DSL
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Re: DSL
btw η Forthnet βγήκε από το δίοδος...Οπότε με επιφύλαξη βέβαια όσοι έχετε η χρέωση είναι στα 18Ευρώ για 24Mbps μόλις κάνετε αίτηση, ή μένετε στα <=2Mbps με 22Ευρώ/μήνα αν κατάλαβα καλά...
- gasparosoft
- Gbyte level
Εγώ που έχω forthnet και δεν είμαι στο δίοδος πληρώνω 19 ευρώ για 4 mbps..Πως γίνεται αυτό;
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ψιλο κλεψια ειναι αλλα δν θα εχεις αυξηση οταν θα σου την αναβαθμισουν μαλλον.Εγω για 24αρα πληρωνω 37,5 το διμηνο αρα ~19 το μηνα δλδ...οσα εσυΕγώ που έχω forthnet και δεν είμαι στο δίοδος πληρώνω 19 ευρώ για 4 mbps..Πως γίνεται αυτό;
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Πηγή: http://www.capital.gr/news.asp?details=546553Την επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 9.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών (πρόστιμο 1.000.000 ευρώ) καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού (πρόστιμο 8.000.000 ευρώ) αποφάσισε η ΕΕΤΤ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η απόφαση αυτή ελήφθη για το λόγο ότι ο ΟΤΕ παρενέβαλε ανυπέρβλητα προσκόμματα στο πρώτο εγχείρημα εμπορικής προώθησης στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Τellas της υπηρεσίας double play (συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας με γρήγορο Ίντερνετ).
Η ΕΕΤΤ έκρινε ότι o ΟΤΕ με την ιδιότητά της ως ο αποκλειστικός πάροχος του βασικού δικτύου πρόσβασης, παραβίασε τις σχετικές διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί παροχής «ανοικτού δικτύου», καθώς επίσης και καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθόσον υπαιτίως δεν επέτρεψε στην ανταγωνίστριά της εταιρεία Tellas να προωθήσει μια καινοτόμο υπηρεσία, με το να μην της παρέχει -- ως όφειλε -- πρόσβαση στο δίκτυο μέσω συνεγκατάστασης και συναφών ευκολιών, για την εξυπηρέτηση των πελατών της.
Αποτέλεσμα αυτού, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, ήταν να υποχρεωθεί η εταιρεία Tellas να αναστείλει την εμπορική προώθηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, να υποστεί σημαντική οικονομική ζημία και να δυσφημιστεί σε χιλιάδες πελάτες της. Επιπλέον, δυσφήμιση επήλθε και στο σύνολο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, το ευεργετικό για τους καταναλωτές άνοιγμα της οποίας δυσχέρανε με τη συμπεριφορά της αυτή η εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε.
Ανάλογες καταγγελίες εναντίον της ΟΤΕ Α.Ε. έχουν κατατεθεί στην ΕΕΤΤ και από άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
'Εχω μια απορία....αφού η ALTEC έκλεισε πρίν κανα μήνα....................γιατί έχω ακόμα ίντερνετ 

και μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα του portal μας

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Σκεφτομαι να μεταβώ στα 8 mbps, χρησιμοποιώντας ένα πακέτο του Οτε..Αυτή τη στιγμή έχω 2 Mbps (με το οποίο, παρεπιπτόντως, είμαι πολύ ικανοποιημένος απο άποψη αξιοπιστίας), με τραγικό όμως attenuation (Up 27.0 /Down 56.5) και margin (Up 30.0 /Down 17.5), που σημαίνει ότι μπορώ να φτάσω max τα 4.5-5 Mbps..Και η ερώτηση μου είναι η εξής:
Θα φτάσω αυτό το νούμερο (τα ~4 Μbps) έχοντας σταθερό internet, ή, αναβαθμίζοντας τη γραμμή μου, υπάρχει ο κίνδυνος να ανεβούν κιάλλο τα ήδη τραγικά μου νούμερα, με αποτέλεσμα να έχω συνεχή disconnections και ασταθή γραμμή??
Θα φτάσω αυτό το νούμερο (τα ~4 Μbps) έχοντας σταθερό internet, ή, αναβαθμίζοντας τη γραμμή μου, υπάρχει ο κίνδυνος να ανεβούν κιάλλο τα ήδη τραγικά μου νούμερα, με αποτέλεσμα να έχω συνεχή disconnections και ασταθή γραμμή??
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- cypher
Λογικα θα σου μειωσουν το snr σε 9-10 οπως συνηθιζεται ετσι ωστε θεωρητικα να ειναι αρκετα σταθερο και θα εχεις οσα φτανει η γραμμη σου με αυτον τον θορυβο. Αν η διαφορα στα λεφτα ειναι μικρη και το μοντεμ σου ειναι ικανο να διατηρησει γραμμη με καμποσο θορυβο τοτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα στο να πιασεις τα 4-5Mbps. Ειδικα αν εχεις το speedtouch 585 που δινουν συνηθως στον οτε.emperormario wrote:Σκεφτομαι να μεταβώ στα 8 mbps, χρησιμοποιώντας ένα πακέτο του Οτε..Αυτή τη στιγμή έχω 2 Mbps (με το οποίο, παρεπιπτόντως, είμαι πολύ ικανοποιημένος απο άποψη αξιοπιστίας), με τραγικό όμως attenuation (Up 27.0 /Down 56.5) και margin (Up 30.0 /Down 17.5), που σημαίνει ότι μπορώ να φτάσω max τα 4.5-5 Mbps..Και η ερώτηση μου είναι η εξής:

- emperormario
- Wow! Terabyte level
Ναι το speedtouch έχω! Άρα λες δεν θα έχω προβλήματα σταθερότητας, έτσι? Απο άποψη λεφτών, καλά θα βγει γιατι μάλλον θα είναι μέρος προγράμματος 2play
Τελευταια παρατηρω οτι η ταχυτητα της συνδεσης μου εχει πεσει σημαντικα και πολλες φορες οταν παω να ανοιξω μια σελιδα αυτη δεν ανοιγει μεχρι να πατησω αρκετες φορες ανανεωση.
Παρατηρωντας τα στοιχεια του modem-router (belkin) ειδα τα εξης :
ADSL Type Fast Path
Status SHOWTIME
Downstream Upstream
Data rate(Kbps) 2046Kb 253Kb
Noise Margin 33 30
Output power(dBm) 68 159
Attenuation(dB) 34 10
Το output power ειναι υπερβολικα μεγαλο (απο οσο γνωριζω).Καποια συμβουλη?
Παρατηρωντας τα στοιχεια του modem-router (belkin) ειδα τα εξης :
ADSL Type Fast Path
Status SHOWTIME
Downstream Upstream
Data rate(Kbps) 2046Kb 253Kb
Noise Margin 33 30
Output power(dBm) 68 159

Attenuation(dB) 34 10
Το output power ειναι υπερβολικα μεγαλο (απο οσο γνωριζω).Καποια συμβουλη?

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
google search our forum dude: http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... f=20&t=771
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Εμένα που στο downstream το output power έχει αρνητική τιμή? Μήπως έχει το router μου καμιά ενσωματωμένη γεννητρια και παράγω και ρευμα στη Δεη? 

- cypher
Προφανως ειναι bug η κολλημα στις ρυθμισεις τους. Δοκιμαζεται ειτε hardware reset ειτε firmware update και λογικα θα βελτιωθει καπως.emperormario wrote:Εμένα που στο downstream το output power έχει αρνητική τιμή? Μήπως έχει το router μου καμιά ενσωματωμένη γεννητρια και παράγω και ρευμα στη Δεη?

Επισης @ lifer εχεις opendns η μηπως τους dns του παροχου; Μπορεις να βαλεις εναν opendns server ως secondary για να μην κολλαει αμεσα οποτε εχει προβλημα αυτος του παροχου.

Δεν υπαρχει στο site της εταιριας καπιο αλλο firmware για να βαλω.
Τωρα αυτο σχετικα με το dns αν και δν ειμαι ειδικος στα θεματα αυτα ,απο οτι ειδα στο router setup ειναι ενεργοποημενη η επιλογη Automatic from ISP.
Αλλιως μπορω να βαλω DNS Address και Secondary DNS Address δικες μου ,δεν τις γνωριζω ομως..
Τωρα αυτο σχετικα με το dns αν και δν ειμαι ειδικος στα θεματα αυτα ,απο οτι ειδα στο router setup ειναι ενεργοποημενη η επιλογη Automatic from ISP.
Αλλιως μπορω να βαλω DNS Address και Secondary DNS Address δικες μου ,δεν τις γνωριζω ομως..
- cypher
Kαπου στο web interface του μοντεμ σου πρεπει να λεει ποιοι ειναι οι τωρινοι dns servers. Αν ναι σημειωσε τον εναν (ο οποιος θα ειναι του isp) βαλτον για primary και για secondary βαλε αυτον που αν θυμαμαι σωστα ειναι opendns 208.67.222.222Lifer wrote:Δεν υπαρχει στο site της εταιριας καπιο αλλο firmware για να βαλω.

ΤΟ εκανα και για να πω την αληθεια εχω την αισθηση οτι φορτωνει γρξγοροτερα τις σελιδες!
Θα το δω βεβαια στη πορεια..
Να πω κλεινωντας οτι εχω φοιτητικο (αυεβ) του οτε
Ευχαριστω για τη βοηθεια

Θα το δω βεβαια στη πορεια..
Να πω κλεινωντας οτι εχω φοιτητικο (αυεβ) του οτε
Ευχαριστω για τη βοηθεια
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Aπο το ΣΚ μέχρι και σήμερα το internet μου σέρνεται..Έχω otenet..Αντιμετωπίζει κανείς κάτι αντίστοιχο?
- emperormario
- Wow! Terabyte level
AdslgrΔελτίο Τύπου: Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για διαρκή ανάπτυξη και διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι έχει ήδη προετοιμαστεί τεχνολογικά και προτίθεται να προχωρήσει, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
Παραμένοντας ο βασικός φορέας ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών στη χώρα, ο ΟΤΕ με συνέπεια αναβαθμίζει διαρκώς τις προσφερόμενες ευρυζωνικές ταχύτητες πρόσβασης από το 2006. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει καθοριστικά στην αμείωτη αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας πανελλαδικά.
Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις αφορούν στα εξής:
• όσοι έχουν 2Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload
• όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps
• όσοι έχουν 24Mbps, θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.
Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:
• 2 Mbps/ 512 Κbps
• έως 24 Mbps/1 Mbps
Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.
Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, φέρνει την ευρυζωνικότητα ήδη σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στο δίκτυο ADSL του ΟΤΕ υπάρχουν πάνω από 1.5 εκατ. εγκατεστημένες πόρτες ADSL σε περισσότερα από 1.500 διαφορετικά σημεία πανελλαδικά.
Η αναβάθμιση ταχυτήτων είναι ακόμη μία προσφορά του ΟΤΕ προς όλους τους χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.
Σχετικά Θέματα:
* ΟΤΕ: Νέα Αναβάθμιση για τα πακέτα Wholesale adsl Α.ΡΥ.Σ
* ΕΕΤΤ: Δημόσια Διαβούλευση για την αναβάθμιση χωρητικότητας των γραμμών του ΟΤΕ
Κρίμα που δε θα επωφεληθούμε οι παραμεθόριοι του τελευταίου μιλίου

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ειναι σιγουρα για φοιτητικο?Το διαβασα και γω χθες, αλλα βαριομουν να παρω τηλεφωνο να ρωτησω.