HOME PLUG

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

HOME PLUG

Post by ailouros » Thu Apr 21, 2005 3:49 am

Έχει κανείς δοκιμάσει την λύση αυτή για δικτύωση;

Εγώ δεν θέλω να συνδέσω δύο υπολογιστές μεταξύ τους.Θέλω να πάρω την adsl που είναι στον όροφο μιας πολυκατοικίας δύο ορόφους κάτω.
Παίρνοντας δύο τέτοια εξαρτήματα και συνδέοντας στο ένα τον ρούτερ και στο άλλο την κάρτα δικτύου του pc (utp->ethernet) θα δουλέψει ελπίζω;
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Thu Apr 21, 2005 10:03 am

Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα πραματάκια δεν δουλεύουν πέρα από το ρολόι της ΔΕΗ, οπότε αν πρόκειται για δύο διαφορετικά διαμερίσματα (με διαφορετικούς μετρητές ΔΕΗ) ξέχνα το. Αν πάλι έχουν τον ίδιο μετρητή, μπορεί να χρειαστείς και κάποιον repeater γιατί εξασθενεί το σήμα αν η απόσταση (το μήκος των καλωδίων) είναι μεγάλη. Ρίξε μια ματιά στο http://www.devolo.gr, έχει πολλά περισσότερα...
It is by will alone I set my mind in motion...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sat Apr 23, 2005 12:44 pm

Να ρωτήσω κάτι όταν λέμε για δύο πρίζες ότι πρέπει να δουλέυουν στην ίδια φάση ,τι εννοούμε φάση; :)
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Apr 23, 2005 7:01 pm

Είναι χαρακτηριστικό του εναλασόμενου ρεύματος,τριφασικό ρεύμα κλπ. Βάση της φάσης γίνεται το modulation(φέρουσα) και έτσι μεταδίδονται τα data. Εάν υπάρχει διαφορετική φάση λαμβάνεις και αποδιαμορφώνεις διαφορετικό σήμα...είναι σαν να έχεις ένα radio συντονισμένο στα FM και να προσπαθείς να ακούσεις wireless σήμα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sat Apr 23, 2005 8:35 pm

Καλή φάση ,αλλά επειδή είμαι και πρακτικός τύπος,στην ίδια πολυκατοικία που υπάρχουν διαφορετικά ρολόγια κουτιά ,κάθε διαμέρισμα έχει και άλλη φάση;
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Apr 24, 2005 10:30 am

Τριφασικό είναι αλλά η διαμόρφωση που θα γίνεται είναι διαφορετική. Οπότε μάλλον δεν γίνεται για δικτύωση σε διαφορετικό διαμέρισμα...Βέβαια δεν το έχω ψάξει εκτενώς αλλά για τα ελληνικά δεδομένα δεν θα το σύστηνα, το δίκτυο παροχής ηλ. ρεύματος είναι άκυρο οπότε περισσότερα προβλήματα θα έχεις μόνο και μόνο απο τις αστάθειες.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”