Απορία σχετικά με δημοσίευση σχολίων σε ιστοσελίδες

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Απορία σχετικά με δημοσίευση σχολίων σε ιστοσελίδες

Post by Fairy » Wed Dec 13, 2006 1:47 am

Έχω παρατηρήσει σε ορισμένες ιστοσελίδες (για παράδειγμα blogs), όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει κάποιο σχόλιο, να του ζητείται το εξής:

Πριν πατήσει το πλήκτρο "Δημοσίευση", να πρέπει να συμπληρώσει σε μία φόρμα, κάποια γραμματοσειρά που βλέπει σε μια παράπλευρη εικονίτσα. Για παράδειγμα η εικονίτσα αυτή να γράφει "dfahfga" με μεγάλα χοντρά, στραβά ή χρωματιστά γράμματα και για να κάνεις confirm να πρέπει να τα δεις και να τα αντιγράψεις σε κάποιο κουτάκι.

Πάντα είχα απορία γιατί γίνεται αυτό. Μήπως έχει κανείς υπόψιν του; :smt051

Σημείωση: Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τους διαχειριστές αν το θέμα είναι σε λάθος ομάδα, αλλά δεν ήμουν σίγουρη πού να το εντάξω. :oops:
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Dec 13, 2006 7:19 am

είναι θέμα ασφάλειας. με τον τρόπο αυτό (σε κάποια site σου διαβάζουν το τι πρέπει να γράψεις) εξασφαλίζεις ότι αυτός που έγραψε το σχόλιο είναι κάποιος άνθρωπος, που έκατσε και το έγραψε με το χέρι του κι όχι κάποιο bot ή κάποιο προγραμματάκι που πιθανόν να τρέχει από δω κι από 'κει και να βάζει παντού διαφημίσεις ή ότι άλλο.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Dec 13, 2006 10:28 am

κάτι άλλο που έχω ακούσει που κάνουν εταιρίες spam είναι να φτιάχνουν αβέρτα mails, όμως πλέον οι free πάροχοι mails έχουν υιοθετήσει αντίστοιχα συστήματα. Οι spammers λοιπόν συντηρούν και μια πορνογραφική σελίδα, έτσι ώστε μόλις το botάκι βρει "captcha" (έτσι λέγεται η εικονίτσα) να την μεταφέρει στην πορνοσελίδα και να λέει στον επισκέπτη ότι για να δεις την επόμενη φωτογραφία-βίντεο πρέπει να πληκτρολογήσεις ότι βλέπεις στην εικόνα ... εεε το πληκτρολογεί σωστά και γρήγορα ο επισκέπτης ;) και το botάκι παίρνει αυτό που πληκτρολογήθηκε και το μεταφέρει στην αρχική σελίδα για να φτιάξει λογαριασμό mail

Μεγαλοφυές εεε?
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Κίνητρα...

Post by redlabel » Wed Dec 13, 2006 10:32 am

Opportunity makes a thief.

Δ. Γκρ.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Dec 13, 2006 2:59 pm

Ενδιαφέροντα όλα αυτά... Πράγματι, Erevodifwntas, έχω δει και αυτό που αναφέρεις, να υπάρχει και κάποιο link με ηχητικό σηματάκι, αν δεν διακρίνει κάποιος την εικόνα.

Γενικά βλέπω πολλές σελίδες, ακόμη και blogs, να ζητούν e-mail διεύθυνση υποχρεωτικά και σε γενικές γραμμές αποφεύγω να βάλλω είτε τη δική μου είτε καθόλου. Όχι πως είναι όλοι κακόβουλοι, αλλά όπως λέει η παροιμία "φύλαγε τα ρούχα σου"...

Έχω ακούσει κάποια γενικά πράγματα για τα bots αλλά όχι λεπτομέρειες... Μήπως θα ήθελε κάποιος να πει δύο πραγματάκια ή να παραθέσει κάποιο χρήσιμο link; (Προθέρμανση για το μάθημα της "Ασφάλειας"!)

Ευχαριστώ :smt020
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Wed Dec 13, 2006 3:08 pm

The Punisher wrote:κάτι άλλο που έχω ακούσει που κάνουν εταιρίες spam είναι να φτιάχνουν αβέρτα mails, όμως πλέον οι free πάροχοι mails έχουν υιοθετήσει αντίστοιχα συστήματα. Οι spammers λοιπόν συντηρούν και μια πορνογραφική σελίδα, έτσι ώστε μόλις το botάκι βρει "captcha" (έτσι λέγεται η εικονίτσα) να την μεταφέρει στην πορνοσελίδα και να λέει στον επισκέπτη ότι για να δεις την επόμενη φωτογραφία-βίντεο πρέπει να πληκτρολογήσεις ότι βλέπεις στην εικόνα ... εεε το πληκτρολογεί σωστά και γρήγορα ο επισκέπτης ;) και το botάκι παίρνει αυτό που πληκτρολογήθηκε και το μεταφέρει στην αρχική σελίδα για να φτιάξει λογαριασμό mail

Μεγαλοφυές εεε?
0αχ0αχ0α0χα0χ0αχ κι όμως είναι έξυπνο !!!
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Dec 14, 2006 10:54 pm

The Punisher wrote:κάτι άλλο που έχω ακούσει που κάνουν εταιρίες spam είναι να φτιάχνουν αβέρτα mails, όμως πλέον οι free πάροχοι mails έχουν υιοθετήσει αντίστοιχα συστήματα. Οι spammers λοιπόν συντηρούν και μια πορνογραφική σελίδα, έτσι ώστε μόλις το botάκι βρει "captcha" (έτσι λέγεται η εικονίτσα) να την μεταφέρει στην πορνοσελίδα και να λέει στον επισκέπτη ότι για να δεις την επόμενη φωτογραφία-βίντεο πρέπει να πληκτρολογήσεις ότι βλέπεις στην εικόνα ... εεε το πληκτρολογεί σωστά και γρήγορα ο επισκέπτης ;) και το botάκι παίρνει αυτό που πληκτρολογήθηκε και το μεταφέρει στην αρχική σελίδα για να φτιάξει λογαριασμό mail

Μεγαλοφυές εεε?
LoL, φοβερό!
Και τώρα, τί;Πάμε πάλι από την αρχή!
Εξ'άλλου, όταν με το καλό (ή το κακό) γίνει εφικτή η αναγνώριση εικόνας, δε θα χρειάζονται τέτοια τεχνάσματα...

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και τώρα αυτή η τεχνική;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri Dec 15, 2006 2:38 am

Υπάρχει θόρυβος και παραμόρφωση συνήθως μέσα στην εικόνα για να αποφεύγεται η εύκολη αναγνώριση
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Sep 17, 2007 12:17 pm

μια http://www.techcrunch.com/2007/09/16/recaptcha-using-captchas-to-digitize-books/ από φοιτητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon ...

Χρησιμοποιούν τα captcha για να κάνουν digitize βιβλία. Υποθέτω ότι για να ελέγχουν την ορθότητα χρησιμοποιούν πρώτα ένα "έμπιστο" group και μετά κάνουν cross-checks. Τι λέτε? Πως σας φαίνεται?
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Tue Sep 18, 2007 7:13 pm

Στα θέματα αυτά δουλεύουμε ερευνητικά εδώ και μερικούς μήνες, στο πλαίσιο του SPIDER project. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορεί να μου στείλει pm.

Δ. Γκρ.
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”