Από ο,τι κατάλαβα μάλλον είναι router(οφείλουν και αυτοί να το κάνουν πιο σαφές-Γ@@ω τα e-shops τους γ@@@

Γενικά θα μου προτείνατε κάτι από Dlink όπως αυτό ως μια φτηνή λύση;
http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?it ... 7&catid=36
Καλησπέρα σας!
Ψάχνω ασύρματο router για 2 χρήστες (όχι για εμένα), μέσω του οποίου να μοιράζονται την ίδια σύνδεση ADSL (είναι αδέρφια, ζούν στο ίδο σπίτι, στον ίδιο όροφο).
Ο ένας από αυτούς έχει ήδη σύνδεση ADSL over PSTN με απλό ADSL modem από το desktop του, απ'ότι έχω καταλάβει, και τώρα θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet και ο άδερφός του από το laptop του.
Επειδή δεν ασχολούνται με υπολογιστές παρά μόνο ως απλοί users, θα πρέπει ο router να είναι όσο πιο αξιόπιστος γίνεται (να μη χρειάζεται πολλά resets-reconfigurations κλπ) και όσο πιο απλός στη χρήση γίνεται, ώστε, αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, να μπορούν να το επιλύσουν μόνοι τους (αν και ξέρω ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, εως αδύνατο, να βρεθεί, αλλά μήπως υπάρχει κάτι που να το προσεγγίζει; )
Αυτό που δε γνωρίζω είναι με ποιά εταιρία και ποιά υπηρεσία συνδέονται στο Internet-αυτό μπορώ να το μάθω όμως-όπως επίσης και τί εφαρμογές θα χρησιμοποιούν (πάντως μέσα σε αυτές θα είναι σίγουρα το απλό web surfing).
Α, και η τιμή του να μην υπερβαίνει τα 100 ευρώ αν γίνεται!
Δίαβασα το thread για το Linksys WAG200G, θα ήταν καλή επιλογή με βάση τουλάχιστον τα παραπάνω;Τί άλλο θα μπορούσατε να μου προτείνετε;
Για να σας προλάβω, έψαξα μέσα στο forum και είδα το thread που έχετε για απόκτηση router-αλλά, επειδή κάθε άλλο παρά ειδικός είμαι σε θέματα routing, και επειδή έχω περιορισμένο χρόνο, θα σας παρακαλούσα αν μπορείτε να μου δώσετε λίγη personalized βοήθεια!![]()
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά πολύ για το χρόνο σας!
Απο router δεν ξέρω και πολλά. Πάντως έχω ακουσει καλα λόγια για το U.S. Robotics Wireless Gateway 9108-αυτο δεν είναι?- που προτειναν τα παιδια και στην 1η σελίδα. Εγώ μάλλον θα συμβιβαστω σαυτο που προσφερουν οι Isp όταν παιρνεις 2play.AnINffected wrote:
Καμία πρόταση για εμένα;
προφανώς αυτό που λέει ο alasondro είναι μακριά από το plug n play αλλά λέειalasondro wrote:Η καλύτερη λύση για εμένα είναι να αγοράσει κάποιος τον πιο φτηνό router ή και σκέτο modem που θα βρει και να το συνδέσει ως bridge σε ένα παλιό pc με Linux που αυτό πλέον θα κάνει την δρομολόγηση. Ετσι και θα παίζει καλύτερα η adsl καθώς θα μπορούμε να κάνουμε qos και firewalling χωρίς να γονατίζει η σύνδεση με το πρώτο torrent.
Tι προβλημα ακριβως εχεις;;djsolid wrote:Μην κανετε το λαθος και παρετε USR 9108 αν έχετε Forthnet... Είναι πλήρως ασυμβατό με τα DSLAM της και θα σας σπάσει τα νεύρα... Πραγματικά είναι κρίμα γιατί είναι ενα πολύ καλό router... Ένα χρόνο με vivodi κανένα πρόβλημα. Αλλα με Forthnet απλά δεν παίζει... Και έτσι χρησιμοποιώ αναγκαστικά το siemens που μου δώσανε δωρεάν...
Το ipconfig θα μου δώσει~~Wind~~ wrote:ναι, το ipconfig γιατί δε σου κάνει ?
Ο "Default Gateway" είναι συνήθως η ip του router, όπως και ο "DNS server" συχνά.
ααααα ! :P :P :PSpy wrote:Το ipconfig θα μου δώσει~~Wind~~ wrote:ναι, το ipconfig γιατί δε σου κάνει ?
Ο "Default Gateway" είναι συνήθως η ip του router, όπως και ο "DNS server" συχνά.
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
Εγώ όμως θέλω να πάρω την IP που μου έδωσε ο πάροχος την στιγμή που συνδέθηκα στο Internet!