Page 1 of 2
σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:00 pm
by pyro
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:01 pm
by ultimate_aektzis
Εγω αφου βρασει το βαζω, αλλα δεν νομιζω να εχει θεμα.
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:04 pm
by the_night_watchman
εγω απ την αρχη το βαζω αλλα :
ultimate_aektzis wrote:δεν νομιζω να εχει θεμα.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
:smt005 ακομα να τα φτιαξετε? μαλλον δεν πεινατε πολυ!
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:09 pm
by para
Υπομονή! Όλα θα γίνουν! (==θα φάμε :Ρ)
Προς το παρόν είμαστε 5-2 (πριν - μετά)

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:14 pm
by enum21
To σωστό είναι να το βάλεις το αλάτι όχι στην αρχή αλλά λίγο πριν βράσει το νερό γιατί όταν βάζεις το αλάτι στην αρχή απλώς θα περιμένεις περισσότερο για να βράσει το νερό.

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:19 pm
by sandra
Πριν για να νοστιμευσει το φαι, καποιοι λενε και για να βρασει γρηγοροτερα το νερο. Επισης μια κουταλια λαδι τα κανει λιγοτερο λασπωμενα.
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:22 pm
by the_night_watchman
sandra wrote:Επισης μια κουταλια λαδι τα κανει λιγοτερο λασπωμενα.
ελα ρε sandra μην το χαλας!!!περιμενα σε κανα 10λεπτο να ρωτησουν κ για το λαδι!

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Wed Jun 30, 2010 10:26 pm
by enum21
sandra wrote:Πριν για να νοστιμευσει το φαι, καποιοι λενε και για να βρασει γρηγοροτερα το νερο. Επισης μια κουταλια λαδι τα κανει λιγοτερο λασπωμενα.
το γρηγορότερα είναι μύθος
αν βάλεις αλάτι σε νερό και το βράσεις αυξάνεις το σημείο βρασμού (όχι πολύ βέβαια, ~1-2 C degrees)
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 10:00 am
by sinty
the_night_watchman wrote:sandra wrote:Επισης μια κουταλια λαδι τα κανει λιγοτερο λασπωμενα.
ελα ρε sandra μην το χαλας!!!περιμενα σε κανα 10λεπτο να ρωτησουν κ για το λαδι!

Λάδι;

Εγώ προτιμώ το βούτυρο! Έχει λιγότερο έντονη γεύση και τα κάνει λιγότερο γλειώδοι.
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 11:32 am
by *estrngd
Λάδι είναι υγιεινότερο, χωρίς αλάτι για τον ίδιο λόγο.
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 11:35 am
by Loner
Δεν τρώγονται τα μακαρόνια χωρίς αλάτι

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 11:49 am
by the_night_watchman
Loner wrote:Δεν τρώγονται τα μακαρόνια χωρίς αλάτι

++++
το δοκίμασα μια φορά κ το αποτέλεσμα ήταν ελεεινό!
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 12:20 pm
by *estrngd
the_night_watchman wrote:Loner wrote:Δεν τρώγονται τα μακαρόνια χωρίς αλάτι

++++
το δοκίμασα μια φορά κ το αποτέλεσμα ήταν ελεεινό!
είναι θέμα γούστου τελικά.
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 1:05 pm
by pyro
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 2:04 pm
by dexter
κύβος knorr ftw
επίσης όποιος θέλει του φτιάχνω την σουπερ ντουπερ σαλτσα μου με 5 είδη τυριών κρέμα γάλακτος 4 αλλαντικά λουκάνικο και αρωματικό βούτυρο..
όποιος δεν έχει πρόβλημα με χοληστερίνη ,μπορεί να αποκτήσει..

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 2:10 pm
by para
pyro:
@
dexter
Δώσε τη μυστική συνταγή!

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 2:29 pm
by sandra
Δεν είπα να καψεις λαδι στο τελος, είπα να τα μαγειρέψεις με μια κουταλια λαδι. Αφου τα στραγγιξεις δε χρειαζεται να τα βουτυρωσεις με αυτον τον τροπο, ειναι πιο υγιεινα. Στη χειροτερη καψε λαδι, οχι βουτυρο

Παντως και ο κυβος δινει πολυ εντονη γευση (εκει δε βαζουμε και αλατι).
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 3:09 pm
by Shocker
σάλτσα pesto για πάντα

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 3:36 pm
by ultimate_aektzis
Μακαρονια να ναι και ας ειναι και με σαλτσα μικυ μαους.

Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 3:50 pm
by emperormario
Shocker wrote:σάλτσα pesto για πάντα

Δεν έχω δοκιμάσει, έχω ακούσει τα καλύτερα. Απο τις τυποποιημένες, εξαιρετική είναι η σάλτσα βασιλικού της Barilla!
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 4:38 pm
by theo
Για ένα πακέτο μακαρόνια γμίζεις την κατσαρόλα 4-5 δάχτυλα, βάζεις αλάτι να κάνει βουναλάκι (3-4 κουταλιές) και ανάβεις το νερό. Τα μακαρόνια δεν θα τα βάλεις όταν κοχλάζει, αλλά πιο πριν, όταν απλά είναι πολύ ζεστό. Σωστό το λάδι για να μην κολήσουν, αλλά πολύ και πού ανακάτωμα από τον πάτο για να μην "πιάσει". Το καπάκι όταν λυγίσουν τα μακαρόνια και πέσουν μέσα, κλείστο (με χαραμάδα για τον ατμό) Στα 20 - 30 λεπτά βγάλε με το πιρούνι ένα να το δοκιμάσεις, και όταν κρίνεις ότι είναι καλή η υφή, το σβήνεις. Τα βάζεις σε σουροτήρι, κάτω από κρύο νερό για να σφήξουν, και στην άδεια από μακαρόνια και νερά κατσαρόλα λιώνεις μια κουταλιά βούτηρο. Εκεί ξαναρίχνεις τα κρύα μακαρόνια για να ξαναζεσταθούν χωρίς να κολήσουν και να βουτηρωθούν. Εκτός αν τα τρως νερόβραστα!!!
Re: σούπερ ντούπερ μαγειρική
Posted: Thu Jul 01, 2010 5:16 pm
by sinty
3-4 κουταλιές αλάτι;;;

Μήπως παραπάει; θα γίνουν λύσσα τα μακαρόνια. Εγώ πιο λίγο βάζω. Ειδικά αν σκοπεύεις να βάλεις και σάλτσα, τυρί η κάτι μετα....