awmn

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
User avatar
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 230
Joined: Fri Apr 30, 2004 8:25 pm

awmn

Post by fotisaueb » Fri Feb 11, 2005 5:44 pm

Παιδιά ξέρει κανείς να μου πεί πόσο θα μου κοστίσει ο εξοπλισμός για να συνδεθώ στο awmn σαν client
2)Τι εργασίες πρέπει να κάνουν για να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό
3) Με τις Ip θα μου τhn δώσουν αυτοί?
4) Πως μπορώ να επικοινωνήσω με ένα φίλο που είναι στο awmn πρέπει να ξέρω τι για να συνδεθώ την ip του?
5) Μπορώ αν είμαι client στο awmn να λειτουργώ το pc σαν server πχ vpn ,ftp http η θα πρέπει να κάνω κόμβο δικτύου

Υπάρχει κανένα tutorial για το όλο θέμα γιατί στο awmn βρίσκω πολλά papers άλλα δεν είναι τόσο περιεκτικά
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Re: awmn

Post by HdkiLLeR » Fri Feb 11, 2005 8:50 pm

fotisaueb wrote:Παιδιά ξέρει κανείς να μου πεί πόσο θα μου κοστίσει ο εξοπλισμός για να συνδεθώ στο awmn σαν client
2)Τι εργασίες πρέπει να κάνουν για να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό
Εσύ θα κάνεις κάθε ενέργεια. Χρειάζεται να βρείς κάρτα/κεραία/καλώδια/αντάπτορες/ιστό κλπ κλπ απο hardware. Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να συνενοηθείς με το άτομο που θα κάνεις link καθώς επίσης και με τους γύρω της περιοχή σου. Ενδεικτικά απο 150 - 200e σύνολο τα πάντα στο minimum.
fotisaueb wrote: 3) Με τις Ip θα μου τhn δώσουν αυτοί?
Εάν συνδεθείς σε AP απλά θα πάρεις ip ή ένα ολόκληρο subnet απο τον κόμβο που έχεις το AP.
fotisaueb wrote: 4) Πως μπορώ να επικοινωνήσω με ένα φίλο που είναι στο awmn πρέπει να ξέρω τι για να συνδεθώ την ip του?
Κάθε κόμβος μπορεί να είναι ένας απός τις τρίς κατηγορίες: Αχ, Βχ, Cx, ανάλογα με τον αριθμό των backbone links που έχει, εάν έχει ap κλπ κλπ. Τώρα υπάρχει το domain .awmn στο οποίο έχουν στο πρώτο επίπεδο domain οι Ax,Bx nodes. πχ εγώ έχω 3 backbone links οπότε έχω το hdkiller.awmn. Εσύ εάν πέσεις επάνω στο ap μου θα έχεις ένα domain της μορφής fotis.hdkiller.awmn. Απο εκεί και πέρα το domain το διαχειρίζεσαι όπως γουστάρεις: πχ εγώ βάζω ότι θέλω κάτω απο το hdkiller.awmn(ftp.hdkiller.awmn, http://www.hdkiller.awmn κλπ κλπ. Εσύ βάζεις http://www.fotis.hdkiller.awmn, ftp.fotis.hdkiller.awmn κλπ κλπ στα μηχανάκια που θα σερβίρεις / εάν σερβίρεις τα services σου). Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να έχεις ξέρεις τις ips, απ' εξω.
fotisaueb wrote: 5) Μπορώ αν είμαι client στο awmn να λειτουργώ το pc σαν server πχ vpn ,ftp http η θα πρέπει να κάνω κόμβο δικτύου

Υπάρχει κανένα tutorial για το όλο θέμα γιατί στο awmn βρίσκω πολλά papers άλλα δεν είναι τόσο περιεκτικά
Σου απάντησα στο παραπάνω γιά το πρώτο. Όσον αφορά τα tutorials μπορείς να χρησιμοποιήσεις το forum του awmn. Μόνο εκεί είναι τα πάντα και έχει αρκετά posts για να διαβάζεις 1-2 χρόνια :) :) :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”