Όλοι αξίζουν την επιείκια μας.Καλό είναι να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και όταν είμαστε έξω από αυτήν όχι να τον καταλαβαίνουμε μόνο όταν βρεθούμε στην ίδια θέση. Εγώ το κάνω αυτό αρκετά. Κανένας δεν είναι τέλειος ούτε και εγώ. Όλοι κάνουμε λάθη. Το παν δεν είναι να ανακαλύψεις ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα-αυτές οι έννοιες άλλοστε δεν είναι ξεκάθαρες-ούτε να διογκώσεις το πρόβλημα σου για να σε προσέξουν. Εγώ προτιμώ να με προσέχουν για αυτό που είμαι όχι για το πρόβλημα μου. Δε μ’αρέσει η αυτολύπηση, ούτε να με λυπούνται, προτιμώ την αυτοεκτίμηση και την εκτίμηση των άλλων. Όλοι θα αδικήσουμε και θα αδικηθούμε, θα πληγώσουμε και θα πληγωθούμε, θα παρεξηγήσουμε συναισθήματα που αλλίως φαίνονται και αλλίως είναι. Πρέπει πάντα όμως να είσαι μέσα στα όρια που αντέχεις.
Βλέπει κάποτε ένας ένα μεγάλο, όμορφο ακριβό κάδρο.Δεν έχει και τον καταλληλότερο χώρο, ούτε του έχουν μείνει πολλά χρήματα για να δώσει. Είναι όμως όμορφο και ξεχωριστό και κάνει ότι μπορεί και το αγοράζει, γιατί μπορεί μέχρι να αποκτήσει αρκετά χρήματα και κατάλληλο χώρο να μη το βρει. Μετά από καιρό αρχίζει κάτι και δεν του πάει καλά. Έχει και συναισθηματική αξία δεν του πάει η καρδιά να το πετάξει, θα δείχνει και ο τείχος πολύ άδειος μετά. Αρχίζει και μετακινεί λίγα έπιπλα αλλά πάλι τα ίδια. Το δοκιμάζει πιο ψηλά πιο χαμήλα, σε άλλα σημεία σε άλλους τοίχους, βρίσκει μία θέση που του φαίνεται καλύτερη και το αφήνει ακόμα λίγο καιρό ώσπου μια μέρα αποφασίζει ότι ο τοίχος χρειάζεται βάψιμο. Διαλέγει το χρώμα και επειδή το κάδρο δεν πολυταιρίαζει το βγάζει αλλά δεν το πετάει μήπως το μετανιώσει. Αργότερα παίρνει άλλο. Δεν ξέρει αν του αρέσει καλύτερα αλλά τα χρώματα ταιριάζουν περισσότερο με τον τοίχο. Πάλι όμως δεν πετάει το παλιό.
Το βάψιμο για άλλους είναι πραγματικός λόγος και για άλλους αφορμή.
Αν νιώσεις κάδρο στη ζωή κάποιου τότε έχεις βγει από τα όρια που αντέχεις και πονάς γιατί εσύ έχεις ψυχή το κάδρο όχι. Το κάδρο όμως πάντα θα είναι εκεί που το άφησε ενώ εσύ μπορείς και να φύγεις!
Ίσως το κάδρο να μην κατάλαβε ποτέ την προσπάθεια του ιδιοκτήτη να το κρατήσει, γιατί αν ήθελε θα έβρισκε μέρος να το βάλει, ίσως και να κατάλαβε αλλά να μην άντεξε να περιμένει τη μέρα που θα το πετάξει βρώμικο και φθαρμένο!!!
Ethel wrote:xristina wrote: Μπορεί να σου ακουστεί γελοίο αλλά έχω φτάσει κάποιες φορές σε σημείο να πω ότι "Δεν είμαί για αυτό τον κόσμο..."
Toν κόσμο εσύ τον πλάθεις. Ότι δεν ανήκει στον κόσμο σου απλά το πετάς. Αυτή είναι και η δύναμή σου
Δεν είναι εύκολο και δεν μπορείς πάντα να πετάς ότι δε σ'αρέσει. Ίσως να το πάρεις απόφαση και να αρχίσεις να πετάς και να πετάς και στο τέλος να δημίουργήσεις έναν κόσμο δικό σου αλλά ψεύτικο, άδειο, νεκρό. Τότε τι κάνεις? Καλό είναι να προσπαθείς και να αλλάξεις μερικά πράγματα πριν τα πετάξεις, μπορεί και να μη τα καταφέρεις πάντως θα έχεις προσπαθήσει!