Antivirus εγώ συστήνω ανεπιφύλακτα AVG ή Avast. Και τα δύο με έχουν εξυπηρετήσει μια χαρά.
Αν θες να πληρώσεις για Antivirus, Norton με τα χίλια.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Dec 28, 2010 6:46 pm

βάλε mse και είσαι καλυμμένος..αν ξέρεις τι φορτώνεις στο laptop σου δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι ισχυρότερο.αν προκύψει κανά spyware , trojan κλπ βάλε spybot s&d .
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Dec 28, 2010 6:53 pm

Βαλε openoffice εκτος και αν καποια φοβερη δουλεια που μονο το m$ office μπορει να στην κανει.Δεν υπαρχει λογος να παρεις κατι σπασμενο οταν μπορεις να βρεις δωρεαν και νομιμα ενα εφαμιλλο.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Dec 28, 2010 7:54 pm

MS Office επειδή είναι πληρέστερο, λειτουργικότερο, πιο εύχρηστο και πιο όμορφο από το OpenOffice.

Avast antivirus (free home edition) επειδή είναι ελαφρύ και δεν είχα ποτέ μα ποτέ πρόβλημα με ιούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Tue Dec 28, 2010 7:55 pm

ultimate_aektzis wrote:Βαλε openoffice εκτος και αν καποια φοβερη δουλεια που μονο το m$ office μπορει να στην κανει.Δεν υπαρχει λογος να παρεις κατι σπασμενο οταν μπορεις να βρεις δωρεαν και νομιμα ενα εφαμιλλο.
απο που μπορω να το βρω?? στο msdn δεν το εχει!!!! :smt017
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Samuel Beckett
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Dec 28, 2010 7:57 pm

Το openoffice ή το m$?Το 2ο καπου θα υπαρχει στο msdnaa δεν το εχω ψαξει κιολας.Το openoffice εδω.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Tue Dec 28, 2010 8:29 pm

Δεν έχουμε office από msdn.....
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Dec 29, 2010 12:50 am

Ισοβίτης wrote:MS Office επειδή είναι πληρέστερο, λειτουργικότερο, πιο εύχρηστο και πιο όμορφο από το OpenOffice.

εχει κατι που αξιζει να πληρωσει για να το παρει; εκτος αμα λες να το κατεβασει παρανομα
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
εχει και μια ενοχλητικη ταση να αγνοει τους κανονες μου για το τι θελω να διορθωνει αυτοματα και τι οχι , με την ευκαιρια - κατι που το openoffice δεν το εχει

εγω παντως θα προτινω LibreOffice :) για antivirus δεν ξερω, για τη χρηση που το εχω εγω δεν χρειαζεται καν
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Dec 29, 2010 1:50 am

chriskin wrote:
Ισοβίτης wrote:MS Office επειδή είναι πληρέστερο, λειτουργικότερο, πιο εύχρηστο και πιο όμορφο από το OpenOffice.
εχει κατι που αξιζει να πληρωσει για να το παρει; εκτος αμα λες να το κατεβασει παρανομα
Αυτό εξαρτάται από τη χρήση για την οποία το θέλει, δεν θα το κρίνω εγώ. Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι προσφέρει υψηλότερη λειτουργικότητα και ευχρηστία (συνοπτικά, έχει ανώτερο user experience). Τα δύο αυτά στοιχεία συνεπάγονται μεγαλύτερη παραγωγικότητα και (συνήθως) καλύτερο τελικό αποτέλεσμα (αυτά δεν είναι αερολογίες - αποδεικνύονται με usability tests).

Το πώς θα το αποκτήσει είναι (επίσης) δικό του θέμα. Προσωπικά, έχω πληρώσει πολλάκις για software (υπάρχουν χιλιάδες προγράμματα που το αξίζουν).
chriskin wrote:εγω παντως θα προτινω LibreOffice
Πόσο καιρό το χρησιμοποιείς; Έχεις καθόλου εντυπώσεις από το Presentation;

Image

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Dec 29, 2010 2:05 am

τα usability tests κρινονται κυριως απο το ποιος τα οργανωνει. με τον καταλληλο διοργανωτη μπορω να βγαλω και το δικο μου desktop ως "το τελειο customized desktop" - οι περισσοτεροι που καθονται μπροστα του δεν μπορουν να βρουν σε ποιο μερος της οθονης ειναι τι (η σε ποια οθονη).
πχ : ποσα usability tests εχουν βγαλει πως το android ειναι 100% πιο ευχρηστο , ενω το ακριβως επομενο βγαζει πως ειναι 100% το iOS και παει αυτος ο κυκλος συνεχεια?

δεν το χρησιμοποιω αρκετα ωστε να μπορω να κρινω, ουτε εχω ιδιαιτερες απαιτησεις απο τα προγραμματα τετοιου ειδους ωστε να δω τι περιεργο μπορει να κανει
ειναι ομως δωρεαν, νομιμα (γιατι δεν νομιζω να περιμενεις να παει να το αγορασει για να γραφει κειμενα με τις τιμες που εχει η microsoft..), με αρκετα καλες βασεις και φαινεται πως ενδιαφερονται να το κανουν αρκετα καλυτερο
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Dec 29, 2010 1:00 pm

chriskin wrote:τα usability tests κρινονται κυριως απο το ποιος τα οργανωνει. με τον καταλληλο διοργανωτη μπορω να βγαλω και το δικο μου desktop ως "το τελειο customized desktop" - οι περισσοτεροι που καθονται μπροστα του δεν μπορουν να βρουν σε ποιο μερος της οθονης ειναι τι (η σε ποια οθονη).
πχ : ποσα usability tests εχουν βγαλει πως το android ειναι 100% πιο ευχρηστο , ενω το ακριβως επομενο βγαζει πως ειναι 100% το iOS και παει αυτος ο κυκλος συνεχεια?
Μέγα λάθος. Usability tests μπορείς να κάνεις και εσύ ο ίδιος αν έχεις τις γνώσεις. Τα usability tests διαθέτουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες προκειμένου να είναι αντικειμενικά. Δεν είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αλλά ξαναλέω ότι απαιτούν κατάλληλες γνώσεις. Οπότε, θεωρητικά μπορείς να κρίνεις αν κάποια είναι αξιόπιστα ή όχι.

Αυτά για να μην λέμε (και να μην αφήνουμε να μας λένε οι εταιρίες) ανακρίβειες.

chriskin wrote:δεν το χρησιμοποιω αρκετα ωστε να μπορω να κρινω, ουτε εχω ιδιαιτερες απαιτησεις απο τα προγραμματα τετοιου ειδους ωστε να δω τι περιεργο μπορει να κανει
ειναι ομως δωρεαν, νομιμα (γιατι δεν νομιζω να περιμενεις να παει να το αγορασει για να γραφει κειμενα με τις τιμες που εχει η microsoft..), με αρκετα καλες βασεις και φαινεται πως ενδιαφερονται να το κανουν αρκετα καλυτερο
Προφανώς, αν θέλει μόνο το βασικό functionality μπορεί να χρησιμοποιήσει Office web apps, docs.com ή Google docs ;).

Μεταξύ αυτών που ρωτάει όμως, προτιμώ αυτό που είπα.

Image

ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Dec 29, 2010 1:37 pm

Πόσο καιρό το χρησιμοποιείς; Έχεις καθόλου εντυπώσεις από το Presentation;
Το εβαλα και το εβγαλα καπακι.Εχω κατι ppt με παραξενο χρωμα στο φοντο και δεν μπορουσε να το εμφανισει σωστα.Σκετη απογοητευση σε αυτο. :smt021

Εμφανισιακα ειναι ελαχιστα πιο ωραιο απο το open.Ετσι και αλλιως η ιδια ομαδα ειναι, σχεδον.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Jan 02, 2011 1:47 pm

για free μακριά από Avg (καθώς είναι βαρύ και έχει δημιουργήσει προβλήματα πχ με driver κάρτας γραφικών - καθώς είχε και αδυναμία αντιμετώπισης ιών)
Συνεπώς avast++

αν θες επι πληρωμή μακριά από Norton και βάλε Kasperky
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jan 02, 2011 3:19 pm

Εγω παλι στο avast εχω δει το παραπανω...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jan 02, 2011 6:02 pm

Οπότε το παιδί ας δοκιμάσει και τα δύο και βλέπει ποιο του ταιριάζει.

(Εγώ με AVG δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα.)
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Mon Jan 03, 2011 12:56 pm

Κι εγώ openoffice.org προτείνω, είναι πολύ καλό για το 99.9% των πραγμάτων που θέλεις από ένα office και είναι δωρεάν. Επίσης υπάρχει διαθέσιμος ο κώδικάς του, σε αντίθεση με το microsοft office. Και δεν υποστηρίζεις την ύπουλη πολιτική της microsoft. Σώζει και ανοίγει πολλούς τύπους εγγράφων όπως της microsoft, rtf, φυσικά open document format και κάνεις και εξαγωγή σε pdf.

Από 'αντιβιωτικά', αν και θα μπορούσες να χρησιμοποιείς linux λειτουργικό σύστημα, νομίζω - χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος - ότι το antivir είναι αρκετά καλό.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Mon Jan 03, 2011 4:54 pm

Άποψή μου ότι το MS office έχει αφήσει αιώνες πίσω το open office το οποίο το μόνο θετικό που έχει είναι το ότι είναι δωρεάν. Μου χει τύχει να ψάχνω πολύ ώρα για το πως να κάνω κάτι στο open office παρόλο που χρησιμοποιούσα και tutorials που βρήκα από το internet ενώ αντίθετα στο ms office απλά είναι μπροστά στα μάτια σου όλα. Για μένα αξίζει να το πληρώσεις κιόλας αν θα το χρησιμοποιείς συστηματικά.
Για antivirus ο καθένας παινεύει αυτό που χρησιμοποιεί, προσωπικά εμπιστεύομαι την εταιρία ESET.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Mon Jan 31, 2011 11:37 am

antivirus free microsoft essentials security και επι πληρωμη kaspersky (πηρα 3 αδειες για 1 χρονο με 15€)
Post Reply

Return to “Software”