Διόδος από την ΗΟL
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Διόδος από την ΗΟL
Ήθελα να ρωτήσω αν η HOL στο ΔΙΟΔΟΣ "κόβει" κάποιες πόρτες ώστε να μειώσει την επίδοση των torrent προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, πηγαίνω στην αρχική σελίδα του FRITZ!Box (http://192.168.178.1/), Internet, έπειτα στο Port Forwarding και έχω κάνει τις απαιτούμενες εγγραφές:
Protocol: TCP
From port 1 through port (κενό)
Το IP address 62.38.243.60
To port 65000
Ουσιαστικά θέλω απλά να ανοίξω την port 23333. Παρόλα αυτά το πρόγραμμα λέει ότι η συγκεκριμένη θύρα είναι κλειστή. Το ίδιο και για παρόμοια εγγραφή (Port Forwarding) για το πρωτόκολλο UDP.
Protocol: TCP
From port 1 through port (κενό)
Το IP address 62.38.243.60
To port 65000
Ουσιαστικά θέλω απλά να ανοίξω την port 23333. Παρόλα αυτά το πρόγραμμα λέει ότι η συγκεκριμένη θύρα είναι κλειστή. Το ίδιο και για παρόμοια εγγραφή (Port Forwarding) για το πρωτόκολλο UDP.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Όχι δεν κλείνει πόρτες.
Κατ'αρχάς δεν είναι σωστό να ανοίγεις τόσες πόρτες εκτός και αν δε σε ενδιαφέρει το firewall του router σου.
Έπειτα βλέπω ότι έχεις βάλει την public ip γι'αυτο δε σου δουλεύει. Βάλε εκεί τη local ip και όλα καλά!
Κατ'αρχάς δεν είναι σωστό να ανοίγεις τόσες πόρτες εκτός και αν δε σε ενδιαφέρει το firewall του router σου.
Έπειτα βλέπω ότι έχεις βάλει την public ip γι'αυτο δε σου δουλεύει. Βάλε εκεί τη local ip και όλα καλά!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
1ον Δοκίμασε να αλλάξεις port μήπως...
2ον Δοκίμασε να κλείσεις όλα τα software firewalls, ειδικά αν έχεις windows firewall κάνε disable το service.
3ον Κάνε disable το UPnP port mapping στο μTorrent.
4ον Κάνε disable το "Transmit status information over UPnP (recommended)" από το Fritz.
5ον Κατέβασε το μTorrent 1.7 Beta.
Έπειτα μια ερώτηση: Έχεις βάλει να παίρνει την ip διέυθυνση αυτόματα; Αν όχι για βάλτο automatically.
Δεν ξέρω αν θα δουλέψουν τα παραπάνω αλλά για πες μας.
2ον Δοκίμασε να κλείσεις όλα τα software firewalls, ειδικά αν έχεις windows firewall κάνε disable το service.
4ον Κάνε disable το "Transmit status information over UPnP (recommended)" από το Fritz.
Έπειτα μια ερώτηση: Έχεις βάλει να παίρνει την ip διέυθυνση αυτόματα; Αν όχι για βάλτο automatically.
Last edited by xrokos on Fri May 11, 2007 1:33 pm, edited 1 time in total.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- rapadder
- Gbyte level
Έχω βάλει να παίρνει την IP αυτόματα. Έχω δοκιμάσει διάφορα port. Έκανα disable το firewall και τίποτα. Εξάλλου το μTorrent είναι στις εξαιρέσεις του firewall. Έκανα disable το UPnP port mapping στο μTorrent, αλλά αυτό ουσιαστικά καταργεί το όλο θέμα χωρίς να το λύνει, δηλαδή χωρίς port mapping θα έχω χαμηλότερη επίδοση. Αυτό το 4ον που ακριβώς είναι, δεν το βρήκα στο Account Information.xrokos wrote:1ον Δοκίμασε να αλλάξεις port μήπως...
Υπάρχει στο Fritz στο System-->Network Settings.
Το utorrent το έχω χωρίς UPnP port mapping και δεν έχω κανένα πρόβλημα, νομίζω ότι είναι προαιρετικό σε περίπτωση που βαριέσαι να κάνεις port forward.
Βάλε ένα μικρό σχετικά αρχείο με πολλούς seeders να δεις αν έχεις πρόβλημα.
Σου βγάζει ακόμα κλειστή την πόρτα; Αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το utorrent το έχω χωρίς UPnP port mapping και δεν έχω κανένα πρόβλημα, νομίζω ότι είναι προαιρετικό σε περίπτωση που βαριέσαι να κάνεις port forward.
Βάλε ένα μικρό σχετικά αρχείο με πολλούς seeders να δεις αν έχεις πρόβλημα.
Σου βγάζει ακόμα κλειστή την πόρτα; Αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα.
- rapadder
- Gbyte level
Με αυτήν την ρύθμιση στο Fritz!Box πράγματι έφτιαξε.
Απλά δεν ξέρω αν είναι καλό από πλευράς ασφάλειας:
Programs that support UPnP can be used to change security settings automatically, such as the FRITZ!Box port forwarding rules. For reasons of security, only enable this option if you really want to allow incoming connections from the Internet.
Ευχαριστώ πολύ xrokos για την βοήθεια!
Λοιπόν, έφτιαξε στο μTorrent και κατεβάζω τώρα με πολύ καλύτερη ταχύτητα σε σχέση με πρίν. μTorrent rulez!!!

Απλά δεν ξέρω αν είναι καλό από πλευράς ασφάλειας:
Programs that support UPnP can be used to change security settings automatically, such as the FRITZ!Box port forwarding rules. For reasons of security, only enable this option if you really want to allow incoming connections from the Internet.
Ευχαριστώ πολύ xrokos για την βοήθεια!
Λοιπόν, έφτιαξε στο μTorrent και κατεβάζω τώρα με πολύ καλύτερη ταχύτητα σε σχέση με πρίν. μTorrent rulez!!!