dial up στο χωριό μέσω router?

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
giannists
bit level
bit level
Academic status: N>4
dial up στο χωριό μέσω router?

Post by giannists » Tue Mar 16, 2010 1:18 am

Γειά σας συνάδελφοι,
επειδή το γίδι της τελλάς με το οποίο μόλις πριν μίλησα δεν ήξερε..... μήπως θα μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος από εσάς στο ακόλουθο ερώτημα; :

ως γνωστών το Πάσχα πλησιάζει και όλοι θα καταφύγουμε στα χωριά μας, που για ευνόητους λόγους δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. εκείνο που σκέφτηκα εγώ λοιπόν είναι το εξής: γίνεται να μπω στο ίντερνετ με dial up (του πανεπιστημίου με ΠΕΑΚ) αλλά με ασύρματο τρόπο (επειδή είναι μακριά η πρίζα από το λαπτοπ) χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το router μου; εννοώ ότι θα δώσω τις ρυθμίσεις της dial up του πανεπιστημίου στο router κανονικά και θα την καλώ όποτε θέλω μέσα από το μενού του router μέσω wifi... σαν σκέψη μου αρέσει πολύ, υλοποιείται όμως; έχει κανείς άλλος κάποια άλλη ιδέα;

να προσθέσω εδώ πως πολλές πατέντες μου έχουν κατέβει στο μυαλό αλλά δε μπορώ να τις βάλω σε εφαρμογή γιατί δεν έχω τις γνώσεις.. οπότε αν υπάρχει κάποιος καλοθελητής πολύ θα το εκτιμήσω και θα απολαύσουμε και οι δύο πραγματικά δωρεάν ίντερνετ ον δε γκό...
για παράδειγμα έχω μία που σκέφτομαι τόσο καιρό..:
αφού τα ουατσάπ δίνουν τόσα λεπτά ομιλίας δωρεάν, δε θα μπορούσαμε να συνδέσουμε ένα κινητό(ουατσαπ) σε έναν υπολογιστή, να δρομολογούμε πακέτα μέσω του υπολογιστή στο ίντερνετ και να τα μεταφέρουμε σε ένα άλλο κινητό(ουατσαπ) με τη μορφή φωνής και αυτά να αποκωδικοποιούνται από έναν άλλο υπολογιστή; έτσι δε θα είχαμε ίντερνετ ον δε γκό και μάλιστα δωρεάν για 1500 λεπτά; με ταχύτητες 56κβπσ αλλά.. δωρεάν... ;

κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρείται αποδεκτή... :P ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: dial up στο χωριό μέσω router?

Post by Zifnab » Tue Mar 16, 2010 1:59 am

Πιο απλό μου φαίνεται να έχεις ένα laptop συνδεδεμένο ενσύρματα με το modem και το τηλέφωνο και να το ελέγχεις μέσω ενός άλλου laptop (Desktop Remote Control) μέσω wifi (δίχως access-point).

Μακάρι να μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε όποια τεχνολογία θέλουμε όπως θέλουμε... Αυτό με το what's up ακούγεται ακόμα πιο πολύ out of the picture :smt016. Για να ισχύουν τα λεπτά πρέπει να καλέσεις προς what's up και ο αριθμός που γίνεται dial-up δεν είναι what's up. Καλύτερα να έπαιρνες μια 3G :-D

Πέρα από αυτό η αρχική ιδέα που λες γίνεται : - εδώ μερικά tips - γενικά googlise το :smt023 για να βρείς tutorials κτλ..
http://compnetworking.about.com/cs/wire ... dialup.htm

edit: Άλλο ένα (how-to) http://www.notebookforums.com/thread113829.html (θα χρειαστείς 2 υπολογιστές)
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Tue Mar 16, 2010 2:19 am

http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Tue Mar 16, 2010 8:56 am

@giannists
Έτσι όπως το φαντάζεσαι, όχι δεν γίνεται. Τα WiFi routers (που μπορεί να έχουν και adsl modem) δεν συνδέονται με dial-up modems από μόνα τους, παρά μόνο αν παρεμβληθεί κάποιο PC στη μέση. Εναλλακτικές σου παρέθεσαν οι προλαλήσαντες. Εγώ χρησιμοποιώ την τελευταία λύση όταν είμαι μακριά από τον πολιτισμό: iPhone tethered στο MacBook.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Luke » Tue Mar 16, 2010 1:11 pm

giannists wrote:γίνεται να μπω στο ίντερνετ με dial up (του πανεπιστημίου με ΠΕΑΚ)
Πιθανόν να μη γίνεται καν να συνδεθείς μέσω της σύνδεσης του πανεπιστημίου από το χωριό σου. Πριν μερικά χρόνια το είχα προσπαθήσει αλλά δεν τα είχα καταφέρει. Φαντάζομαι πέρα από εμβέλεια Αττικής ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων δεν έχει ισχύ η συγκεκριμένη σύνδεση.
Δοκίμασ' το, απλά να έχεις υπόψην σου και αυτή την πιθανότητα.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Mar 17, 2010 2:40 am

μακρύτερα καλώδια;
giannists
bit level
bit level

Post by giannists » Thu Mar 18, 2010 3:53 pm

οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ.. μάλλον δε γίνεται έτσι όπως το θέλω εγώ...
εσύ με το iPhone δε πληρώνεις μία περιουσία σε πάγια?

γενικά έχει κανείς υπόψην του κανέναν τρόπο για δωρεάν ή φθηνό ασύρματο (εντελώς, όχι ουιφι) ίντερνετ, ακόμα και με χάκ?
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”