Tellas Zisto: κόψτε τον ΟΤΕ και αποκτήστε 4Mbps με 30e/μήνα!
Παιδιά σκέφτομαι και εγώ πολύ σοβαρά το πακετάκι της Tellas με τα 50ευρώ πάγιο. Βέβαια οι προβληματισμοί μου είναι:
1. Χρόνος ενεργοποίησης: Έχω κύκλωμα adsl από OTE. Θα μείνω χωρίς dsl πάνω από 2 ημέρες;-Δε θα το αντέξω!-
2. Ποιότητα και αξιοπιστία τηλεφωνικής σύνδεσης και adsl.
3. Αλλαγή τιμολογίων και χρόνος ισχύος συμβολαίου. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τις απεριόριστες και να τις χρεώνουν; Είναι αλήθεια ότι δεσμεύεσαι για ένα χρόνο;
4. Μελλοντικές επεκτάσεις στις υποδομές: Θα αυξήσουν την ταχύτητα διασύνδεση τους με το internet; Ξέρω ότι μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη συγκριτικά με τους συνδρομητές της. Αλλά αργότερα όταν αυξηθούν θα γίνει το adsl μου πιο αργό;
1. Χρόνος ενεργοποίησης: Έχω κύκλωμα adsl από OTE. Θα μείνω χωρίς dsl πάνω από 2 ημέρες;-Δε θα το αντέξω!-
2. Ποιότητα και αξιοπιστία τηλεφωνικής σύνδεσης και adsl.
3. Αλλαγή τιμολογίων και χρόνος ισχύος συμβολαίου. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τις απεριόριστες και να τις χρεώνουν; Είναι αλήθεια ότι δεσμεύεσαι για ένα χρόνο;
4. Μελλοντικές επεκτάσεις στις υποδομές: Θα αυξήσουν την ταχύτητα διασύνδεση τους με το internet; Ξέρω ότι μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη συγκριτικά με τους συνδρομητές της. Αλλά αργότερα όταν αυξηθούν θα γίνει το adsl μου πιο αργό;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Βασικά δεν έχω καταλάβει πως θα γίνει ακριβώς. Γιατί ένα μήνα; Με αυτή τη λογική δε θα έχω τηλέφωνο 1 μήνα.Sreak wrote:Παίζει και κανά μήνα.xrokos wrote:Παιδιά σκέφτομαι και εγώ πολύ σοβαρά το πακετάκι της Tellas με τα 50ευρώ πάγιο. Βέβαια οι προβληματισμοί μου είναι:
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Διάβασε εδώ : http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=3491 τα λέει πολύ καλά. Θα μείνεις ένα μήνα χωρίς ADSL, γιατί θα είναι σαν να κάνεις αίτηση πάλι από την αρχή, που σου λένε ότι παίρνει 20 εργάσιμες (1 μήνα δηλ.). Τώρα για το τηλ δεν είμαι σίγουρος αλλά λογικά δεν θα μείνεις καθόλου χωρίς αυτό γιατί τη μέρα που θα αγοράσει το κύκλωμα σου η Tellas από τον ΟΤΕ αμέσως θα σου δώσει και τηλ (με τον ίδιο αριθμό ανα κάνεις και φορητότητα)... μάλλον!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- AnINffected
- Gbyte level
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
ZHSTO
Έκανα αίτηση για το ΖΗΣΤΟ και περιμένω (εδώ και >1 μήνα) να μου φέρουν τον ασύρματο router που τους ζήτησα (και θα πληρώσω extra γιαυτόν, δεν προσφέρεται δωρεάν...).
Μέχρι τώρα τους έχω κάνει 4 τηλεφωνήματα διαμαρτυρόμενος, αλλά ...ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Δ. Γκρ.
Μέχρι τώρα τους έχω κάνει 4 τηλεφωνήματα διαμαρτυρόμενος, αλλά ...ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Δ. Γκρ.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Re: ZHSTO
Το θεμα με τους courier ειναι τραγικο σε ολες τις εταιριες δυστηχως. Τα εχω ζησει απο 1ο χερι στον Οτε που δουλευα.redlabel wrote:Έκανα αίτηση για το ΖΗΣΤΟ και περιμένω (εδώ και >1 μήνα) να μου φέρουν τον ασύρματο router που τους ζήτησα (και θα πληρώσω extra γιαυτόν, δεν προσφέρεται δωρεάν...).
Δ. Γκρ.
Η καλυτερη λυση ειναι η να πατε να το παρετε εσεις απο τελας, η να ακυρωσετε και να αγορασετε ενα απο το εμποριο να τελειωνετε. Με τον courier εχω δει τα απιστευτα, οποτε δε θα με εξεπλητε και αλλη τοση αναμονη.
- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
Re: ZHSTO
Και ένας γνωστός μου περιμένει πάνω απο μήνα.Αφού υπογράψεις το συμβόλαιο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.Ganther wrote:Το θεμα με τους courier ειναι τραγικο σε ολες τις εταιριες δυστηχως. Τα εχω ζησει απο 1ο χερι στον Οτε που δουλευα.redlabel wrote:Έκανα αίτηση για το ΖΗΣΤΟ και περιμένω (εδώ και >1 μήνα) να μου φέρουν τον ασύρματο router που τους ζήτησα (και θα πληρώσω extra γιαυτόν, δεν προσφέρεται δωρεάν...).
Δ. Γκρ.
Η καλυτερη λυση ειναι η να πατε να το παρετε εσεις απο τελας, η να ακυρωσετε και να αγορασετε ενα απο το εμποριο να τελειωνετε. Με τον courier εχω δει τα απιστευτα, οποτε δε θα με εξεπλητε και αλλη τοση αναμονη.
Δεν διάβσα όλα όσα γράψατε από πάνω αλλά:
Ένας γνωστός μου έβαλε Zistro (στην Πετρούπολη) και ενώ πληρώνει κανονικά το ποσό που αντιστοιχεί έχει dsl 2mbps και του είπαν ότι σε κανά εξάμηνο μπορεί να του το κάνουν 4 mbps και ότι δεν ισχύει από τώρα. Δηλαδή πλήρωσε το πακέτο και συμφώνησε για 4mbps και έχει 2! Σκέτη απάτη, σου λένε ψέματα κατάμουτρα!
Δεν ξέρω αν στο μέλλον το κάνουν 4mbps που δικαιούται ο πελάτης τους, αλλά με ψέματα δεν πρόκειται να πάνε μπροστά.
Επίσης:Οι απεριόριστες κλήσεις νομίζω είναι με vo-ip, έτσι δεν είναι;
Δηλαδή αμφισβητήσιμης ποιότητας ήχος...
Ένας γνωστός μου έβαλε Zistro (στην Πετρούπολη) και ενώ πληρώνει κανονικά το ποσό που αντιστοιχεί έχει dsl 2mbps και του είπαν ότι σε κανά εξάμηνο μπορεί να του το κάνουν 4 mbps και ότι δεν ισχύει από τώρα. Δηλαδή πλήρωσε το πακέτο και συμφώνησε για 4mbps και έχει 2! Σκέτη απάτη, σου λένε ψέματα κατάμουτρα!
Δεν ξέρω αν στο μέλλον το κάνουν 4mbps που δικαιούται ο πελάτης τους, αλλά με ψέματα δεν πρόκειται να πάνε μπροστά.
- lewton
- Kilobyte level
Το πρώτο με την ταχύτητα είναι περίεργο.Argi wrote:Δεν διάβσα όλα όσα γράψατε από πάνω αλλά:
Αν διαβάσεις στο adslgr, όπου υπάρχουν πολλοί ενεργοποιημένοι χρήστες, ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο ποσοστό των χρηστών του Zisto (γύρω στο 5-10%) έχει τέτοια προβλήματα, γεγονός που σημαίνει ότι για επαγγελματική χρήση ίσως είναι βιαστική κίνηση το να κάνει κανείς αίτηση.
Με την ποιότητα του ήχου δεν υπάρχει πρόβλημα.
Καταρχάς η διεπαφή στο χώρο του χρήστη είναι PSTN, δηλαδή δουλεύει οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή σε οποιαδήποτε τηλεφωνική πρίζα (και όπως και όταν έχεις OTE ADSL, χρειάζεται διαχωριστής ή φίλτρα).
Το backbone είναι VoIP, δηλαδή δεν εγκαθιδρύονται συνδέσεις αλλά η φωνή περνάει ως ΙΡ πακέτα, αλλά επειδή αυτό γίνεται μόνο εντός του εσωτερικού δικτύου της εταιρίας, μπορεί να δίνει ύψιστη προτεραιότητα σε αυτά τα πακέτα (όπως και κάνει). Έτσι ποιοτικά δεν καταλαβαίνει κανείς διαφορά από τον ΟΤΕ.
Στη φωνή μάλιστα το ποσοστό των χρηστών που έχει πρόβλημα είναι όντως αμελητέο (έως μηδενικό).
Για να προσθέσω στο παραπάνω, ακόμα και οι πρώην κρατικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αργά ή γρήγορα θα περάσουν σε NGN δίκτυα, τα οποία είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα παραπάνω: χρησιμοποιούν το ΙΡ ως πρωτόκολλο δικτύου, καταργώντας το ΑΤΜ ή οτιδήποτε άλλο παλιότερο.
Πρωτοπόρος σε αυτό είναι η British Telecom, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει να μετρέπει το τηλεφωνικό της δίκτυο σε IP-based (δεν αλλάζει τίποτα στο χώρο του χρήστη, αλλά τα πάντα -επομένως και η φωνή- περνούν ως ΙΡ πακέτα).
Last edited by lewton on Tue Feb 27, 2007 5:44 pm, edited 1 time in total.
Stop playing games... feel them.