DSL
Κι εγώ γι΄αυτό το λόγο ήθελα να περιμένω λίγο καιρό ακόμα αλλά είδα ότι με τίποτα δεν συμφέρει να συνεχίσω. 18,5 ευρώ/μήνα για 768, ενώ με 3 ευρώ παραπάνω έχεις μέχρι 24Mbps!
Απλά έλεος! Όπως αναφέρω και παραπάνω έχω βάλει στο μάτι την προσφορά της altec (αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχει διαβάσει και τα καλύτερα σε άλλα forums, αλλά λέω να το επιχειρήσω;)). Αν βρω τίποτα άλλο που το θεωρώ κατάλληλο προσοχής θα ποστάρω γιατί βλέπω αρκετοί είμαστε που ενδιαφερόμαστε.
Απλά έλεος! Όπως αναφέρω και παραπάνω έχω βάλει στο μάτι την προσφορά της altec (αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχει διαβάσει και τα καλύτερα σε άλλα forums, αλλά λέω να το επιχειρήσω;)). Αν βρω τίποτα άλλο που το θεωρώ κατάλληλο προσοχής θα ποστάρω γιατί βλέπω αρκετοί είμαστε που ενδιαφερόμαστε.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- para
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ώπα!! Νά 'μαστε! Πού το βρήκες αυτό;;Luke wrote:Κι εγώ γι΄αυτό το λόγο ήθελα να περιμένω λίγο καιρό ακόμα αλλά είδα ότι με τίποτα δεν συμφέρει να συνεχίσω. 18,5 ευρώ/μήνα για 768, ενώ με 3 ευρώ παραπάνω έχεις μέχρι 24Mbps!
[Ελπίζω να μην είναι αυτό που ζητάει και αλλαγή γραμμής στο τηλέφωνο]
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Ίσως επειδή έχουν ως ισχυρό χαρτί πλέον το 2play...sandra wrote:18.5!!!! Εγώ πέρυσι Οκτώβριο έκανα αίτηση στην otenet με 11.90 και πάλι το βρίσκω ότι μου πιάνουν τον ποπό!
Αλλά και πάλι για otenet 11,9 μου κάνει εντύπωση. Φαντάζομαι με κάποιο πακέτο, έτσι; Γιατί οι αορίστου είναι πιο ακριβές. Εγώ πάλι τι να πω που με το "φοιτητικό" adsl-in-a-box μου ερχόταν 9,75/μήνα;

Κοίτα εδώ. Δεν είναι το 2play αλλά το απλό έως 24Mbps. Πρέπει να το έχεις ξαναδεί.para wrote:Ώπα!! Νά 'μαστε! Πού το βρήκες αυτό;;Luke wrote:Κι εγώ γι΄αυτό το λόγο ήθελα να περιμένω λίγο καιρό ακόμα αλλά είδα ότι με τίποτα δεν συμφέρει να συνεχίσω. 18,5 ευρώ/μήνα για 768, ενώ με 3 ευρώ παραπάνω έχεις μέχρι 24Mbps!
[Ελπίζω να μην είναι αυτό που ζητάει και αλλαγή γραμμής στο τηλέφωνο]
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- sagwnias
- Gbyte level
Εγω περσυ Αυγουστο πηρα το in-a-box στα 117ευρω κλασικα με υποχρεωτικο 12μηνο. Το Μάιο αποφασισα για 2play και απλα μεταφερθηκα...δεν περιμενα να ληξει κλπ ουτε με υποχρεωσαν να πληρωσω κατι παραπανω.Ισα ισα που μου ειπαν οτι αν εχει γινει η χρεωση πχ και για Ιουνιο θα αφαιρεθουν απο εμομενο λογαριασμο...
Οποτε οποιος ειναι σε forthnet και θελει 2play κανει αιτηση και περιμενει για αλλαγη...Εγω εμεινα χωρις τηλεφωνο 2 ωρες..
Οποτε οποιος ειναι σε forthnet και θελει 2play κανει αιτηση και περιμενει για αλλαγη...Εγω εμεινα χωρις τηλεφωνο 2 ωρες..
- para
- Wow! Terabyte level
Για τους πρωτοετείς που ενδιαφέρονται (αλλά και για τους δευτεροετείς που δεν το ήξεραν, αν έχουν τη διάθεση να τρέξουν μέσα σε 3 μέρες - λογικά θα λήγει σε 3 για τους περσινούς)
ΟΤΕ: Προσφορά δωρεάν ADSL σε αριστούχους φοιτητές
Συνεχίζεται και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα του ΟΤΕ για προσφορά δωρεάν ADSL σε αριστούχους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Μάλιστα, φέτος ο ΟΤΕ προχωράει ένα βήμα παραπέρα και επεκτείνει την προσφορά του παρέχοντας δωρεάν το «Conn-x για αριστούχους», μέσω της δράσης ΔΙΟΔΟΣ, στους πέντε πρώτους εισαχθέντες σε κάθε τμήμα για το τρέχον έτος και στους πέντε πρώτους φοιτητές κάθε τμήματος κάθε έτους ή εξαμήνου φοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ προσφέρει χωρίς χρέωση: Μηνιαίο τέλος πρόσβασης ADSL με ταχύτητα 768/192 kbps, σύνδεση στο Ιντερνετ με απεριόριστο όγκο μεταφοράς δεδομένων (από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), τέλος ενεργοποίησης και εξοπλισμό USB μόντεμ. Φέτος, η προσφορά θα ισχύει μέχρι τις 30/9/2008, ανεξάρτητα από την ημερομηνία εγγραφής.Πηγή
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Κάνω και εδώ την ερώτηση, μήπως ξέρει κανείς να μου απαντήσει.
Ρε παιδιά εγώ που έχω attenuation 51.3 db(σε γραμμή 768) θα χω πρόβλημα αν βάλω adsl2+(π.χ. το 2play της forthnet)? Η δεν έχει σχέση το attenuation του ADSL με του ADSL2+?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- netharis
- Venus Former Team Member
Προφανώς και θα έχει πρόβλημα.
Θα πιάσει περι τα 4-4,5 mbps με τέτοιο attenuation. Η γραμμή που έχει ο φίλος εδώ καλύπτεται και απο ADSL απλό, το ADSL2+ δεν έχει νόημα. Με την αλλαγή της γραμμής απο ADSL -> ADSL2+ ο θόρυβος της γραμμής αλλάζει ελάχιστα. Αυτό που πέφτει κατα κανόνα κατακόρυφα είναι το Noise Margin, οπου σε περίπτωση που είναι κοντά στο 5-6 έχεις πλέον προβλήματα συγχρονισμού.
Θα πιάσει περι τα 4-4,5 mbps με τέτοιο attenuation. Η γραμμή που έχει ο φίλος εδώ καλύπτεται και απο ADSL απλό, το ADSL2+ δεν έχει νόημα. Με την αλλαγή της γραμμής απο ADSL -> ADSL2+ ο θόρυβος της γραμμής αλλάζει ελάχιστα. Αυτό που πέφτει κατα κανόνα κατακόρυφα είναι το Noise Margin, οπου σε περίπτωση που είναι κοντά στο 5-6 έχεις πλέον προβλήματα συγχρονισμού.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Kι εγώ θα ρωτήσω κι εδώ...
Για τη vivodi που δίνει έως 24Mbps με 150 ευρό το χρόνο τί λέτε;
Είναι το φοιτητικό φυσικά, αλλα μου φαίνεται τραγικά φθηνό και το σκέφτομαι...ακόμα και 2Μbps να μου δώσει, πιο φθηνα θα μου βγαίνει απο το 1Mbps που έχω τώρα με την altec (σκυλί η altec) και πληρώνω 14,5 euro το μήνα (νομίζω...)
Η προσφορά ισχύει για 2 μέρες ακόμα...
Για τη vivodi που δίνει έως 24Mbps με 150 ευρό το χρόνο τί λέτε;
Είναι το φοιτητικό φυσικά, αλλα μου φαίνεται τραγικά φθηνό και το σκέφτομαι...ακόμα και 2Μbps να μου δώσει, πιο φθηνα θα μου βγαίνει απο το 1Mbps που έχω τώρα με την altec (σκυλί η altec) και πληρώνω 14,5 euro το μήνα (νομίζω...)

Η προσφορά ισχύει για 2 μέρες ακόμα...
- Paralias
- Gbyte level
Καλά η προσφορά θα ανανεωθεί.Υπάρχει εδώ και 3 μήνες η συγκεκριμένη προσφορά.
Θα σου επισημάνω όμως γιατί να ΜΗΝ πας εκεί όσο φθηνό και αν σου φαίνεται...
Η Vivodi έχει μεγάλο πρόβλημα στο CRM της και δε μπορεί να δεχθεί παραπάνω αιτήσεις.(τις δέχεται δηλαδή,αλλά τις περνάνε στο σύστημά τους και πραγματοποιούνται μετά από 42 χρόνια)
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσφορά του cableTV που είχε με 39€ αν θυμάμαι καλά,το οποίο το έκοψε άρον άρον γιατί δε μπορούσε να εξυπηρετήσει άλλο κόσμο.
Η εταιρεία αυτή έχει περισσότερη γραφειοκρατία και από το ελληνικό δημόσιο.Επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων της δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια και όσες φορές και να ζητήσεις υπεύθυνο θα σου πουν πως δεν υπάρχει.
Αν έχεις παράπονο και θες να μιλήσεις τελικά με υπεύθυνο μιλάς κατευθείαν με το νομικό τμήμα.
Αν στείλεις πχ ένα φαξ και τους πάρεις την επόμενη μέρα να δεις ότι το καταχώρησαν πάω στοίχημα ότι θα σου πουν "Δε βλέπουμε καταχωρημένο κάτι στο όνομα σας ακόμα!!!"
Και θα σου πω προσωπική εμπειρία τώρα:
Είχα ένα dsl cube για 5 μήνες το οποίο μετά τη λήξη του πέρασε σε αορίστου.Το κράτησα 2 μήνες και στέλνω φαξ στη Vivodi από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου για διακοπή και μου το κόβουν 14 Νοεμβρίου(σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) ενώ εγώ δεν είχα internet από 4-5 Νοεμβρίου.
Εννοείται πως πλήρωσα μόνο μέχρι τέλος Νοέμβρη.
Την ίδια μέρα (15 Οκτώβρη) έρχεται το courier και παραλάμβάνει ένα φάκελο με όλα τα χαρτιά του Δίοδος.
Η αίτησή μου μη στα πολυλογώ μετά από 2 επισκέψεις μου στη Vivodi καταχορύθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε και τώρα υπομονή ποιος ξέρει πόσο μέχρι να παραδοθεί η γραμμή απ'τον ΟΤΕ και να μου δώσουν internet.
Επίσης,να αναφέρω πως την προηγούμενη Πέμπτη πάω για 2η φορά εκεί και του λέω το και το...Με ρωτάνε ποιο και ποιο και τους εξηγώ :-P
Μετά από κανένα 20λεπτο που περίμενα και πολύ ψάξιμο για την αίτησή μου έρχεται το παλικάρι που με εξυπηρετούσε και μου λέει "Ξέρετε,προσπαθήσαμε χτες να περάσουμε την αίτησή σας,αλλά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την πιστωτική.Επειδή είναι φοιτητική δε δέχεται χρέωση απο'μας!!!Κάποια απ'αυτές τις μέρες θα σας παίρναμε τηλέφωνο"
Άμα βγάλεις άκρη εσύ να μου πεις και΄μενα...Είναι και άλλα πολλά,αλλά άμα συνεχίσω να γράφω θα τελειώσω μεθαύριο...
Καλή τύχη!
Θα σου επισημάνω όμως γιατί να ΜΗΝ πας εκεί όσο φθηνό και αν σου φαίνεται...
Η Vivodi έχει μεγάλο πρόβλημα στο CRM της και δε μπορεί να δεχθεί παραπάνω αιτήσεις.(τις δέχεται δηλαδή,αλλά τις περνάνε στο σύστημά τους και πραγματοποιούνται μετά από 42 χρόνια)
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσφορά του cableTV που είχε με 39€ αν θυμάμαι καλά,το οποίο το έκοψε άρον άρον γιατί δε μπορούσε να εξυπηρετήσει άλλο κόσμο.
Η εταιρεία αυτή έχει περισσότερη γραφειοκρατία και από το ελληνικό δημόσιο.Επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων της δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια και όσες φορές και να ζητήσεις υπεύθυνο θα σου πουν πως δεν υπάρχει.
Αν έχεις παράπονο και θες να μιλήσεις τελικά με υπεύθυνο μιλάς κατευθείαν με το νομικό τμήμα.
Αν στείλεις πχ ένα φαξ και τους πάρεις την επόμενη μέρα να δεις ότι το καταχώρησαν πάω στοίχημα ότι θα σου πουν "Δε βλέπουμε καταχωρημένο κάτι στο όνομα σας ακόμα!!!"
Και θα σου πω προσωπική εμπειρία τώρα:
Είχα ένα dsl cube για 5 μήνες το οποίο μετά τη λήξη του πέρασε σε αορίστου.Το κράτησα 2 μήνες και στέλνω φαξ στη Vivodi από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου για διακοπή και μου το κόβουν 14 Νοεμβρίου(σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) ενώ εγώ δεν είχα internet από 4-5 Νοεμβρίου.
Εννοείται πως πλήρωσα μόνο μέχρι τέλος Νοέμβρη.
Την ίδια μέρα (15 Οκτώβρη) έρχεται το courier και παραλάμβάνει ένα φάκελο με όλα τα χαρτιά του Δίοδος.
Η αίτησή μου μη στα πολυλογώ μετά από 2 επισκέψεις μου στη Vivodi καταχορύθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε και τώρα υπομονή ποιος ξέρει πόσο μέχρι να παραδοθεί η γραμμή απ'τον ΟΤΕ και να μου δώσουν internet.
Επίσης,να αναφέρω πως την προηγούμενη Πέμπτη πάω για 2η φορά εκεί και του λέω το και το...Με ρωτάνε ποιο και ποιο και τους εξηγώ :-P
Μετά από κανένα 20λεπτο που περίμενα και πολύ ψάξιμο για την αίτησή μου έρχεται το παλικάρι που με εξυπηρετούσε και μου λέει "Ξέρετε,προσπαθήσαμε χτες να περάσουμε την αίτησή σας,αλλά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την πιστωτική.Επειδή είναι φοιτητική δε δέχεται χρέωση απο'μας!!!Κάποια απ'αυτές τις μέρες θα σας παίρναμε τηλέφωνο"
Άμα βγάλεις άκρη εσύ να μου πεις και΄μενα...Είναι και άλλα πολλά,αλλά άμα συνεχίσω να γράφω θα τελειώσω μεθαύριο...
Καλή τύχη!
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Το margin είναι περίπου 21..Καλά δεν είναι?netharis wrote:Προφανώς και θα έχει πρόβλημα.
Άρα μου λές ότι με τέτοιο attenuation να μη βάλω 2play, έτσι? Μήπως ξέρεις που μπορεί να οφείλεται?
- Proxenos
- Gbyte level
Ο θόρυβος δεν αλλάζει, αλλάζει όμως η ευαισθησία του πρωτοκόλλου στο θόρυβο. Το ADSL2+ είναι λιγότερο ευαίσθητο στο θόρυβο. Φυσικά, ταχύτητες στα όρια του ADSL θα πιάνει και με το ADSL2+, τις οποίες όμως μπορεί και να μην έπιανε καθόλου με το πρώτο.netharis wrote:Προφανώς και θα έχει πρόβλημα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Καλά, ας πιάνω τα όρια του dsl και θα είμαι αρχοντας 

- netharis
Το margin που έχεις τώρα εάν αποφασίσεις να βάλεις 2play, zisto κλπ θα πέσει αρκετά. Για μένα δεν αξίζει να βάλεις adsl2+ στη συγκεκριμένη γραμμή. Aυτή τη στιγμή η γραμμή σου μπορεί να συγχρονίσει περίπου στο μισό των δυνατοτήτων της ADSL. Ο θόρυβος οφείλεται κατα κύριο λόγο στην απόσταση του σπιτιού σου απο το DSLAM, αν και πολλές φορές υπάρχει κακή καλωδίωση ανάμεσα στη γραμμή σου και στον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Εαν θες να το ελέγξεις και έχεις όρεξη, πάρε το laptop και το modem παραμάσχαλα και συνέδεσε το κατευθείαν στο κατανεμητή. Άν δείς σημαντική διαφορά στο θόρυβο, σκέψου το ενδεχόμενο να αλλάξεις καλωδίωση. Όλα αυτά ισχύουν αν δεν σε καλύπτουν τα 4 Mbit που μπορείς να πιάσεις με ADSL.emperormario wrote:Το margin είναι περίπου 21..Καλά δεν είναι?netharis wrote:Προφανώς και θα έχει πρόβλημα.
Άρα μου λές ότι με τέτοιο attenuation να μη βάλω 2play, έτσι? Μήπως ξέρεις που μπορεί να οφείλεται?

"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Πρώτα, σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Ερωτήσεις:
1)To dslam στο οποίο συνδέομαι είναι αυτό που αναφέρουν τα site των isp, όταν τσεκάρεις τη διαθεσιμότητα για dsl στην περιοχή σου?
2)Πως θα συνδέσω το modem στον κατανεμητή? Έχει υποδοχή τηλεφώνου?
3)Που είναι ο κατανεμητής?Μαζί με τα ρολόγια της Δεη?\
4)Όταν λες να αλλαχτεί η καλωδίωση? Σκαψίματα και τέτοια?
Thnx εκ τον προτέρων..
Ερωτήσεις:
1)To dslam στο οποίο συνδέομαι είναι αυτό που αναφέρουν τα site των isp, όταν τσεκάρεις τη διαθεσιμότητα για dsl στην περιοχή σου?
2)Πως θα συνδέσω το modem στον κατανεμητή? Έχει υποδοχή τηλεφώνου?
3)Που είναι ο κατανεμητής?Μαζί με τα ρολόγια της Δεη?\
4)Όταν λες να αλλαχτεί η καλωδίωση? Σκαψίματα και τέτοια?
Thnx εκ τον προτέρων..
- netharis
Nαι κατα κύριο λόγο αυτό είναι
(Άσχετα αν μερικές φορές δεν υπάρχει καθόλου DSLAM :P). Υπάρχουν εταιρίες που έχουν τα μηχανήματα τους μαζί με του ΟΤΕ (βλέπε Τρελλάς) και υπάρχουν και άλλες που έχουν ιδιόκτητα εντελώς (βλέπε Forthnet). Το DSLAM oυσιαστικά είναι ενα σύνολο μηχανημάτων που εξυπηρετούν περίπου σαν τοπικοί κόμβοι.
Υπάρχουν συνήθως δυο κατανεμητές. Οι κατανεμητές πολυκατοικίας και οι κατανεμητές ορόφου. Ο κατανεμητής της πολυκατοικίας σου έχει ένα patch panel με πολλά καλώδια που πηγαίνει στο κατανεμητή ορόφου. Εσύ πρέπει να δείς πια καλώδια προορίζονται για σένα. Η σύνδεση ενός κατανεμητή πολυκατοικίας με κατανεμητή ορόφου γίνεται με RJ-45 βύσματα, άρα θα μπορέσεις να επέμβεις εκεί. Εαν δεν το έχεις ξανακάνει καλύτερα μόνο με κάποιον ηλεκτρολόγο.
Ο Κατανεμητής σε πολλές πολυκατοικίες είναι στο υπόγειο ή στο μεσαίο όροφο (για ποιο μεγάλες). Για τη καλωδίωση εννοώ να αλλαχτεί απο τον κατανεμητή μέχρι τη πρίζα στο διαμέρισμα σου. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται σκάψιμο σε τοίχους κτλ επειδή χρησιμοποιούνται σωλήνες και τη μεταφορά των καλωδίων. Περισσότερα θα σου πει ο ηλεκτρολόγος, εγώ προσωπικά δεν έχω αλλάξει ποτέ για να σου πώ την όλη διαδικασία.

Υπάρχουν συνήθως δυο κατανεμητές. Οι κατανεμητές πολυκατοικίας και οι κατανεμητές ορόφου. Ο κατανεμητής της πολυκατοικίας σου έχει ένα patch panel με πολλά καλώδια που πηγαίνει στο κατανεμητή ορόφου. Εσύ πρέπει να δείς πια καλώδια προορίζονται για σένα. Η σύνδεση ενός κατανεμητή πολυκατοικίας με κατανεμητή ορόφου γίνεται με RJ-45 βύσματα, άρα θα μπορέσεις να επέμβεις εκεί. Εαν δεν το έχεις ξανακάνει καλύτερα μόνο με κάποιον ηλεκτρολόγο.
Ο Κατανεμητής σε πολλές πολυκατοικίες είναι στο υπόγειο ή στο μεσαίο όροφο (για ποιο μεγάλες). Για τη καλωδίωση εννοώ να αλλαχτεί απο τον κατανεμητή μέχρι τη πρίζα στο διαμέρισμα σου. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται σκάψιμο σε τοίχους κτλ επειδή χρησιμοποιούνται σωλήνες και τη μεταφορά των καλωδίων. Περισσότερα θα σου πει ο ηλεκτρολόγος, εγώ προσωπικά δεν έχω αλλάξει ποτέ για να σου πώ την όλη διαδικασία.

- emperormario
- Wow! Terabyte level
Ευχαριστώ netharis για τα info και πάλι. Θα φέρω κανένα ηλεκτρολόγο να δω τι θα γίνει..
Το attenuation εξαρτάται από την απόσταση και όσο πιο μεγάλο τόσο το χειρότερο. To SNR(Signal/Noise) δεν εξαρτάται από την απόσταση και όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο.emperormario wrote:Κάνω και εδώ την ερώτηση, μήπως ξέρει κανείς να μου απαντήσει.
Ρε παιδιά εγώ που έχω attenuation 51.3 db(σε γραμμή 768) θα χω πρόβλημα αν βάλω adsl2+(π.χ. το 2play της forthnet)? Η δεν έχει σχέση το attenuation του ADSL με του ADSL2+?
Για την εξασθένηση(attenuation) υπάρχει ένας πρακτικός κανόνας που λέει κάθε χιλιόμετρο αντιστοιχεί σε 14db.
Να τονίσω ότι αλλάζοντας εταιρεία (αν μπαίνεις στο ιδιόκτητο) πολύ πιθανό να μεταβληθούν πολύ λίγο τα χαρακτηριστικά αυτά (προς το καλύτερο ή το χειρότερο).
Με τα στοιχεία που δίνεις είναι πιθανό να πιάνεις 4-8mbps σε ADSL2+.
Δες και εδώ.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!