Υπηρεσία Online Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Βιβλίων (Eudoxus)

Συζητήσεις σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Υπηρεσία Online Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Βιβλίων (Eudoxus)

Post by chriskin » Tue Apr 05, 2011 7:32 pm

εμενα γιατι δεν εχει ερθει? μου ειπαν και χθες οτι ηρθε σε αλλους αλλα εγω δεν βλεπω κατι στο inbox

η συμπληρωση, παντως, καλη ιδεα ειναι - αρκει προφανως να βαλουμε και λιγες σαλτσες αμα θελουμε να εχουμε βιβλια
αμα δεν συμπληρωθει και απο κοσμο που θελει βιβλια θα εχει πολυ μεγαλυτερη βαρυτητα η συμπληρωση του απο τους δικους τους
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by vasilaros69 » Tue Apr 05, 2011 7:34 pm

Κι αν οχι βιβλια θα αρχισουν να κοβουν σελιδες απο οτι φαινεται.
Τεσπα ξενερωσα με τον Ευδοξο μ αυτο που ειπε ο chriskin.Δλδ σε περιπτωση που περασω καποιο μαθημα θα αναγκαστω να γεμιζω με το ραφι μου με βιβλια ακυρα και μη χρησιμα.... :mad:

Ουτε εμενα εχει ερθει παντως...
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by lost_noni_dw » Tue Apr 05, 2011 7:36 pm

Μ' αρέσει που έχουνε κ την τιμή του κάθε βιβλίου στο ερωτηματολόγιο έλεος.Δεν καρφώνονται,όχι δεν καρφώνονται... :smt019
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Apr 05, 2011 7:40 pm

vasilaros69 wrote:Κι αν οχι βιβλια θα αρχισουν να κοβουν σελιδες απο οτι φαινεται
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

---------
βλακεια ειπα μου εχει ερθει και δεν το ειχα δει
το hotmail κανει οτι να'ναι τελευταια

(η τιμη ειναι καφριλα απο διπλα πραγματι)
bikk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by bikk » Tue Apr 05, 2011 7:46 pm

Ενδιαφέρει το ποσοστό του βιβλίου που χρησιμοποιήθηκε στο μάθημα και όχι το ποσοστό του μαθήματος που καλύφθηκε από το βιβλίο
δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει αν για να καλυφθει ένα μαθημα θέλει πχ 3 βιβλία αυτοι θα δουν ποιο καλυπτοι μεγαλυτερο ποσοστο και αυτο θα δινουν μόνο απ' οτι καταλαβαινω
η θα κόψουν τα ποιο ακριβα και θα δίνουν μόνο τα φθινότερα αν καλύπτουν παρόμοιο μέρος της ύλης :smt021
Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Tue Apr 05, 2011 7:46 pm

Μα ειναι δυνατον?Ασχετο γενικα δικαιουμαστε 36 συγγραμματα συνολικα να παρουμε?Για τα μαθηματα που απαιτουνται να εξασφαλισεις την παιδαγωγικη επαρκεια τι γινεται?δεν σου τρωνε απο τα 36??
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Wed Apr 06, 2011 10:07 am

vasilaros69 wrote:Μα ειναι δυνατον?Ασχετο γενικα δικαιουμαστε 36 συγγραμματα συνολικα να παρουμε?Για τα μαθηματα που απαιτουνται να εξασφαλισεις την παιδαγωγικη επαρκεια τι γινεται?δεν σου τρωνε απο τα 36??
Αν ισχύει αυτό που έχω ακούσει όχι δεν θα σου τρώνε γιατί θα είναι τα 4 μαθήματα ελεύθερης επιλογής για τα οποία θα έπαιρνες βιβλίο ούτως ή άλλως! ;)

lost_noni_dw wrote:Μ' αρέσει που έχουνε κ την τιμή του κάθε βιβλίου στο ερωτηματολόγιο έλεος.Δεν καρφώνονται,όχι δεν καρφώνονται... :smt019
:lol: :lol: :lol: :lol:
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Wed Apr 06, 2011 12:10 pm

bikk wrote:
Ενδιαφέρει το ποσοστό του βιβλίου που χρησιμοποιήθηκε στο μάθημα και όχι το ποσοστό του μαθήματος που καλύφθηκε από το βιβλίο
δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει αν για να καλυφθει ένα μαθημα θέλει πχ 3 βιβλία αυτοι θα δουν ποιο καλυπτοι μεγαλυτερο ποσοστο και αυτο θα δινουν μόνο απ' οτι καταλαβαινω
η θα κόψουν τα ποιο ακριβα και θα δίνουν μόνο τα φθινότερα αν καλύπτουν παρόμοιο μέρος της ύλης :smt021
Λάβετε υπόψιν οτι αν ένα βιβλίο κάνει μεμονωμένα για κάποιον 60 ευρώ ( αυτό το ποσό κατάλαβα οτι αναγράφεται απο τον Ευδοξό) , το υπουργείο θα το πάρει με 20 , οπότε εκτός απο καφριλα , είναι και καφρίλα που δεν ισχύει.
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Thu Apr 07, 2011 2:28 am

η διορία για δήλωση βιβλίων μέχρι πότε είναι ; ή δν υπάρχει διορία ; ή έχει λήξει;
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Apr 07, 2011 2:29 am

Μεχρι 30/4 μπορεις να δηλωσεις και να παρεις τα βιβλια σου.Απο εκει και περα μαλλον δεν δικαιουσαι.
Το λεει αναλυτικοτερα και στο site του Eudoxus να θες να ριξεις μια ματια.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Apr 07, 2011 2:40 am

να δω εγω με τον τυπο στον ομιλο ιων που δεν βλεπω να μου δινει βιβλιο τι θα γινει μολις (οχι αμα) περασει αυτη η ημερομηνια τοτε
understracker
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Academic status: 4th year

Post by understracker » Thu Apr 07, 2011 4:44 pm

[*]Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ο,τι θέλει, αλλά αυτός που θέλει ο,τι έχει!
[*]The luckiest man who walks on this earth is the one who finds... true love!
[*] An Angel in my arms!
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Apr 07, 2011 11:09 pm

Αυτό με το ποσοστό χρησιμοποίησης ενός βιβλίου το κάνουν πιστεύω για να δουν ποιος καθηγητής δίνει άσκοπα άχρηστα βιβλία έτσι για την αρπαχτή. Σωστό μου φαίνεται γιατί αυτό το φαινόμενο πρέπει να ελεγχθεί.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Apr 07, 2011 11:15 pm

barbarosa wrote:Αυτό με το ποσοστό χρησιμοποίησης ενός βιβλίου το κάνουν πιστεύω για να δουν ποιος καθηγητής δίνει άσκοπα άχρηστα βιβλία έτσι για την αρπαχτή. Σωστό μου φαίνεται γιατί αυτό το φαινόμενο πρέπει να ελεγχθεί.
Είναι κακό ο καθηγητής να έχει δικό του plan και ύλη απο πολλές πηγές, και το βιβλίο να είναι απλά συμπληρωματικό?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Thu Apr 07, 2011 11:36 pm

Μονο σε εμενα μου φανηκε περιεργο οτι το e-mail για την αξιολογηση ηρθε στις 7/4/2011 και η προθεσμια υποβολης της του ερωτηματολογιου ειναι μεχρι 8/4/2011 ?
Everything that has a beginning has an end
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Apr 07, 2011 11:56 pm

stoupeace wrote: Είναι κακό ο καθηγητής να έχει δικό του plan και ύλη απο πολλές πηγές, και το βιβλίο να είναι απλά συμπληρωματικό?
Καθόλου. Και να σου πω και την αλήθεια εγώ αξιολόγησα με βάση την ποιότητα του βιβλίου που δώθηκε κι όχι με βάση την "ύλη" που καλύφθηκε. Θα έπρεπε να μας ρωτάνε και για την ποιότητα του βιβλίου που μας δώθηκε και το κατα πόσο θα μας φανεί συνολικά χρήσιμο.
Για παράδειγμα το βιβλίο του Tanenbaum στα κατανεμημένα το πήρα με μεγάλη ευχαρίστηση και θα μου χρησιμεύσει και στο μέλλον άσχετα με το ότι δεν καλύφθηκε όλο στο μάθημα (και πως να καλυφθει δηλαδη σ ένα εξάμηνο) ενώ αντίθετα το δεύτερο βιβλίο της διδακτικής μου ήταν τελείως άχρηστο (η ύλη που έδωσαν από αυτό καμιά 20 αριά σελίδες) και ήταν φανερό πως το έδωσαν για άλλους λόγους.

Αυτό με την προθεσμία του feedback όντως είναι περίεργο...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Fri Apr 08, 2011 12:22 am

barbarosa wrote:
stoupeace wrote: Είναι κακό ο καθηγητής να έχει δικό του plan και ύλη απο πολλές πηγές, και το βιβλίο να είναι απλά συμπληρωματικό?
Καθόλου. Και να σου πω και την αλήθεια εγώ αξιολόγησα με βάση την ποιότητα του βιβλίου που δώθηκε κι όχι με βάση την "ύλη" που καλύφθηκε. Θα έπρεπε να μας ρωτάνε και για την ποιότητα του βιβλίου που μας δώθηκε και το κατα πόσο θα μας φανεί συνολικά χρήσιμο.
Για παράδειγμα το βιβλίο του Tanenbaum στα κατανεμημένα το πήρα με μεγάλη ευχαρίστηση και θα μου χρησιμεύσει και στο μέλλον άσχετα με το ότι δεν καλύφθηκε όλο στο μάθημα (και πως να καλυφθει δηλαδη σ ένα εξάμηνο) ενώ αντίθετα το δεύτερο βιβλίο της διδακτικής μου ήταν τελείως άχρηστο (η ύλη που έδωσαν από αυτό καμιά 20 αριά σελίδες) και ήταν φανερό πως το έδωσαν για άλλους λόγους.
Aρα γιατι λες οτι ειναι καλο που ρωτανε το ποσοστο του βιβλιου που καλυφθηκε?
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Fri Apr 08, 2011 12:26 am

πολυ υπογειο mail.διπλα στη συμπληρωση ποσσοστου ειχε και τις τιμες των βιβλιων...βρωμαγε π*****ά
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
εγω το συμπληρωσα παντως..
Last edited by Loner on Fri Apr 08, 2011 9:52 am, edited 1 time in total.
Reason: bad language
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Fri Apr 08, 2011 1:23 am

stoupeace wrote: Aρα γιατι λες οτι ειναι καλο που ρωτανε το ποσοστο του βιβλιου που καλυφθηκε?
Γιατί είναι σωστό να υπάρχει feedback σε μια τόσο σημαντική υπηρεσία.
Επίσης για μένα και το ποσοστό του βιβλίου που χρησιμοποιήθηκε είναι σημαντικό. Μην ξεχνάμε ότι το κράτος χρηματοδοτεί τα βιβλία αλλά αυτά πρέπει να έχουν σχέση με το μάθημα που διδάσκεται. Κακά τα ψέματα έχω δει αρκετά συχνά να δίνονται βιβλία τα οποία δεν βοηθάνε καθόλου τον φοιτητή. Οπότε καλό είναι να ξέρουν ποιος καθηγητής δίνει σωστά βιβλία και ποιος κάνει κατάχρηση του δικαιώματος του να μοιράζει βιβλία. Μια αξιολόγηση και στους καθηγητές δεν βλάπτει. Ειδικά όταν προέρχεται από τους φοιτητές τους.

Το κράτος μας έχει παει κατα διαόλου εκτός των άλλων και γιατί σπαταλάται ασύστολα δημόσιο χρήμα χωρίς να ελέγχεται τι δίνεται στο λαό ως αντάλαγμα. Καλό είναι να ελέγχουν τι χρηματοδοτούν από το υπουργείο. Λογικό να υπάρχει και μια καχυποψία αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει πριν προδικάσουμε νέες περικοπές.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Fri Apr 08, 2011 8:13 am

barbarosa wrote:
stoupeace wrote: Aρα γιατι λες οτι ειναι καλο που ρωτανε το ποσοστο του βιβλιου που καλυφθηκε?
Γιατί είναι σωστό να υπάρχει feedback σε μια τόσο σημαντική υπηρεσία.
Επίσης για μένα και το ποσοστό του βιβλίου που χρησιμοποιήθηκε είναι σημαντικό. Μην ξεχνάμε ότι το κράτος χρηματοδοτεί τα βιβλία αλλά αυτά πρέπει να έχουν σχέση με το μάθημα που διδάσκεται. Κακά τα ψέματα έχω δει αρκετά συχνά να δίνονται βιβλία τα οποία δεν βοηθάνε καθόλου τον φοιτητή. Οπότε καλό είναι να ξέρουν ποιος καθηγητής δίνει σωστά βιβλία και ποιος κάνει κατάχρηση του δικαιώματος του να μοιράζει βιβλία. Μια αξιολόγηση και στους καθηγητές δεν βλάπτει. Ειδικά όταν προέρχεται από τους φοιτητές τους.

Το κράτος μας έχει παει κατα διαόλου εκτός των άλλων και γιατί σπαταλάται ασύστολα δημόσιο χρήμα χωρίς να ελέγχεται τι δίνεται στο λαό ως αντάλαγμα. Καλό είναι να ελέγχουν τι χρηματοδοτούν από το υπουργείο. Λογικό να υπάρχει και μια καχυποψία αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει πριν προδικάσουμε νέες περικοπές.
Σίγουρα είναι καλό το feedback, για την ερμηνεία του δε φοβόμαστε όμως? :-p Αυτό κατάλαβα ότι συζητάτε, αν όχι, άκυρο.

Πάντως, από μόνο του ένα ποσοστό δε λέει κάτι, ακριβώς επειδή μπορεί να'χεις πάρει στο ΟΣΥ το βιβλίο του Κάβουρα και στην Τεχνητή των Russel&Norvig. Στο πρώτο, το βιβλίο καλύπτεται κατά ένα 70-80%, στο 2ο κατα πολύ λιγότερο, απλά γιατί είναι τεράστιο.

Αν είναι να βγει το συμπέρασμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε τα βιβλία βάσει ποσοστού κάλυψης στο μάθημα, καήκαμε.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
stranger
Mbyte level
Mbyte level

Post by stranger » Fri Apr 08, 2011 12:53 pm

Προσωπικά παίρνω τα βιβλία γιατί θέλω να τα διαβάσω, όχι γιατί χρειάζονται για το μάθημα. Αδιαφορώ αν πχ ο Ξυλωμένος θεωρεί ότι πρέπει να κάνουμε κάποια στανταράκια από το βιβλίο του Κάβουρα. Εγώ παίρνω το σύγγραμμα που θέλω και για την εξεταστική απλά διαβάζω τις διαφάνειες. Τώρα αν θα πάρω καλό βαθμό δεν έχει πολλή σημασία για μένα. Σημασία έχει αν πιστεύω ότι για ένα μάθημα έχω μάθει αυτά που θέλω. Με άλλα λόγια εκμεταλλεύομαι το πανεπιστήμιο για να παίρνω τσάμπα βιβλία για τα οποία θά 'πρεπε διαφορετικά να δώσω μια περιουσία (βλ. Tanenbaum - γύρω στα 120$ στο Amazon). Και του τμήματος μας είναι πανάκριβα τα άτιμα!
Επομένως, δε σημαίνει ότι πρέπει να τους νοιάζει μόνο τι κάνει ο κάθε καθηγητής. Δε λέω έχουμε πολύ καλούς καθηγητές αλλά αν βασιζόμουν μόνο σ'αυτούς δε θα ήξερα ούτε τα μισά απ'όσα ξέρω. Δεν έχω πατήσει σε πάνω από τρεις διαλέξεις αλλά διαβάζω σπίτι και πιστεύω στην πράξη μαθαίνεται η επιστήμη μας (γι'αυτό μας έχουν πηδ***ει στις εργασίες:P). Η κάλυψη του κάθε βιβλίου εξαρτάται από εμάς όχι απ 'τον εκάστοτε καθηγητή. Αυτάααα....
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Apr 08, 2011 1:17 pm

Δεν γίνεται βιβλία που αφορούν την επιστήμη της πληροφορικής (πχ δίκτυα, λειτουργικά συστήματα, αρχιτεκτονική, αλγόριθμοι κτλ) να είναι γραμμένα στα ελληνικά. Για αυτό τον λόγο, σχολές σαν την δική μας έπρεπε να παίρνουν βιβλία ΜΟΝΟ στα αγγλικά. Πώς θα γινόταν αυτό; Ας μας δίνανε μια επιδότηση του στυλ "Για κάθε βιβλίο ενός μαθήματος θα παίρνεις το 50% της αξίας του βιβλίου φαίρνοντας απλώς την απόδειξη από την amazon". Έτσι δεν θα αναγκαζόμασταν να παίρναμε άχρηστα βιβλία, πχ του Tannenbaum (ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος) ή κάποια άλλων Ελλήνων καθηγητών (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια).

ΥΓ: Δεν θέλω να ακούσω την καραμέλα περί δημόσιας εκπαίδευσης και για αυτό τον λόγο θέλουμε δωρεάν βιβλία. Αν θέλεις σωστή εκπαίδευση τότε χρειάζεσαι τουλάχιστον τα σωστά βιβλία (δεν μιλάω για εγκαταστάσεις, προσωπικό κτλ). Στην τελική ας κάνει οικονομία κάποιος στα τσιγάρα, στα ποτά και στους καφέδες.
Post Reply

Return to “Υπηρεσίες Πανεπιστημίου”