Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
-
tsilochr
- Wow! Terabyte level

- Academic status: PhD
-
Ethel wrote:HdkiLLeR wrote:Any time...
PS: Και συνήθως...anyware

Μήπως ήθελες να πεις anywhere?

Μήπως ήθελε να πει κάτι άλλο με το PS?
ΥΓ: Ethel ελπίζω να πιάνεις το hint, είναι από το best-seller που μου είχες πει ότι έχεις διαβάσει
-
Ethel
- Venus Project Founder

- Academic status: Alumnus/a
-
tsilochr wrote:
ΥΓ: Ethel ελπίζω να πιάνεις το hint, είναι από το best-seller που μου είχες πει ότι έχεις διαβάσει
Βοήθα με λίγο ( ? )
(

)
There's no place like 127.0.0.1
-
Valder
- Buffer underflow exception

-
HdkiLLeR wrote:Αυτό έχει να κάνει με το φυσικό μέσο...εσύ έχεις PSTN οπότε δεν το γλυτώνεις το dial. Εάν είχες ISDN απλά σε 1sec έχεις signal carier έτοιμο και στέλνεις/παίρνεις...Βέβαια εάν έχεις DSL πολύ απλά στήσε ένα δεύτερο box και βάλε την DSL επάνω του το οποίο θα είναι 24/7 ανοιχτό(μπορεί να κάνει και NAT/Firewall/traffic control, vpn με κανένα φιλαράκι σου secure κλπ κλπ) οπότε θα γλυτώσεις μία και έξω απο το dialing.
Γκουχ γκουχ γκουχ..... Κι εγω εχω adsl over pstn αλλά με το που μπαίνω στα xp ή στο linux κατευθείαν μπορώ να ανοίξω σελιδούλες. Ίσως έχει να κάνει με το πρωτόκολλο PPPoA. Αν είχαμε PPPoE θα έπρεπε να κάνουμε "connect" πρώτα. Εικονικά βέβαια διότι στην adsl ποτέ δεν καλείς αριθμό για να συνδεθείς κάπου. Και φυσικά με ΡΡΡοΕ έχεις και μια μικρή πτώση στην ταχύτητα.
Κάνω κάπου λάθος;

Η παραβολή του καλού ΑΣΟΕΕίτη αρχίζει κάπως έτσι: "Ήταν κάποτε ενας ΑΣΟΕΕίτης πορευόμενος προς το πτυχίο του. Γούσταρε όμως βοήθεια και καλή παρέα. Έτσι με εντολή του Άρχοντα εμφανίστηκε μπροστά του το
http://www.asoee.tk "
http://www.asoee.tk To Forum των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο Άρχοντας μίλησε...
-
ailouros
- Gbyte level

-
Δεν καταλαβα ρε παιδιά όταν έχεις Adsl over pstn χρειάζεται να κάνεις κάποιο ντάιαλ ;Υποτίθεται πως όσο τρέχει το λειτουργικό υπάρχει και πρόσβαση στο ίντερνετ ,τουλάχιστον εγώ έτσι λειτουργω.
Ερώτηση:
Έστω ότι μετά από παρέμβαση ηλεκτρολόγου η γραμμή ADSL έχει μεταφερθεί σε όλες τις πρίζες του σπιτιού.Βάζουμε λοιπόν σε δύο από αυτές από ένα μόντεμ .Τι θα γίνει; (Θα μοιραστεί η σύνδεση;)
-
semis19
- Gbyte level

-
Ουσιαστικά, ailouros, κάνεις μια ψευδοσύνδεση αυτής της μορφής:

"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
Δεν ξερω τι μοντεμ εχετε ρε παιδια, αλλα εγω δεν εχω κανει καμια ψευτοσυνδεση. Το DSL modem λειτουργει κανονικοτατα ανεξαρτητα απο τον υπολογιστη, και οσο το εχεις ανοιχτο, αυτο παιρνει ΙΡ διευθυνση, ανεξαρτητα απο το αν ο Η/Υ ειναι στο ρευμα. Κοινως δεν υπαρχει Dial εστω με την παραδοσιακη εννοια. Ακομα και που δημιουργεις ψευτοσυνδεση, δεν σημαινει οτι καλει...
Αιλουρε, η συνδεση δεν μοιραζεται ετσι. Θα την μοιρασεις ειτε με Hub-Switch ειτε ασυρματα... Δεν μπορεις να βαλεις 2 μοντεμ σε μια γραμμη, δεν θα δουλεβουν...
-
semis19
- Gbyte level

-
Παιδιά εγώ τι να σας πω ... ένα dial θα το κάνω σταντέ ...
Ganther, έχω το modem crypto που δίνεται μαζί με τη σύνδεση της forthnet ...
Και πριν μπω πρέπει να "πρασσινίσουν" οι γραμμές οι οποίες είναι μεταξύ των υπολογιστών ... αμφίδρομα ... όπως φαίνεται παρακάτω:

"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

Τι να πω, πρωτη φορα το ακουω. Εχω DSL over PSTN και δεν εχω κανει ποτε μα ποτε Dial. Και ακομα και αν κλεισω το PC το modem κρατα την ιδια ΙΡ...
-
semis19
- Gbyte level

-
Ganther wrote:Τι να πω, πρωτη φορα το ακουω. Εχω DSL over PSTN και δεν εχω κανει ποτε μα ποτε Dial. Και ακομα και αν κλεισω το PC το modem κρατα την ιδια ΙΡ...
Θέλω να πιστεύω πως δεν κάνω κάτι λάθος ...
-
lewton
- Kilobyte level

-
Ganther wrote:Τι να πω, πρωτη φορα το ακουω. Εχω DSL over PSTN και δεν εχω κανει ποτε μα ποτε Dial. Και ακομα και αν κλεισω το PC το modem κρατα την ιδια ΙΡ...
Δεν έχεις modem, έχεις ADSL router, δηλαδή έναν κανονικό router ο οποίος έχει ενσωματωμένο ADSL modem. Mαντεύω ότι δεν τον έχεις συνδέσει με το PC με USB/σειριακό αλλά με ethernet, πάνω στην κάρτα δικτύου, σωστός;
Ποιό μοντέλο έχεις; Έχει μόνο μια ethernet θύρα;
Stop playing games... feel them.

-
Ganther
- Wow! Terabyte level

-
lewton
- Kilobyte level

-
Nαι υπάρχουν και απλά modems.
Όπου βλέπεις να λένε ADSL με δώρο το Modem τέτοιο δίνουν για 3 λόγους:
1. είναι φθηνότερα
2. είναι συνδεδεμένα μόνο όσο είναι ανοιχτός ο υπολογιστής, άρα οικονομία σε ΙΡ διευθύνσεις
3. συνδέεται μόνο ένας υπολογιστής (εκτός αν κάνεις shared connection), οπότε εκ των πραγμάτων διακινείται χοντρικά μικρότερος όγκος δεδομένων
Μόνο η vivodi δίνει δωρεάν έναν καλό ADSL router και η HOL δίνει έναν της πλάκας.

-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
έχω hol και νομίζω ότι το routerακι μου δεν είναι και πολύ της πλάκας. γιατί το λες αυτό?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
lewton
- Kilobyte level

-
Einherjar wrote:έχω hol και νομίζω ότι το routerακι μου δεν είναι και πολύ της πλάκας. γιατί το λες αυτό?
Eννοώ ότι αυτός που δίνουν δωρεάν είναι πολύ φθηνός, όχι ότι δεν κάνει τη δουλειά του.
Σόρι για την παρεξήγηση.

-
Ganther
- Wow! Terabyte level

Για εμενα αξιζει να επενδυσεις τα (λιγα ομολογουμενως) λεφτα που απαιτουνται για ενα καλο ρουτερακι.
Καταρχας η ευκολια του να εχω 4 ethernet στο modem μου με εχει σωσει, ασε που οποιος ερθει σπιτι με το φορητο μπαινει χωρις πολλα πολλα στο internet χωρις να με πρηζει

-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
σιγά την παρεξήγηση

αυτό που μου έχουν δώσει έχει 4 ethernet + 1 udb
-
lewton
- Kilobyte level

-
Ganther wrote:Για εμενα αξιζει να επενδυσεις τα (λιγα ομολογουμενως) λεφτα που απαιτουνται για ενα καλο ρουτερακι.
Καταρχας η ευκολια του να εχω 4 ethernet στο modem μου με εχει σωσει, ασε που οποιος ερθει σπιτι με το φορητο μπαινει χωρις πολλα πολλα στο internet χωρις να με πρηζει

Συμφωνώ.
Αυτός που έχω εγώ (US Robotics 9105) κάνει λίγο κάτω από 70€, έχει 4 ethernet, ενσωματωμένο hardware firewall και το όνομα της US Robotics.
Υπάρχει και το μεγάλο αδελφάκι του (9106) που έχει επιπλέον και 802.11 με περίπου 100€.

-
Ganther
- Wow! Terabyte level

Εμενα μου χαρισανε αυτο το jetspeed 600 που εχω τωρα(oχι εταιρεια, ενας φιλος μου το χαρισε) , το οποιο με βολεβει, εχει οτι το US robotics 9105. Ελεγα να παρω ενα 9105 και να εχω το jetspeed για backup αλλα τωρα ειμαι λιγο στενεμμενος οικονομικα, οποτε βολευομαι...

70 ευρω ειναι αστειο ποσο παντως για να καθομουνα με μουφα router. Τα πραγματα αυτα ειναι jabaica

Einherjar ti HOL εχεις? εισαι ευχαριστημενος???
-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
Έχω το broadband pack 300 (384/128) με τις δωρεάν αστικές/υπεραστικές κλήσεις.
Σαν dsl είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σας δωρεάν τηλέφωνο όμως είμαι πολύ δυσαρεστημένος και εξηγούμαι: τα δωρεάν τηλεφωνήματα γίνονται μέσω VoIP (σου παρέχουν adaptor για να μετατρέψεις τις συμβατικές συσκευές σε VoIP). Εξ'αρχής είχα πρόβλημα με την ποιότητα επικοινωνίας καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και παραμορφώσεις στη φωνή.
Διαμαρτυρήθηκα στην εταιρία και μου είπαν ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά ο ΟΤΕ που δεν αναβαθμίζει τα κέντρα του τα οποία δεν μπορούν να υποστηρίξουν όλη τη κίνηση από την έκρηξη νέων DSL συνδέσεων. Επειδή όμως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα μού κάνουν 25% έκπτωση. Καταλαβαίνεις όμως την απογοήτευσή μου.
Πάντως το Πάσχα που ήμουν εδώ και τα 3/4 της Αθήνας λείπανε, μπορούσα και χρησιμοποιούσα το VoIP με πολύ καλή ποιότητα, άρα μάλλον έχουν δίκιο
-
lewton
- Kilobyte level

-
Einherjar wrote:Έχω το broadband pack 300 (384/128) με τις δωρεάν αστικές/υπεραστικές κλήσεις.
Σαν dsl είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σας δωρεάν τηλέφωνο όμως είμαι πολύ δυσαρεστημένος και εξηγούμαι: τα δωρεάν τηλεφωνήματα γίνονται μέσω VoIP (σου παρέχουν adaptor για να μετατρέψεις τις συμβατικές συσκευές σε VoIP). Εξ'αρχής είχα πρόβλημα με την ποιότητα επικοινωνίας καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και παραμορφώσεις στη φωνή.
Διαμαρτυρήθηκα στην εταιρία και μου είπαν ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά ο ΟΤΕ που δεν αναβαθμίζει τα κέντρα του τα οποία δεν μπορούν να υποστηρίξουν όλη τη κίνηση από την έκρηξη νέων DSL συνδέσεων. Επειδή όμως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα μού κάνουν 25% έκπτωση. Καταλαβαίνεις όμως την απογοήτευσή μου.
Πάντως το Πάσχα που ήμουν εδώ και τα 3/4 της Αθήνας λείπανε, μπορούσα και χρησιμοποιούσα το VoIP με πολύ καλή ποιότητα, άρα μάλλον έχουν δίκιο
Στο συγκεκριμένο δε φταίει ο ΟΤΕ.
Η Vivodi που δίνει επίσης Voice over IP με συνδέσεις ADSL έχει και δικό της δίκτυο, με δικά της DSLAMs, και δίνει VoIP τηλεφωνία μόνο στους πελάτες που συνδέονται σε δικό της DSLAM. Έτσι έχει τη δυνατότητα να τους δώσει έξτρα bandwidth, όπως και κάνει (δίνει έξτρα 192Kbps σε upstream & downstream τα οποία δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις για data). Το αποτέλεσμα είναι να έχει καλή ποιότητα (όχι κάτι τέλειο, αλλά μιλάς μια χαρά).

-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
εσύ μιλάς για full LLU, εγώ για shared
-
lewton
- Kilobyte level

-
Einherjar wrote:εσύ μιλάς για full LLU, εγώ για shared
Εγώ μιλάω είτε για shared είτε για full LLU, δηλαδή στα ελληνικά είτε για μεριζώμενη πρόσβαση της Vivodi στον τοπικό βρόγχο (υπάρχει και ο ΟΤΕ) ή για πλήρη αδεσμοποίηση του τοπικού βρόγχου από τον ΟΤΕ.
Η HOL με το ADSL δεν έχει καθόλου πρόσβαση στον τοπικό βρόγχο σου, η γραμμή συνδέεται με το δίκτυό της μετά από το DSLAM του ΟΤΕ.