Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
-
nap
- Kilobyte level

-
Θέλω να πάρω ένα wireless router για να μοιράσω την DSL σε δύο PC και στο laptop. Έχω να διαθέσω γύρω στα 100 ευρώ και θέλω να πάρω κάτι που να κρατήσει και 2-3 χρόνια...
Να πάρω σκέτο wireles router και να κρατήσω το απλό DSL modem που έχω, ή να πάρω modem/wireless/router all-in-one;

Σκέφτομαι το 2ο, και έχω βρει
αυτό.
Ποια η γνώμη σας;

It is by will alone I set my mind in motion...
-
tsilochr
- Wow! Terabyte level

- Academic status: PhD
-
δεν είμαι ειδικός, δεν έχω ασχοληθεί, δεν έχω καν DSL. Αλλά από τον vagalati που το ψάχνει ξέρω ότι αυτό το μόντεμ/ρούτερ θεωρεί το καλύτερο.
Last edited by
tsilochr on Mon Apr 17, 2006 3:24 pm, edited 1 time in total.
-
P3
- Venus Project Founder

- Academic status: Alumnus/a
Προτείνω
αυτό.για τη δεύτερη λύση, και γνωρίζω από τον Einherjar, που έχει πάρει αυτό ή κάποιο αντίστοιχο μοντέλο της 3com, ότι έινια πάρα πολύ καλό!Πολύ καλή κρυπτογράφηση, firewall, δυνατότητα enable/disable wireless κτλ.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
-
mikem4600
- Gbyte level

-
Εγώ πάλι έχω το
Netgear DG834G και είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Πολλές δυνατότητες για ρύθμιση (από VPΝ και DDNS μέχρι parental controls), έχει και firewall με stateful packet inspection και υποστηρίζει και ADSL2+ αν ποτέ έρθει στην Ελλάδα (λέμε τώρα) και UPnP για τα παιχνίδια (κι όχι μόνο

). Επίσης, εξαιρετικά εύχρηστο το web interface και πολύ καλό σήμα στο wireless (μάλλον λόγω κεραίας).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
-
J'ohn
- byte level

Προσωπικά θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το
9108 της US Robotics.
SBS

-
silegav
- Venus Project Founder

Δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη...μάλλον θα μπερδευτείς περισσότερο με τόσα μοντέλα που ακούς!

-
nap
- Kilobyte level

-
Μπα, μην το λες...
Απ' ό,τι είδα, αυτά που προτείνουν ο p3 και ο mikem4600 είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Τώρα το Robotics που είδα εγώ (και ο J'ohn) έχει κι αυτό τα ίδια χαρακτηριστικά, με επιπλέον τον print server (που δεν νομίζω ότι θα τον χρησιμοποιήσω ποτέ) και το QoS (που είναι δελεαστικό feature)...
Anyway, ευχαριστώ για τις προτάσεις σας... Ούτως ή άλλως μετά το Πάσχα θα το αγοράσω, οπότε θα σας πω τότε που θα καταλήξω τελικά...

It is by will alone I set my mind in motion...
-
vagalati
- Mbyte level

Με τη δεύτερη λύση κρατάς το παλιό σου modem για backup λύση σε περίπτωση ανάγκης.
Πάρε το usr 9108. Αν έχεις εκτυπωτή σπίτι σου θα έχεις πρόσβαση σε αυτόν από οποιοδήποτε μηχάνημα, ακόμα και από το laptop μέσω του wireless. Το κυριότερο με αυτό είναι ότι έχει open source firmware (linuxάκι) με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη υποστήρηξη στο μέλλον... patches, new features... (ακόμα και από τους ίδιους τους χρήστες).
Για το QoS δεν ξέρω πως τα καταφέρνει.. υποθέτω πως καλά (φαντάζομαι θα έχει αυτά που υποστηρίζει ο linux kernel).. καλύτερα να τα δείς όλα αυτά στο adslgr (έχουν άπειρα threads πάνω σε διάφορους routers.. ψάξε για τους routers που είσαι σε δίλλημα και αποφάσισε εν γνώση.
Ni!! Ni!! Ni!!
-
default_user
- Kilobyte level

by default_user » Fri Apr 21, 2006 2:54 am
9108.....στο προτείνω ανεπιφύλακτα...
-
jimblanc
- Kilobyte level

- Academic status: 4th year
ενδιαφερομαι και εγω για wireless αλλα και ενσυρματο modem,επειδη θελω να εχω σε ενα desktop και σε laptop adsl.και μαλλον βλεπω να παιρνω το Netgear που προτεινατε (ειναι και στυλατο).το μονο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορουν ταυτοχρονα να ειναι και οι 2 οι υπολογιστες συνδεδεμενοι...? και μπορουν να εχουν μια αξιοπρεπη συνδεση ,ή ο ενας θα σερνεται...? μπορω να κανω download/upload και γενικα ενεργειες που χρειαζονται και το τελευταιο kbps της adsl?
-
default_user
- Kilobyte level

by default_user » Tue May 30, 2006 8:55 pm
παίζει ρόλο η σύνδεση που θα έχεις...πάντως μια 384 η 512 είναι οκ..
-
xrokos
- Gbyte level

Δε θα σέρνεται αλλά αν ο ένας κατεβάζει πολλά πακέτα σταθερά και θέλει το άλλο pc ένα πακετάκι τότε μπαίνει στην ουρά και αυτό ειναι πολύ κακό για το audio/video streaming.Βρες με QoS!!!Και ασύρματο εαν δε θέλεις να μπλέκεσαι με καλώδια(μόνο αν είσαι ιδιότροπος στις ακτινοβολίες μην πάρεις!!!).
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
jimblanc
- Kilobyte level

- Academic status: 4th year
αφου ρε χροκε με ξερεις...οτι (χωρις καλωδια) μου παει γαντι... βεβαια η αντινοβολια ειναι ενας ανασταλτικος παραγων αλλα...τι να κανουμε για μια ευκολια ζουμε...αν ειναι να πηξεις στα καλωδια...ασε καλυτερα.
για πειτε καμια αλλη συγχρονη γνωμη γιατι τα μοντελα που λεμε πανω ειναι παλια πλεον...
-
xrokos
- Gbyte level

Ναι ξέρω κύριε Λαγουδοκέφαλε το ψώνιο σου(μου θες και γκλαμουράτο modem-Βγάζει ενα η Lacoste

)!
Καλύτερα πάντως να πάρεις της US Robotics έχει πολύ καλά features.To ξέρω τα netgear είναι πιο όμορφα αλλά δε θα το βάλεις στο τραπεζάκι του σαλανιού αντί για βάζο!Και τα μοντέλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα παλιά(για 384 μάλλον είναι ιεροσυλία...).
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
xrokos
- Gbyte level

Παιδια να ρωτήσω.
Αυτό είναι modem ή router;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613493
To παρουσιάζει ως modem αλλά το έχει στην κατηγορία dsl routers( ενώ υπάρχει και κατηγορία dsl modems).
Κάτι λέει για always on.E;
-
xrokos
- Gbyte level

Κανείς δεν ξέρει;
-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
είναι modem, αφού δεν έχει δυνατότητα routing. έχει μια μόνο ethernet
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
Οντως ειναι μοντεμ, και στα λεφτα του, μπορεις να παρεις πολυ καλυτερα ρουτερ...
-
xrokos
- Gbyte level

Ευχαριστώ!

Και εγώ για modem το είχα αλλά λέω κάτσε να σιγουρευτώ μήπως μου διαφεύγει κάτι.
Αλλά στο hardshop για το ίδιο μοντέλο γράφει το εξής:ADSL modem με ενσωματωμένο Router για σύνδεση με ANNEX A.
Τι εννοεί;
-
HdkiLLeR
- Venus Project Founder

-
Καλά το ότι έχει μια μόνο ethernet δεν σημαίνει κάτι μπορεί κανονικότατα να κάνει routing.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
-
Ganther
- Wow! Terabyte level

- Academic status: 3rd year
HdkiLLeR wrote:Καλά το ότι έχει μια μόνο ethernet δεν σημαίνει κάτι μπορεί κανονικότατα να κάνει routing.
Το θεμα ειναι οτι δεν λεει να κανει ρουτινγκ στο λινκ που μας εστειλε, οχι οτι εχει μια θυρα... και το 530 της αλκατελ μια εξοδο εχει, αλλα ειναι ρουτερ...
Λοιπον χροκε... Για ρουτερ, παρε κανενα αλκατελ, που ειναι μια χαρουλα... Αν σε ενδιαφερει το Ασυρματο, παρε ενα 585 απο τον οτε, παει περιπου στα 80 ευρω, και εχει 4 εξοδους εθερνετ και ειναι και ασυρματο...
Για τα λεφτα του μαλλον ειναι το καλυτερο... μετα πρεπει να πας σε πολυ ακριβοτερες λυσεις..

-
Einherjar
- Venus Project Founder

-
HdkiLLeR wrote:Καλά το ότι έχει μια μόνο ethernet δεν σημαίνει κάτι μπορεί κανονικότατα να κάνει routing.
δε το χρησιμοποίησα ως απόδειξη. ήταν μια παρατήρηση
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]