80's πάλι; Γιατί...;

Σίγουρα όλο και κάτι δε θα ταιριάζει με τις παραπάνω ψυχαγωγικές κατηγορίες...
Post Reply
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

80's πάλι; Γιατί...;

Post by Ethel » Thu Apr 29, 2004 10:57 pm

Καιρό τώρα έλεγα να μη μιλήσω μα δεν άντεξα... Δεν αντέχω πλέον αυτήν την πλήρη επαναφορά του στυλ του '80 ρε παιδί μου. Φούστα, κολάν και γκέτα από πάνω!!!!! Σακάκια με βάτες-αεροπλάνα και μπλούζα θεόφαρδια που ίσως να'ναι και φόρεμα!!!! Δεν την αντέχω αυτή τη voque να κυκλοφορεί χωρίς λουρί!!!!
Να θυμηθώ το αφανέ μαλλί (που ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το σοκ που είδα τη μάνα μου σε μία φωτογραφία και τρελάθηκα) ή αυτό το έρημο το (ας το πούμε) βάψιμο που μάτι δε βλέπεις, ένα πράγμα μπλέ βλέπεις και λες τώρα από μπουνιά είναι αυτό;
Η πιο παρεξηγημένη -μουσικά και αισθητικά- δεκαετία λέει, μα είναι ανάγκη να επανέλθει στις μέρες μας μήπως και αναθεωρήσουμε; Το δε electroclash που μας σερβίρεται (ανελέητα) ως νέα τάση, δεν παύει να μας θυμίζει την electropop των 80's, :smt020 όποτε κι εκεί παίζει αποτυχία.

:arrow: Ας μην εκτραχυνθώ τελείως και βγω από τα ρούχα μου γιατί μετά θα αναγκαστώ να φορέσω τίποτα ξεχειλωμένα μπλουζοφουστάνια με βάτες και γόβα κόκκινη απο κάτω και δεν το θέλω.
Όποιος ακόμα δεν πείστηκε μπορεί να ανατρέξει στην "βιντεογραφία" . "Ρόδα τσάντα και κοπάνα", Γαρδέλης με άσπρο σακάκι μέσα στην ντίσκο ή Μιχαλόπουλος να προτρέπει "να του π*******ε την αδερφή" (όποιος κατάλαβε κατάλαβε), όπου αδερφή βάλε Καίτη Φίνου με πράσινο σακάκι (βάτα απαραίτητη), λαχουρέ πουκάμισο(βάτα απαραίτητη), μωβ φούστα και γόβα (δε θυμάμαι χρώμα θα σας κοροιδέψω και δεν το θέλω).
Κάτι πιο "σύγχρονο" μα εξίσου ενδεικτικό της kitch coutoure είναι το "Ρετιρέ" από το Mega.

Ελπίζω να σας έπεισα.
There's no place like 127.0.0.1
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Fri Apr 30, 2004 11:41 pm

Εμένα γιατί μου αρέσουν τα hits των 80´s.

Μαράρι να έχουμε ίδιου επιπέδου ή καλύτερα συγκροτήματα απο αυτά των 80's (για metal μιλάω :smt035).
Ni!! Ni!! Ni!!
amelie
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

'80s: κιτς ή μηπως ..."άποψη" ...χμ....

Post by amelie » Sat May 01, 2004 6:03 pm

φιλτατη ethel ..
αντιλαμβανομαι πληρως την αγανακτηση σου με την "ολικη επαναφορα" των '80ς ενδυματολογικων προτασεων. ολα αυτα τα χρωματα,τα λαχανι και τα παρδαλα , τα φουξια και οι πρασινες γοβες (ποτε δεν ημουν λατρης του μαυρου και μονο) λες και την εχουμε "ακουσει" ολοι μαζι και ταυτοχρονως δεν εχει κανενα νοημα να επανελθει.
αυτο που θελω να προτεινω ειναι να δουμε τη μοδα του 2004 - του παλαι 1980 - απο τη δικη της οπτικη γωνια. αυτο το ακρα κιτς δεν ειναι και ακρα ενδιαφερον;; και αυτο δεν αποκτα τη δικη του αισθητικη;; διαφορετικη βεβαια απο αυτη που μας μαθαν ως "αισθητικη" αλλα ενα ειδος αισθητικης !!!
αυτα τα λαχανια και εντονα ροζ εχουν πολυ φαση αν το καλοσκεφτεις..ειναι πασιφανης η κακογουστια αλλα δειχνει να γουσταρει οποιος φοραει αυτες τις αηδιες!

"γουσταρω να ειμαι κιτς!"
"γουσταρε,κι ο θεος μαζι μας που σε βλεπουμε!"
smoyats!
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Ethel » Sat May 01, 2004 6:21 pm

Κοίτα να δεις Lana, το να είναι ο άλλος το χάλι του το μαύρο και εγώ να γελάω με το πόσο σούργελο μπορεί να γίνει, δε λέω το διασκεδάζω απίστευτα. Η δεκαετία του ογδόντα είχε κάτι το αυθεντικό. Ακόμα και αυτό που εμείς με τα δικά μας κριτήρια λέμε κακογουστιά, τότε ήταν κάτι το αυθόρμητο και συμβιβασμένο με τις "ανάγκες" της εποχής. Άρα και δικιολογημένο.
Η σημερινή όμως "μίξη" του ethnic, του '80, του '70 κτλ δεν μου κάνει για πολύ αυθεντικό, παρά για κάτι ήδη "μασημένο". Αυτό δε μ'αρέσει (καλά είπαμε ούτε η βάτα μου αρέσει).
Οποιος γουστάρει να είναι κιτς, δε λέω.
Εγώ όμως μπορώ να συνεχίσω να κράζω;

vagalati: Εμένα από τα hits των 80's μου αρέσουν μόνο μερικά κλασικά κομμάτια που ακούγονται ευχάριστα μέχρι σήμερα.
There's no place like 127.0.0.1
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Jun 10, 2004 10:29 pm

δε θέλω να σχολιάσω τη μουσική της δεκαετίας του 80, υπήρξαν κομμάτια που βγήκαν εκείνη την εποχή τα οποία με εκφράζουν και μου αρέσουν, από πολλά στυλ..όσο για τις ταινίες, είναι τόσο "καμμένες" που απλά γελάω με το πόσο άθλιες είναι..

όσον αφορά όμως τη μόδα,έχω τις επιφυλάξεις μου..και άντε τότε ίσως να υπήρχε τάση του να γίνουν όλα υπερβολικά για τους χψ λόγους.
τώρα γιατί τέτοια στροφή στο παρελθόν;;

πραγματικά πιστεύω ότι έχουν στερέψει οι ιδέες από τους σχεδιαστές και ειδικότερα στα pret-a-porter, ό,τι κυκλοφορεί είναι όλα τα ίδια και απαράλλακτα!! Παντού βλέπω χρωματιστά, εμπριμέ, ριγέ, κολάν, ρούχα με κομμένους ώμους, παντελόνια με σούρες!!Δεν αντέχω άλλο!!

Ξέρω τι μου πάει και ξέρω τι θέλω και πραγματικά δεν είναι αυτό.. Για να πάρω δυο μπλούζες της προκοπής πρέπει να αναλώσω τουλάχιστον ένα 3ωρο και φυσικά δεν είμαι διατεθημένη!!Γιατί θα πρέπει ή να είμαι εντελώς sport ή εντελώς trendy??Μέση λύση δεν υπάρχει;;Νίωθω ότι φοράω όλο τα ίδια και τα ίδια σε στυλ κι έχω αρχίσει να βαριέμαι...

Ας μη σχολιάσω καλύτερα τα τεράστια κοσμήματα..("εξαιρετικά" αυτά τα φούξια τεράστια πλαστικά στρογγυλά σκουλαρίκια που τα φοράνε οι πάντες!)

Που είναι το στυλ που μάθαμε στη δεκαετία του 90??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Jun 10, 2004 10:46 pm

Η μουσικη τοτε εβγαλε αξεπεραστα κομματια. Η μοδα παλι δεν ηταν οτι καλυτερο με Boy George και αλλα ωραια.
Το μαλλι αφανα και το σακακι - σακι και το αντιστροφο.
Τωρα ομως εχει και τα καλα του.
Γιατι μερικοι καθηγητες ετσι κ αλλιως παντα ντυνονταν σαν να ταν 80΄s και οι υπολογιστες παλι απο τα 80's συλλεκτικα κομματια.
Παντα στη μοδα η σχολη!!!!
Image
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Fri Jun 11, 2004 1:45 pm

Τα πολύχρωμα μαλλιά ήταν στη μόδα τότε? Γιατί παιδιά δεν ξέρω τι έχει πάθει ο κόσμος αλλά μάλλον έχει μπερδευτεί! Νομίζουν ότι έχουμε συνέχεια απόκρειες! Και εμένα δεν μου το είπε κανένας αυτό? Να βάλω βρε παιδί μου μια κόκκινη τούφα από την μία, μία πράσινη από την άλλη, να βάψω τα νύχια με 5 διαφορετικά χρώματα, να ξεθάψω και τα ρούχα της μάνας μου, να ντυθώ κοριτσάκι και να είμαι in fashion! Καλό ακούγεται! Για να ψαχτώ λίγο!
The road goes on forever...
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Jun 11, 2004 2:02 pm

όχι τα πολύχρωμα... τα καμμένα από την permanant μόνο σε αποχρώσεις του πλατινέ ξανθού κατά προτίμηση και οι αφέλειες!!
μη μου πείτε όχι, αλλά όλοι δεν έχετε στο σπίτι απαίσιες φωτογραφίες σας με μαλλιά με αφέλειες;;;;
A blink of an eye
A dream for the blind
byte level
byte level

Post by YiannisF » Fri Jun 11, 2004 3:54 pm

lumenintervalum wrote:όχι τα πολύχρωμα... τα καμμένα από την permanant μόνο σε αποχρώσεις του πλατινέ ξανθού κατά προτίμηση και οι αφέλειες!!
μη μου πείτε όχι, αλλά όλοι δεν έχετε στο σπίτι απαίσιες φωτογραφίες σας με μαλλιά με αφέλειες;;;;
Εγώ πάντως δεν έχω καμία τέτοια φωτογραφία μου! Αφάνα ναι, χωριστρούλα στη μέση ναι, αλλά αφέλειες όχι δα!
Image
.::YF::.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Thu Jul 29, 2004 2:02 pm

Μόλις ανακάλυψα αυτό το topic και ξετρελάθηκα :) !Χρόνια τώρα εγώ και η αδερφή μου κοροϊδεύαμε τη μόδα του '80 κάθε φορά που βλέπαμε σε φωτογραφίες τη μαμά και το μπαμπά με περμανάτ και με περίεργα ρούχα είτε εμάς μικρά με φούξια,λαχανί και όπως προανέφερε κάποιος και οφέλιες(συγνώμη για τυχόν λάθος στην ορθογραφία) και ξαφνικά ο χειρότερος εφιάλτης μας έγινε πραγματικότητα!Το κιτσ επιστρέφει ανανεωμένο και πιο δυνατό με πολυάριθμους οπαδούς και πάμπολλα θύματα!Τι αίσχος όλα αυτά τα σκυσμένα,τι αίσχος αυτά τα τρισάθλια παπούτσια που κυκλοφορούν και το χειρότερο τα κολάν!
Απορίες:
1)Κυκλοφορούν και με ποδαράκι τα κολάν άραγε;;;Φόραγα κάτι τέτοια στο δημοτικό.
2)Τα ρούχα με το γνωστό σχέδιο λαχουράκι πως και δεν επανήλθαν στην μόδα ή τα φυλάνε για το χειμώνα;;;
3)Πραγματικά αυτοί που την υιοθετούν τους αρέσει ή απλά βρίσκουν ευκαιρία να βγάλουν τον κιτσ εαυτό τους και βρε αδερφέ να ευχαριστηθούν το γεγονός ότι μπορούν να ντυθούν και με κλειστά μάτια αφού κανείς δεν θα τους κατηγορήσει ότι αυτά που φοράνε δεν πάνε μεταξύ τους!!!

Υ.Γ Πάντως τελικά όλοι αυτή η φρενίτιδα και όλη αυτή η πανδαισία χρωμάτων θα το παραδεχτώ μου φτιάχνει τη διάθεση αν και προσβάλλει απίστευτα την ταλαίπωρη την αισθητική μου.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Fri Jul 30, 2004 11:39 am

Τι φταίνε οι καημένοι οι μόδιστροι...? Εμείς φταίμε που ακολουθούμε τις τάσεις τις μόδας...
Οσο για τα χρώματα, τα πολύ έντονα δε μου αρέσουν. Πράγματι είναι καρακιτσαριά (!) Ουτε εμένα μαρέσουν τα μονόχρωμα και συνηθισμένα (μαύρο-άσπρο-μπλε)... Είπαμε ένα ροζάκι να το βάλεις, αλλά το χτυπητό φούξια - ήμαρτον...Μην αναφερθώ και στα φανταχτερά-γυαλιστερά-φωσφοριζέ πορτοκαλιά-κίτρινα και λαχανί (οι πιο τρέντυ το λένε λαϊμ!!!). Είναι κακοποιήση της μόδας!

Βέβαια είναι μερικές που συνδυάζουν φούξια παπούτσια, λαχανό παντελόνι, άσπρο τοπάκι και φουξιοπορτοκαλί αξεσουάρ (σκουλαρίκια-τσάντα-μπιχλιμπιδάκια) --Ναι-ναι..Το είδα στην Ερμού που κατέβηκα για βόλτα.

Τέλος να επισημάνω και την επανεμφάνιση των κοθόρνων. Ημαρτον (δις)
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Fri Jul 30, 2004 12:40 pm

semika wrote:Τέλος να επισημάνω και την επανεμφάνιση των κοθόρνων. Ημαρτον (δις)
Kαι να πω ότι εκτός του ότι δεν είναι ωραία σαν παπούτσια(εμένα προσωπικά δε μ'αρέσουν,δεν προσδίδουν χάρη...Μα ποιος είμαι πια;;;Ο Ευταξίας;;; :-D ),πολλές από αυτές που τα φοράνε δεν μπορούν να τα πάνε και περπατάνε σαν παραπληγικές!!! :lol:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Aug 13, 2004 1:36 am

δε χρειάζεται να είναι κανείς ο Ευταξίας -για τον οποίο έχω τις αμφιβολίες μου όσον αφορά τις στυλιστικές του ικανότητες- για να μπορείς να δεις αν κάποια πράγματα πάνε ή όχι...χωρίς παρεξήγηση δεν έχω πρόβλημα με το πάχος, αλλά λίγο να καταλαβαίνουμε τι μας πάει και τι όχι και να μην προκαλούμε τόσο έντονα με το ντύσιμό μας!!Ας μην αναφέρω καλύτερα μια τύπισα που είχαμε δει με τον Vasilis ένα βράδυ που ήταν τουλάχιστον 80-90 κιλά, φορούσε μια φούστα τόσο κοντή που δε μας πήρε πολύ για να δούμε τι χρώμα στρινγκ φορούσε (μέγεθος ζώνης), μια μπλούζα που άφηνε κοιλιά και πλάτη έξω ολόκληρη και δίπατα παππούτσια!!!έλεος!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Fri Aug 13, 2004 11:43 am

Ρε παιδιά ποιος είναι αυτός ο Ευταξίας τέλωσπάντων? Αυτή η τύπισα που λες Δανάη ήταν κάτι παραπάνω από άθλια. Θυμάσαι πως τρόμαξα όταν την είδα. Άλλα στριγκάκι δεν πρόλαβα να δω. Τι σου είναι το γυναικείο μάτι τελικά... Εντάξυ! Ίσως φαίνεται υπερβολή, αλλά εγώ αηδίασα όταν την είδα!
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Aug 13, 2004 12:01 pm

δεν ήταν υπερβολικό..κι εγώ έμεινα που την είδα...
A blink of an eye
A dream for the blind
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Fri Aug 13, 2004 4:33 pm

Απλά Vasili εσένα σου αρέσει να κοιτάς μόνο ωραίες υπάρξεις... Γιαυτό είσαι άλλωστε και με την lumenintervalum. ( ;) ) Αυτή η κοπελιά ήταν μάπα από ότι κατάλαβα...
Πιο πολύ αηδία θα σου προκαλούσε το θέαμα του στρίνγκ της. Αν και αμφιβάλλω αν θα φαινόταν το εσώρουχο με τόσο πάχος :smt078
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Fri Aug 13, 2004 4:50 pm

semika:
Αυτή η κοπελιά ήταν μάπα από ότι κατάλαβα...
Δεν ήταν και πολύ κοπελιά! Προς ιπποπόταμο έφερνε. Τι κακός που γίνομαι? Είμαι άθλιος... :evil:
Απλά Vasili εσένα σου αρέσει να κοιτάς μόνο ωραίες υπάρξεις... Γιαυτό είσαι άλλωστε και με την lumenintervalum. ( )
Δεν ξέρω αν είναι για τον κόσμο ωραία ύπαρξη, αλλά ξέρω τι είναι και τι σημαίνει για μένα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια γενικά! :)
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Sat Aug 14, 2004 2:31 am

semika,είσαι σίγουρη ότι έχεις καταλάβει ποια είμαι;;μ έχεις δει καλά;; ;) με κάνεις και κοκκινίζω!! :oops: ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :smt058

vasili :smt007 :smt008 :smt050 :smt049 :smt057 :smt060

Αν η συγκεκριμένη κοπέλα φορούσε ένα φυσιολογικό εσώρουχο, θα φαινόταν σίγουρα, γιατί η φούστα της ήταν τρελά κοντή!άντε μέσα πάλι τα φτυάρια τώρα, αρκετά!!
A blink of an eye
A dream for the blind

Return to “Άλλα ψυχαγωγικά θέματα”