Πόσο έξυπνος είσαι??
Τα αποτελέσματα:

να κάνετε το test πριν δείτε τις απαντήσεις...και σε σύντομο χρονικό διάστημα...έχει πιο πολλή πλάκα

Συμφωνώ απόλυτα αλλά αυτά είναι που το κάνουν διασκεδαστικό...xrokos wrote:SPOILER-Κάντε το test και μετά διαβάστε!
Το συγκεκριμένο τεστάκι είναι άκυρο γιατί περιέχει λάθη και θα σας πω το γιατί με επιχειρήματα.
1ον Πόσα γενέθλια έχει ένας μέσος αστός;
Στη νεοελληνική δεν υπάρχει ουσιαστικό γενέθλιο, υπάρχει το επίθετο γενέθλιος αλλά και το ουσιαστικό γενέθλια που είναι η επέτειος της γέννησης και ο εορτασμός της. Άρα όταν λέμε γενέθλια εννοούμε >=1. Ακόμα και 1 να είναι το λέμε γενέθλια. Συνεπώς, η ερώτηση είναι ατυχέστατη μετάφραση του αγγλικού birthday.
2ον Μερικοί μήνες έχουν 31 μέρες! Πόσοι έχουν 28;
Όταν λέμε αυτή την έκφραση στην καθημερινή μας ζωή εννοούμε το πολύ (δεν το αναφέρουμε αλλά το υπονοούμε) . Άρα το πολύ έχει ένας μήνας. Στη μαθηματική γλώσσα δεν ισχύει αυτό.
3ον Ο γιατρός σου δίνει 3 χάπια λέγοντάς σου να παίρνεις ένα κάθε μισή ώρα. Σε πόσα λεπτά θα πιεις τα χάπια;
Δε σου είπε ώρα έναρξης της θεραπείας. Εγώ γουστάρω να πάρω το χάπι μετά από μισό αιώνα άρα θα κάνουν εκατομμύρια λεπτά να τελειώσουν τα χάπια.
4ον Εκτός από τις ΗΠΑ, έχουν 4η Ιουλίου και στην Αγγλία;
4th of July ή Independence day είναι ονομασία ημέρας και όχι ημ/νια. Άρα πρέπει να διευκρινίσει αν εννοεί την επέτειο εορτασμού ή την καθαυτή ημ/νια.
5ον Αν υπάρχουν 3 μήλα και πάρεις 2, πόσα μήλα έχεις;
Είπε κανείς ότι τα μήλα δεν είναι στην κατοχή σου; Άρα αν μέσα σε ένα μπολ εγώ έχω 3 μήλα και πάρω τα 2 πάλι 3 θα έχω, αν δεν τα έχω φάει.
Επομένως ένα 5 αν πιάσεις σε αυτό το τεστ είσαι απόλυτα λογικός άνθρωπος.