HELP!!!!!!Πολύ μεγάλο καλώδιο Ethernet!!!!
-
- Buffer underflow exception
- Academic status: 3rd year
Για σας παιδιά,έχω ένα modem router τις connn-x που έχει πίσω 4 θύρες ethernet!!το σπίτι μου έχει τρεις ορόφους και πρόσφατα μετακόμισα κάτω!!όμως το modem δεν μπορώ να το πάρω μαζί μου διότι τον χρησιμοποιούν πάνω!έτσι σκέφτηκα να αγοράσω ένα μεγάλο καλώδιο ethernet για να κάνω την δουλειά μου!!όμως υπάρχει διαφορα 2 οροφων και στο πλαίσιο δεν έχουν τόσο μεγάλο καλώδιο!!Που μπορώ να βρω καλώδιο γύρο στα 60- 70 μετρα??ποια μαγαζιά έχουν?πρέπει να το κάνω ειδική παραγγελια!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!!!!!!!(ΈΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ "MULTIRAMA" ΜΟΥ ΕΊΠΕ ΌΤΙ ΤΟ ETHERNET ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΜΒΈΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 10 ΜΕΤΡΑ,ΙΣΧΎΕΙ??!) 

Last edited by maria_ on Tue Jun 30, 2009 8:22 am, edited 1 time in total.
Reason: greeklish edited
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Πιστευω ότι θα σου στοιχίσει πιο φτηνά (γιαυτό δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά), σιγουρα πάντως γλιτώνεις ταλαιπωρία/κερδίζεις σε ευχρηστία αν αγοράσεις ενα wireless router, ή στη χειρότερη εξέτασε τη λύση του homeplug..Μου φαίνεται παράλογο να αγοράσεις τέτοιο καλώδιο για τις αναγκες του σπιτιού..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
-
Re: HELP!!!!!!Πολύ μεγάλο καλώδιο Ethernet!!!!
Το router είναι wireless αλλα δεν πιάνει η εμβέλεια του μέχρι κάτω!!
Last edited by The Punisher on Tue Jun 30, 2009 12:51 pm, edited 2 times in total.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Re: HELP!!!!!!POLI MEGALO KALODIO ETHERNET!!!!
Από πλουτόνιο είναι ο τοίχος σας?
Εδώ πιάνουμε wireless από άλλες πολυκατοικίες, και δεν πιάνει σε εμβέλεια σπιτιού, έστω και τρίπατου?
Δε στέκει αυτό! Επίσης διόρθωσε τα greeklish, απαγορεύονται...

Εδώ πιάνουμε wireless από άλλες πολυκατοικίες, και δεν πιάνει σε εμβέλεια σπιτιού, έστω και τρίπατου?
Δε στέκει αυτό! Επίσης διόρθωσε τα greeklish, απαγορεύονται...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Λογικό είναι να συμβαίνει δυο όροφοι είναι. Εμείς συνήθως πιάνουμε τους απέναντοι. Οι αποκάτω είναι πιο δύσκολη περίπτωσηthmagr wrote:To router ine wireless ala den piani i emvelia tou mexri kato!!

Πήγαινε στουρνάρη και υπάρχουν μαγαζιά με ηλεκτρονικά που θα βρεις όσα μέτρα θέλεις.
Σίγουρα έχει και ο Μίχος στην Αγ. Παρασκευή.
- Ισοβίτης
- Venus Former Team Member
Ποιο router έχεις;
(Κάνε edit και τα greeklish.)
(Κάνε edit και τα greeklish.)
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Σοβαρά μιλάς, εγώ πιάνω και τον αποκάτω, και μάλιστα με καλύτερο σήμα απ'ό,τι το δικό μου!Sreak wrote:Λογικό είναι να συμβαίνει δυο όροφοι είναι. Εμείς συνήθως πιάνουμε τους απέναντοι. Οι αποκάτω είναι πιο δύσκολη περίπτωση
Πήγαινε στουρνάρη και υπάρχουν μαγαζιά με ηλεκτρονικά που θα βρεις όσα μέτρα θέλεις.
Σίγουρα έχει και ο Μίχος στην Αγ. Παρασκευή.
Και γενικά δεν το'χω ξανακούσει αυτό, μου φαίνεται παράλογο. Το router εκπέμπει μόνο οριζόντια δηλαδή?

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
Το router ειναι:philips CGA5722n/TE!!Κατω δεν πιανει διοτι το τεσταρα!!Το router ειναι στον τριτο και γω ειμαι στον πρωτο ,που ειναι και ιμιυπογειο!!Το τεσταρα και και δεν πιανει σημα!Το μονο που μου μενει ειναι λογικα το καλωδιο,απλα δεν ξερω που να το βρω και πως θα το ζητησω!
- Sreak
- Venus Project Founder
Απλά με τους απέναντι μπορεί να έχεις οπτική επαφή με ελάχιστους τοίχους λόγο κουφομάτων (τζαμιών).
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Η ισχύς του σήματος ποικίλλει ανάλογο και με το μοντέλο..Εγώ π.χ. που έχω το router της speedtouch (αυτο που δινει η connx) στον ακριβώς απο κάτω όροφο χάνω σχεδόν όλο το σήμα (δηλαδή έχω 1 παυλίτσα απο τις 5)
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Εμενα στον απο κατω οροφο λογω οτι το σπιτι ειναι πετρινο, ισα που πιανει.
Φιλε το Ethernet παει πρακτικα οσα μετρα θελεις, πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρικα* και θα σου φτιαξουν ενα οσα μετρα θελεις εσυ ζητα utp cat 5 καλωδιο και θα στο πρεσαρουν με βυσματακια ethernet. Εναλλακτικα αγορασε καλωδιο πρεσα και κλιψακια και φτιαξτο μονο σου, ιδιως αν προβλεπεις οτι θα ξανα-χρειαστεις να κανεις την ιδια δουλεια! To ethernet παει -πρακτικα- οσο θελεις, σιγουρα 100 μετρα παντως.
ΥΓ. ΤΟ wireless ακομα και εαν φτασει το σημα δεν θα ειναι το ιδιο να το ξερεις. Ενω εγω πιανω, η ταχυτητα δεν ειναι ιδια με το καλωδιο, + αν εισαι gamer χαλας το ping σου κιαλλο.
καλωδια FTW
*Πχ μαγαζια που πουλανε μπριζες και αλλες τετοιες αηδιουλες. Που μενεις??
Φιλε το Ethernet παει πρακτικα οσα μετρα θελεις, πηγαινε σε ενα μαγαζι με ηλεκτρικα* και θα σου φτιαξουν ενα οσα μετρα θελεις εσυ ζητα utp cat 5 καλωδιο και θα στο πρεσαρουν με βυσματακια ethernet. Εναλλακτικα αγορασε καλωδιο πρεσα και κλιψακια και φτιαξτο μονο σου, ιδιως αν προβλεπεις οτι θα ξανα-χρειαστεις να κανεις την ιδια δουλεια! To ethernet παει -πρακτικα- οσο θελεις, σιγουρα 100 μετρα παντως.
ΥΓ. ΤΟ wireless ακομα και εαν φτασει το σημα δεν θα ειναι το ιδιο να το ξερεις. Ενω εγω πιανω, η ταχυτητα δεν ειναι ιδια με το καλωδιο, + αν εισαι gamer χαλας το ping σου κιαλλο.

*Πχ μαγαζια που πουλανε μπριζες και αλλες τετοιες αηδιουλες. Που μενεις??
- valentinos
- byte level
- Academic status: Alumnus/a
Γιατι δεν βάζεις το router στο δευτερο όροφο? Να πιάνει και ο πρώτος και ο τρίτος 

...like a rolling stone...
Είπεvalentinos wrote:Γιατι δεν βάζεις το router στο δευτερο όροφο? Να πιάνει και ο πρώτος και ο τρίτος
Σκέψου αυτό που σου είπε ο Ganther για το ping και αν δεν σε νοιάζει τότε δες πρακτικά τι είναι πιο φθηνό και εύκολο για σένα. Το σήμα του ασύρματου μπορείς να το ενισχύσεις με access points .thmagr wrote:omws to modem den mporo na to paro mazi mu dioti ton xrisimopioun pano!
imho αν μου ήταν εύκολο θα πήγαινα για το καλώδιο αν και είναι βαβούρα για τόσους ορόφους αλλά η διαφορά στη ταχύτητα είναι αισθητή. Επίσης μπορείς να πάρεις το modem στον οροφό σου και να πάς ένα καλώδιο επάνω και ένα switch για να έχεις το modem δίπλα σου σε περίπτωση που θέλεις να το κάνεις restart ή οτιδοίποτε.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- Zifnab
- Academic status: MSc
Μπορείς να πατσάρεις custom καλώδιο όσα μέτρα θές...
- cypher
Περα απο καλωδιο για ευκολια θα μπορουσες να βαλεις και ενα router ενδιαμεσα ως Access Point καπου στον δευτερο οροφο ωστε να αναμεταδιδει το σημα. Αν δεν σε ενδιαφερει τοσο η ταχυτητα θα κουραζοσουν αρκετα λιγοτερο για να το φτιαξεις και να τακτοποιησεις 60+ μετρα καλωδιου.
Btw καλωδιο εχει και στο e-shop. Δεν ειναι τιποτα το patcharisma του.
Κοιτα εδω http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?o ... 9%D3%C7%D3 στην τελευταια σελιδα.
Λογικα ενα απλο router στα 35-40 ευρω θα σε καλυψει κανονικα ως AP και θα ξοδευτεις λιγοτερο και θα τελειωνεις πιο γρηγορα. Your choice.
Btw καλωδιο εχει και στο e-shop. Δεν ειναι τιποτα το patcharisma του.

Κοιτα εδω http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?o ... 9%D3%C7%D3 στην τελευταια σελιδα.
Λογικα ενα απλο router στα 35-40 ευρω θα σε καλυψει κανονικα ως AP και θα ξοδευτεις λιγοτερο και θα τελειωνεις πιο γρηγορα. Your choice.

-
Επειδη η ταχυτητα με ενδιαφερει μαλλον θα καταλιξω στην λυση του καλωδειου!!!σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!!!
----------------------
Εψαξα και εμαθα οτι το utp cat 5 καλωδιο ωγενι σε κολουρα 100 μ αλλα η εμβελεια του ειναι στα 10 μ λογω μεγαλης ταχυτητας μεταφορας,Ισχυει?
----------------------
Εψαξα και εμαθα οτι το utp cat 5 καλωδιο ωγενι σε κολουρα 100 μ αλλα η εμβελεια του ειναι στα 10 μ λογω μεγαλης ταχυτητας μεταφορας,Ισχυει?
Last edited by The Punisher on Tue Jun 30, 2009 12:54 pm, edited 2 times in total.
Reason: merged double post
Reason: merged double post
Αν είναι έτσι όπως λες γιατί να βγαίνει σε 100 μέτρα?!thmagr wrote:Εψαξα και εμαθα οτι το utp cat 5 καλωδιο ωγενι σε κολουρα 100 μ αλλα η εμβελεια του ειναι στα 10 μ λογω μεγαλης ταχυτητας μεταφορας,Ισχυει?

http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- Ganther
- Wow! Terabyte level
Μην εχεις τετοια αγχη,εγω ο ιδιος σπιτι εχω ~30-40 μετρα καλωδιο, και παει σφαιρα, και ping <1ms (οπως πρεπει δλδ) μια χαρουλα... και με το διπλο μηκος φιλος τα ιδια... εχει γυρω στα 60 μετρα αυτος και ειναι τελειο. Δεν το συζηταμε καν, απλα σου λεω οτι το εχω δει για να εισαι σιγουρος, και οχι μονο εχω διαβασει/ξερω οτι παει τοσο...thmagr wrote: Εψαξα και εμαθα οτι το utp cat 5 καλωδιο ωγενι σε κολουρα 100 μ αλλα η εμβελεια του ειναι στα 10 μ λογω μεγαλης ταχυτητας μεταφορας,Ισχυει?
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
Το UTP cat5 μπορεί να έχει μήκος ως 100m. Στα 100m (ίσως και λιγότερο, αναλόγως τις παρεμβολές) απαιτείται repeater και μπορούμε να πάμε για άλλα 100m. Καλό είναι να περάσεις το καλώδιο σε 40cm απόσταση από οποιαδήποτε ηλεκτρική εγκατάσταση (πχ ηλεκτρικά καλώδια στον τοίχο). Προσωπικά, έχω κάνει εγκαταστάσεις σε τέτοιες αποστάσεις και το εγγυώμαι αυτό. Μπορείς να βάλεις στον 1ο όροφο το άκρο του καλωδίου σε UTP πρίζα. Τέλος, εφόσον μιλάς για 2 ορόφους απόσταση, αυτό σημαίνει ότι θες ~20m ΜΑΧ (έστω 5m για να "περάσει" κάθε όροφο και βάζω άλλα 10m για να κινηθεί μέσα στα διαμερίσματα)
Παιδιά, μια συμβουλή: ξεφύγετε από τη λογική του "ένα AP τα λύνει όλα".
Γενικά να προτιμάτε καλώδιο έναντι radio (αναλόγως την περίπτωση βέβαια)
Παιδιά, μια συμβουλή: ξεφύγετε από τη λογική του "ένα AP τα λύνει όλα".

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- mariosCSX
- Kilobyte level
TaRaNTuLa is right.
100 μέτρα θεωρητικά δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια (υπό κανονικές συνθήκες).
Για 20 μέτρα που λες, έχω κι εγώ σπίτι μου και είναι σαν να είναι δίπλα.
Έτοιμα καλώδια υπάρχουν αλλά δεν ξέρω αν θα σου βγουν πιο ακριβά. Επίσης, αν πάρεις έτοιμο, θα πρέπει να ανοίξεις πιο μεγάλη τρύπα στον τοίχο για να χωρέσει η άκρη. Ενώ αν πάρεις το καλώδια και τα clips, και τα συνδέσεις (θέλει κάποιο μηχανηματάκι γι' αυτό) θα μπορέσεις να τα περάσεις από μια πιο μικρή τρύπα.
Το ιδανικότερο (που έχω κάνει σε άλλο σπίτι), είναι να κάνεις 1 μπρίζα ethernet στο ένα σπίτι, να φεύγει καλώδιο να πηγαίνει πάνω, και να καταλήγει σε άλλη μπρίζα ethernet.
Καλό κατάστημα κοντά στη σχολή, που μπορείς να τους ρωτήσεις κι όλας και θα σε βοηθήσουν είναι ο Φανός.
Είναι στην Σολωμού 39, που είναι παράλληλη της Στουρνάρη. Ακριβώς το που είναι δες εδώ: http://www.ploigos.gr/?sessionid=f0ffbf ... 677ebeb31c
[omg είναι πανάρχαιο το threat. Αφού το έγραψα το αφήνω για future reference :p]
100 μέτρα θεωρητικά δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια (υπό κανονικές συνθήκες).
Για 20 μέτρα που λες, έχω κι εγώ σπίτι μου και είναι σαν να είναι δίπλα.
Έτοιμα καλώδια υπάρχουν αλλά δεν ξέρω αν θα σου βγουν πιο ακριβά. Επίσης, αν πάρεις έτοιμο, θα πρέπει να ανοίξεις πιο μεγάλη τρύπα στον τοίχο για να χωρέσει η άκρη. Ενώ αν πάρεις το καλώδια και τα clips, και τα συνδέσεις (θέλει κάποιο μηχανηματάκι γι' αυτό) θα μπορέσεις να τα περάσεις από μια πιο μικρή τρύπα.
Το ιδανικότερο (που έχω κάνει σε άλλο σπίτι), είναι να κάνεις 1 μπρίζα ethernet στο ένα σπίτι, να φεύγει καλώδιο να πηγαίνει πάνω, και να καταλήγει σε άλλη μπρίζα ethernet.
Καλό κατάστημα κοντά στη σχολή, που μπορείς να τους ρωτήσεις κι όλας και θα σε βοηθήσουν είναι ο Φανός.
Είναι στην Σολωμού 39, που είναι παράλληλη της Στουρνάρη. Ακριβώς το που είναι δες εδώ: http://www.ploigos.gr/?sessionid=f0ffbf ... 677ebeb31c
[omg είναι πανάρχαιο το threat. Αφού το έγραψα το αφήνω για future reference :p]
1996 Δεν Ξεχνώ