Περί γκαντεμιάς...

Σίγουρα όλο και κάτι δε θα ταιριάζει με τις παραπάνω ψυχαγωγικές κατηγορίες...
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Περί γκαντεμιάς...

Post by Vasilis » Tue Jul 27, 2004 4:44 pm

Κάποιες στιγμές γίνονται πράγματα στη ζωή μας που μας χαρακτηρίζουν. Μας στιγματίζουν ίσως, θα έλεγα καλύτερα. Πολλές φορές αναρωτήθηκα αν όντως υπάρχει αυτή η μοίρα που συνεχώς αναφέρουμε. Κάποιες άλλες σκέφτηκα πως μαλλον είμαι πολύ κακός άνθρωπος και κάποιος θέλει να με τιμωρήσει για όσα μου συμβαίνουν. Κάποιες άλλες πάλι σκέφτομαι πως ίσως έχω κάποια συγγένεια με τον Μητσοτάκη. Εδώ τώρα τα λέμε και γελάμε, αλλά όταν κάποια πράγματα συμβαίνουν δεν είναι και, τόσο αστεία. Πολλές φορές μου έχει τύχει να με παίρνει από κάτω για πράγματα που γίνονται γύρω μου. Πολλές φορές στενοχωριέμαι ότι με αυτά που προκαλώ επιρεάζω και τους άλλους γύρω μου. Ουκ ολίγες φορές μου έχουν πει: "Άστο ρε Βασίλη. Δεν ερχόμαστε μαζί σου. Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά." Και εγώ κάθομαι και τους κοιτώ και δεν έχω τι να πω...Είναι σαν να με έχει μουτζώσει κάποιος...

Εδώ λοιπόν, και μετά την προτροπή του φανατικού μου κοινού (βλέπε semika και χιλιάδες άλλους...) θα αρχίσω να γράφω κάποια περιστατικά που μου έχουν συμβει, αστεία και όχι αστεία. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την αληθοφάνεια των γεγονότων εάν ανεβείτε μία βόλτα προς τα μέρη μου. Αν και θα το καταλάβετε τώρα που θα έρθω εγώ κάτω. Άλλωστε δεν νομίζω να ξεχνά κανείς το χιόνι που είχε ρίξει φέτος. Μόλις είχα έρθει Αθήνα καταστράφηκε το σύμπαν. Όταν έφυγα όλα ήταν σαφώς πολύ καλύτερα.

Επειδή η λίστα είναι γεμάτη και δύσκολη να τη θυμάμαι όλη, για αρχή θα αναφερθώ σε λίγα περιστατικά και θα γράφω σε τακτά χρονικά διαστήματα. Άλλωστε καθημερινά γεμίζει, άρα είμαι αισιόδοξος πως αυτό το topic θα ξεπεράσει τα παραπονάκια, χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή άλλων συνομιλητών. Θα τα καταφέρω και μόνος φαντάζομαι... :-D

Μια πρώτη ιστορία που μου έρχεται στο μυαλό είναι όταν έκανα τα πρώατ μου δειλά βήματα στο χώρο της γκαντεμιάς. Ήμουν κάπου στα τέλη γυμνασίου αν δεν κάνω λάθος. Ήταν μέσα καλοκαιριού και ο ήλιος έλαμπε στον καταγάλανο ουρανό. Επί μήνες προσπαθούσα με κάποιους φίλους μου να κανονίσουμε για μπάλα σε ένα μέρος πολύ μακρυά από τα σπίτια μας, σε ένα γήπεδο. Πρώτη φορά που θα πήγαινα μαζί τους, πρώτη φορά που θα παίζαμε σε κανονικό γήπεδο, πρώτη φορά που είχαμε μαζευτεί 20 άτομα για ποδόσφαιρο. Ξεκινάμε και μετά από 45 περίπου λεπτά φτάνουμε στο γήπεδο. Ο ήλιος συνέχιζε να λάμπει. Ξεκινάμε γεμάτοι χαρά να παίζουμε και μετά από 20 λεπτά ακούω μια φωνή: "Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στο βουνό?" Γυρίζω και κοιτάζω και μπορώ να πω ότι τρόμαξα πραγματικά. Ακούω έναν κεραυνό να πέφτει κα προτού καταλάβουμε τι έγινε αρχίζει να ρίχνει χαλάζι. Ναι, ναι...δεν κάνετε λάθος. Είναι εκείνο το μεγάλο χαλάζι που είχε ρίξει πριν καμιά 10αριά χρόνια και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Φυσικά, το πιο κοντινό σπίτι ήταν στα 500 περίπου μέτρα+ και το χαλάζι που έριχνε δεν ήταν αστείο. Πονούσαμε και μάλιστα θυμάμαι ότι γυρίσαμε με πολλές μελανιές. Τα έξυπνα εμείς φυσικά σκεφτήκαμε να καλυφθούμε κάτω από έναν πλάτανο την ώρα που οι αστραπές πέφτανε γύρω μας....Τελικά δεν κάηκε κανένας.

Φυσικά μπορεί κάποιος να μου πει ότι ήταν σύμπτωση. Περίμενε όμως...Αποφασίσαμε να πάμε και δεύτερη φορά. Το γήπεδο αυτό ήταν έρημο και ποτέ δεν πήγαινε κανείς να παίξει. Την δεύτερη φορά που πήγαμε λοιπόν....έκανε προπόνηση μια ομάδα άκυρη του πηλίου και μόλις είχαν ξεκινήσει...Τελικά σε αυτό το γήπεδο δεν έπαιξα ποτέ. Όλοι οι άλλοι καταφέρανε να παίξουνε χωρίς πρόβλημα όσες φορές και αν πήγανε από τότε.

Τον τελευταίο καιρό συνηθίζω να περπατώ με τα πόδια κάποιες μικρές αποστάσεις. Κάθε φορά που στέκομαι βράδυ κάπου σβήνει το η λάμπα στο δρόμο. Συνεχώς όμως.

Πολύ κλασικό φαινόμενο είναι τα blackout που προκαλώ. Έχω μία μπλούζα που γράφει επάνω blackout. Επί ένα μήνα όταν έμπαινα σε κάποιο σπίτι με αυτή την μπλούζα γινότανε συνεχώς blackout...δεν καταλαβαινω πως τα κατάφερνα.

Διάλογος με έναν φίλο μου...
"Έλα ρε Μήτσο...Κατεβαίνω Αθήνα σήμερα!"
"Ωωωωωχ...."
"Θα με φιλοξενήσεις?"¨
"Ωχ..."
"Τι ωχ ρε μ....α?Ναι ή όχι?"
"Έλα...."
Μετά πό 5 ώρες.
"Έλα ρε κολητέ. Έφτασες Αθήνα?"
"Ναι...Μόλις μπήκα Αχαρνών"
"Το κατάλαβα!"
"Πως?"
"Έγινε blackout στον μισό Κορυδαλλο, στραμπούληξα μόλις πήγα να σε πάρω τηλ. το πόδι μου και έσπασα ένα ποτήρι..."

Περπατώ στα Κάτω Πατήσια με την βαλίτσα στον ώμο. Μόλις είχα βγει από τον ηλεκτρικό και θα πήγαινα προς τα κτελ για να φύγω. Κάποιοι μαύροι πουλούσανε διάφορα πραγματούδια και εγώ στάθηκα για λίγο να κοιτάξω. Την ώρα που ανέβασα τον σάκο μου στον ώμο και γύρισα από την άλλη, άκουσα κάτι φωνές και είδα κόσμο να τρέχει. Τι είχε γίνει? Είχε πλακώσει η αστυνομία και όλοι οι παράνομοι άρχισαν να τρέχουν με κάτι σάκους στον ώμο. Πάνω στον πανικό άρχισα να τρέχω και εγώ. Τελικά με πιάσανε και όσο και να τους εξηγούσα τι έγινε με πήρανε στο περιπολικό και μου ψάξανε όλα τα πράγματα...

Στο επόμενο post θα μάθετε:
-Την ιστορία με τα 3 ποντίκια
-Την ιστορία με την επιδρομή των κατσαρίδων
-Την αφαίρεση των πινακίδων
-Την κλήση στο μηχανάκι για παράνομο παρκάριμα :shock:
The road goes on forever...
v@lkyrja
bit level
bit level

Post by v@lkyrja » Tue Jul 27, 2004 5:07 pm

κλεινεις από τώρα ραντεβού για ποδαρικό την πρωτοχρονιά???
:smt080
" They say, if you play the Win2000 CD backwards, you can hear satanic words.
- Oh, that´s nothing. If you play it forward, it installs Windows 2000"
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Tue Jul 27, 2004 5:13 pm

Φίλε Βασίλη σε συμπονώ :smt056 .Άκου(ή μάλλον διάβασε) και την δική μου ταπεινή ιστορία γκαντεμιάς!
Αφού λοιπόν όλα μια χαρά με τον υπολογιστή μια ωραία μέρα μέσα στην εξεταστική αφού διάβαζα ένα post του φίλου μου του Tarantula στο venus ο υπολογιστής κολλάει και δεν αντιδρούσε καθόλου έτσι κι εγώ το έκανα επανεκκίνηση πατώντας το κουμπάκι από το κουτί.Το πατάω που λες και ακούω τη μονάδα αλλά τίποτα στην οθόνη,περίμενα,περίμενα,τον έκλεινα τον άνοιγα τίποτα.Υπολογιστής γιοκ,μέσα στην εξεταστική,με δύο εργασίες να με περιμένουν μεταγλωττιστές και δίκτυα!Γενικά είμαι ήρεμη με τις ζημιές του υπολογιστή έτσι και αυτή τη φορά διατήρησα την ψυχραιμία μου και άφησα τους δικούς μου με ανοιχτό το στόμα.Άρχισα λοιπόν να ρωτάω κάποιους φίλους και γνωστούς τι μπορεί να έχει. Ο σοφός Tarantula διέγνωσε motherboard όπως και ο πάνσοφος ξάδερφος μου που τον έψαξε για ώρες και εξονυχιστικά!Μετά από πολλά αποφασίζω να το πάω σε γνωστή αλυσίδα παροχής υπολογιστών και service αν και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη(και όχι άδικα τελικά).Τους το αφήνω και την ίδια μέρα με παίρνουν και διαβεβαιώνουν τις υποψίες του φίλου μου Tarantula.Έλα όμως που μου λένε ότι δεν υπάρχει καινούργια μητρική που να παίρνει τη μνήμη και τον επεξεργαστή μου άρα πρέπει να πάρω κι απο αυτά τελικά μετά από πολλά τηλέφωνα και τεντωμένα νεύρα μου βρίσκουν μια από το stock τους και έτσι περίχαρη :???: σκέφτομαι ότι υπήρξα τυχερή και ανυπομονώ να πάρω τον υπολογιστή μου για να δουλέψω επιτέλους!!!Τον παίρνω λοιπόν η καλή σου σπίτι και τον ανοίγω μετά από μισή ώρα υπερθερμένεται και ξανακλείνει τσαφ!Τώρα ήταν που δεν άνοιγε καθόλου.Τους παίρνω τηλέφωνο και τους τον ξαναπάω,με ξαναπαίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι έχει καεί πάλι η μητρική αλλά αυτή τη φορά έχει καεί και ο επεξεργαστής και δεν βρίσκουν ίδια μητρική οπότε τα μόνα που θα γλίτωνα ήταν τα λεφτά που είχα ήδη πληρώσει για μητρική και εργασία που θα μου αφαιρεθούν.Τι να κάνω η κακομοίρα αλλάζω μητρική,επεξεργαστή,μνήμες και τροφοδοτικό αφού είχα την υποψία ότι αυτό τα καίει.Εν τέλει τον ξαναπαίρνω πίσω και αναγκάζομαι να ξαναπεράσω τα win γιατί χτυπάγαν.Αφού κατάφερα να περάσω τα win μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες αφού κόλλαγε άρχισε πάλι να κολλάει και να κάνει επανακινήσεις μόνος του.Ο ξάδερφος προτείνει να τον φέρουμε εδώ που δουλεύω να του περάσουμε όλους τους καινούργιους drivers και το bios μήπως φταίει αυτό!Εν τέλει ούτε αυτό ήταν και όπως καταλαβαίνεται τον ξαναπήγα πίσω!Μου λένε θα με πάρουν τηλέφωνο να μου πουν αλλά μέχρι σήμερα άφαντοι!Τους παίρνω λοιπόν σήμερα εγώ και τι μου λένε!Έφταιγε η μητρική πάλι είχε ελάττωμα έχουν αλλάξει τρεις ίδιες και δεν τα καταφέρνει,κολλάει πάλι και έχουν κάνει και όλους τους περαιτέρο ελέγχους μήπως φταίει κάτι άλλο!Εν τέλει αλλάζω μητρική και βάζω και μια καρτούλα γραφικών αφού η προηγούμενη είχε onboard!Ακόμα δεν τον έχουν τελειώσει φυσικά σύνολο 456 ευρώ και δεν ξέρω πόσα άλλα θα χρειαστώ εντέλει στους ψυχιάτρους!!!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Jul 27, 2004 5:13 pm

Βασίλη, υπερβολές!!!
Δήμητρα, ας μην πιάσουμε τη συζήτηση για τους υπολογιστές έχω πολλά να πω..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
bit level
bit level

Post by v@lkyrja » Tue Jul 27, 2004 5:23 pm

το ιδιο περιπου εχω παθει με κάρτα ήχου..είχα πέσει σε προβληματική παρτίδα και εκαψα στην σειρά 3 (αν θυμάμαι καλά) χωρίς επιπλέον ευτυχώς παρατράγουδα! :???:
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Tue Jul 27, 2004 5:24 pm

Καλά ρε...Πας καλά? Τι υπερβολές? Δηλαδή τι θέλεις να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα?

Δήμητρα, η ιστορία μου με τους υπολογιστές είναι πολύ μεγάλη και με όλη την τεχνολογία γενικά και θα την αναλύσω στο μεθεπόμενο post μου. Να σου πω μόνο πως περιμένω 2,5 χρόνια μια οθόνη sony που έστειλα για φτιάξιμο και βρίσκεται κάπου στη Λάρισα και πως πήγα τον καινούριο μου υπολογισστή λίγο πριν την εξεταστική για να κοιτάξουν το DVD RW και μου κάνανε format χωρίς να έχω κρατήσει back up...[/img]
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Tue Jul 27, 2004 6:25 pm

Α ρε Τάσο...Που είσαι;;; :lol: :lol: :lol:

Vasili,έχω κάποιους "καλούς" φίλους...να σου δώσω τα τηλ τους να τους πάρεις την Πρωτοχρονιά να τους ευχηθείς;;; :-D
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Tue Jul 27, 2004 7:01 pm

(please Vasili(s) σκέφτεσαι να έρθεις Αθήνα για τους Ολυμπιακούς? Να το ξέρουμε μην αγοράσουμε εισιτήρια :-)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
YiannisF
byte level
byte level

Post by YiannisF » Tue Jul 27, 2004 7:52 pm

Vasilis wrote:Καλά ρε...Πας καλά? Τι υπερβολές? Δηλαδή τι θέλεις να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα?

Δήμητρα, η ιστορία μου με τους υπολογιστές είναι πολύ μεγάλη και με όλη την τεχνολογία γενικά και θα την αναλύσω στο μεθεπόμενο post μου. Να σου πω μόνο πως περιμένω 2,5 χρόνια μια οθόνη sony που έστειλα για φτιάξιμο και βρίσκεται κάπου στη Λάρισα και πως πήγα τον καινούριο μου υπολογισστή λίγο πριν την εξεταστική για να κοιτάξουν το DVD RW και μου κάνανε format χωρίς να έχω κρατήσει back up...[/img]
Σου κάνανε format από μόνοι τους χωρίς να σου πούνε τίποτα;!;!;!;! Και δεν έβαλες μπουρλότο;
(Τελευταία φορά που μπαίνω με το δανεικό laptop σε αυτό το thread. Ο Διάολος έχει πολλά ποδάρια!)
Image
.::YF::.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Jul 27, 2004 7:59 pm

Έχω έναν ξάδερφο ο οποίος έχει καταφέρει να ακυρώσει δύο συναυλίες και άμα του αρέσει μπορεί και άλλες.Η πρώτη ήταν των Demons and Wizards όπου δεν είχε λεφτά για το εισιτήρίο οπότε πάνω στην απογοήτευσή του λέει σιγά μην γίνει και όντως δεν έγινε για έναν κουλό λόγο.Η δεύτερη ήταν Gary Moore όπου εκείνη την μέρα πάλι κάτι είχε και δεν θα μπορούσε να έρθει.Έτσι καναν μήνα πριν από το τηλέφωνο με σατανικό γέλιο λέει "Αυτή η μέρα δεν είναι καλή για συναυλία.Βλέπω ακύρωση".Και όντως ο Μουρ έπαθε ωτίτιδα και δεν μπόρεσε να έρθει..
Έχω περάσει μια περίοδο 4 μηνών που ήμουν σαν τον Βασίλη.Για την ακρίβεια σαν τον Βασιλάκη Καίλα η ΤΟν Ξανθόπουλο.Κατατρεγμένος από όλα και όλους και κυριώς από την μοίρα.Οι γκαντεμιές μου δεν είχαν προηγούμενο σε όλους τους τομείς αλλά ένα με έτσουξε πιο πολύ.Και μιλάω για θέματα υγείας.Η αποθέωση ήταν όταν πήγα για μπάνιο ανάμεσα σε πυώδη αμυγδαλύτιδα και κάταγμα όπου πάτησα αχινό.Οχι ότι ο αχινός μπορεί να σε καταστρέψει αλλά ξέρετε είναι γραφική φάση.Ότι ήταν να συμβεί θα συνέβαινε σε μένα και κυρίωσ μέσα στην περίοδο των διακοπών.Και είθισται να παθαίνω μια γριπούλα μια φορά μέσα στα 2 χρόνια ως εκεί.Εκείνη λοιπόν την περίοδο το φιλοσόφησα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για να διώξεις την γκαντεμιά πρέπει να αρχίζεις να αισθάνεσαι τυχερός χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγοσ.Ξέρετε να σε χτυπάει η ηπατίτιδα και να νιώθεις σαν να κέρδιζειες το λαχείο,να παθαίνεις βαλανίτιδα και να νιώθεις κοντά στο επίπεδο ενος Γκαστόνε Ντάκ.
Και έτσι κάποια στιγμή σε ξεχνάει η θεά Γκαντεμιά γιατί σε θεωρεί πολύ βλάκα και μαζόχα για να ασχοληθεί μαζί σου και όλα παίρνουν τον δρόμο τους
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Jul 27, 2004 11:35 pm

ρε βασίλη, τώρα που το σκέφτομαι κ έτσι όπως τα λες, σε λίγο θα μας πεις ότι ευθύνεσαι κ για το black out πριν από λίγες μέρες!!εγώ συμφωνώ με τον φίλο ailouro ως προς το θέμα της τύχης...στο κάτω κάτω τι σου λείπει;;;
A blink of an eye
A dream for the blind
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Wed Jul 28, 2004 1:27 pm

Μιας και αναφέρθηκες σε συναυλίες, να υπενθυμίσω την συναυλία του Ιωαννίδη...Θα γινόταν την περίοδο που δεν μπορούσα να την δω. Παρακαλούσα να μην γίνει και τελικά ακυρώθηκε. Την ειδα στην τελική....Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε και την Ethel που της ζητούσα να μου μάθει να κάνω μολότοφ.... :twisted:
(please Vasili(s) σκέφτεσαι να έρθεις Αθήνα για τους Ολυμπιακούς? Να το ξέρουμε μην αγοράσουμε εισιτήρια
Ναι. Μάλλον θα είμαι εκεί στην έναρξη. Περαστικός φυσικά.... ;)
Vasili,έχω κάποιους "καλούς" φίλους...να σου δώσω τα τηλ τους να τους πάρεις την Πρωτοχρονιά να τους ευχηθείς;;;
Ότι θες εδώ. Μια καταρούλα τόση δα θα τους ρίξω και όλα μια χαρά. Σε τιμή έκπληξη για σένα μόνο... :)

Να σας πω και για το σημερινό μου κατόρθωμα.
Κατέβαζα το πρωί το μηχανάκι στον ΟΣΕ για να το κάνω φορτωτική. Ήμουν με ένα τεράστιο χαμόγελο γιατί αυτό σημαίνει διακοπές. Λίγα λεπτά λοιπόν πριν φτάσω....τσουπ...μια μεγάλη μούτζα από ψηλά μου έρχεται κατάμουτρα. Ενώ πήγαινα κανονικά στο ρεύμα μου, αυτός που ήταν αριστερά μου αποφάσισε να προσπεράσει και έπεσε πάνω μου. Ευτυχώς κάτω είχε νερά και έκανα μία τρομερή βουτιά. Το μηχανάκι από πάνω μου και εγώ να προσπαθώ να δω τις πινακίδες του γιατί ο τύπος με παράτησε πεσμένο εκεί. Τώρα αυτό που αποκόμησα είναι ένα τεράστιο στούμπηγμα στον πισινό μου και δεν μπορώ να καθήσω...Πονάαααααω! Καλές μου διακοπές.... :)
v@lkyrja
bit level
bit level

Post by v@lkyrja » Wed Jul 28, 2004 1:37 pm

έχεις σκεφτεί να κάνεις ένα ευχέλαιο, έναν αγιασμό, ίσως ένα εξορκισμό....κατιτίς τελος πάντων?!?
:smt080
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Wed Jul 28, 2004 1:40 pm

Μπααα! Δεν πιάνει. Άλλωστε και να κάνω, ο κ....ς μου θα μου περάσει που πονάω? Όχι... Άρα τι να το κάνω?
v@lkyrja
bit level
bit level

Post by v@lkyrja » Wed Jul 28, 2004 2:28 pm

για τον πονεμενο σου κ...ο τιποτα!!
θα ειναι για μελλοντικη χρηση!! ;)
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Wed Jul 28, 2004 5:29 pm

Να πω και εγώ μια προσωπική μου "γκαντεμοϊστορία":

2ο έτος -> Μάθημα Καστανιάς (Λεονταράκης...) -> Απαλλακτική εργασία -> Παράδοση τέλη Ιανουαρίου!

Σκηνικό 10 ημέρες πριν την παράδοση:
Ενώ πάλευα να κατανοήσω τα COM και τον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό με VB και ενώ όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και η εργασία ήταν μισοέτοιμη συμβαίνει το μοιραίο!! Blackout στην Πεντέλη! Δεν είχα κάνει Save την τελευταία μου "επέμβαση" στο πρόγραμμα. "Δεν πειράζει", είπα στον εαυτό μου. "Εχω τα υπόλοιπα. Απο το ολότελα"
Ξανάρχεται το ρεύμα και τι να διαπιστώσω: Είχε καεί η μητρική! Αλλά υπήρχε και χειρότερο: Δεν είχα σε cd μια κόπια της εργασίας. ΣΚ*ΤΑ!
Ηταν και Σάββατο και το Πλαίσιο ήταν κλειστό. Εκεί επεμβαίνει ένας γνωστός να μου πάρει το δίσκο σε εξωτερικό PC. Και.......... ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟ!!!

Τελικά ευτυχώς είχε ο eso_etoimos μια παλιότερη version του προγράμματος και μας έσωσε.

ΥΓ-> Ταραντούλε τα ήξερες όλα αυτά?? :oops:

Να τονίσω οτι ο Η/Υς μου πάντα χαλάει όταν έχω να παραδώσω εργασία.
Κάτι παρόμοιο έγινε καμιά βδομάδα πριν την παράδοση της "Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή" (μου χε έρθει η φαινή να βάλω και άλλη ΡΑΜ ώστε να έχω 1024. Με τη βοήθεια ενός συναδέλφου-ονόματα δε λέμε- καίγεται και η πρώτη ΡΑΜ). :evil:

Θα επανέλθω και με γκαντεμιές εκτος υπολογιστών!!!
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Wed Jul 28, 2004 7:43 pm

Να υποθέσω ποιος είναι αυτός ο γνωστός-συνάδελφος;;; :-D :-D
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Wed Jul 28, 2004 8:33 pm

TaRaNTuLa wrote:Να υποθέσω ποιος είναι αυτός ο γνωστός-συνάδελφος;;; :-D :-D

Μαρέσει που με πιάνεις!!! Καλά υπέθεσες :-D
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Thu Jul 29, 2004 12:01 am

Για συνεχίσω και εγώ:

Ήταν να φτιάξουμε μια εργασία για την Τεχνολογία(ή όπως αλλιώς το λέγανε) στην Α' Λυκείου.Πάνω που ξεκινάω να γράψω,θυμάμαι ότι έπρεπε να βρω κάτι στο inet.Μπαίνω και κολλάω ιό,για τον οποίο δεν είχα προστασία.Το συγκεκριμένο virus κάτι πείραξε σε registry και το μόνο που μας έσωζε ήταν format.Εγκαταλείπω την προσπάθεια στο συγκεκριμένο pc και λέω να γράψω την εργασία στο παλιό.Δεν είχα 20' που έγραφα και γίνεται πτώση τάσης με αποτέλεσμα να γίνει μπάχαλο το ΒΙΟS του pc... :evil: Στην τελική,επειδή έσπασαν τα νεύρα μου,έδωσα έξω σε μαγαζί να μου τα γράψουν... :mad:
Tamiya rulezZz....

HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Jul 29, 2004 11:35 am

Το nick μου δεν είναι τυχαίο...4 δισκοι μόνο φέτος....Βασικά πρέπει να φταίει ο κατσικοπόδαρος ο ablaz3r :-D . Το παλικάρι έχει σοβαρό πρόβλημα ...τα πάντα καταφέρνει να τα σκίζει όταν του χρειάζονται(μέχρι και pc απο μπαλκόνι του έφυγε)...Επειδή έχω link μαζί του πρέπει να με έχει επηρεάσει.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Jul 29, 2004 11:45 am

4 μόνο φέτος??καλά τι τους κάνεις επιτέλους??

εμένα η δική μου γκαντεμιά στις εργασίες ήρθε στα Δίκτυα, όπου ο Apache μου έτρεχε όποτε ήθελε, δεν αναγνώριζε την perl, ρώτησα αρκετό κόσμο που δεν μπορούσε να βρει τι φταίει, σε κάποια φάση μου είπαν ότι πρέπει να τρέχει χωρίς firewall για να μη δημιουργεί πρόβλημα, βγάζω το firewall, κολλάω ιό, κατεβάζω patch, διορθώνω τον ιό, εξακολουθώ να ψάχνω να βρω τι φταίει και δεν μπορώ και τελικά μένω χωρίς να παραδώσω 3 από τις ασκήσεις του φροντιστηρίου της Καστανιά!!
PS ο Apache ακόμα δεν τρέχει, ούτε και η mySQL!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Jul 29, 2004 11:54 am

Να σας πω την πιο πρόσφατη ιστοριούλα κιόλας που όλοι γνωρίσατε χωρίς να το έχετε καταλάβει τώρα τελαυταία. Στα πλαισια ανανεώσεων που κάνουμε στο venus και σαν πολύ καλός και τέλειoς sysadmin που είμαι(και μετριόφρων επίσης... :-D :-D :-D ) έβαλα έναν καινούργιο hdd wb-jb 8mb cache στο venus για να φιλοξενηθούν οι νέες υπηρεσίες που θα σας δώσουμε απο τον Σεπτέμβρη(δεν θα έχετε να ζηλέψετε τπτ απο οποιαδήποτε hosting εταιριούλα - άντε διαφήμηση ;-) ).

1)Το bios δεν αναγνώριζε τον δίσκο...3 ώρες φαγαμε στο εργαστήριο - το παλικάρι(νά 'σαι καλά ρε Δήμο) είχε βαρεθεί και μας είχε δώσει τα κλειδια να κάνουμε τις ακυρότητες μας. Μετά απο καταστάσεις απελπησίας το φτιάχνω βάζοντας τον kernel στον πρώτο και το root filesystem στον 2ο τον οποίο τον αναγνωρίζει κατά το Load του kernel :) :)

2)Πάω σπίτι για να ξεκινήσουμε κάποια migrations-μεταφορές(db απο μία ver της mysql σε άλλη, άλλος apache και πολλά άλλα τέτοια) εκεί που έχω κάνει umount όλο το /home και το /var για να κάνω format κάποια partitions - remotely ολα αυτά μπαίνει ο einherjar - φρικάρει γιατί δεν έχει όυτε home area(το /home δεν υπήρχε) Και τραβάει restart την ώρα του format!!! Ξαναξεκινάει δεν έβρισκε home dir για τον root, δεν βρήκε /var το οποίο έχει μέσα όλα τα logs για το κάθε daemon, δεν σηκώθηκε κοινώς τπτ και άντε πάλι κάτω αθήνα, cd κλπ κλπ...

3)Μετά απο 2-3 ώρες πάλι που πάλευα να φορτώσω σωστά το filesystem(ξεπεράσαμε το πρόβλημα με τον kernel δημιουργήσαμε τώρα με το fs ) :evil: το τελειώνω, την κάνω πάω σπίτι και μου έρχετε η φαεινή ιδέα να ξαναπειράξω remotely τα quotas του δίσκου...Όντας λίγο περίεργος να δοκιμάσω νεα filesystems που υποτηρίζει το linuxάκι στο venus, αλλάζω το /home και /var πάλι απο ext2 σε ext3 με quota support(αλλαγές kernel κλπ, εν τέλει λειτουργεί μια χαρά ο πυρήνας - πάλι καλά που δεν έσκασε γιατί θα ξανακατέβαινα) δεν έπαιζαν τα quotas σωστά σε ext3... Οπότε λέω α εντάξει θα βάλω reiser...Βάζω reiser και στο restart είχα ξεχάσει μια παρπαμετρο για το ext3(fstab) οπότε πάλι δεν σηκώθηκε το /home, /var :evil: :evil: :evil: Κοινώς, τρενάκι, σχολή, εργαστήριο κλπ κλπ κλπ ξανά απο την αρχή...

Τελικά έβαλα XFS(το filesystem του Irix - journaling + quota support) :-D

ΥΓ: Ήθελα κουτάκι με valium μετά :)
Last edited by HdkiLLeR on Thu Jul 29, 2004 9:55 pm, edited 1 time in total.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Άλλα ψυχαγωγικά θέματα”