Η πρώτη σύλληψη P2P developer

Σίγουρα όλο και κάτι δε θα ταιριάζει με τις παραπάνω ψυχαγωγικές κατηγορίες...
Post Reply
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Η πρώτη σύλληψη P2P developer

Post by Ethel » Tue May 11, 2004 8:18 pm

Οι ιαπωνικές αρχές συνέλαβαν τον 33χρονο Isamu Kaneko, δημιουργό του Winny, ενός προγράμματος ανταλλαγής αρχείων μέσω δικτύων P2P. Πρόκειται για έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Τόκυο, ο οποίος κατασκεύασε ένα πρωτόκολλο P2P με μεγάλη προσοχή στη διατήρηση της ανωνυμίας μεταξύ των μεταφορών αρχείων.

Το Winny διατέθηκε στο κοινό τον Απρίλιο του 2002 και έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλές στους Ιάπωνες χρήστες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ιαπωνική αστυνομία έθεσε σε τερματισμό ένα Web site, το οποίο διένειμε την εφαρμογή Winny, ενώ αυτές τις μέρες προέβη στη σύλληψη του δημιουργού της.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Isamu Kaneko είναι ότι υποβοήθησε έναν 41χρονο και ένα 18χρονο να κατεβάσουν πειρατικά αντίγραφα ταινιών και παιχνιδιών κατασκευάζοντας το μέσο - το Winny.

Η σύλληψη προγραμματιστή εφαρμογής File Sharing είναι μία από τις πρώτες σε διεθνές επίπεδο. Αν και έχουν απονεμηθεί σχετικές ποινές στο παρελθόν, ποτέ δεν ήταν εναντίον προγραμματιστών αλλά εταιρειών που διέθεταν εφαρμογές File Sharing.

Πάει το γιαπωνέζο.... Τον έφανε η μαρμάγκα (λέμε τώρα) αφού τον έτρωγε ο κ***ς του...
There's no place like 127.0.0.1
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed May 12, 2004 5:24 pm

Μα είναι εντελώς χαζό αυτό...Εάν εγώ πχ αύριο πάω και σκοτώσω(λέμε τώρα) κάποιον θα πρέπει να συλάβουν τον δημιουργό του όπλου;...Έλεος δηλαδή,έχουν μπλέξει τα μπούτια τους.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Wed May 12, 2004 8:53 pm

Για τον λόγο που είπε ο HdkiLLer εγώ πιστεύω ότι ο τύπος τελικά θα αθωωθεί στη δίκη εφόσον δεν χρησιμοποίησε παράνομα μέσα για την δημιουργία του p2p προγράμματος.
Ni!! Ni!! Ni!!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed May 12, 2004 11:10 pm

HdkiLLer wrote:Μα είναι εντελώς χαζό αυτό...Εάν εγώ πχ αύριο πάω και σκοτώσω(λέμε τώρα) κάποιον θα πρέπει να συλάβουν τον δημιουργό του όπλου;...Έλεος δηλαδή,έχουν μπλέξει τα μπούτια τους.
Είναι ικανοί να το κάνουν αυτό. Ξέρεις τώρα... εξουσία :-D :-D
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Jun 03, 2004 5:43 pm

HdkiLLeR wrote:Μα είναι εντελώς χαζό αυτό...Εάν εγώ πχ αύριο πάω και σκοτώσω(λέμε τώρα) κάποιον θα πρέπει να συλάβουν τον δημιουργό του όπλου;...Έλεος δηλαδή,έχουν μπλέξει τα μπούτια τους.
Η διαφορα ειναι οτι απο τον κατασκευστη-εταιρια οπλων το κρατος βγαζει λεφτα ενω στα p2p χανει λεφτα οποτε εμενα μου φαινεται πολυ λογικο (κατω απο πολυ ρεαλιστικη σκοπια) :lol:
Post Reply

Return to “Άλλα ψυχαγωγικά θέματα”