WLAN

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
atomo
byte level
byte level

WLAN

Post by atomo » Wed Jul 30, 2008 2:41 pm

Καλησπερα
θελω να φτιαξω ενα ασυρματο δικτυο(wlan) αναμεσα σ ενα desktop με linux(ubunu) κ ενα laptop με vista...
γινεται ??
κι αν ναι τι χρειαζομαι απο hardware ??
εχω μονο 1 router fritz box for wlan
απο κει και περα τι χρειαζεται να κανω ??
dane
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Re: WLAN

Post by dane » Mon Aug 18, 2008 2:03 pm

βγάλε τα linux και βάλε vista ...θα λυθεί το πρόβλημα σου...αν έχει κάποιος να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο ας ποστάρει...
In a world without Walls and Fences,why do we need Windows and Gates?
ένας ταπεινός χρήστης Windows είμαι και εγώ,αλλά ήταν ωραίο και το έγραψα...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Mon Aug 18, 2008 2:43 pm

dane wrote:βγάλε τα linux και βάλε vista ...θα λυθεί το πρόβλημα σου...αν έχει κάποιος να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο ας ποστάρει...
lol.... μια χαρά θα συνδεθεί και το linuxάκι.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το πώς θες να τα συνδέσεις. και τα 2 θα συνδέονται ασύρματα (άρα και τα 2 PCs πρέπει να έχουν ασύρματες κάρτες δικτύου) ή το ένα (desktop) θα συνδέεται ενσύρματα με το router και το δεύτερο (laptop) ασύρματα? Χρειάζεσαι δηλαδή τις αντίστοιχες κάρτες δικτύου.

Πάντως σε επίπεδο software πρέπει να βρει το Linux την κάρτα δικτύου σου -οι κακεντρεχείς θα πουν ότι και τα Vista ίσως να έχουν πρόβλημα. Στη συνέχεις αφού πάρουν τα 2 μηχανήματα IPs από το ίδιο subnet θα αρχίσουν τα περιέργα (το firewall που δε θα αφήνει το ένα να βλέπει το άλλο, και θα πρέπει να "χορέψεις samba" -άλλοι είναι καταλληλότεροι να σε καθοδηγήσουν- και κάποια στιγμή τα 2 συστήματα θα επικοινωνήσουν...). Πάντως με λίγο googlησμα όλα λύνονται πολύ εύκολα
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
atomo
byte level
byte level

Post by atomo » Thu Aug 21, 2008 4:48 pm

thanx Erevodifwnta

το desktop (ubuntu) ειναι συνδεδεμενο με ethernet στο router , ενω το laptop (vista) ασυρματα ...
απο κει και περα δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω και δεν βρισκω κατι που να με βοηθαει στο google
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”