Tellas Zisto: κόψτε τον ΟΤΕ και αποκτήστε 4Mbps με 30e/μήνα!

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: ZHSTO

Post by lewton » Tue Feb 27, 2007 5:42 pm

Sergeant_Eikosaris wrote:
Ganther wrote:
redlabel wrote:Έκανα αίτηση για το ΖΗΣΤΟ και περιμένω (εδώ και >1 μήνα) να μου φέρουν τον ασύρματο router που τους ζήτησα (και θα πληρώσω extra γιαυτόν, δεν προσφέρεται δωρεάν...).

Μέχρι τώρα τους έχω κάνει 4 τηλεφωνήματα διαμαρτυρόμενος, αλλά ...ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Δ. Γκρ.
Το θεμα με τους courier ειναι τραγικο σε ολες τις εταιριες δυστηχως. Τα εχω ζησει απο 1ο χερι στον Οτε που δουλευα.
Η καλυτερη λυση ειναι η να πατε να το παρετε εσεις απο τελας, η να ακυρωσετε και να αγορασετε ενα απο το εμποριο να τελειωνετε. Με τον courier εχω δει τα απιστευτα, οποτε δε θα με εξεπλητε και αλλη τοση αναμονη.
Και ένας γνωστός μου περιμένει πάνω απο μήνα.Αφού υπογράψεις το συμβόλαιο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Μην το λες ότι δεν αναγνωρίζεται λάθος.
Πολλοί μπόρεσαν να πάρουν τον πολυπόθητο router μόνο αφού απείλησαν με μήνυση ή με διακοπή. Διακοπή μπορείς να ζητήσεις, αφού σύμφωνα με τους όρους που έχει υπογράψει ο χρήστης, αν η εταιρία δεν παρέχει τα συμφωνηθέντα μπορεί να διακόψει ανά πάσα στιγμή και χωρίς να πληρώσει για πρόωρη απενεργοποίηση.
Η παροχή του router είναι στα συμφωνηθέντα, επομένως δικαιολογεί την απειλή διακοπής (και τη διακοπή φυσικά). ;)
Stop playing games... feel them.
Image
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Tue Feb 27, 2007 5:49 pm

Επιτρέψτε μου και 3ο post (τα κάνω χώρια γιατί έχουν άλλο θέμα) για να δώσω και το εξής link, το οποίο αφορά τις καθυστερήσεις στην παράδοση των γραμμών.

Η Tellas κατήγγειλε τον ΟΤΕ για το ότι αργεί πάρα πολύ να παραδώσει τις γραμμές, και η ΕΕΤΤ εξέδωσε Προσωρινή Διάταξη με την οποία καλεί τον ΟΤΕ να βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισης, και ορίζει πρόστιμα σε περίπτωση καθυστερήσεων. Νομίζω ότι έτσι θα ξεπεραστεί η μεγάλη καθυστέρηση που βάζει ο ΟΤΕ.
Βέβαια αυτό δεν καθυστερεί τις καθυστερήσεις της Tellas (στην αποστολή της αίτησης, του εξοπλισμού κλπ), αλλά σίγουρα θα βελτιώσει πολύ τα πράγματα. Η Tellas ήδη έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με πριν 1-2 μήνες.
Image
Argi
byte level
byte level

Post by Argi » Wed Feb 28, 2007 2:37 pm

lewton wrote:
Argi wrote:Δεν διάβσα όλα όσα γράψατε από πάνω αλλά:
Ένας γνωστός μου έβαλε Zistro (στην Πετρούπολη) και ενώ πληρώνει κανονικά το ποσό που αντιστοιχεί έχει dsl 2mbps και του είπαν ότι σε κανά εξάμηνο μπορεί να του το κάνουν 4 mbps και ότι δεν ισχύει από τώρα. Δηλαδή πλήρωσε το πακέτο και συμφώνησε για 4mbps και έχει 2! Σκέτη απάτη, σου λένε ψέματα κατάμουτρα!
Δεν ξέρω αν στο μέλλον το κάνουν 4mbps που δικαιούται ο πελάτης τους, αλλά με ψέματα δεν πρόκειται να πάνε μπροστά.
Επίσης:Οι απεριόριστες κλήσεις νομίζω είναι με vo-ip, έτσι δεν είναι;
Δηλαδή αμφισβητήσιμης ποιότητας ήχος...
Το πρώτο με την ταχύτητα είναι περίεργο.
Αν διαβάσεις στο adslgr, όπου υπάρχουν πολλοί ενεργοποιημένοι χρήστες, ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο ποσοστό των χρηστών του Zisto (γύρω στο 5-10%) έχει τέτοια προβλήματα, γεγονός που σημαίνει ότι για επαγγελματική χρήση ίσως είναι βιαστική κίνηση το να κάνει κανείς αίτηση.

Με την ποιότητα του ήχου δεν υπάρχει πρόβλημα.
Καταρχάς η διεπαφή στο χώρο του χρήστη είναι PSTN, δηλαδή δουλεύει οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή σε οποιαδήποτε τηλεφωνική πρίζα (και όπως και όταν έχεις OTE ADSL, χρειάζεται διαχωριστής ή φίλτρα).
Το backbone είναι VoIP, δηλαδή δεν εγκαθιδρύονται συνδέσεις αλλά η φωνή περνάει ως ΙΡ πακέτα, αλλά επειδή αυτό γίνεται μόνο εντός του εσωτερικού δικτύου της εταιρίας, μπορεί να δίνει ύψιστη προτεραιότητα σε αυτά τα πακέτα (όπως και κάνει). Έτσι ποιοτικά δεν καταλαβαίνει κανείς διαφορά από τον ΟΤΕ.
Στη φωνή μάλιστα το ποσοστό των χρηστών που έχει πρόβλημα είναι όντως αμελητέο (έως μηδενικό).

Για να προσθέσω στο παραπάνω, ακόμα και οι πρώην κρατικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αργά ή γρήγορα θα περάσουν σε NGN δίκτυα, τα οποία είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα παραπάνω: χρησιμοποιούν το ΙΡ ως πρωτόκολλο δικτύου, καταργώντας το ΑΤΜ ή οτιδήποτε άλλο παλιότερο.
Πρωτοπόρος σε αυτό είναι η British Telecom, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει να μετρέπει το τηλεφωνικό της δίκτυο σε IP-based (δεν αλλάζει τίποτα στο χώρο του χρήστη, αλλά τα πάντα -επομένως και η φωνή- περνούν ως ΙΡ πακέτα).
Τελικά είναι ακόμα χειρότερα απ'ότι είπα στο παραπάνω post μου.
Δίνουν τελικά 1mbps dsl αντί για 4 που λένε στην διαφήμιση. Και σου λένε ότι στο μέλλον μάλλον θα έχεις 4. Αλλά ο πελάτης φυσικά έχει πληρώσει το πακέτο που λέει για 4mbps...
Το voip(για απεριόριστες κλήσεις...) οι ίδιοι οι υπάλληλοι στο τηλέφωνο μου είπαν ότι:
- Αν κοπεί το ρεύμα στο σπίτι σου δεν έχεις τηλέφωνο! (ανήκουστο... τουλάχιστον δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα με τα κλασσικα τηλέφωνα που αρκούνται στον παλμό που έρχεται από την γραμμμή) Γιατί να ισχύει αυτό αφού λές ότι η διεπαφή στο σπίτι είναι pstn και βάζεις ό,τι συσκευή θές;
- Δεν είναι συμβατά με συστήματα συναγερμού που συνδένται με το τηλέφωνο (καλά αυτό ενδιαφέρει λίγους...)

Και μια απορία:
Όσοι έχετε 4mbps, αν έχει κανείς ακόμα, έχετε καλή ποιότητα bandwidth? Ή κατεβάζετε σχεδόν συνέχεια λες και έχετε dsl 768;

...Άκουσα και το άλλο το κορυφαίο από υπάλληλο άλλης εταιρίας:
- Πως γνωρίζετε ότι δεν έχετε καλή ποιότητα στο bandwidth? Κατεβάζετε μήπως μεγάλα αρχεία; Γιατί για περιήγηση στο internet είναι μια χαρά.
- ...Μα αν ήθελα περιήγηση στο internet θα έβαζα μια dsl 384 και θα ήμουν υπερευχαριστημένος, για να παίρνω 2mbps λές να θέλω να μπαίνω να βλέπω μόνο τα e-mail μου;
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Wed Feb 28, 2007 4:34 pm

Argi wrote:
lewton wrote:
....
Τελικά είναι ακόμα χειρότερα απ'ότι είπα στο παραπάνω post μου.
Δίνουν τελικά 1mbps dsl αντί για 4 που λένε στην διαφήμιση. Και σου λένε ότι στο μέλλον μάλλον θα έχεις 4. Αλλά ο πελάτης φυσικά έχει πληρώσει το πακέτο που λέει για 4mbps...
Μόνο μη γράφεις σαν τον Ευαγγελάτο αν γίνεται.
Λοιπόν, αν έχει πάρει 4 Mbps τότε δεν είναι κάτι πρωτάκουστο. Το Zisto δίνεται με 2 επιλογές:
-4 Mbps αν είσαι σε περιοχή που καλύπτει η Tellas (τότε κόβεις τον ΟΤΕ).
-προσωρινά 1 Mbps αν είσαι σε περιοχή που δεν καλύπτει (τότε κρατάς και τον ΟΤΕ μέχρι να μπεις στο δικό της δίκτυο με 4 Mbps).
Aυτό το γράφει πολύ ξεκάθαρα και το site της εταιρίας και η αίτηση. Δεν είναι ούτε ψιλά γράμματα ούτε τίποτα άλλο κρυφό.
Ο φίλος προφανώς είναι στη δεύτερη περίπτωση, και μάλλον θα έπρεπε να προσέξει λίγο περισσότερο τι παραγγέλνει. Δεν είναι κακό να ενημερωνόμαστε πριν τρέξουμε να κάνουμε αίτηση για κάτι. ;)
Argi wrote:Το voip(για απεριόριστες κλήσεις...) οι ίδιοι οι υπάλληλοι στο τηλέφωνο μου είπαν ότι:
- Αν κοπεί το ρεύμα στο σπίτι σου δεν έχεις τηλέφωνο! (ανήκουστο... τουλάχιστον δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα με τα κλασσικα τηλέφωνα που αρκούνται στον παλμό που έρχεται από την γραμμμή) Γιατί να ισχύει αυτό αφού λές ότι η διεπαφή στο σπίτι είναι pstn και βάζεις ό,τι συσκευή θές;
- Δεν είναι συμβατά με συστήματα συναγερμού που συνδένται με το τηλέφωνο (καλά αυτό ενδιαφέρει λίγους...)
Δεν ισχύουν αυτά. Ή σου τα είπαν από τη Vivodi (που δίνει τηλέφωνο με VoIP διεπαφή) και μπέρδεψες τις εταιρίες, ή αυτός που σου τα είπε ήταν άσχετος (βλ. παρακάτω για τους υπαλλήλους των τηλεφωνικών κέντρων).
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το Zisto έχει PSTN διεπαφή στο χώρο του χρήστη, που σημαίνει ότι δεν κόβεται το τηλέφωνο αν κοπεί η ΔΕΗ και δουλεύουν κανονικά οι συναγερμοί.
Argi wrote:Και μια απορία:
Όσοι έχετε 4mbps, αν έχει κανείς ακόμα, έχετε καλή ποιότητα bandwidth? Ή κατεβάζετε σχεδόν συνέχεια λες και έχετε dsl 768;
Οι γνωστοί μου που έχουν Zisto έχουν όλη μέρα 4 Mbps καθαρά (χωρίς τα overheads βεβαίως, που σημαίνει ότι κατεβάζουν με 430 Κbps).
Argi wrote:...Άκουσα και το άλλο το κορυφαίο από υπάλληλο άλλης εταιρίας:
- Πως γνωρίζετε ότι δεν έχετε καλή ποιότητα στο bandwidth? Κατεβάζετε μήπως μεγάλα αρχεία; Γιατί για περιήγηση στο internet είναι μια χαρά.
- ...Μα αν ήθελα περιήγηση στο internet θα έβαζα μια dsl 384 και θα ήμουν υπερευχαριστημένος, για να παίρνω 2mbps λές να θέλω να μπαίνω να βλέπω μόνο τα e-mail μου;
Καλά αυτό δεν είναι τίποτα.
Αν παρακολουθήσεις τα σχετικά forums θα δεις πολύ καλύτερα μαργαριτάρια.
Επειδή έχω δουλέψει παλιότερα σε τηλεφωνικό κέντρο (της Vivodi) και έχω ακούσει τρελά από συναδέλφους, δε εκπλήσσομαι με τίποτα. Οι περισσότεροι είναι απλοί απόφοιτοι λυκείου που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, και οι εταιρίες δεν τους εκπαιδεύουν καθόλου καλα. Αφού όταν είπα ότι φεύγω (για να ξεκινήσω πρακτική στο CSLAB) μου έταζαν για να μείνω. :razz:
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
ΖΗΣΤΟ

Post by redlabel » Wed Feb 28, 2007 6:24 pm

Σε ό,τι αφορά το ΖΗΣΤΟ, η προσωπική μου εμπειρία από τη συνεργασία με την TELLAS συμφωνεί με αυτά που λέει ο Lewton.

Δ. Γκρ.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Wed Feb 28, 2007 10:38 pm

Άρα θετικές οι εντυπώσεις... κατάλαβα σωστα?
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Wed Feb 28, 2007 10:53 pm

Παααρα πολυυυυ καθυστερηση... Ακόμη να μου φέρουν τον ασύρματο router...

Δ. Γκρ.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Wed Feb 28, 2007 11:07 pm

από ποιότητα υπηρεσίας όμως καλά είναι...σωστά?
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Thu Mar 01, 2007 2:37 am

Τελικά η Tellas εχει κατακλύσει τον κόσμο με τις διαφημήσεις της!!Ακόμα και ο τίτλος του συγκεκριμένου thread φερνει στο νού ή διαφήμηση της tellas ή απολυμένο συμβασιούχο του ΟΤΕ που θέλει να κάνει κακό στην εταιρεία!! :lol: :lol:
Λοιπόν όσον αφορά τον συναγερμό το Zisto δεν σου εγγυαται οτι θα δουλέψει!Και αυτο γιατί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν εχεις τηλέφωνο!!Ρωτηστε το στην εξυπηρέτηση πελατών και θα δείτε ότι έχω δίκιο.
Το αν είναι καλής ποιοτητας οι κλήσεις αυτο δεν το γνωρίζω.
Απ την άλλη το πολύ έξυπνο που κάνει η Tellas ειναι οτι μας βάζει στο λούκι να βαλουμε 4Mbs και να τα πληρωνουμε για ενα χρονο το λιγοτερο χωρις ο μεσος χρήστης να εχει ανάγκη κάτι τέτοιο.
Αντε τωρα να σας αναλύσω και απο που τα γνωρίζω αυτα.
Μενω Μαρουσι.Πηρα τηλ στα μεσα Δεκέμβρη για να ενεργοποιήσω το Zisto και μου είπαν οτι θα στείλουν ανθρωπο τους για να υπογραψω το συμβολαιο.Μετα απο μια βδομαδα με παίρνουν τηλ και μου κλείνουν ραντεβου για μετα από 2 μέρες στις 6 το απόγευμα για να υπογραψω.Περιτο να σας πω οτι δεν ηρθε κανεις.Την επομενη μερα πηγα στα κεντρικά της Tellas στην Κηφισιας και αφου μου ειπαν ταχα χιλια συγνωμη με ενημερωσαν οτι το Zisto δεν ειναι ακόμα διαθέσιμο στο Μαρούσι. :twisted: :twisted: Αν είναι δυνατόν!!Τότε μου προτειναν να μπω στο μεταβατικό σταδιο που θα πληρώνω 17,5 περιπου ευρω το μηνα για απεριοριστες κλησεις και μολις ενεργοποιηθει το Ζιστο θα με ενταξουν και μενα.Βεβαια αρνηθηκα καθε παραπερα συνεργασια με την εταιρεια αυτη.Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.
Επειδη στη τελικη το σκεφτηκα και ειδα οτι το προβλημα μου δεν ειναι να γλυτων 10 ευρω το δίμηνο θα μεινω με τον ΟΤΕ που εχω και βλεπουμε.Η σοβαροτητα της κάθε εταιρειας μετραει πολυ για μένα!Κατα τη γνωμη μου αυτη τη στιγμη το πιο εξυπνο ειναι να περιμενουμε μερικους μηνες να δουμε όλες οι εταιρειες τι θα κανουν και τοτε να αποφασισουμε.Η Tellas μια φορα με τη συμπεριφορα της με εχασε απο πελατη!
Argi
byte level
byte level

Post by Argi » Thu Mar 01, 2007 11:45 am

offtopic: lewton, δεν γράφω σαν τον Ευαγγελάτο, απλά λέω την αλήθεια. Δεν τυχαίνει να τον παρακολουθώ. Δεν ξέρω τι σου τον θύμισε αλλά όπως και να΄χει δεν μπορείς να μου επιβάλεις το πως θα μιλάω εφόσον τηρώ τους κανόνες του venus. Εδώ εσύ άνοιξες thread που θυμίζει ρεκλάμα της κακιάς ώρας. ( eddiedimitris++ )

Στο θέμα μας τώρα,
οι υπάλληλοι που μου είπαν αυτά που λέω ήταν της Tellas και όχι της Vivodi. Δεν μπέρδεψα τίποτα. Τώρα το να μην ξέρουν τι μου λένε το θεωρώ λίγο χλωμό. Αυτό με το μεταβατικό στάδιο που λέτε παραπάνω μου θυμίζει τη μπύρα Μύθος, που είχαμε πήξει στις διαφήμισεις και δεν ήταν διαθέσιμη στα μαγαζιά.
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu Mar 01, 2007 6:12 pm

eddiedimitris wrote:Λοιπόν όσον αφορά τον συναγερμό το Zisto δεν σου εγγυαται οτι θα δουλέψει!Και αυτο γιατί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν εχεις τηλέφωνο!!Ρωτηστε το στην εξυπηρέτηση πελατών και θα δείτε ότι έχω δίκιο.
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το τηλέφωνο δουλεύει. Ας το λήξουμε αυτό.
Γνωρίζω προσωπικά 2 άτομα που έχουν Zisto (το κανονικό, όχι το pre-Zisto στο 1 Mbps) και το μαρτυρούν αυτό, το ίδιο και περισσότερα από 100 μέλη του adslgr (το οποίο παρακολουθώ συστηματικά) που έχουν ενεργοποιηθεί, το λέει και ο χρήστης του Venus redlabel, κι όμως εσείς που δεν έχετε καν την υπηρεσία έχετε ντε και καλά (φράση της γιαγιάς μου, δεν ελπίζω να την καταλαβαίνουν όλοι) δίκιο.

Argi wrote:offtopic: lewton, δεν γράφω σαν τον Ευαγγελάτο, απλά λέω την αλήθεια. Δεν τυχαίνει να τον παρακολουθώ. Δεν ξέρω τι σου τον θύμισε αλλά όπως και να΄χει δεν μπορείς να μου επιβάλεις το πως θα μιλάω εφόσον τηρώ τους κανόνες του venus. Εδώ εσύ άνοιξες thread που θυμίζει ρεκλάμα της κακιάς ώρας. ( eddiedimitris++ )
Δεν προσπάθησα να σου επιβάλω το πώς θα γράφεις, σου το ζήτησα , και ζητάω συγνώμη για αυτό εφόσον σε ενόχλησε.
Αν νομίζεις ότι άνοιξα το θέμα για να διαφημίσω το προϊόν, μπορείς να το αναφέρεις στους διαχειριστές του forum.
Είναι όμως ενοχλητικό να επιτίθεσαι σε εμένα για τα προβλήματα της εταιρίας και τη λάθος επιλογή του φίλου σου.
Συγνώμη που θέλησα να ενημερώσω τα μέλη του Venus για κάτι που θεώρησα ενδιαφέρον.
Argi wrote:Στο θέμα μας τώρα,
οι υπάλληλοι που μου είπαν αυτά που λέω ήταν της Tellas και όχι της Vivodi. Δεν μπέρδεψα τίποτα. Τώρα το να μην ξέρουν τι μου λένε το θεωρώ λίγο χλωμό.
Γιατί, ήταν η πρώτη φορά που υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου δεν ξέρει τι λέει;
Γιατί δε μπορείς απλά να δεχτείς ότι σου είπανε κοτσάνα; Δεν κατηγορεί κανείς εσένα για αυτό, και δε θα μειωθεί η υπόληψή σου. Ίσα ίσα, το να επιμένεις κόντρα στις μαρτυρίες χρηστών (όπως έγραψα και στον eddiedimitris) είναι που πλήττει την αξιοπιστία σου ως ομιλητή.
Argi wrote:Αυτό με το μεταβατικό στάδιο που λέτε παραπάνω μου θυμίζει τη μπύρα Μύθος, που είχαμε πήξει στις διαφήμισεις και δεν ήταν διαθέσιμη στα μαγαζιά.
Συμφωνώ απόλυτα ότι ήταν απαράδεκτη εκ μέρους της εταιρίας η επινόηση αυτού του pre-Zisto, η οποία έγινε μόνο και μόνο για να δένει κόσμο με συμβόλαιο πριν τον καλύψουν άλλοι ανταγωνιστές της. Θα έπρεπε ο κόσμος να προσέξει λίγο περισσότερο τι υπογράφει.
Ελπίζω να μην με κατηγορείς και για αυτό.

ΥΓ. Εφόσον δεν παρακολουθείς τον Ευαγγελάτο πώς ξέρεις ότι δεν γράφεις σαν αυτόν; :-D
Image
Argi
byte level
byte level

Post by Argi » Thu Mar 01, 2007 8:37 pm

lewton wrote:Είναι όμως ενοχλητικό να επιτίθεσαι σε εμένα για τα προβλήματα της εταιρίας και τη λάθος επιλογή του φίλου σου.
Την Tellas κατηγορώ, μη παρεξηγείσαι, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Απλά καλό είναι οι χρήστες να ακούσουν όλες τις απόψεις και να προσέξουν μην πιαστούν κορόιδα όπως ο γνωστός μου. Μπορεί να βρούν κάποια άλλη εταιρία που να δίνει 4mbps και να υποστηρίζει από τώρα την περιοχή τους και ίσως σε καλύτερες τιμές. Για παράδειγμα: http://www.forthnet.gr/templates/corpor ... x?p=191437
Δεν το έψαξα ακόμα, αλλά το πακετάκι φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό.
lewton wrote:Γιατί δε μπορείς απλά να δεχτείς ότι σου είπανε κοτσάνα; Δεν κατηγορεί κανείς εσένα για αυτό, και δε θα μειωθεί η υπόληψή σου.
Φαίνεται ότι είπαν κοτσάνα και σε άλλους, όχι μόνο σε'μένα. Εσύ είπες ότι μπορεί να μπέρδεψα τις εταιρίες και σου απάντησα πως όχι. Απλό είναι, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω εδώ.
lewton wrote: ΥΓ. Εφόσον δεν παρακολουθείς τον Ευαγγελάτο πώς ξέρεις ότι δεν γράφεις σαν αυτόν;
Τότε και θα ήταν μεγάλη σύμπτωση και δεν πιστεύω εύκολα στις συμπτώσεις. Αλλά πως μπορείς να συγκρίνεις προφορικό λόγο με γραπτό λόγο; Απ'όσο ξέρω παρουσιαστής είναι, εκτός κι αν τον έχεις δεί να γράφει σε forum
:-D
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Thu Mar 01, 2007 10:24 pm

silegav wrote:από ποιότητα υπηρεσίας όμως καλά είναι...σωστά?
So far, so good...

Δ. Γκρ.

ΥΓ-1. Μετά από το 5ο τηλεφώνημα, σήμερα μου είπαν ότι την ...άλλη Τετάρτη θα μου φέρουν τον ασύρματο router και θα πάρουν τον ενσύρματο που μούφεραν κατά λάθος.

ΥΓ-2. Επαναλαμβάνω ότι, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, η πληροφόρηση του Lewton είναι απολύτως ακριβής.
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Fri Mar 02, 2007 12:02 am

Ετσι συνοψιζοντας για μενα τα πραγματα ειναι απλα.Καποιος που δεν εχει προβλημα να πληρωνει 5-10 ευρω το μηνα παραπανω στο λογαριασμο του επιλεγει Οτε ωστε να απολαμβανει τη μεχρι στιγμης καλυτερη ποιοτητα προιοντος αλλα και εξυπηρετησης!(Αυτα πανε μαζι για μενα)
Αντιθετα καποιος που εχει προβλημα για 10 ευρω μηνιαιως επιλεγει απο Tellas η οποιονδηποτε αλλο παροχο κρινει σωστο.
Απλα κατα τη γνωμη μου ο φιλος που ανοιξε το thread εκανε το λαθος και εδωσε πολυ διαφημιστικο τονο στον τιτλο του.
Παντως κατι τελευταιο το γεγονος οτι οι περισσοτερες εταιρειες επιλεγουν ΟΤΕ και οχι αλλους παροχους πιστευω κατι λεει.

Υ.Γ.Ενα επισης αρνητικο που δεν εχει αναφερθει ειναι οτι μεσω του Ζιστο δεν μπορει καποιος να απολαμβανει την πολυτελεια που εχει η γραμμη ISDN.Δεν υπαρχει σαν επιλογη καν απο τη Tellas και μπορω να πω ειναι αρκετα αρνητικο.
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Fri Mar 02, 2007 7:24 pm

Κοίταξε, δεν είναι ακριβώς 10€ το μήνα η διαφορά:

1. Στον ΟΤΕ έχεις σχεδόν 15€ το μήνα το πάγιο της γραμμής, και 17-20€ για μια μέση συνδρομή στα 768/192, ενώ στην Tellas έχεις τηλέφωνο και 4 Mbps με 30€ το μήνα.
Δεν υπολογίζω καν τη τεράστια οικονομία που μπορούν να κάνουν οικογένειες αν βάλουν το πακέτο με απεριόριστες κλήσεις προς αστικά/υπεραστικά με 47€ (υπάρχει και το αντίστοιχο της FORTHnet με 40€).

2. Στον ΟΤΕ υπάρχουν περιοχές όπου κυριολεκτικά οι ADSL γραμμές σέρνονται (κυρίως περιοχές όπου μένουν πολλοί φοιτητές, βλ. Αμπελόκηποι-Ζωγράφου-Γουδή), και κάποιος που μένει σε τέτοια περιοχή θα έχει μεγάλο όφελος αν αποκτήσει επιτέλους μια γραμμή με ανεκτή ποιότητα.

Ωστόσο, επειδή δε θέλω να με κυνηγάει κανένας μετά, ξεκαθαρίζω τα εξής:
-Σε όλους τους εναλλακτικούς (επειδή ανέφερες τη FORTHnet*) αν πάρεις τη γραμμή σε λιγότερο από ένα μήνα πρέπει μετά να παίξεις τζόκερ. Δείτε και αυτό σχετικά. Σε λίγο καιρό οι χρόνοι θα βελτιωθούν αισθητά, καθώς θα τεθεί σε λειτουργία νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.
-Ειδικά η Tellas έχει αδικαιολόγητα μεγάλο πρόβλημα με την αποστολή του εξοπλισμού (βλ. περίπτωση κυρίου Γκρίτζαλη). Καλό θα είναι να υπάρχει κάποιο modem/router από πριν.
-Αν φύγεις από τον ΟΤΕ χάνεις το προνόμιο του να μπορείς να αλλάξεις εύκολα ISP (αλλά θα έχεις μια 100% 4άρα).
Όποιος αποφασίσει να βάλει Zisto να έχει υπόψη του τα παραπάνω και να μην με κατηγορεί μετά. Εγώ δεν είμαι καν συνδρομητής της εταιρίας.

*Nα προσθέσω ότι η FORTHnet έχει (κλασικά...) πρόβλημα με τη διεθνή της διασύνδεση, την οποία συνηθίζει να αναβαθμίζει με το σταγονόμετρο, και αυτόν τον καιρό οι ελάχιστοι που έχουν πάρει το πακέτο της στα 4 Mbps δεν τα πιάνουν full με servers εξωτερικού.
Η Tellas μπορεί να έχει διασύνδεση στα μόλις 2,5 Gbps σε σύγκριση με τα 4,3 Gbps της FORTHnet, αλλά επειδή έχει πολύ μικρότερο αριθμό πελατών της είναι υπεραρκετά. Επιπλέον η Tellas έχει ρίξει δική της οπτική ίνα στην Αδριατική (για να συνδέεται με τη «μαμά» Wind στην Ιταλία), που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει το bandwidth της ανά πάσα στιγμή. Αντίθετα η FORTHnet χρειάζεται σχεδόν μήνα για να πάρει μια νέα γραμμή από τη Med Nautilus.
Image
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Sat Mar 03, 2007 2:03 am

1)Το πακετο dsl του ΟΤΕ με 768 ειναι 18 ευρω το μηνα.
2)Εχει και ο ΟΤΕ πακετα με χρονους ομιλιας απο 100 λεπτα εως 900.Για καποιον ασ πουμε που μιλαει 10 ωρες το μηνα με σταθερα μαλλον δεν τον συμφερει να παρει απεριοριστες κλησεις!!!Εξαλλου ο τροπος ζωης μας πλεον(λογω κινητων)ειναι ετσι ωστε δεν μιλαμε και τοσο πολυ με σταθερα.Μιλαω παντα για την πλειονοτητα του κοσμου.Αρα το τρικακι του απεριοριστου χρονου ειναι και λιγο εως πολυ αφου πληρωνουμε για κατι που πιθανως να χρησιμοποιουμε ελαχιστα.
Και επαναλαμβανω οτι στα θεματα αξιοπιστιας αλλα και εξυπηρετησης μεχρι στιγμης ο ΟΤΕ ειναι ο καλυτερος.
Ξαναλεω οτι κατα τη γνωμη μου η καλυτερη λυση ειναι να περιμενουμε μερικους μηνες ωστε να ξεκαθαρισει το τοπιο!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
TELLAS, όπως ΤΡΑΓΩΔΙΑ...

Post by redlabel » Mon Mar 26, 2007 5:11 pm

Μερικές ακόμη δυσάρεστες εμπειρίες μου από το TELLAS (pre-)ZISTO:

[1]. Παρέλαβα τον ασύρματο router (που είχα ζητήσει με την αίτησή μου) περίπου 1.5 μήνα αφότου ειδοποίησα την TELLAS ότι έκαναν λάθος (και μου έφεραν ενσύρματο) και αφού χρειάστηκε να τους τηλεφωνήσω 5-6 φορές και να απειλήσω ότι θα διακόψω τη σύνδεση.

[2]. Από τη Δευτέρα (19.03), μέχρι και σήμερα, τα περισσότερα (>95%) από τα emails που στέλνω (smtp.tellas.gr) δεν φθάνουν στους αποδέκτες τους. Αντίθετα, τα εισερχόμενα (pop.aueb.gr) φαίνεται ότι έρχονται χωρίς πρόβλημα. Μεταξύ των emails που δεν φθάνουν στον προορισμό τους περιλαμβάνονται όσα έχουν attachments ή διαβιβάζονται στο domain "aueb".

[3]. Εντόπισα το πρόβλημα στις 21.03 και έκανα τέσσερα (4) τηλεφωνήματα στην "Τεχνική Υποστήριξη" της εταιρείας (στις 22.03, 23.03, 24.03 και 26.03). Κάθε φορά με διαβεβαίωναν ότι σε 24 ώρες θάχα απάντηση. Δεν πήρα καμμία απάντηση, μέχρι σήμερα (26.03). Αν δεν είχα προνοήσει να χρησιμοποιήσω εναλλακτικό outgoing server (smtp.googlemail.com) δεν θα μπορούσα να στέλνω emails για μια ολόκληρη βδομάδα.

Τα σχόλια δικά σας. Εγώ θάλεγα "TELLAS, όπως ...ΤΡΑΓΩΔΙΑ".

Δ. Γκρ.
Last edited by redlabel on Mon Mar 26, 2007 7:10 pm, edited 1 time in total.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Mar 26, 2007 6:01 pm

τελικά σε τέτοιες καταστάσεις, που αναζητάς ευθύνες? Στο τεχνικό προσωπικό ή στους μάνατζερς της εκάστοτε εταιρίας?
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Wed Mar 28, 2007 3:47 pm

tsilochr wrote:τελικά σε τέτοιες καταστάσεις, που αναζητάς ευθύνες? Στο τεχνικό προσωπικό ή στους μάνατζερς της εκάστοτε εταιρίας?
Κάτι τέτοιες περιπτώσεις ειναι να μη σου τύχουν. Μετά άντε να βγάλεις άκρη...
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Mar 28, 2007 4:10 pm

Στους managers εννοείται. Το τεχνικό προσωπικό τι φταίει για την κατάσταση; Αν είναι μικρό δε μπορεί να ανταποκριθεί στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα της Tellas.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Wed Mar 28, 2007 4:13 pm

Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται και δεν ψάχνω να αποδώσω ευθύνες, την υπηρεσία που πληρώνω θέλω να έχω διαθέσιμη...

Δ. Γκρ.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Mar 29, 2007 11:56 am

Η ειρωνία είναι οτί σκεφτόμουν να αγοράσω το πακέτο της Tellas σαν δώρο.

Έμμεσα φταίει και το τεχνικό προσωπικό (όταν ζητάς ασύρματο router, σου στέλνουν ενσύρματο και χάνεις και άλλον 1,5 μήνα μετά).
Άμεσα, όμως; :?:
Με την απόδοση ευθυνών δε βγάζεις άκρη.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”