E-shop κατάφερε κανείς να του έρθει κάτι σπίτι?

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

E-shop κατάφερε κανείς να του έρθει κάτι σπίτι?

Post by Zifnab » Mon Oct 24, 2011 8:46 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν έχουμε κάποιο topic για αγορές γενικά - οπότε το τραβάω από τα μαλλιά και το βάζω στο Internet
Παίδες οι του e-shop κοροϊδεύουν ασύστολα ....
Το site για ένα δορυφορικό δέκτη και δύο APC πολύμπριζα έλεγε (και λέει) 1-2 εργάσιμες..
Ο πρώτος υπάλληλος μου είπε 2-3 εργάσιμες.
Ο άλλος υπάλληλος μετά μου λέει, ότι υπάρχουν προβλήματα και κακώς ο άλλος υπάλληλος μου είπε κάτι τέτοιο..Να υπολογίζω 7-10 εργάσιμες!
Αύριο κλείνω 12 εργάσιμες και ακόμα δεν έχει ελεγκτεί διαθεσιμότητα για τίποτα από αυτά..

Έχει καταφέρει κανένας να αγοράσει κάτι από e-shop και να του έρθει - και αν ναι σε πόσο??

Edit: Τα ίδια πράγματα σε ίδιες τιμές τα βρήκα σε pc1.gr αλλά όταν παρήγγειλα, μου είπαν ότι θέλουν 2-3 βδομάδες για αυτά.. και έτσι τους είπα να ακυρώσουν την παραγγελία, αλλά ίσως τώρα τα είχα τα πράγματα...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: E-shop κατάφερε κανείς να του έρθει κάτι σπίτι?

Post by chriskin » Mon Oct 24, 2011 8:48 pm

περιμενω την παραγγελια μου απο 09/09/11 04:10 (!)
δεν πρεπει να φταιει οτι ζητησες να το φερουν στο σπιτι αλλα οτι γενικοτερα τελευταια το μαγαζι καταρρεει
η καλυτερη ιδεα θα ειναι λογικα να την ακυρωσεις και να παρεις απο αλλου
darkbringer
byte level
byte level

Post by darkbringer » Mon Oct 24, 2011 8:52 pm

Εγώ είχα παραγγείλει μια μητρικη,εναν επεξεργαστη,κουτι και κάρτα γραφικών...περίμενα μια εβδομάδα...ενώ έλεγε αν δεν κάνω λάθος και σε μένα 1-2 εργάσιμες σε όλα...η κατάσταση παραγγελίας ήταν αν δεν κάνω λάθος υπό επεξεργασία...τελικά ακύρωσα την παραγγελία και τα πηρα απο το πλαίσιο ...σε 2 μέρες μου τα 'φεραν...(βράδυ έδωσα την παραγγελία,την άλλη μέρα μου τα έφεραν!)
Η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει...
H ζωή έχει πλάκα
έχει γούστο και φλόγα, είναι κάτι σαν ρόδα
σε πατάει και σε παίρνει, μόνο ίχνη σου σέρνει.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Oct 24, 2011 9:03 pm

Nαι, μία κάρτα δικτύου και ένα PC πριν 3 χρόνια είχαν έρθει στην ώρα τους.

Story 1:
2 χρόνια πριν αγόρασα από αυτούς ενα netbook. Ηρθε σπίτι χαλασμένο. Εγγυήθηκαν άμεση αντικατάσταση. Ηταν στο service 5 εργάσιμες και εγώ το ήθελα απαραίτητα την 5η. Μετά από ένα angry e-mail, με πήρε η υπεύθυνη των παραγγελιών και αφού μου χιλιοζήτησε συγνώμη, μου το αντικατέστησαν την ίδια κιόλας μέρα.
Story 2:
Μετά είχα αντίστοιχη περιπέτεια με τη μητρική του PC που ήταν μέσα στην εγγύηση για λίγες μέρες ακόμα και ενώ μου είχαν πει ότι θα αντικατασταθεί σε 2-3 εργάσιμες, έκαναν...χμ...17 εργάσιμες νομίζω??? ΟΛΟΙ στο τηλέφωνο με κορόιδευαν, οι μισοί αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους, και ΠΑΝΤΑ ο υπεύθυνος του τμήματος service ήταν "εκτός γραφείου εδώ και μισή ώρα". Είτε έπαιρνα 9:30 το πρωί είτε 14:00 το μεσημέρι. Τελικά, μετά απο 2-3 angry e-mails και αφού τους ορκίστηκα ότι δε θα ξαναγοράσω τίποτα από το κωλομάγαζό τους, βρέθηκε ένας τεχνικός να με πάρει στα σοβαρά. ΕΝΑΣ. Στους 15-20 που είχα μιλήσει.
Ηθικό δίδαγμα: Δεν ξαναπαίρνω τίποτα, ποτέ απο e-shop. Το plaisio είναι λίγο πιο ακριβό (και όχι σε όλα) αλλά τουλάχιστον είναι σοβαροί.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by vasilaros69 » Mon Oct 24, 2011 9:07 pm

Το Σεπτεμβρη ειχα παραγγειλει 2 ποντικια απο το e-shop.Λογω μη διαθεσιμοτητας του ενος εκ των 2 αργησε η παραγγελια για παρα πολυ καιρο μεχρι που πηρα τηλεφωνο και μου το ειπαν οτι το ενα ποντικι δεν ηταν διαθεσιμο κι επρεπε να το παραγγειλουν απο εξωτερικο κτλ κτλ..στην καλυτερη βεβαια μπορουσαν να με ειδοποιησουν μεσα σε τουλαχιστον 4 μερες οτι το ενα ποντικι τουλαχιστον θα μπορουσα να το παρω.Οταν το πληροφοριθηκα ειχε περασει καιρος και παραγγειλα κι ενα βιβλιο για το οποιο μου ειχαν πει οτι θα ειναι διαθεσιμο σε 5 εργασιμες αλλα παραδοξως με ειδοποιησαν 2 μερες μετα οτι η παραγγελια ηταν ετοιμη.
Γενικα απο οτι ειδα οταν μπηκα σε ενα καταστημα τους (ειχαν ανοιχτη πορτα στην αποθηκη που φτανουν οι παραγγελιες) ηταν γεματο με παραγγελιες πελατων (και το καταστημα δεν ειναι κεντρικο της αθηνας)...οποτε υποθετω πως θα εχουν προβλημα με τη μεταφορικη τους.

Την προηγουμενη βδομαδα ξαναπαραγγειλα κατι αλλα μου ειπαν οτι λογω απεργιων κτλ. μετα απο 8 εργασιμες θα ηταν ετοιμο.

Σημειωστε οτι εγω το χρησιμοποιησα για παραλαβη απο το καταστημα, φανταστειτε ποσο καιρο θα περιμενα ακομα να μου τα φερνανε....
Και γενικα εχει αρκετα καταστηματα στην αττικη.Οποτε 'η καντε το ιδιο αν προκειται για το e-shop 'η στραφειτε σε αλλο τροπο..
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Oct 25, 2011 3:05 pm

Αγόραζα από το e-shop και έρχονταν στην ώρα τους. Σταμάτησα τελείως όμως τις αγορές μου από εκεί πριν 2 χρόνια.

Πολύ υψηλές τιμές, κακή εξυπηρέτηση συν το ότι μου φαίνονται απατεώνες.

Τους είχα πάει ένα τροφοδοτικό, το οποίο είχε καεί, για να το επισκευάσουν. Η εγγύησή του ίσχυε κανονικά. Για την ακρίβεια, είχε λίγες εβδομάδες πριν λήξει.

Στην αρχή, προσπάθησαν να με πείσουν ότι η εγγύηση είχε λήξει.

Στη συνέχεια, έλεγαν ότι δεν βρίσκουν τι πρόβλημα έχει το τροφοδοτικό και να τους πάω και τη μητρική μου κάρτα για έλεγχο! Τους είχα τονίσει επανειλημμένως ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο τροφοδοτικό, αλλά ήθελαν να τσεπώσουν και έξτρα λεφτά.

Με τα πολλά, το έλεγξαν και αποφάνθηκαν ότι όντως έχει καεί, αλλά μου είπαν ότι η εγγυήσεις δεν καλύπτουν καψίματα στα τροφοδοτικά!!!

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσουν έναν πελάτη, να τους κράζω παντού και να μου σπαμάρουν το mailbox με αηδίες.

Απαράδεκτοι γενικώς.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Oct 25, 2011 3:07 pm

το οτι οι εγγυησεις δεν καλυπτουν οσα μπορει να προκαλεσει ο χρηστης στη συσκευη ειναι κατι που ισχυει (σχεδον) παντου παντως , δεν φταινε αυτοι
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Oct 25, 2011 3:12 pm

chriskin wrote:το οτι οι εγγυησεις δεν καλυπτουν οσα μπορει να προκαλεσει ο χρηστης στη συσκευη ειναι κατι που ισχυει (σχεδον) παντου παντως , δεν φταινε αυτοι
Απόλυτα λογικό, όμως εγώ δεν του έβαλα φωτιά. Όταν αναβοσβήνει μόνο του αναίτια (και ενώ το υπόλοιπο hardware δεν απαιτεί παραπάνω τροφοδοσία), οφείλουν να το επισκευάσουν.

Στην τελική, αν δεν καλύπτει καψίματα μια εγγύηση τροφοδοτικού, τι καλύπτει; Απαγωγή από εξωγήινους;

Image

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Oct 25, 2011 3:15 pm

πρακτικα μονο προβληματικα καλωδια και ανεμιστηρακια εχει - η εγγυησεις τροφοδοτικων ειναι απο τις πιο παραλογες που υπαρχουν
των μητρικων απο την αλλη ειναι μια χαρα <3 , ειχα παει στο eshop μια που ειχα χαλασει εμφανως εγω (μπας και την επισκευασουν εννοω) και μου την αλλαξαν με μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ μεσα στην ιδια μερα - χωρις καποια χρεωση
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Oct 25, 2011 3:19 pm

chriskin wrote:πρακτικα μονο προβληματικα καλωδια και ανεμιστηρακια εχει - η εγγυησεις τροφοδοτικων ειναι απο τις πιο παραλογες που υπαρχουν
των μητρικων απο την αλλη ειναι μια χαρα <3 , ειχα παει στο eshop μια που ειχα χαλασει εμφανως εγω (μπας και την επισκευασουν εννοω) και μου την αλλαξαν με μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ μεσα στην ιδια μερα - χωρις καποια χρεωση
Είδες; Χάρη σε μένα αντιμετωπίζουν καλύτερα τους καινούργιους πελάτες :-p :-p :-p

Παρακαλώ :-D

Image

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Oct 25, 2011 3:21 pm

αμα η ιστορια που λες ηταν πριν απο δυο χρονια λογικα σου φερθηκαν εσενα ασχημα επειδη τους "εκλεψα" εγω
συγγνωμη :smt022
StRanastassis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by StRanastassis » Tue Oct 25, 2011 3:31 pm

Τι να πω...3-4 φόρες που παράγγειλα δεν είχα κανένα πρόβλημα(κάποιες εκ των οποίων είχαν γίνει φέτος και πέρυσι).Οι παραγγελίες ήρθαν στην ώρα τους χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα ή με κάποια ανεξήγητη καθυστέρηση.Μόνο μια φόρα που πήρα ένα κινητό και έτυχε να μην είναι κάποιος στο σπίτι να το παραλάβει,με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω στο κατάστημα και να χρειαστεί να το παραλάβω από εκεί χρεώνοντας με +3 ευρώ μεταφορικά.Από την άλλη πλευρά είχα πάρει από το πλαίσιο ένα flashaki τούρμπο-* με εγγύηση εφόρου ζωής.Όταν λοιπόν μου χάλασε (είχα χάσει την απόδειξη όμως είχα την συσκευασία που έγραφε πάνω εγγύηση εφόρου ζωής) δεν δέχτηκαν να μου το φτιάξουν λέγοντας μου πως για να ισχύσει η εγγύηση πρέπει να έχω οπωσδήποτε απόδειξη...(το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν διαθέσιμο ακόμα στο πλαίσιο και φυσικά το πλαίσιο είναι ο μόνος προμηθευτής-πωλητής της συγκεκριμένης μάρκας)
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Tue Oct 25, 2011 3:50 pm

StRanastassis wrote:Από την άλλη πλευρά είχα πάρει από το πλαίσιο ένα flashaki τούρμπο-* με εγγύηση εφόρου ζωής.Όταν λοιπόν μου χάλασε (είχα χάσει την απόδειξη όμως είχα την συσκευασία που έγραφε πάνω εγγύηση εφόρου ζωής) δεν δέχτηκαν να μου το φτιάξουν λέγοντας μου πως για να ισχύσει η εγγύηση πρέπει να έχω οπωσδήποτε απόδειξη...(το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν διαθέσιμο ακόμα στο πλαίσιο και φυσικά το πλαίσιο είναι ο μόνος προμηθευτής-πωλητής της συγκεκριμένης μάρκας)
Τραγικό! turbo-x=Πλαίσιο!

Παιδιά ακύρωσα την παραγγελία από το e-shop δίχως να τους κράξω - ευτυχώς σηκώνουν ακόμα τηλέφωνα - πήρα τα ίδια πράγματα από 3 διαφορετικά καταστήματα (TELE/Beskas, Πλαίσιο, Cosmodata) με 7 ευρώ περισσότερα, την ίδια μέρα. Πάντως ένας φίλος κατάφερε και πήρε ένα desktop (από τα έτοιμα) πριν 3 μήνες με 3 βδομάδες καθυστέρηση βέβαια γιατί δεν έβρισκαν την ίδια κάρτα γραφικών που αναγραφόταν - boing :smt021 - Γενικά οι τιμές τους είναι καλές, αλλά μάλλον το site δεν έχει ανανεωθεί - το skroutz δεν το έχει πια στη λίστα και γενικά από τις αρχές του χρόνου (τουλάχιστον) πάει για φούντο...Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και συνεχίστε το θάψιμο του eshop ελεύθερα :lol:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Oct 25, 2011 7:18 pm

Καλο καταστηματακι ειναι το infoworld στο Γαλατσι αν και εχει τσοουχτερα μεταφορικα.

Επισης μ'αρεσει η Msystems αλλα νομιζω οτι εχουν target group εταιρειες και οχι ιδιωτες. Οποτε μπορει να πεσει και λιγο γραψιμο.
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Sat Oct 29, 2011 11:19 pm

chriskin wrote:περιμενω την παραγγελια μου απο 09/09/11 04:10 (!)
δεν πρεπει να φταιει οτι ζητησες να το φερουν στο σπιτι αλλα οτι γενικοτερα τελευταια το μαγαζι καταρρεει
Αν ως e-shop αναφέρεστε στο e-shop.gr να σας ενημερώσω οτι η εν-λόγω εταιρεία έχει υπαχθεί/θα υπαχθεί στο νόμο περι χρεωκοπίας . Αν σας ενδιαφέρουν ακριβέστερες πληροφορίες μπορώ να τις μάθω , λόγω σχέσης με τον κλάδο εμπορίου ηλεκτρικών ειδών.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sat Oct 29, 2011 11:40 pm

L30N wrote:
Αν ως e-shop αναφέρεστε στο e-shop.gr να σας ενημερώσω οτι η εν-λόγω εταιρεία έχει υπαχθεί/θα υπαχθεί στο νόμο περι χρεωκοπίας . Αν σας ενδιαφέρουν ακριβέστερες πληροφορίες μπορώ να τις μάθω , λόγω σχέσης με τον κλάδο εμπορίου ηλεκτρικών ειδών.
Ναι για το E-shop μιλάμε το ένα και μοναδικό (!! :lol: ). Φυσικά αν μπορείς να μάθεις νεότερες πληροφορίες θα ήταν ευπρόσδεκτες.. Το θέμα είναι ότι έχει υπαχθεί στον νόμο περί χρεοκοπίας αν θυμάμαι καλά κάπου τον Φεβρουάριο - αλλά μέχρι μερικούς μήνες το e-shop σου έφερνε πράγματα.. Τί άλλαξε δηλαδή το τελευταίο διάστημα (?)
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Sun Oct 30, 2011 7:31 pm

Zifnab wrote:
L30N wrote:
Ναι για το E-shop μιλάμε το ένα και μοναδικό (!! :lol: ). Φυσικά αν μπορείς να μάθεις νεότερες πληροφορίες θα ήταν ευπρόσδεκτες.. Το θέμα είναι ότι έχει υπαχθεί στον νόμο περί χρεοκοπίας αν θυμάμαι καλά κάπου τον Φεβρουάριο - αλλά μέχρι μερικούς μήνες το e-shop σου έφερνε πράγματα.. Τί άλλαξε δηλαδή το τελευταίο διάστημα (?)
Mπορώ να μάθω αν θέλετε. Απλά η διαδικασία χρεωκοπίας για ανώνυμες εταιρείες έχει ώς εξής :
Υπάγεται στο νομο 99 περι χρεωκοπίας .
Διορίζεται εκκαθαριστής για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της εταιρείας .
Τακτοποιούνται οι οφειλές ιεραρχικά , πρώτα προς το δημόσιο και μετά αναλόγως του μεγέθους κάθε οφειλής και με όσα έχει διαθέσιμα η εταιρεία(αρα και κάποιοι θα μείνουν με ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις).
Η εταιρεία πωλείται σε άλλο επιχειρηματία/επιχειρηματικό σχήμα.

Εικάζω οτι αυτό που άλλαξε το τελευταίο διάστημα είναι κυρίως ότι αν οι προμηθευτές τους έχουν μείνει ξεκρέμαστοι , δεν θα συνεχίσουν να τους δίνουν προιόντα τους ( η' να απαιτούν πληρωμές εκ των προτέρων που με την τρέχουσα κατάσταση είναι λίαν δύσκολο ειδικά στο συγκεκριμένο κλάδο ) και προφανώς δεν έχουν προιόντα να παραδώσουν και στον καταναλωτή.
Δευτερευόντως , μπορεί η επιχείρηση να βρίσκεται σε μεταβατική κατάσταση απραξίας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μέχρι να εμφανιστεί νέος επενδυτής να βάλει μπρος την μηχανή παραγωγής.
Zina
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Academic status: PhD

Post by Zina » Tue Nov 22, 2011 9:53 pm

γνωρίζω πως υπήρχαν κάποια θέματα που προκαλούσαν καθυστερήσεις σε παραγγελίες αλλά τώρα θα πρέπει να είναι οκ - πάντως σίγουρα η εταιρεία δεν πάει για φούντο. έχω πάρει από το eshop τηλεόραση / laptop / διάφορα μικροπράγματα και τελευταίο το κινητό μου πριν 2 εβδομάδες.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Nov 24, 2011 9:14 am

Μην το ψάχνετε όλα τα καταστήματα έχουν καθυστερήσεις. Έχω αγοράσει κατά καιρούς τα τελευταία 5-6 χρόνια κι απ' το πλαίσιο, κι απ' το e-shop και από μικρότερα καταστήματα σε Αθήνα και ένα στην Πάτρα. Όλα ανεξαιρέτως με καθυστέρησαν. Κάποιες φορές ήταν καθαρά δικό τους λάθος κάποιες φορές υπήρχαν μπερδέματα με την μεταφορική. Πλαίσιο και e-shop έχουν δικά τους δίκτυα μεταφοράς οπότε δεν ανήκουν στην κατηγορία μπερδέματος με την μεταφορική.
Φαντάζομαι πως οι ημέρες που γράφουν στις ιστοσελίδες τους για την παράδοση είναι πάντα μικρές ώστε να κλείσουν την παραγγελία και μετά σου λέει έχει ο θεός, θα περιμένει ο άλλος. Άσε που μπορεί να έχει πληρώσει από πριν με πιστωτική οπότε να χουν κόψει και απόδειξη και να μην γίνεται να την ακυρώσεις :P.
Επίσης έχω παρατηρήσει πως ενώ τα προιόντα που αναφέρονται ως άμεσα διαθέσιμα αργουν 1-2 μέρες, τα προιόντα τα οποία αναφέρονται εκτός αποθέματος (και υπόσχονται παράδοση σε 2-5 εργάσιμες) αργούν χαλαρά βδομάδες. Άποψή μου πως για καταστήματα της Αθήνας είναι πολύ καλύτερο να βάζετε ως επιλογή την παραλαβή από το κατάστημα. Θα τρέξετε μέχρι εκεί αλλά θα έχετε αυτό που χρειάζεστε πολύ νωρίτερα.

Η εμπειρία μου συνολικά από τα μαγαζιά ειδών πληροφορικής μου λέει πως θέλει πολύ προσοχή στη διαδικασία της αγοράς από όπου και να το αγοράσεις. Πολύ συχνά οι υπάλληλοι (ξερόλες) θα προσπαθήσουν να σε κοροιδέψουν νομίζοντας ότι είσαι ο κλασσικά τεχνολογικά αναλφάβητος Έλληνας και συχνά θα υπάρχει πρόβλημα με κάποιο από τα εξαρτήματα που θα αγοράσεις η θα αργήσει κάτι να έρθει σπίτι. Γι αυτό θέλει πίεση και ψάξιμο απ την αρχή αν κάτι δεν πάει καλά. Από προσωπική εμπειρία κι από εμπειρίες φίλων θα χαρακτήριζα ως χειρότερο κατάστημα το πλαίσιο. Ειδικά όλα τα turbo-x προιόντα είναι κακής ποιότητας και ανάλογα των φτηνών κινέζικων προιόντων. Μακριά από αυτά!

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεφυτρώσει ένα κατάστημα που λέγεται Easy Buy World (ebw.gr). Έχω πάρει ένα κινητό από κει το οποίο ήταν σε καλή κατάσταση και δεν καθυστέρησε η παράδοσή του παραπάνω απ το αναμενόμενο. Κοιτώντας τις τιμές του σε διάφορα είδη θα τις χαρακτήριζα καλές οπότε ρίχτε του μια ματιά.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Thu Nov 24, 2011 7:40 pm

barbarosa wrote:Μην το ψάχνετε όλα τα καταστήματα έχουν καθυστερήσεις. Έχω αγοράσει κατά καιρούς τα τελευταία 5-6 χρόνια κι απ' το πλαίσιο, κι απ' το e-shop και από μικρότερα καταστήματα σε Αθήνα και ένα στην Πάτρα. Όλα ανεξαιρέτως με καθυστέρησαν. Κάποιες φορές ήταν καθαρά δικό τους λάθος κάποιες φορές υπήρχαν μπερδέματα με την μεταφορική. Πλαίσιο και e-shop έχουν δικά τους δίκτυα μεταφοράς οπότε δεν ανήκουν στην κατηγορία μπερδέματος με την μεταφορική.
Φαντάζομαι πως οι ημέρες που γράφουν στις ιστοσελίδες τους για την παράδοση είναι πάντα μικρές ώστε να κλείσουν την παραγγελία και μετά σου λέει έχει ο θεός, θα περιμένει ο άλλος. Άσε που μπορεί να έχει πληρώσει από πριν με πιστωτική οπότε να χουν κόψει και απόδειξη και να μην γίνεται να την ακυρώσεις :P.
Επίσης έχω παρατηρήσει πως ενώ τα προιόντα που αναφέρονται ως άμεσα διαθέσιμα αργουν 1-2 μέρες, τα προιόντα τα οποία αναφέρονται εκτός αποθέματος (και υπόσχονται παράδοση σε 2-5 εργάσιμες) αργούν χαλαρά βδομάδες. Άποψή μου πως για καταστήματα της Αθήνας είναι πολύ καλύτερο να βάζετε ως επιλογή την παραλαβή από το κατάστημα. Θα τρέξετε μέχρι εκεί αλλά θα έχετε αυτό που χρειάζεστε πολύ νωρίτερα.

Η εμπειρία μου συνολικά από τα μαγαζιά ειδών πληροφορικής μου λέει πως θέλει πολύ προσοχή στη διαδικασία της αγοράς από όπου και να το αγοράσεις. Πολύ συχνά οι υπάλληλοι (ξερόλες) θα προσπαθήσουν να σε κοροιδέψουν νομίζοντας ότι είσαι ο κλασσικά τεχνολογικά αναλφάβητος Έλληνας και συχνά θα υπάρχει πρόβλημα με κάποιο από τα εξαρτήματα που θα αγοράσεις η θα αργήσει κάτι να έρθει σπίτι. Γι αυτό θέλει πίεση και ψάξιμο απ την αρχή αν κάτι δεν πάει καλά. Από προσωπική εμπειρία κι από εμπειρίες φίλων θα χαρακτήριζα ως χειρότερο κατάστημα το πλαίσιο. Ειδικά όλα τα turbo-x προιόντα είναι κακής ποιότητας και ανάλογα των φτηνών κινέζικων προιόντων. Μακριά από αυτά!

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεφυτρώσει ένα κατάστημα που λέγεται Easy Buy World (ebw.gr). Έχω πάρει ένα κινητό από κει το οποίο ήταν σε καλή κατάσταση και δεν καθυστέρησε η παράδοσή του παραπάνω απ το αναμενόμενο. Κοιτώντας τις τιμές του σε διάφορα είδη θα τις χαρακτήριζα καλές οπότε ρίχτε του μια ματιά.
Για easy buy ψηφίζω και εγώ. Άψογοι επαγγελματίες.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”