[Παλιό]Σχετικα με το Openfest.

Εδώ μπορείτε να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων.
Post Reply
crontab
byte level
byte level

[Παλιό]Σχετικα με το Openfest.

Post by crontab » Mon May 03, 2004 10:38 pm

Καλησπέρα.
Ξέρει κανένας απο σας εάν θα διεξαχθεί φέτος το openfest απο το teipir ;
Υποτιθεται πως καθε χρόνο γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμμία ανακοίνωση απο μέρος τους. (στον ιστότοπό τους)
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Mon May 03, 2004 10:54 pm

Εγώ είχα πάει στο περσινό, αλλά υπήρχαν λίγοι επισκέπτες. Γενικά περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο. Ίσως το ξανασκεφτήκανε και δεν συνεχίζουν τον θεσμό :-(.
Μακάρι να κάνω λάθος και το συνεχίσουν. Είδομεν...
Ni!! Ni!! Ni!!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Tue May 04, 2004 12:21 am

Και εγώ ελπίζω να το συνεχίσουν είναι καλή προσπάθεια.

Απο την άλλη βέβαια μήπως να διοργανώναμε και εμείς τπτ;;; :-D :-D :-D
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue May 04, 2004 12:28 am

HdkiLLeR wrote:Απο την άλλη βέβαια μήπως να διοργανώναμε και εμείς τπτ;
Τελικά επικοινωνούμε εμείς οι δύο...σήμερα συζητούσα κι έψαχνα με έναν συνάδελφο μια ιδέα για να διοργνώσουμε κάτι σαν τμήμα Πληροφορικής ή και σαν Venus...φάση θα είχε, καλό θα έκανε στο τμήμα, γιατί όχι; Αφού το γουστάρουμε κιόλας...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue May 04, 2004 4:08 pm

OK, κι εγώ είχα περάσει με τον vagalati πέρυσι από το openfest.
Φύγαμε εντελώς απογοητευμένοι και με την εντύπωση ότι μόνο οι 5-6
διαχειριστές του cslab είναι αρκετοί και ικανοί για πολύ καλύτερες εκδηλώσεις.
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Wed May 05, 2004 12:41 pm

Ethel (απο άλλο thread) wrote: Εσείς που πήγατε, μπορείτε να πείτε λίγο πιο αναλυτικά τι περιείχε το openfest το περσινό επειδή δεν έχω ιδέα;
Το Openfest είναι μια εκδήλωση σχετικά με το Open Source λογισμικό. Σκοπός του είναι η ενημέρωση του κοινού στο παραπάνω θέμα, αλλά το αξιοπρόσεκτο στην συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι μπορούσες να πας το κουτί του υπολογιστή σου και να σου σετάρουν κάποια διανομή Linux, χωρίς να μπείς στην όλη διαδικασία (Χρήσιμη βοήθεια για όποιον δεν έχει ιδέα απο αυτά).

Στο περυσινό Openfest απ'όσα θυμάμαι έγιναν τα εξής πράγματα:
Ομιλίες:
- Embeded Linux
- Clustering με FreeBSD
- Οργάνωση εργαστηρίου εξ'ολοκλήρου με Open Source λογισμικό
(υπήρχαν και άλλες αλλά δεν θυμάμαι)

Yπήρχε μια μικρή έκθεση παλιών μηχανημάτων (είδα και τον δικό μου Amstrad :smt041 - έχει πλέον μουσειακή αξία).

Στο τέλος θα ακολουθούσε μια συναυλία αλλά δεν καθήσαμε και δεν θυμάμαι ποιοί θα τραγουδούσαν).

Αυτά....
Ni!! Ni!! Ni!!
crontab
byte level
byte level

Post by crontab » Wed May 05, 2004 4:16 pm

Στο http://openfest.teipir.gr είχαν μέχρι πρότινος το περσινό σεμινάριο.Πλέον το περιεχόμενο έχει αντικατασταθεί με αυτό του μάθηματος "Λειτουργικά Συστήματα" επομένως μάλλον χλωμό το κόβω να παίξει φέτος.Για όσους είχαν παραβρεθεί πέρσι ..απλά να θυμήσω πως στην παρουσίαση που είχαν κάνει οι admins του teipir για το σετάρισμα του δικτύου τους,είχε πέσει και λίγο "καβγαδάκι" όταν εκείνοι υποστήριζαν το άρρηκτο του δικτύου τους.Απλά θέλω να πω πως σε εκείνη τη φάση ήταν λίγο εως πολύ εριστικοί.(Αλλά όταν ρώτησε ένας απο το κοινό έναν admin ποιόν mta προτιμά qmail η sendmail,εκείνος απάντησε:"Δεν ξέρω τι είναι ο qmail"..lol)Τελικά το θέμα λύθηκε όταν σηκώθηκε ο υπεύθυνος καθηγητής (ο εριστικότατος )και προκάλεσε το κοινό παρακινώντας το να σπάσει εάν μπορεί το δίκτυο. Πολύ φάση ;-p
Τέσπα εάν γίνει καμμία παρόμοια κίνηση από το δικό μας ίδρυμα...είμαι έτοιμος να βοηθήσω.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed May 05, 2004 7:28 pm

επιπλέον το παλικάρι από το κοινό, που τους τα έχωσε κανονικά, ήταν από το τμήμα μας. Κυκλοφορούσε στο cslab μέχρι πέρυσι και ήταν στη κυριολεξία hardcore linuxας. Πλέον έχει πάρει πτυχίο.
Typhoon
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by Typhoon » Mon Nov 22, 2004 6:10 pm

Παιδιά επειδή είμαι από το ΤΕΙ Πειραιά & συγκεκριμένα από το Η/Υ Συστημάτων θέλω να σας ενημερώσω ότι πέρσυ λόγω διαφόρων λόγων δεν διοργανώθηκε το Openfest. Φέτος έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία οργάνωσης του festival που θα λέγεται Techfest & μάλλον θα διοργανωθεί γύρω στις 20 Μαρτίου. Για περισσότερα, καθώς και για να πείτε ιδέες & προτάσεις κοιτάξτε το forum μας http://omen.teipir.gr
στην αντίστοιχη κατηγορία.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Nov 22, 2004 8:21 pm

Σ'ευχαριστούμε!! :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Συνέδρια - Σεμινάρια”