DSL

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: DSL

Post by Proxenos » Tue Mar 18, 2008 10:46 am

Master_ex wrote: 3. Εξαιτίας των 1 & 2 δεν μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες VoIP όπως :
Skype, VoipBuster SipDiscount, VoIPDiscount e.t.c.
Το Skype δουλεύει και χωρίς να του ανοίξεις ports... και σιγά μην είχε την απήχηση που έχει αν δεν το έκανε.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Tue Mar 18, 2008 12:00 pm

Proxenos wrote:
Master_ex wrote: 3. Εξαιτίας των 1 & 2 δεν μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες VoIP όπως :
Skype, VoipBuster SipDiscount, VoIPDiscount e.t.c.
Το Skype δουλεύει και χωρίς να του ανοίξεις ports... και σιγά μην είχε την απήχηση που έχει αν δεν το έκανε.
Στο φόρουμ που είδα τα παραπάνω κάποιος το είχε γράψει και αυτό αλλά είπα να μην ποστάρω όλα τα πόστς :-D
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Apr 07, 2008 11:52 pm

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά εδώ και κάποιες μέρες οι συνδρομητές 768 της forthnet αναβαθμίζονται σταδιακά στα 1024. Εμένα σήμερα έγινε η αναβάθμιση..Δε λέω, ευπρόσδεκτο, αλλά παρατηρώ αρκετές διακυμάνσεις στη ταχύτητα..Κατεβάζω απο καλούς servers(Microsoft,rapishare), και απο τα 80Kb/Sec πάω στα 105Kb/Sec, και αντιστρόφως. Με την παλιά ταχύτητα ήμουν σταθερά στα 75-80Kb/Sec

Τι να φταίει αραγε?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Tue Apr 08, 2008 9:40 am

Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε, συνεπώς αργά, η ...πατρίδα κοιμάται! :smt015

Δ. Γκρ.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Apr 08, 2008 10:21 am

Κάνε υπομονή μία με 2 μέρες..Εμένα η forthnet από 1mbit μου το πήγε 4 και τιςβ πρώτες 2 μέρες κατέβαζα με 100 ενώ τώρα από 400-500...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Apr 08, 2008 10:08 pm

Ρίξτε ένα γενικό reset στη σύνδεση μετά την αναβάθμιση: βγάλτε όλα τα καλώδια - ειδικά αυτό από την τηλεφωνική πρίζα - και επανεκκινήστε modem, router και τα συναφή.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Apr 08, 2008 10:15 pm

Εγώ που έχω usb modem, δεν αλλάζει τίποτα..

To κακό σήμερα είναι ότι όχι μόνο "παίζουν" πολύ οι ταχύτητες, αλλά έχω και πολλά disconnect. Δηλαδή πέφτει όλη η γραμμή και πρέπει να συγχρονίσει ξανά το modem..Τέτοια να κάνουν και έφυγα για άλλο provider(η otenet μάλιστα δίνει 2mbps φοιτητικό στην ίδια τιμή με το 1 της 4net!!)

|----------------------------------|
edit:Τώρα κατεβάζω με τη συγκλονιστική ταχύτητα των 18 kb/sec. Προς τη δόξα(και το dial-up) τραβάμε.. :-D
Last edited by emperormario on Tue Apr 08, 2008 11:43 pm, edited 4 times in total.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Tue Apr 08, 2008 10:30 pm

Αν πάρεις φοιτητικό της Otenet καλύτερα να βάλεις στα 8mbps. Υπάρχει ελάχιστη διαφορά από θέμα τιμής...

2mbps -----> 11,90 ευρώ
8mbps -----> 15,90 ευρώ

Βέβαια εσύ αποφασίζεις!!!
What to say man...what to say....
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue Apr 08, 2008 10:43 pm

Υπομονή... Λογικά θα "στρώσει" μέσα στις επόμενες μέρες.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Wed Apr 09, 2008 12:33 pm

Πάντως μετά τις αναβαθμίσεις της Οτενετ κι εγώ τα ίδια ακριβώς προβλήματα είχα... Οπότε ας ελπίσουμε ότι θα "στρώσει" γιατί με τα προβληματα της γραφειοκρατιας της οτενετ και να το τολμήσεις, θα μείνεις μήνα(-ες) χωρίς ιντερνετ... :roll:
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Apr 09, 2008 12:34 pm

crash_override wrote:Αν πάρεις φοιτητικό της Otenet καλύτερα να βάλεις στα 8mbps. Υπάρχει ελάχιστη διαφορά από θέμα τιμής...

2mbps -----> 11,90 ευρώ
8mbps -----> 15,90 ευρώ

Βέβαια εσύ αποφασίζεις!!!
Connx πολύ γνωστός μου πήρε εδώ και μια βδομάδα, το "conn-x 4096/ 256 Kbps με OnDSL Home Αορίστου" και πιάνει 70-80 kb/sec και κάποια τυχαία δευτερόλεπτα κάνει και 105.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Wed Apr 09, 2008 12:36 pm

Εγώ πάλι προτείνω μόνο forthnet...Έχω εδώ και 1 χρόνο και ούτε μία αποσύνδεση..Από 1 μου το πήγαν 4 και πλεον κατεβάζω με 400-500...Μπορεί η υποστήριξη να είναι άστα να πάνε αλλά από θέμα ιντερνετ είμαι πολύ ικανοποιημένος..
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Wed Apr 09, 2008 12:42 pm

δεν ειναι τοσο χαλια απο υποστιριξη τελικα.
ναι, περιμενεις κανα 20-40' αλλα οταν απαντησουν κανουν δουλεια.
τουλαχιστον σε μενα που πηρα για φιλο που ειχε προβλημα ετσι ηταν..
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Apr 09, 2008 12:44 pm

~~Wind~~ wrote:δεν ειναι τοσο χαλια απο υποστιριξη τελικα.
ναι, περιμενεις κανα 20-40' αλλα οταν απαντησουν κανουν δουλεια.
τουλαχιστον σε μενα που πηρα για φιλο που ειχε προβλημα ετσι ηταν..
Αν πεσεις σε καλο υπαλληλο.Μου εχει τυχει να παρω και να πεσω σε ασχετο που το μονο που ελεγε ηταν "ναι","θα δειξει".Κατα τα αλλα αποσυνδεσεις μονο στην αρχη ειχα τωρα εχει στρωσει καπως το θεμα...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Wed Apr 09, 2008 2:31 pm

Έχω HOL double play και η κυρία εταιρία που λέει πως της χρωστάω 60 ευρώ από παλιά. Άκουσον Άκουσον απάντηση, από παλιά
Μου έστειλαν την καρτέλα μου και φαίνεται σα να μην έχω πληρώσει 3 μήνες (το αποκλείω).
Εδώ και 2 μήνες δεν βγάζω άκρη.
Έχω ένα χαρτί που έλεγε "για να εξοφλήσετε καταθέστε τόσα χρήματα στην τράπεζα", πήγα τα κατέθεσα (έχω και την απόδειξη από την τράπεζα).
Η απάντησή τους είναι η ακόλουθη:
"Τότε δεν χρησιμοποιούσαμε πολύ καλό σύστημα billing και δεν είχε υπολογίσει πως εσείς είχατε άλλα 60 ευρώ οφειλές."

Τι να κάνω? Λέω να τα πληρώσω να τελειώνουμε. Πιο πολλά έχω πληρώσει περιμένοντας στην αναμονή και καλμάροντας τα νεύρα μου.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Apr 09, 2008 2:35 pm

Μηπως ειχες απενεργοποιησει καποια στιγμη την υπηρεσια?Ρωταω γτ ξερω περιπτωσεις που χανονται τα φαξ απενεργοποιησης και ο πελατης συνεχιζει να χρεωνεται κανονικα.Αν δν ειναι ετσι στη θεση σου θα το τραβαγα στα ακρα το θεμα.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Apr 09, 2008 2:39 pm

Θα το ξαναπώ και θα τo ξαναλέω: Quick and dirty, αυτή είναι η τακτική τους.

Σε ό,τι αφορά τεχνική υποστήριξη, οι πάροχοι είναι ακόμη από απαράδεκτοι έως τραγικοί - με εξαίρεση κάποιους φιλότιμους υπαλλήλους και καλούς τεχνικούς (δεν αρκεί το ένα, χρειάζονται και τα δύο) που το "παλεύουν", μέχρι να βαρεθούν κι αυτοί να "χαλάνε την πιάτσα"...

Τι πάει να πει "περίμενα 40' στην αναμονή αλλά τελικά κάτι έγινε"; Αργόσχολοι ή ραγιάδες είμαστε; Χάρη τους ζητάμε; ...και όσο περιμένουμε στην αναμονή ακούμε (ελεεινής αισθητικής) διαφημίσεις τους, θέλουμε δεν θέλουμε! :smt013

Δ. Γκρ.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Wed Apr 09, 2008 3:29 pm

ultimate_aektzis wrote:Μηπως ειχες απενεργοποιησει καποια στιγμη την υπηρεσια?Ρωταω γτ ξερω περιπτωσεις που χανονται τα φαξ απενεργοποιησης και ο πελατης συνεχιζει να χρεωνεται κανονικα.Αν δν ειναι ετσι στη θεση σου θα το τραβαγα στα ακρα το θεμα.
Δεν έκανα απενεργοποίηση. Το θυμήθηκαν μετά από ένα χρόνο πως απο ΠΑΛΙΑ τους χρωστούσα λεφτά.
Στην αρχή ζητάγαν 16Ευρώ μετά 30 και τώρα 60. Ότι νάναι.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Thu Apr 10, 2008 2:21 am

Μήπως σε χρεώνουν επιπλέον, με το πέρας του χρόνου, λόγω "καθυστέρησης" αποπληρωμής;
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Thu Apr 10, 2008 11:17 am

TaRaNTuLa wrote:Μήπως σε χρεώνουν επιπλέον, με το πέρας του χρόνου, λόγω "καθυστέρησης" αποπληρωμής;
Όχι. Στην αρχή τα 16 ευρώ ήταν για άλλη αιτία που παραδέχτηκαν πως έκαναν λάθος.
Τώρα είναι για άλλη αιτία. Είναι αδύνατον όμως να κρατάω όλες τις αποδείξεις 3 ετών...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Thu Apr 10, 2008 12:08 pm

Sreak wrote:Έχω HOL double play και η κυρία εταιρία που λέει πως της χρωστάω 60 ευρώ από παλιά. Άκουσον Άκουσον απάντηση, από παλιά
Πόσο παλιά; Παίζει ρόλο γιατί μπορεί να καλύπτεσαι και νομικά για να μην τα πληρώσεις.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Fri Apr 11, 2008 9:58 am

11 μήνες...
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”