Κομικς
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Κομικς
http://www.athinorama.gr/arts/data/cate ... .asp?id=64
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (ΓΚΑΖΙ) Πειραιώς 100, Γκάζι, 210-3460981.
Πέμ. 7 μ.μ. - 12 μεσάν. Από 7/10 μέχρι 10/10. Είσοδος ελεύθερη
και
http://www.enet.gr/online/online_hprint ... d=40253300
«Κέντρο Τεχνών» έως τις 10 Οκτωβρίου (9 π.μ. - 1 μ.μ. και 5-8 μ.μ. καθημερινά, εκτός Δευτέρας και απόγευμα Κυριακής, με ελεύθερη είσοδο).
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (ΓΚΑΖΙ) Πειραιώς 100, Γκάζι, 210-3460981.
Πέμ. 7 μ.μ. - 12 μεσάν. Από 7/10 μέχρι 10/10. Είσοδος ελεύθερη
και
http://www.enet.gr/online/online_hprint ... d=40253300
«Κέντρο Τεχνών» έως τις 10 Οκτωβρίου (9 π.μ. - 1 μ.μ. και 5-8 μ.μ. καθημερινά, εκτός Δευτέρας και απόγευμα Κυριακής, με ελεύθερη είσοδο).
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
2000 τεύχη Μίκι Μάους
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2000 τευχών από το Μίκυ Μάους (το πρώτο ελληνικό εριοδικό που "πετυχαίνει" κάτι τέτοιο) θα διοργανωθούν αρκετές εκδηλώσεις. Ποιό Αναλυτικά:
:arrow: Εκθεση Λιθογραφιών του Καρλ Μπαρκς
:arrow: Εκθεση Ελλήνων Καλλιτεχνών
:arrow: Επίσκεψη του Ντον Ρόσα
Παρουσίαση του βιβλίου του "Βίος και Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ"
:arrow: Κινηματογραφικό Φεστιβάλ
Φαντασία 2000 - 23 Οκτωβρίου
Οι Τρεις Σωματοφύλακες - 24 Οκτωβρίου
Ο Αδερφός μου ο Αρκούδος - 25 Οκτωβρίου
Το Γουρουνάκι - 26 Οκτωβρίου
Το Βιβλίο της Ζούγκλας 2 - 27 Οκτωβρίου
Πήτερ Παν 2 - 29 Οκτωβρίου
Οι Τρεις Σωματοφύλακες - 30 Οκτωβρίου
Φαντασία 2000 - 31 Οκτωβρίου
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Διάρκεια Εκθέσεων 20/10 - 13/11
Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-21:00, Σάββατο 10:30-14:30
Πληροφορίες 210-368-0000
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πληροφορίες 210-368-0000
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
David Letterman
- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
Τα παλιά σου τα ΚΟΜΙΞ τα έχεις ακόμα?ailouros wrote:Α ρε ttoppouzokypraios τι μου θύμισες!!!Υπήρξα φανατικός συλλέκτης του περιοδικού "ΚΟΜΙΞ".Βέβαια κάπου το 'αφησα ανακαλύπτοντας τον διαχρονικότερο και τρομερότατο ΑΣΤΕΡΙΞ και τις πολυεπίπεδες και διδακτικές ιστορίες του
Αν μη τι άλλο να τα δανειστώ να τα διαβάσω... Μικρός διάβαζα τα πάντα που έβγαιναν αλλά σε κάποια φάση μαζεύονταν στο χωριό και η γιαγιά μου δεν το εκτιμούσε ιδιαίτερα που με έβλεπε να τα διαβάζω μετά μανίας και με τη πρώτη ευκαιρία τα χρησιμοποιούσε για προσάναμα στο φουρνί.
Δεν λέω καλό το φαί στο φουρνί αλλά θα προτιμούσα να τα είχα όλα αυτά τα κομιξ...

Ο Αστερίξ είναι άπαιχτος αλλά... περιορισμένος. Πολύ λίγες ιστορίες και το κακό (όπως γενικά με τα περισσότερα κόμιξ) είναι πως το γράφουν/σχεδιάζουν μόνο δύο άτομα οπότε όταν σταματήσουν (για οποιοδήποτε λόγο) να σχεδιάζουν θα σταματήσουν να βγαίνουν και ιστορίες... Ενώ Ντίσνευ σχεδιάζει και η κουτσή Μαρία. Οι περισσότερες ιστορίες βέβαια είναι μάπα αλλά κάθε καμιά 100η σχεδιαστές βγαίνει και κανένας καλός που βγάζει αριστουργήματα...
Ο κολλητός μου στη Κύπρο είναι μανιακός με ότι έχει να κάνει με Αστερίξ μέχρι που όποτε θέλει να δώσει παράδηγμα για κάτι θα χρησιμοποιήσει κάτι από κάποια ιστορία του Αστερίξ. Το ποιο αστείο όμως είναι όταν προσπαθεί να μας εξηγήσει πως μοιάζει κάποιος και χρησιμοποιεί χαρακτήρες από αυτές τις ιστορίες και σε κάποια φάση συνηδητοποιεί πως δεν τις ξέρουμε και εμείς απ'έξω πόσο μάλλον και τις φάτσες των χαρακτήρων οπότε καταφεύγει στη συλλογή με τα αστερίξ και βρίσκει το χαρακτήρα για τον οποίο μιλούσε. (το ωραίο είναι πως σχεδόν πάντα έχει δίκαιο)
BTW Αν έχεις ακόμα τα παλιά τεύχη του ΚΟΜΙΞ και δεν τα θέλεις (μετά που θα μου τα δανίσεις

David Letterman
David Letterman
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Τι λες!150 ευρώ!!Από τα πρώτα 100 μόνο το 2 μου έλειπε από ότι θυμάμαι,αλλά ξέρεις δεν μου πάει η καρδιά να τα πουλήσω(ακόμα τουλάχιστον
) άσε που η συλλογή είναι από κοινού με την αδερφή μου.Θυμάμαι τα πιο σπάνια τα βρίσκαμε σε κάτι κολοχώρια που είχαν ξεμείνει (κάθε τεύχος έχει την δικιά του ιστορία απόκτησης)!Πέρα από το ΚΟΜΙΞ που είναι υπερπροσεγμένη έκδοση έχω και καμια 500ρια μίκυ μάους ,αλμανάκο,κλασσικά κλπ .Ο Αστερίξ πάντως με έκανε να σταματήσω τελείως τις πάπιες.Το αγαπημένο μου είναι ο Γύρος της Γαλατίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.Πάντως το σχόλιο είναι πολύ καυστικό και κοινωνικό σχεδόν σε όλα τα τεύχη
.Ειδικά στους Ολυμπιακούς με την ντόπα με τον μαγικό ζωμό ,όλα τα λεφτά!Από πάπιες το κορυφαίο ήταν η δυναστεία των Ντακ (σε 7 συνέχειες στο μίκυ μάους) που ξεκινούσε από Αρχαία Αίγυπτο και έφτανε ως και "σήμερα".Πάω να διαβάσω κανα ΚΟΜΙΞ τώρα μετά από χρόνια(κάτσε να βρω που είναι πρώτα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να στα δανείσω!!)

- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Ο Αστερίξ είναι κορυφαίος. Κάτι πολύ έξυπνο σε σχέση με τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στις περιπέτειες του ήρωα είναι ότι πρόκειται για πραγματικά πρόσωπα(ηθοποιοί, πολιτικοί κτλ) Βασικά είχα κανει σελίδα για κουρκου σε σχέση με αστερίξ και εκεί είχα φωτό με τέτοια πρόσωπα αλλά νομίζω πως έχω την έχω σβήσει από το δία. Θα κοιτάξω πάντως αν την έχω ακόμα και θα σας δώσω link για εκεί ή γι άλλο site. Αγαπημένα μου το "οι δώδεκα άθλοι του Αστερίξ", και οι Ολυμπιακοί αγώνες. (όντως ο αντιχυτρικός κανονισμός έιχε πολύ γέλιο). Το πιο ξενέρωτο είναι η γαλέρα του Οβελίξ όπου αποκαλύπτεται πως ο Οβελίξ έπεσε στη χύτρα που μάλλον χαλάει το μυστήριο.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ωραία άμα βρεις την σελίδα
Φαντάζεστε να κάναμε διασκευή κάποιο Αστερίξ με φάτσες καθηγητών της σχολής;Όλα τα λεφτα.
Πραγματικά η γαλέρα ήταν πολύ ξενέρα.ΜΟυ θύμισε το και καλά τελευταίο επεισόδιο road runner όπου το κογιότ πιάνει και τρώει το beep beep αλλά δεν του αρέσει η γεύση και το ξαναβγάζει!Όλα αυτά τα τελευταία επεισόδια είναι μάλλον βίτσια των δημιουργών.Μια υποχρέωση να κλείσουν τον κύκλο των δημιουργιών τους,απομυθοποιώντας καταστάσεις πάνω στις οποίες βασίστηκαν οι ιστορίες τους προς απογοήτευση βέβαια των οπαδών

Πραγματικά η γαλέρα ήταν πολύ ξενέρα.ΜΟυ θύμισε το και καλά τελευταίο επεισόδιο road runner όπου το κογιότ πιάνει και τρώει το beep beep αλλά δεν του αρέσει η γεύση και το ξαναβγάζει!Όλα αυτά τα τελευταία επεισόδια είναι μάλλον βίτσια των δημιουργών.Μια υποχρέωση να κλείσουν τον κύκλο των δημιουργιών τους,απομυθοποιώντας καταστάσεις πάνω στις οποίες βασίστηκαν οι ιστορίες τους προς απογοήτευση βέβαια των οπαδών
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
http://dias.aueb.gr/~p3020105/homeframeset.htm
Στην κατηγορία "Αυτοί δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτό το περιοδικό" θα βρείτε μερικές γνωστές φιγούρες.
Α αυτό με το τελευταίο επισόδιο του road runner δεν το ήξερα αλλά πραγματικά φαντάζομαι την ξενέρα. Ευτυχώς που δεν το έχω δει γιατί ήταν από τα αγαπημένα μου και δε θέλω να ξενερώσω.
Στην κατηγορία "Αυτοί δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτό το περιοδικό" θα βρείτε μερικές γνωστές φιγούρες.
Α αυτό με το τελευταίο επισόδιο του road runner δεν το ήξερα αλλά πραγματικά φαντάζομαι την ξενέρα. Ευτυχώς που δεν το έχω δει γιατί ήταν από τα αγαπημένα μου και δε θέλω να ξενερώσω.
Since I was born I started to decay

- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
Άμα τα βρεις και το κάνεις να μου τα δανίσεις, θα πέσει τρελλό σκανάρισμαailouros wrote:Πάω να διαβάσω κανα ΚΟΜΙΞ τώρα μετά από χρόνια(κάτσε να βρω που είναι πρώτα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να στα δανείσω!!)

Όσον αφορά τα απαράδεκτα τεύχη, και πάντα σλύμφωνα με τον κολλητό μου
David Letterman
David Letterman
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
ναι όντως παιδάκια έχει πεθάνει ο Goscinny ο οποίος ήταν το ταλέντο στο σύλληψη των ιδεών (τρομερές ατάκες σε ότι έχει γράψει - Asterix, Lucky Luke, le petit nikolas & iznogoud) σε και σε αυτά που έχουν
βγει αργότερα ο Uderzo είναι αυτός που έχει γράψει την ιστορία.. Ακόμα πιο υπέροχες είναι στα γαλλικά (και πολύ πιο δύσκολες στην κατανόηση), αλλά και η μετάφραση παίρνει άριστα!!
βγει αργότερα ο Uderzo είναι αυτός που έχει γράψει την ιστορία.. Ακόμα πιο υπέροχες είναι στα γαλλικά (και πολύ πιο δύσκολες στην κατανόηση), αλλά και η μετάφραση παίρνει άριστα!!
A blink of an eye
A dream for the blind
ωχ!σοβαρά?Δεν είχα ιδέα..εγώ είδα χτες την ταινία Corto maltese και εντυπωσιάστηκα!!(άσχετο βέβαια)
A blink of an eye
A dream for the blind
Re: 2000 τεύχη Μίκι Μάους
H σελίδα των εκδηλώσεωνttoppouzokypraios wrote:Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2000 τευχών από το Μίκυ Μάους (το πρώτο ελληνικό εριοδικό που "πετυχαίνει" κάτι τέτοιο) θα διοργανωθούν αρκετές εκδηλώσεις. Ποιό Αναλυτικά:
Πληροφορίες 210-368-0000
David Letterman
David Letterman
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
να πάμε να δούμε καμιά, ρε Σάββα!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Μιας και έγινε αναφορά στα κόμιξ να πω και εγώ τον μικρό μου πόνο. Τα κόμιξ λοιπόν ξεκίνησαν ως η ένατη τέχνη. πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν με καλλιτεχνικές καθαρά προθέσεις να τα βάλουν στα μεγάλα σαλόνια. Πάντα ήταν αδικημένα και θεωρούνταν ως φτωχοί συγγενείς της ζωγραφικής. Και ξαφνικά όπου και να γυρίσεις το μάτι σου βλέπεις κόμιξ. Αθλιότητες που θεωρούνται τέχνη. Πιστεύω πως έχει αρχίσει και διασύρεται. Συμφωνει κανείς ή μόνο εγώ ζω στην κοσμάρα μου?
The road goes on forever...
- semis19
- Gbyte level
Βασικά έχει πάει πολύ καιρός που διάβαζα κόμικς και δε μπορώ να εκφέρω άποψη για το τι γίνεται τη σήμερον εποχή ... από τα αγαπημένα μου πάντως ήταν ποπάυ, μίκι μάους, τιραμόλα και λοχαγός Μαρκ ...Vasilis wrote:Μιας και έγινε αναφορά στα κόμιξ να πω και εγώ τον μικρό μου πόνο. Τα κόμιξ λοιπόν ξεκίνησαν ως η ένατη τέχνη. πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν με καλλιτεχνικές καθαρά προθέσεις να τα βάλουν στα μεγάλα σαλόνια. Πάντα ήταν αδικημένα και θεωρούνταν ως φτωχοί συγγενείς της ζωγραφικής. Και ξαφνικά όπου και να γυρίσεις το μάτι σου βλέπεις κόμιξ. Αθλιότητες που θεωρούνται τέχνη. Πιστεύω πως έχει αρχίσει και διασύρεται. Συμφωνει κανείς ή μόνο εγώ ζω στην κοσμάρα μου?

"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
αν διαβασεις το 9 της Ελευθεροτυπίας θα δεις κάτι τύπους οι οποίοι σχεδιάζουν και πολλές φορές αναρωτιέμαι:"Γιατί είναι τόσο χάλια?" Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός. Απλά με πιάνει κάτι όταν βλέπω τις ιστορίες του Ζερβού για παράδειγμα. Τις προάλλες ήμουν σε μία έκθεση στη Θεσσαλονίκη. Από τις 10 ιστορίες που υπήρχαν, ζήτημα οι 4 να ήταν προσεγμένες. Οι άλλες σχεδιαστήκαν απλά για να σχεδιαστούν. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
The road goes on forever...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
μου έλεγε ένας φίλος χτες ότι από δεκέμβρη κυκλοφορεί ένα περιοδικό με ασπρόμαυρα κομικς σχεδιασμένο μόνο από γυναίκες..δε θυμάμαι τίτλο τώρα, θα ξαναρωτήσω!!
A blink of an eye
A dream for the blind