όνειρα
Μέχρι πριν 15 μέρες έβλεπα οτι κολυμπούσα (στη θάλασσα,στο σχολείο,στο σπίτι μου,σε λάβα,κτλ).Απωθημένο μάλλον.
Η πτώση είναι πολύ κλασσική περίπτωση.Αλλά το έχω δει τόσες φορές που πλέον όταν πέφτω πιάνομαι από δέντρα και πηδάω σαν μαιμού οπότε δεν πέφτω ποτέ.
Όσον αφορά την αδυναμία ομιλίας πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα κέντρα του εγκεφάλου που υπολειτουργούν.Πας να μιλήσεις/φωνάξεις αλλά το module που έχει ως είσοδο σκέψη και έχει ως έξοδο ήχο δεν δουλεύει.
Για την κίνηση πιστεύω πως έχει να κάνει με τους φυσικούς περιορισμούς.Γιατί πολές φορές που πάω να κλωτσήσω μπάλα στον ύπνο μου και είμαι μπρούμυτα καταλαβαίνω αντίσταση.
Τέλος πριν μερικούς μήνες είδα πως ένα goblin ήθελε να με σκοτώσει και το έπαιζα φίλος του κι έτσι αλλά μετά με φυλάκισε σε ένα μπουντρούμι με άλλα goblins και πολλά πτώματα.Yποσχέθηκα πως θα τα ελευθερώσω και τότε με πήρε στο κυνήγι το κακό goblin και πήδηξα σε ένα μεγάλο και βαθύ λάκο και με είχε στριμώξει τότε πέταξα το τσεκούρι μου στον τοίχο πίσω του (έιχε και καλή ασπίδα το άτιμο),ανακλάστηκε,έπεσε στην πλάτη του και το σκότωσε.Τι σου κάνει το πολύ Elder Scrolls...
Η πτώση είναι πολύ κλασσική περίπτωση.Αλλά το έχω δει τόσες φορές που πλέον όταν πέφτω πιάνομαι από δέντρα και πηδάω σαν μαιμού οπότε δεν πέφτω ποτέ.
Αυτό το βλέπω κι εγώ όταν έχω ψηλό πυρετό,και δεν είναι απλώς τρομακτικό.Είναι κοντά στα όρια της παράνοιας.Βέβαια σε μένα είναι διαφανείς σφαίρες (όχι τέλειες).dini wrote:βλεπω ένα περίεργο όνειρο απο μικρή.πάντα το ίδιο. βλέπω παααρα πολυ μεγαλες ή πααααρα πολύ μικρεσ ασπρόμαυρεσ μπαλες.τρέχουν πολύ γρήγορα και αλλάζουν σχήμα και μέγεθοσ παρα παρα παρα πολύ γρήγορα.και φοβαμαι παρα παρα πολυ.ξυπνάω πάντα ταραγμένη!!!!
Όσον αφορά την αδυναμία ομιλίας πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα κέντρα του εγκεφάλου που υπολειτουργούν.Πας να μιλήσεις/φωνάξεις αλλά το module που έχει ως είσοδο σκέψη και έχει ως έξοδο ήχο δεν δουλεύει.
Για την κίνηση πιστεύω πως έχει να κάνει με τους φυσικούς περιορισμούς.Γιατί πολές φορές που πάω να κλωτσήσω μπάλα στον ύπνο μου και είμαι μπρούμυτα καταλαβαίνω αντίσταση.
Τέλος πριν μερικούς μήνες είδα πως ένα goblin ήθελε να με σκοτώσει και το έπαιζα φίλος του κι έτσι αλλά μετά με φυλάκισε σε ένα μπουντρούμι με άλλα goblins και πολλά πτώματα.Yποσχέθηκα πως θα τα ελευθερώσω και τότε με πήρε στο κυνήγι το κακό goblin και πήδηξα σε ένα μεγάλο και βαθύ λάκο και με είχε στριμώξει τότε πέταξα το τσεκούρι μου στον τοίχο πίσω του (έιχε και καλή ασπίδα το άτιμο),ανακλάστηκε,έπεσε στην πλάτη του και το σκότωσε.Τι σου κάνει το πολύ Elder Scrolls...
Καλά babedacus ακόμα γελάω με το ποστ σου.
Ρε έλεος τη μια γίνεσαι σαν τη μαιμού για να σωθείς την άλλη βλέπεις goblin, τι να πω. Την άλλη φορά που θα πας να πέσεις από γκρεμό πάντως κάνε το σούπερμαν και έλα να με σώσεις γιατί κι εγώ βλέπω αυτό το όνειρο αλλά ακολουθώ άλλη τακτική. Ξυπνάω την ώρα που πέφτω οπότε δεν τελειώνει ποτέ το όνειρο.Γι΄αυτό έλα να με σώσεις να τελειώνουμε να μην το ξαναδώ.Το χω βαρεθεί...
Πάντως έχω διαβάσει ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν λειτουργική η λογική πλευρά του εγκεφάλου αλλά μόνο η συναισθηματική.Για αυτό πιθανόν να βλέπετε ότι έχετε σχέση αλλά με κάποιον άκυρο.
Ένα κουφό όνειρο που είχε δει ένας φίλος μου: τον είχε βάλει λέει αλλαγή ο ρεχαγκελ με την εθνική και μόλις μπήκε σούταρε έξω από την περιοχή και έβαλε γκολ.Η πλάκα είναι πως σούταρε και στον ύπνο του αλλά προς λάθος κατέυθυνση...προς τον τοίχο....έτσι όταν σηκώθηκε πονούσε το πόδι του.

Ρε έλεος τη μια γίνεσαι σαν τη μαιμού για να σωθείς την άλλη βλέπεις goblin, τι να πω. Την άλλη φορά που θα πας να πέσεις από γκρεμό πάντως κάνε το σούπερμαν και έλα να με σώσεις γιατί κι εγώ βλέπω αυτό το όνειρο αλλά ακολουθώ άλλη τακτική. Ξυπνάω την ώρα που πέφτω οπότε δεν τελειώνει ποτέ το όνειρο.Γι΄αυτό έλα να με σώσεις να τελειώνουμε να μην το ξαναδώ.Το χω βαρεθεί...

Πάντως έχω διαβάσει ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν λειτουργική η λογική πλευρά του εγκεφάλου αλλά μόνο η συναισθηματική.Για αυτό πιθανόν να βλέπετε ότι έχετε σχέση αλλά με κάποιον άκυρο.
Ένα κουφό όνειρο που είχε δει ένας φίλος μου: τον είχε βάλει λέει αλλαγή ο ρεχαγκελ με την εθνική και μόλις μπήκε σούταρε έξω από την περιοχή και έβαλε γκολ.Η πλάκα είναι πως σούταρε και στον ύπνο του αλλά προς λάθος κατέυθυνση...προς τον τοίχο....έτσι όταν σηκώθηκε πονούσε το πόδι του.

-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Το 'χεις κάψει το Oblivion εσύ μου φαίνεται ...Τέλος πριν μερικούς μήνες είδα πως ένα goblin ήθελε να με σκοτώσει και το έπαιζα φίλος του κι έτσι αλλά μετά με φυλάκισε σε ένα μπουντρούμι με άλλα goblins και πολλά πτώματα.Υποσχέθηκα πως θα τα ελευθερώσω και τότε με πήρε στο κυνήγι το κακό goblin και πήδηξα σε ένα μεγάλο και βαθύ λάκο και με είχε στριμώξει τότε πέταξα το τσεκούρι μου στον τοίχο πίσω του (έιχε και καλή ασπίδα το άτιμο),ανακλάστηκε,έπεσε στην πλάτη του και το σκότωσε.Τι σου κάνει το πολύ Elder Scrolls...
- AnINffected
- Gbyte level
Α ρε D&D...The Punisher wrote:Το 'χεις κάψει το Oblivion εσύ μου φαίνεται ...Τέλος πριν μερικούς μήνες είδα πως ένα goblin ήθελε να με σκοτώσει και το έπαιζα φίλος του κι έτσι αλλά μετά με φυλάκισε σε ένα μπουντρούμι με άλλα goblins και πολλά πτώματα.Υποσχέθηκα πως θα τα ελευθερώσω και τότε με πήρε στο κυνήγι το κακό goblin και πήδηξα σε ένα μεγάλο και βαθύ λάκο και με είχε στριμώξει τότε πέταξα το τσεκούρι μου στον τοίχο πίσω του (έιχε και καλή ασπίδα το άτιμο),ανακλάστηκε,έπεσε στην πλάτη του και το σκότωσε.Τι σου κάνει το πολύ Elder Scrolls...

(ο καθένας με τη βιόλα του!

Τί είναι αυτό ρε παιδιά;Babedacus wrote:Αυτό το βλέπω κι εγώ όταν έχω ψηλό πυρετό,και δεν είναι απλώς τρομακτικό.Είναι κοντά στα όρια της παράνοιας.Βέβαια σε μένα είναι διαφανείς σφαίρες (όχι τέλειες).dini wrote:βλεπω ένα περίεργο όνειρο απο μικρή.πάντα το ίδιο. βλέπω παααρα πολυ μεγαλες ή πααααρα πολύ μικρεσ ασπρόμαυρεσ μπαλες.τρέχουν πολύ γρήγορα και αλλάζουν σχήμα και μέγεθοσ παρα παρα παρα πολύ γρήγορα.και φοβαμαι παρα παρα πολυ.ξυπνάω πάντα ταραγμένη!!!!

Πρώτη φορά το ακούω και μου ακούγεται πολύ παράξενο...
Έρχονται κατά πάνω σας;
Μπορείτε να "κινηθείτε", ή παρακολουθείτε απλώς χωρίς κίνηση;
Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτά τα όνειρα που τα βλέπουν πολλοί άνθρωποι...Μήπως υπάρχουν standard διατάξεις των εγκεφαλικών νευρώνων σε κάποιους ανθρώπους, που τα δημιουργούν την ώρα που κοιμόμαστε;
Πάντως κάποιες φορές καταφέρνουμε να μιλήσουμε...Όσον αφορά την αδυναμία ομιλίας πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα κέντρα του εγκεφάλου που υπολειτουργούν.Πας να μιλήσεις/φωνάξεις αλλά το module που έχει ως είσοδο σκέψη και έχει ως έξοδο ήχο δεν δουλεύει.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- AnINffected
- Gbyte level
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Γενικά πιστεύεται ότι τα όνειρα μπορούν μας δείξουν το μέλλον;
Προσωπικά πιστεύω πως ναι. Όχι όμως, ξέρω 'γω, αν δείς ψάρι θα πνιγείς και κάτι τέτοια. Έχω ακούσει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν βρεί λύσεις σε προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Αν είναι όντως έτσι, τότε μολονότι η πρόβλεψη της έκβασης ενός γεγονότος/κατάστασης μπορεί να μοιάζει χαοτική είναι δυνατόν ο ανθρώπινος εγκέφαλός να την εκλάβει(την έκβαση) ως πρόβλημα και συνεπώς να συνθέση κάποια λύση(πρόβλεψη) όχι απαραίτητα και σωστή και να την προβάλλει ως όνειρο.
Προσωπικά πιστεύω πως ναι. Όχι όμως, ξέρω 'γω, αν δείς ψάρι θα πνιγείς και κάτι τέτοια. Έχω ακούσει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν βρεί λύσεις σε προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Αν είναι όντως έτσι, τότε μολονότι η πρόβλεψη της έκβασης ενός γεγονότος/κατάστασης μπορεί να μοιάζει χαοτική είναι δυνατόν ο ανθρώπινος εγκέφαλός να την εκλάβει(την έκβαση) ως πρόβλημα και συνεπώς να συνθέση κάποια λύση(πρόβλεψη) όχι απαραίτητα και σωστή και να την προβάλλει ως όνειρο.
- sofia_bonny
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Ενδιαφέρον topic!
Και εγώ έχω δει πολλές φορές ότι κρατιέμαι από κάπου ενώ από κάτω είναι κενό και το παίρνω απόφαση ότι αναγκαστικά θα πέσω και αφήνω τα χέρια μου, αλλά το περίεργο είναι ότι δεν θυμάμαι να έχω φτάσει ποτέ στο έδαφος όπως είπατε και πολλοί από εσάς...
Το πιο περίεργο που μου έχει συμβεί και που ήταν και πολύ ανατριχιαστικό είναι το εξής: ενώ το σώμα μου κοιμόταν το μυαλό μου είχει ξυπνήσει, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό... Δηλαδή έίχα συνειδητοποιήσει ότι είναι πρωί, ότι βρίσκομαι στο κρεβάτι μου και κοιμάμαι αλλά δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου ή να κουνήσω το χέρι μου που ήξερα ότι βρίσκεται δίπλα στο μαξιλάρι! Ήθελα τόσο πολύ να ξυπνήσω που σκεφτόμουν με κάποιο τρόπο να κάνω κάποιον άλλο να με ξυπνήσει. Πολύ άσχημο συναίσθημα!!!
Αυτό που βλέπω συχνά τώρα τελευταία είναι ότι πετάω κουνώντας τα χέρια μου (σαν πουλί) αλλά όχι σε μεγάλο ύψος και πάντα είναι αρκετά κουραστικό! Ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό?
Και εγώ έχω δει πολλές φορές ότι κρατιέμαι από κάπου ενώ από κάτω είναι κενό και το παίρνω απόφαση ότι αναγκαστικά θα πέσω και αφήνω τα χέρια μου, αλλά το περίεργο είναι ότι δεν θυμάμαι να έχω φτάσει ποτέ στο έδαφος όπως είπατε και πολλοί από εσάς...
Το πιο περίεργο που μου έχει συμβεί και που ήταν και πολύ ανατριχιαστικό είναι το εξής: ενώ το σώμα μου κοιμόταν το μυαλό μου είχει ξυπνήσει, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό... Δηλαδή έίχα συνειδητοποιήσει ότι είναι πρωί, ότι βρίσκομαι στο κρεβάτι μου και κοιμάμαι αλλά δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου ή να κουνήσω το χέρι μου που ήξερα ότι βρίσκεται δίπλα στο μαξιλάρι! Ήθελα τόσο πολύ να ξυπνήσω που σκεφτόμουν με κάποιο τρόπο να κάνω κάποιον άλλο να με ξυπνήσει. Πολύ άσχημο συναίσθημα!!!
Αυτό που βλέπω συχνά τώρα τελευταία είναι ότι πετάω κουνώντας τα χέρια μου (σαν πουλί) αλλά όχι σε μεγάλο ύψος και πάντα είναι αρκετά κουραστικό! Ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό?

What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
εγώ πάλι βλέπω συχνά στον ύπνο μου ότι θέλω να μιλήσω η να φωνάξω και δεν μπορώ!(ξυπνάω με τρομερό καρδιοκτύπι!)
γενικά τελευταία πάντως βλέπω πολλά φρικιαστικά και αλλοπρόσαλα όνειρα και τα περισσότερα από αυτά δεν τα θυμάμαι το πρωί.
μήπως έχουμε φρικάρει εν όψη της διπλής εξεταστικής που καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς??
γενικά τελευταία πάντως βλέπω πολλά φρικιαστικά και αλλοπρόσαλα όνειρα και τα περισσότερα από αυτά δεν τα θυμάμαι το πρωί.
μήπως έχουμε φρικάρει εν όψη της διπλής εξεταστικής που καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς??

-
Παιδιά εγώ χτες είδα τον Κάβουρα και περίμενε κάποιον άλλον ΔΕΠά σε μια διάβαση πεζών και πέρνουσα επέναντι και φωνάζει:"Που είσαι ρε Χ και άργησες;" Και ζήτησε και συγγνώμη από μια κυρία που την ενοχλούσε ο καπνός του...

Ένας φίλος μου βλέπει κάθε μέρα ότι των κυνηγάνε Ναζί και κρύβεται η σε νεκροταφείο η σε σπίτι η φεύγει στο δάσος.Παράξενοι άνθρωποι.nancyk wrote:Εμένα μου συμβαίνει να βλέπω το ίδιο όνειρο από μικρή.Είναι ένα όνειρο ότι με κηνυγάνε!Το βλέπω από 8 χρονών ´.Τί να είναι άραγε αυτό?

- jimmyD
- Academic status: MSc
Περί κυνηγητού :
Τα κοινά όνειρα, όπως το να σε κυνηγούν ή το να πέφτεις λέγεται ότι έχουν τις ρίζες τους στην εποχή των προγόνων μας. Βλέπουμε αυτά τα όνειρα επειδή οι πρόγονοί μας έτρεχαν κυνηγημένοι από τίγρεις και κοιμόντουσαν στα δέντρα. Οι αποδείξεις για αυτή την άποψη είναι μηδαμινές, αν όχι ανύπαρκτες, παρόλο που μπορεί να υπάρξει ισχυρή επιχειρηματολογία ότι μάλλον η μορφή παρά το περιεχόμενο τέτοιων ονείρων μπορεί να οφείλεται σε μια εξελικτική προσαρμογή της ενστικτώδους συμπεριφοράς του ανθρώπου, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του.
Τα κοινά όνειρα, όπως το να σε κυνηγούν ή το να πέφτεις λέγεται ότι έχουν τις ρίζες τους στην εποχή των προγόνων μας. Βλέπουμε αυτά τα όνειρα επειδή οι πρόγονοί μας έτρεχαν κυνηγημένοι από τίγρεις και κοιμόντουσαν στα δέντρα. Οι αποδείξεις για αυτή την άποψη είναι μηδαμινές, αν όχι ανύπαρκτες, παρόλο που μπορεί να υπάρξει ισχυρή επιχειρηματολογία ότι μάλλον η μορφή παρά το περιεχόμενο τέτοιων ονείρων μπορεί να οφείλεται σε μια εξελικτική προσαρμογή της ενστικτώδους συμπεριφοράς του ανθρώπου, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
εγώ έχω ακούσει ότι απλά υπάρχει κακή σχέση με ένα αντρικό πρότυπο...(μπαμπάς, παππούς κτλ)
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
)) και στα καλα καθούμενα μου πετάει ένα αυγο!!!
Και τον έβρισα

Κι άλλο ενα όνειρο: Περπατούσα στο πεζοδρόμιο με προσπερνάει ενας τυπος(χοντρούλης γκριζομαλης καραφλός λίγο (τον εχετε δει ποτέ!;;

laikedelic !
- Fairy
- Gbyte level

Ένας ακόμη ιστότοπος με ονειροκρίτη. Ούτε εγώ ξέρω την αξιοπιστία του, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτά τα πράγματα δεν είναι σίγουρα εξ ορισμού.
Εγώ πιστεύω πάντως πως τα όνειρα είναι υποκειμενικά. Αντικατοπτρίζουν περισσότερο τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα μας, τις έγνοιες μας την εν λόγω στιγμή... Μου έχει τύχει να λύσω προσπωπικό μου πρόβλημα ονειρευόμενη μια λύση. Κάτι αντίστοιχο σαν να ήμουν ξύπνια και μου κατέβαινε μια καλή ιδέα. Ή ακόμη αν είμαι αγχωμένη για κάτι, βλέπω καμιά φορά σε εφιάλτη το worst case scenario, και η πραγματικότητα τελικά είναι πολύ καλύτερη...
Υποθέτω πως άλλη ερμηνεία έχει πχ το νέρο στα δικά μου όνειρα και άλλη στον καθένα σας... Είχα δει σε περιοδικό παλιότερα μια πρόταση (αν και δεν την εφάρμοσα) να κρατάει κάποιος ένα ημερολόγιο ονείρων όπου σημειώνει σε τρεις στήλες
α. τι ονειρεύτηκε
β. τι τον απασχόλησε ευχάριστα / δυσάρεστα στη μέρα και
γ. τι πραγματικά του συνέβη
Ίσως να δείτε ζεύγη ονείρων - γεγονότων να επαναλαμβάνονται!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."