[Παλιό]Σχετικα με το Openfest.
[Παλιό]Σχετικα με το Openfest.
Καλησπέρα.
Ξέρει κανένας απο σας εάν θα διεξαχθεί φέτος το openfest απο το teipir ;
Υποτιθεται πως καθε χρόνο γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμμία ανακοίνωση απο μέρος τους. (στον ιστότοπό τους)
Ξέρει κανένας απο σας εάν θα διεξαχθεί φέτος το openfest απο το teipir ;
Υποτιθεται πως καθε χρόνο γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμμία ανακοίνωση απο μέρος τους. (στον ιστότοπό τους)
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Και εγώ ελπίζω να το συνεχίσουν είναι καλή προσπάθεια.
Απο την άλλη βέβαια μήπως να διοργανώναμε και εμείς τπτ;;;

Απο την άλλη βέβαια μήπως να διοργανώναμε και εμείς τπτ;;;

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- silegav
- Venus Project Founder
Τελικά επικοινωνούμε εμείς οι δύο...σήμερα συζητούσα κι έψαχνα με έναν συνάδελφο μια ιδέα για να διοργνώσουμε κάτι σαν τμήμα Πληροφορικής ή και σαν Venus...φάση θα είχε, καλό θα έκανε στο τμήμα, γιατί όχι; Αφού το γουστάρουμε κιόλας...HdkiLLeR wrote:Απο την άλλη βέβαια μήπως να διοργανώναμε και εμείς τπτ;
- vagalati
- Mbyte level
Το Openfest είναι μια εκδήλωση σχετικά με το Open Source λογισμικό. Σκοπός του είναι η ενημέρωση του κοινού στο παραπάνω θέμα, αλλά το αξιοπρόσεκτο στην συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι μπορούσες να πας το κουτί του υπολογιστή σου και να σου σετάρουν κάποια διανομή Linux, χωρίς να μπείς στην όλη διαδικασία (Χρήσιμη βοήθεια για όποιον δεν έχει ιδέα απο αυτά).Ethel (απο άλλο thread) wrote: Εσείς που πήγατε, μπορείτε να πείτε λίγο πιο αναλυτικά τι περιείχε το openfest το περσινό επειδή δεν έχω ιδέα;
Στο περυσινό Openfest απ'όσα θυμάμαι έγιναν τα εξής πράγματα:
Ομιλίες:
- Embeded Linux
- Clustering με FreeBSD
- Οργάνωση εργαστηρίου εξ'ολοκλήρου με Open Source λογισμικό
(υπήρχαν και άλλες αλλά δεν θυμάμαι)
Yπήρχε μια μικρή έκθεση παλιών μηχανημάτων (είδα και τον δικό μου Amstrad

Στο τέλος θα ακολουθούσε μια συναυλία αλλά δεν καθήσαμε και δεν θυμάμαι ποιοί θα τραγουδούσαν).
Αυτά....
Ni!! Ni!! Ni!!
Στο http://openfest.teipir.gr είχαν μέχρι πρότινος το περσινό σεμινάριο.Πλέον το περιεχόμενο έχει αντικατασταθεί με αυτό του μάθηματος "Λειτουργικά Συστήματα" επομένως μάλλον χλωμό το κόβω να παίξει φέτος.Για όσους είχαν παραβρεθεί πέρσι ..απλά να θυμήσω πως στην παρουσίαση που είχαν κάνει οι admins του teipir για το σετάρισμα του δικτύου τους,είχε πέσει και λίγο "καβγαδάκι" όταν εκείνοι υποστήριζαν το άρρηκτο του δικτύου τους.Απλά θέλω να πω πως σε εκείνη τη φάση ήταν λίγο εως πολύ εριστικοί.(Αλλά όταν ρώτησε ένας απο το κοινό έναν admin ποιόν mta προτιμά qmail η sendmail,εκείνος απάντησε:"Δεν ξέρω τι είναι ο qmail"..lol)Τελικά το θέμα λύθηκε όταν σηκώθηκε ο υπεύθυνος καθηγητής (ο εριστικότατος )και προκάλεσε το κοινό παρακινώντας το να σπάσει εάν μπορεί το δίκτυο. Πολύ φάση ;-p
Τέσπα εάν γίνει καμμία παρόμοια κίνηση από το δικό μας ίδρυμα...είμαι έτοιμος να βοηθήσω.
Τέσπα εάν γίνει καμμία παρόμοια κίνηση από το δικό μας ίδρυμα...είμαι έτοιμος να βοηθήσω.
Παιδιά επειδή είμαι από το ΤΕΙ Πειραιά & συγκεκριμένα από το Η/Υ Συστημάτων θέλω να σας ενημερώσω ότι πέρσυ λόγω διαφόρων λόγων δεν διοργανώθηκε το Openfest. Φέτος έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία οργάνωσης του festival που θα λέγεται Techfest & μάλλον θα διοργανωθεί γύρω στις 20 Μαρτίου. Για περισσότερα, καθώς και για να πείτε ιδέες & προτάσεις κοιτάξτε το forum μας http://omen.teipir.gr
στην αντίστοιχη κατηγορία.
στην αντίστοιχη κατηγορία.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Σ'ευχαριστούμε!! 

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----