Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
-
silegav
- Venus Project Founder

- Academic status: Alumnus/a
Αναφέρουν ότι οι απεριόριστες κλήσεις είναι μόνο για το δίκτυο του ΟΤΕ (που αυτήν την στιγμή αποτελεί το 95% του τηλεφωνικού δικτύου).
Αυτό πως ακριβώς θα το ξέρει ο χρήστης; Υπάρχει φορητότητα πλέον. Εδώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα αστικά από τα υπεραστικά νομίζω, θα ξεχωρίζει τις εταιρείες;
Νομίζω πως προκειμένου να κάνει αυτή τη χρέωση, ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να βρει τρόπο ο χρήστης να γνωρίζει πότε χρεώνεται και πότε όχι, πράγμα δύσκολο και μάλλον αδύνατο.
Πιθανολογώ πως δεν ισχύει. Δεν είμαι και σίγουρος.
-
alberta
- Kilobyte level

Αυτό ισχύει...Ακόμα και στον αναλυτικό του ΟΤΕ, υπάρχει ειδική κατηγορία (στο τελος τελος) "προς άλλα εθνικά δίκτυα"....Φυσικά όταν τηλεφωνείς κανένας δν σε ενημερώνει ότι ο άλλος δν είναι στον ΟΤΕ...Μόνο αν τυχαίνει να το ξέρεις...Και μάλιστα δν αναφέρει κανείς ότι οι χρεώσεις προς τα δίκτυα αυτά είναι κατα τι (αρκετά μεγάλο "τι") υψηλότερες απ τις συμβατικές (aka προσ ΟΤΕ).....Απλά το βλέπεις στην τελική χρέωση.... Οπότε...
-
silegav
- Venus Project Founder

Παράξενο μου φαίνεται...δεν θυμάμαι αυτή τη χρέωση (πάει καιρός που έχω να δω λογαριασμό ΟΤΕ)

-
Proxenos
- Gbyte level

-
silegav wrote:Αναφέρουν ότι οι απεριόριστες κλήσεις είναι μόνο για το δίκτυο του ΟΤΕ (που αυτήν την στιγμή αποτελεί το 95% του τηλεφωνικού δικτύου).
Αυτό πως ακριβώς θα το ξέρει ο χρήστης; Υπάρχει φορητότητα πλέον. Εδώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα αστικά από τα υπεραστικά νομίζω, θα ξεχωρίζει τις εταιρείες;
Νομίζω πως προκειμένου να κάνει αυτή τη χρέωση, ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να βρει τρόπο ο χρήστης να γνωρίζει πότε χρεώνεται και πότε όχι, πράγμα δύσκολο και μάλλον αδύνατο.
Πιθανολογώ πως δεν ισχύει. Δεν είμαι και σίγουρος.
Εδώ στη Γερμανία υπάρχει ένας αριθμός που παίρνεις και πληκτρολογείς τον αιρθμό που σε ενδιαφέρει για να σε πληροφορήσει σε ποιο δίκτυο είναι. Πάντως οι κλήσεις προς σταθερά είναι προς
όλα τα σταθερά.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
sagwnias
- Gbyte level

-
Ωραια με ολα αυτα!!! Αλλα τι θα μου προτινατε για την κοπελα μου;; Διοδος με 100-120ευρω για ενα χρονο(μεχρι τον Ιουνιο στην ουσια) ή καποιο 6μηνο πακετο με τα ιδια χρηματα;; Η μηπως να βαλει ενα της ALTEC για 3μηνες μεχρι να παει το ιδιοκτητο της forthnet εκει;;
-
Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
-
τα ιδιόκτητα δεν είναι πανάκεια, γιατί και να έρθει μπορεί να μην υπάρχουν πόρτες (αλλά ούτε και παράθυρα

), ή να έχεις διακοπές internet αλλά και τηλεφώνου κάθε τρεις και λίγο.
Προτείνω δίοδος ή ένα 6μηνο από απλή ADSL. Σε κανα χρόνο ή ενάμιση που θα κάνει μάλλον και την εμφάνιση της η Cable ΤV/Internet (άλλος χαμός από κει), θα ξεκαθαρίσουν πιστεύω τα ιδιόκτητα...
-
tsilochr
- Wow! Terabyte level

- Academic status: PhD
-
εγώ προτείνω την ευελιξία της Altec. εξάλλου νομίζω ότι τώρα για να αλλάξεις πάροχο δεν χρειάζεται να στο κόψουν ένα μήνα και να το ενεργοποιήσουν εκ νέου. οπότε βάζεις altec για όσο χρειαστείς (είναι και η ίδια τιμή) και μέτα περνάς σε κάποιον άλλο.
-
xrokos
- Gbyte level

rapadder wrote:Αναφέρουν ότι οι απεριόριστες κλήσεις είναι μόνο για το δίκτυο του ΟΤΕ (που αυτήν την στιγμή αποτελεί το 95% του τηλεφωνικού δικτύου).
Πίστεψε με στον ΟΤΕ δουλεύω και μας λένε να μην το αναφέρουμε αυτό.Δε μπορώ να πω περισσότερα...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
P3
- Venus Project Founder

Άσχετο-σχετικό:
Πέραν το ότι εγώ είμαι εν αναμονή σύνδεσης από την 4net 3 μήνες (όταν είχα κάνει την αίτηση με έιχε ρωτήσει η υπάλληλος: "Γιατί φύγατε από τη Vivodi?"και της είπα επειδή περίμενα 5+ μήνες για ενεργοποίηση και τίποτα, και αυτή μου λέει "Αν είναι δυνατόν! Τι απαράδεκτη εταιρεία!!!" Απλά ΛΟΛ!!), τέσπα, ένα φίλος μου έκανε αιτηση 4net και ενεργοποιήθηκε σε 2 μήνες. Είχε μία μέρα ιντερνετ και μετά κόπηκε και το ιντερνετ και το τηλ.Είναι 2 εβδομάδες χωρίς τηλ και ιντερνετ και έχουν παίξει τα νεύρα του και με την 4net και με τον ΟΤΕ που ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Το τραγικό είναι ότι δεν ζήτησε 2Play αλλά μόνο ιντερνετ sharedLLU, οπότε το ότι δεν έχει τηλ είναι τουλάχιστον τραγικό.
ΥΓ. Το επίσης ακόμα πιο τραγικό είναι ότι ένω καλλιθέα ούτε 800 μέτρα μακρυά από τα κεντρικά της 4net. Δηάδή πόσο πιο κοντά έπρεπε να είμαι για να μπορώ να συνδεθώ γρήγορα?? Έτσι μου έρχεται να τους πώ να μου πετάξουν ένα καλώδιο κατευθείαν από εκεί σπίτι μου!! LOL!!! Τι να πω?!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
-
sagwnias
- Gbyte level

-
Εγω ειχα παει στα κεντρικα μαζι με τον mei και δωσαμε αιτησεις, ο mei μεσα σε 15 ακριωβως μερες συνδεθηκε(γκυζι) και εγω 25-30 μερες(γαλατσι)..
Ειναι να σου κατσει τελικα μου φαινεται!!
-
P3
- Venus Project Founder

Κι εγώ εκεί πήγα και έδωσα την αίτηση χέρι-χέρι, δεν την έστειλα με φαξ για να τίθεται θέμα καθυστέρησης λόγω μη παραλαβής της αίτησης.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
-
sagwnias
- Gbyte level

-
Kαι γω γι αυτο το λογο πηγα εκει... Περασε να βαλεις καμια φωνη γιατι δεν βλεπω να γινεται τπτ...

διπλα σου ειναι οπως ειπες,δεν εχεις να χασεις κατι!!
-
para
- Wow! Terabyte level

Έχω 12μηνο otenet ondsl kit το οποίο λήγει στις 3 Οκτώβρη. Και το ερώτημα είναι... μετά από τις 3-10 τι έχω;;; Θα συνεχίσω να έχω ίντερνετ; Θα πρέπει να το δηλώσω κάπου αν θέλω ή αν δε θέλω να συνεχίσω; Αν είναι με το που τελειώσει η προσφορά να τελειώσει και το ίντερνετ τότε να τρέξω αύριο πρωί.. δε με κόβω να αντέχω πάνω από 1 μέρα χωρίς ίντερνετ (και πολύ είπα..).
Αλλά απ' την άλλη μη μου βάλει και σύνδεση με τα διπλάσια χρήματα ανά μήνα. Τώρα πληρώνω 21,50€/μήνα. Αν είναι και μου βάλει με παραπάνω χρηματα (35,58 €/μήνα κατά το site) συμφέρει να ξαναπάρω το ondsl kit και θα πληρώνω 19,50€/μήνα. Πότε όμως πρέπει να πάω να το πάρω; Μπορώ και πριν τελειώσει το προηγούμενο πακέτο; Γιατί αν είναι να περιμένω 35 μέρες για να το βάλουν τότε καλύτερα να βάλω μια dial-up :p
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
-
pitsis_asoee
- bit level

- Academic status: N>4
by pitsis_asoee » Tue Sep 25, 2007 3:15 am
Δούλευα στον ΟΤΕ στο 1242.. Αφού έχεισ αυτό το πακέτο, νομίζω θα το ξέρεις το τμήμα.. Λοιπόν, από ότι θυμάμαι, μετά την λήξη γινόταν διακοπή χςρίς να ενημερώσουν οπότε καλύτερα να το χειριστείς το θέμα πριν λήξει η προσφορά.. Για καλύτερα πάρε ή 134 ή 801 11 35 555 (αυτο νομιζω ειναι η οτενετ)
-
para
- Wow! Terabyte level

Θα μου κόψουν το ίντερνετ οι αλήτες;;;; xD
Thanx
pitsis_asoee 
θα πάρω τηλέφωνο να τσεκάρω.
Πάντως το περίεργο είναι ότι σε 2 sites (pcmagazine, adslgr) λέει ότι η τιμή στα 1024 για την otenet είναι 19,50€/μήνα και στο site της otenet γράφει ότι είναι 35,58€/μήνα Ο_ο
Ελπίζω να ισχύει το πρώτο αλλιώς θα πρέπει πάλι να παίρνω το ondsl kit με δηλώσεις το ένα και το άλλο.
Αν τους ζητήσω να συνεχίσω κανονικά θα υπάρξει καθόλου χρόνος αναμονής;
#!
-
xrokos
- Gbyte level

Παιδιά αν λήξει η συνδρομή πακέτου περνάς αυτόματα σε αορίστου. Σιγά μη σε αποσυνδέουν τόσο απλά!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
para
- Wow! Terabyte level

Thnx xrokos! Το θέμα τώρα είναι να μη μου πειράξουν την τιμή. Θα τους ρωτήσω.
#!
-
emperormario
- Wow! Terabyte level

by emperormario » Tue Sep 25, 2007 3:25 pm
xrokos wrote:Παιδιά αν λήξει η συνδρομή πακέτου περνάς αυτόματα σε αορίστου. Σιγά μη σε αποσυνδέουν τόσο απλά!
Εγώ όταν είχα κάνει το 12μηνο συμβόλαιο(Forthnet), υπήρχε μια επιλογή που μου έλεγε αν μετά τη λήξη της συνδρομής, θέλω να μετατραπεί σε αορίστου. Φυσικά επελεξα "όχι"

Don't drink and drive. You might spill your drink :b-
The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet
2) You are visiting Venus forum
3) You are reading my signature
5) You didn't notice that point 4 is missing
6) You just checked for point 4
7) You are smiling
[/size][/color]
-
Zifnab
-
εγώ δεν θυμάμαι τί έπελεξα αλλά μάλλον όχι

. Φαντάζομαι ότι μπορείς να περνάς από πακέτο σε πακέτο...ε?
-
Luke
- Gbyte level

emperormario wrote:
Εγώ όταν είχα κάνει το 12μηνο συμβόλαιο(Forthnet), υπήρχε μια επιλογή που μου έλεγε αν μετά τη λήξη της συνδρομής, θέλω να μετατραπεί σε αορίστου. Φυσικά επελεξα "όχι"

Συγκεκριμένα για FORTHnet με ενδιαφέρει κι εμένα (λήγει σε ακριβώς ένα μήνα ο χρόνος του "φοιτητικού" adsl-in-a-box). Είχα επιλέξει στην αίτηση να μη συνεχίσω σε αορίστου αλλά αν είναι πάνω κάτω στα ίδια λεφτά η αορίστου για 768 (+ ότι λογικά δε θα διακοπεί η γραμμή) με συμφέρει.
Εσένα σε έκοψαν όταν έληξε λόγω της επιλογής σου την αίτηση ή τους ειδοποίησες λίγο καιρό πριν; Για να ξέρω τι να κάνω... Ξέρεις μήπως πόσο πάει αν συνεχίσεις με αορίστου 768 (αν και μάλλον μετά τα 2play δεν πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο...);
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
-
Zifnab
-
Πήρα μόλις τηλέφωνο - γίνεται αυτόματα η μεταφορά σε αορίστου αν έγινε η ανανέωση μέσω τηλεφώνου όπως εμένα - για να γλιτώσεις τη δίμηνη χρέωση που έρχεται πρέπει να στήλεις την αίτηση διακοπής που θα λάβεις μέσω e-mail ένα χρόνο πριν την λήξη του ορισμένου χρόνου (συμβολαίου) ή ισοδύναμα αν ξεκινάς με άλλο πάροχο... π.χ εμένα λήγει σε ένα μήνα και τρεις μέρες οπότε αν δεν κάνω ενέργειες σε 3 μέρες περνάει σε αορίστου και μάλιστα απ' ότι κατάλαβα χρεώνομαι και το πρώτο δίμηνο

. Η τιμή αορίστου για 768 στη Forthnet είναι 37 Ευρώ / δίμηνο. Φοιτητικό από την Forthnet τουλάχιστον δεν υπάρχει πια, επίσης όποιος είναι νέος συνδρομιτής είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει από τα 1024 για ορισμένου χρόνου συμβόλαιο.
-
Luke
- Gbyte level

Πήρα τη μεγάλη απόφαση να πάρω κι εγώ ένα τηλέφωνο (ευτυχώς σε 5 λεπτά περίπου έπιασα γραμμή - φαίνεται όλοι πλάκωσαν στις άλλες γραμμές για 2play

) και μου είπε ότι όλα τα adsl-in-a-box ανανεώνονται αυτόματα παρ' όλο που στην αίτηση είχα πει να μην ανανεωθεί από εκεί και πέρα! Τέλος πάντων...
Επίσης μου είπε ότι γύρω στις 20 μέρες (αντί για αυστηρά ένα μήνα που ανέφερες παραπάνω) περίπου πριν από τη λήξη της άλλης σύνδεσης πρέπει να έχω παραδώσει την αίτηση διακοπής. Απλά στο λέω για να μην αγχώνεσαι. Ελπίζω να έχει δίκιο σε αυτό που μου είπε για τις μέρες.

Να 'σαι καλά Zifnab, με έσωσες!
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...