Giga-mail

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Giga-mail

Post by Ethel » Wed May 19, 2004 2:23 pm

Ως γνωστόν, η Google έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά την παροχή υπηρεσίας Web e-mail, προσφέροντας δωρεάν στους χρήστες χώρο της τάξεως του 1 Gigabyte. Η έκπληξη ήταν τεράστια, όταν μερικοί χρήστες διαπίστωσαν ότι ο διαθέσιμος χώρος τους από 1 Gigabyte είχε αυξηθεί στο 1 Terabyte!
Η χωρητικότητα της τάξεως των 1.000 Gigabytes, ή ενός Terabyte, ξεπερνάει κατά πολύ, οποιοδήποτε σύγχρονο αποθηκευτικό μέσο, στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ένας μέσος χρήστης, ξοδεύοντας ένα λογικό χρηματικό ποσό για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού.
Μέχρι στιγμής, η Google δεν έχει προβεί σε επίσημες δηλώσεις για την αλματώδη αύξηση του διαθέσιμου χώρου σε συγκεκριμένους χρήστες της υπηρεσίας Gmail.
Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν το 1 Terabyte θα εξακολουθήσει να ισχύει και στην επίσημη λειτουργία του Gmail, και, αν ναι, υπό ποιες συνθήκες θα δίνεται στους χρήστες.
Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι κινήσεις της Google εντυπωσιάζουν, ταράζουν τα νερά και βάζουν σε σκέψεις τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές εταιρείες του χώρου. Ήδη οι Yahoo!, Lycos και Spymac αναμένεται να προσφέρουν χωρητικότητες των 100ΜΒ, 1GB και 1GB, αντίστοιχα, στους συνδρομητές τους.

:cool: cool ε?
There's no place like 127.0.0.1
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed May 19, 2004 6:40 pm

έχει βγάλει τιμές ή μήπως θα είναι τσάμπα :lol:
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed May 19, 2004 7:16 pm

Απότι ξέρω δεν θα είναι τσάμπα και νομίζω πως το Yahoo έχει αναγγείλει την απάντηση του.: 100ΜΒ και δωρεάν...καλύτερο μου ακούγεται :-D
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Wed May 19, 2004 7:24 pm

Ούτε εγώ νομίζω πως θα είναι τσάμπα,γιατί όταν λες "Συνδρομητής",σίγουρα δεν είμαστε εμείς οι τσαμπατζήδες.... :-D
Μακάρι να δώσει το yahoo 100MB,αλλά σκέφτομαι πάλι...ΠΟΥ θα βρουν όλο αυτό το χώρο που απαιτείται;;;;;; :shock: :shock: Μιλάμε όχι απλά για Terra... ;)
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed May 19, 2004 7:42 pm

Εγώ απλά μεταφέρω τι πήρε το αυτί ή μάλλον το μάτι μου. :-D
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed May 19, 2004 11:18 pm

TaRaNTuLa wrote:Ούτε εγώ νομίζω πως θα είναι τσάμπα,γιατί όταν λες "Συνδρομητής",σίγουρα δεν είμαστε εμείς οι τσαμπατζήδες.... :-D
Μακάρι να δώσει το yahoo 100MB,αλλά σκέφτομαι πάλι...ΠΟΥ θα βρουν όλο αυτό το χώρο που απαιτείται;;;;;; :shock: :shock: Μιλάμε όχι απλά για Terra... ;)
το χώρο αυτό θα τον πληρώσουν οι διαφημιζόμενοι που, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι μάλλον πραγματκά πολλοι! θα έχεις 10+ διαφημίσεις ανά σελίδα λογικά. και σε τελική ανάλυση πόσοι θα χρησιμοποιήσουν και τα 100Μb που θα τους δωθούν. είναι λίγο υπερβολικό το νούμερο νομίζω για mailbox
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu May 20, 2004 1:35 am

Είναι καιρός να αυξηθούν οι παρεχόμενες χωρητικότητες στα mailbox μας. Πιστεύω πως η yahoo έιναι πολύ πιθανό να δώσει free τα 100ΜΒ επίσης . Η Google από όσο είχα διαβάσει προτίθεται το 1GB να το παρέχει free σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Επίσης κάτι άλλο που άκουσα είναι ότι το google θα ψάχνει τα μηνύματα στα mailbox μας και ίσως όχι με αγνές προθέσεις. Βέβαια πολλές φορές έχει κατηγορηθεί η Google για παρόμοια περιστατικά με προσωπικά δεδομένα πράγμα που σημαίνει δύο τινά : 1) Όντως υπάρχει και φωτιά εκτός από καπνό 2) Απλά ζηλεύουν και φθονούν τον κορυφαίο.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Send Free up to 1GB Mail (οχι gmail and others)

Post by Tomahawk » Thu May 20, 2004 3:47 am

Go here: http://www.yousendit.com

Βάλτε απλώς το mail-address του παραλήπτη,κάντε upload αυτό που θέλετε να στείλετε και click....Thats it!!

Σημειώστε οτι κατα πάσα πιθανότητα τα αρχεία που περνάνε από τους servers τους παρακολουθούνται οπότε προσπαθήστε αν θέλετε να στείλετε "ευαίσθητο" περιεχόμενο να password or encrypte τα αρχεία σας

:lol:
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Re: Giga-mail

Post by Ethel » Thu May 20, 2004 12:11 pm

Ethel wrote:Ως γνωστόν, η Google έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά την παροχή υπηρεσίας Web e-mail, προσφέροντας δωρεάν στους χρήστες χώρο της τάξεως του 1 Gigabyte.
Nομίζω ότι λέει ξεκάθαρα ότι είναι δωρεαν για εμάς.

Tomahawk πολύ καλό. Που το βρήκες; :)
There's no place like 127.0.0.1
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu May 20, 2004 12:50 pm

Προς το παρόν η υπηρεσία είναι σε φάση beta και πάντα οι beta testers παίρνουν το προιόν που δοκιμάζουν δωρεάν .will see
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Thu May 20, 2004 1:24 pm

ότι γυαλίζει δεν είναι (σκληρός) χρυσός! :-D
πολύ καλά όλα αυτά αλλά δεν νομίζω να το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους!!

Απότι ψιλιάζομαι ίσως για να προσελκύσουν κόσμο αρχικά να δωθεί free η υπηρεσία σε ένα beta στάδιο αλλά μετά standar θα υπάρξει CHARGE-ΧΡΕΩΣΗ!! :!:
Σιγά μην μοιράζουν Giga έτσι!!
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri May 21, 2004 12:21 am

ρε παιδιά, και με 50 ΜΒ βολεύεται η κατάσταση αρκεί να υπάρχουν δυνατότητες για POP και να μπορούν να κατεβαίνουν τα mail στο pc..Τώρα δε νομίζω ότι θέλει κανένας να στέλνει τραγούδια στο mail account του ή να έχει τόσο μεγάλα attachment, που να έχει πραγματική ανάγκη τα 100 και πάνω ΜΒ!
Σίγουρα πάντως κανένας δεν χαρίζει έτσι Giga!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri May 21, 2004 9:43 am

Βασικά ας είμαστε λίγο ρεαλιστές!Ας υποθέσουμε ότι το GMail ξεκινά να λειτουργεί και έστω οτι δίνει 1 GigaByte.
Αυτή η κίνηση δεν θα προκαλέσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 100.000 ατόμων σε όλο τον κόσμο (τουλάχιστον αρχικά);;;
Ωραία ας κάνουμε ένα απλό πολλαπλασιασμό του 100.000*1 GigaByte.
Καταλήγουμε απλά στο συμπέρασμα ότι αυτός ο mail server πρέπει να εχει αποθηκευτικό χώρο τόσο που δεν χωράει στο μυαλό μου οτί μπορεί να υπάρχει απλά για να μοιράζεται δωρεάν σε χρήστες.
Μου ακούγεται πιο λογικό αν απλά το όλο θέμα του 1 GigaByte να είναι θέμα Promo και τελικά κάθε χρήστης να έχει το πολύ 50 MByte.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri May 21, 2004 12:31 pm

Σωστό το παραπάνω αλλά σε τόσο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους κάνεις(οι αντίχτοιχες εταιρίες κάνουν δηλαδή) το εξής:

1)Βγάζεις ανακοίνωση πως έχεις/δίνεις mail giga.
2)H παροχή γίνεται on-demand(με βάση την ζήτηση δηλαδή) χωρίς να καταχωρίζεται σε κάθε user 1GB(bounded).

Γνωρίζεις πως οι περισσότεροι άντε να χρησιμοποιήσουν 50Mb άντε 100/200 εάν έχουν broadband σύνδεση και έχεις μία διαφήμηση Giga mail ενώ κάθε user στην πραγματικότητα έχει 50mb(έχει βέβαια την δυνατότητα και για παραπάνω) αλλά

1)Δεν θα τα χρησιμοποιεί το 90% των χρηστών(το κλασικό να βλέπω 1gb και να μην χρησιμοποιώ ούτε 10mb).
2)Δεν υπάρχει η υποδομή για την εξυπηρέτηση αιτήσεων με τόσο μεγάλα files(και gigabit connection να έχουν πάλι πόσους να εξηπηρετήσουν ταυτόχρονα);

Άρα με καμία 10άρια 250gb έχεις 2,5Τb. Average κάθε User έχει 50mb συνεπώς 50000 users. Ρίχνεις και άλλους 5 250άριδες για καβάτζα(για όποιον θέλει όντως να χρησιμοποιήσει 300-700mb average) και είσαι οκ.

Οπότε πραγματικό κόστος δεν έχεις και ιδιαίτερα μιάς και τους δίσκους τους παίρνουν τσαμπέ απο τις διαφημήσεις που βάζουν, ενώ οι broadband συνδέσεις έξω είναι και αυτές τσαμπέ.

Λοιπόν τι λέτε φτιάχνουμε εταιριούλα να δίνουμε τσαμπέ giga mail σε .gr domain;
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Fri May 21, 2004 1:40 pm

HdkiLLeR wrote: Λοιπόν τι λέτε φτιάχνουμε εταιριούλα να δίνουμε τσαμπέ giga mail σε .gr domain;
Βρες εσυ τα money και μετα τα λεμε!! :-D :-D :-D
Ni!! Ni!! Ni!!
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Fri May 21, 2004 3:17 pm

Εγω βασικα πιστευω οτι και το giga-mail οπως και στις περισσοτερες φορες ο διαμοιρασμος του bandwidth ειναι βασισμενος στις στατιστικες της κατα ριπες κινησης.
Δηλαδη φυσικα και ο καθε χρηστης θα εχει 1gb attachement space χωρις εννοειται να χρειαζεται πολλαπλασιασμενος disk space του τυπου Ζ * G οπου Z οι χρηστες και G το 1gb.Σαφως και θα ειναι πολυ λιγοτερος αλλα ο αριθμος αυτος θα ειναι συναρτηση του τι λενε τα στατιστικα στο ποσοι χρηστες πραγματικα και ποσο συχνα θα αξιοποιουν το χωρο τους :lol: Καπως ετσι το φανταζομαι εγω :smile:

υ.γ Οπως ειναι φανερο συμφωνω με τον HdkiLLeR που το εθεσε και αυτος σωστα :)
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri May 21, 2004 7:34 pm

vagalati wrote:
HdkiLLeR wrote: Λοιπόν τι λέτε φτιάχνουμε εταιριούλα να δίνουμε τσαμπέ giga mail σε .gr domain;
Σπόνσορες ρε, εάν βγάλεις στην ελληνική αγορά 1gb mail θα έχεις και γ**ώ τις επισκεψημότητες,θα σε παρακαλάνε για διαφημήσεις μετά :-D
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri May 21, 2004 10:52 pm

εγώ πάντως μέσα! το καλοκαιράκι ανοίγουμε εταιριούλα? :-D
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Mon May 24, 2004 1:09 am

κι εγώ μέσα αν θέλετε την βοήθεια μου...
αν και σαν να το αργήσαμε το πράγμα! :cry:

Από σήμερα το portal Lycos ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας υπηρεσίας e-mail, η οποία θα παρέχει χώρο 1 GB έναντι 3.49 αγγλικών λιρών το μήνα.

Επιπλέον χαρακτηριστικά του νέου αυτού προγράμματος θα είναι το βελτιωμένο φίλτρο antispam, η δυνατότητα συγχρονισμού με το Outlook, η δωρεάν αποστολή 30 SMS κάθε μήνα και η δυνατότητα χρήσης 50 διαφορετικών λογαριασμών με ανεξάρτητο domain.

Πριν λίγες μέρες το Yahoo είχε ανακοινώσει τη διάθεση νέου πακέτου με χώρο 100 MB, ενώ όλοι ακόμα βρίσκονται σε αναμονή για τη διάθεση της υπηρεσίας Gmail με χώρο 1 GB από το Google.

Ρε τι έγινε?? τους περισσεύουν Giga..? :!:
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon May 24, 2004 4:39 am

Lol διάβασε παραπάνω το Post για να δείς πως το κάνουν δεν περισεύει σε κανέναν τίποτα.

vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Mon May 24, 2004 10:51 am

HdkiLLeR wrote:
vagalati wrote:
Σπόνσορες ρε, εάν βγάλεις στην ελληνική αγορά 1gb mail θα έχεις και γ**ώ τις επισκεψημότητες,θα σε παρακαλάνε για διαφημήσεις μετά :-D
Εγώ πάντως επιμένω ότι θέλεις αρχικά κάποια χρήματα και πρέπει πρώτα να στήσεις την υπηρεσία για να σου έρθουν οι σπόνσορες και να ρέουν τα μετρητά...;-)
Ni!! Ni!! Ni!!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon May 24, 2004 1:57 pm

Και γιατί να μην επενδύσουν οι άλλοι επάνω σου; Εσύ απλά την πρόταση/διαχειρηση κάνεις την επένδυση οι επενδυτές. Εάν είναι να τα σκάσεις απο την αρχή μόνος σου παίρνεις εσύ το ρίσκο(και όλα τα κονέ μετά βέβαια) αλλά και οι άλλοι να σου τα σκάσουν δεν θα είναι και θέμα σιγά δεν θα τους λέιψουν.

Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”