WiFi Access point ρυθμίσεις

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

WiFi Access point ρυθμίσεις

Post by vasvas » Thu Jan 25, 2007 2:48 pm

Γεια σας,

έχω εγκαταστήσει ένα AP αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ πάνω του για να κάνω ρυθμίσεις. Το discovery tool το βρίσκει, και μου δίνει το IP, αλλά προφανώς κάτι δεν κάνω σωστά από κει και μετά.

Το PC είναι συνδεδεμένο στο ίδιο wired δίκτυο με το AP (μέσω switch). To PC βλέπει κανονικά τον έξω κόσμο μέσω ADSL router.

Έχετε καμμιά ιδέα;
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu Jan 25, 2007 3:20 pm

Να υποθέσω ότι ανοίγεις στον browser την ip του AP. Όταν το κάνεις αυτό, τι πρόβλημα παρουσιάζεται;
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jan 25, 2007 8:32 pm

Δεν συνδέεται. :)

Με τον ADSL router συνδέεται κανονικά, όπως επίσης και με ένα δεύτερο τοπικό PC . Οι διευθύνσεις είναι τοπικές (NAT enabled). To firewall είναι κατεβασμένο.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Thu Jan 25, 2007 8:35 pm

Συγνώμη, αλλά μπερδεύτηκα! :lol:

Υπάρχει ένα ADSL Modem Router και ένα AP ή ένα Wireless ADSL Modem Router;;;;;;;;;;;;;;;;; :roll:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
lordelesar
byte level
byte level

Post by lordelesar » Thu Jan 25, 2007 8:48 pm

Μπορείς να μας πεις τα μοντέλα του AP και του router?Επίσης το router είναι πάνω στο switchάκι?

Αν δοκιμάσεις να συνδέσεις απευθείας το AP πάνω σε κάποιονυπολογιστή συνδέεται?
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jan 25, 2007 9:35 pm

O ADSL router ειναι microcom (vivodi router) και το AP είναι 3Com. To router είναι πάνω στο switch.
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Thu Jan 25, 2007 9:48 pm

Γράψε τώρα και τις ΙΡ της κάθε συσκευής εδώ.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jan 25, 2007 10:04 pm

Επίσης, σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές, το AP κάνει τη δουλειά του κανονικά -- να το κάνω configure δεν μπορώ απλά.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Thu Jan 25, 2007 10:50 pm

Θα πρέπει να ορίσετε στο ΑΡ έναν gateway προς το ADSL Modem... Επανέρχομαι σε λίγο με παράδειγμα με IPs...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Thu Jan 25, 2007 11:01 pm

Αν έχουμε κόψει το 192.168.0.0 με μάσκα 255.255.255.240 (16 PCs) για τα PCs που συνδέονται απευθείας πάνω στο ADSL Modem (επομένως και το ΑΡ θα πάρει ΙΡ από το προαναφερθέν range), το έστω πως δίνουμε στο LAN του ΑΡ την 192.168.0.2, ενώ το ADSL Modem έχει για private network την 192.168.0.1. Έπειτα, χρειάζεται να κόψουμε ένα ακόμη subnet, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον DHCP του ΑΡ. Έστω ότι το subnet που θέλουμε είναι το 192.168.0.16 με μάσκα 255.255.255.224 (32 PCs). Στο AP θα πρέπει να ορίσετε default gateway την 192.168.0.1, ούτως ώστε τα πακέτα να μπορούν να βγουν προς το inet. Ο DHCP θα δίνει μια ΙP από το 32-αρι subnet και θα δείχνει στους clients του ΑΡ ως default gateway την IP που θα έχει το AP. Έτσι, θα φεύγουν τα πακέτα από τον client, θα πηγαίνουν στο AP, και από το AP θα καταλήγουν στο ADSL Modem, με τη βοήθεια των 2 default gateways...

Υ.Γ. Αν χρησιμοποιηθεί το 32-αρι subnet από τον DHCP, τότε θα πρέπει να κρατήσετε μια ΙΡ για το ΑΡ (πχ 192.168.0.17) και να δώσετε τις υπόλοιπες στον DHCP. Κοινώς, να μην υπάρχει μέσα στο pool του DHCP η ΙΡ που χρησιμοποιείται, προς αποφυγή IP conflict.
Tamiya rulezZz....

vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jan 25, 2007 11:32 pm

Νομίζω μπερδευτήκαμε :)

Το AP δουλεύει μια χαρά : περνάει πακέτα από το ασύρματο interface στο ethernet interface και τούμπαλιν χωρίς πρόβλημα. Ούτε συγκρούσεις έχουμε ούτε τίποτα. Καθώς δεν κάνει routing, δε βλέπω καν το λόγο να έχει gateway και όλα αυτά τα πολύπλοκα που λες :-)

Αλλά: Θέλω να συνδεθώ στο web interface για να κάνω configure το encryption! Αυτό δεν μπορώ να πετύχω. Έχουν σχέση τα ανωτέρω με αυτό; (μου φαίνεται όχι, αλλά είναι και νύχτα...)

Ευχαριστώ!
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Fri Jan 26, 2007 12:42 am

Η πρόσβαση στο AP γίνεται μέσω SSL για κονσόλα ή https για το web interface.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri Jan 26, 2007 12:04 pm

μπορεί και ακούει και σε κάποιο συγκεκριμένο port (πολύ πιθανό και να μη το βάζεις)
user manual is your friend :)
lordelesar
byte level
byte level

Post by lordelesar » Fri Jan 26, 2007 12:28 pm

Δοκίμασες να βάλεις το ΑΡ απευθείας πάνω στο pc?σε ποια διεύθυνση προσπαθείς να μπεις στο web interface? Κατέβασα 3 manuals από 3com και όλα δίνουν 192.168.0.228. Για βάλτην στον browser και λογικά πρέπει να βγει password prompt. Βάζεις admin και password αντίστοιχα (είναι τα defaults της 3com). Και πες μας τι θα γίνει.
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Sat Jan 27, 2007 1:24 am

Έπαιξε τελικά. Το πρόβλημα (φαίνεται ότι) ήταν με το IP που έπαιρνε το AP από τον DHCP server του ADSL router: δεν το "'έβλεπε" σωστά το discovery application του ΑP προφανώς -- προσπαθούσα να συνδεθώ σ'αυτό το ΙΡ και τίποτα. Τελικά, αποσύνδεσα το ADSL router και συνδέθηκα κατευθείαν στο default IP που παίρνει το ΑΡ όταν παίρνει μπρος. (Απλό http θέλει, όχι https). Και μετά βέβαια έδωσα fixed IP στο ΑΡ για να μην το ξαναψάχνω. :-)

Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι η εμβέλεια είναι τραγικά μικρή μέσα από μπετόν: Μέσω ταβανιού δεν περνάει σχεδόν τίποτα -- δηλ σε απόσταση ~2-2.5 μέτρα (1.5 μέτρο κάθετα και 1-1.5 μέτρο οριζόντια) το σήμα είναι πολύ αδύνατο ως αμελητέο.

Ευχαριστώ όλους και ειδικά τον HdKiller για τη βοήθεια.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat Jan 27, 2007 2:51 am

Για τη διάδοση του σήματος παίζει καθοριστικό ρόλο το "μέσα από τι περνάει το σήμα". Πολύ λιγότερες απώλειες θα έχει, όταν περνάει από ένα απλό τοίχο ενός δωματίου (απλό τούβλο δηλαδή και όχι φέρων τοίχος, δηλαδή στήριγμα του οικοδομήματος) και πολύ μεγαλύτερες από τον έναν όροφο στον άλλο, καθώς πρέπει να περάσει μέσα από τον οπλισμό της πλάκας (δηλαδή τα σίδερα).
Tamiya rulezZz....

tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sat Jan 27, 2007 8:14 am

λίγο άσχετο πάντως, όλη αυτή η ιστορία με τα ΑΡ παντού (στη γειτονιά μου έχω 7-8) με έχει κάνει και αγχώνομαι. Από παντού ακτινοβολία. Βάλανε και κυψέλη στα 500μ από το σπίτι μου...

Στο δικό μου σπίτι θα περάσω καλωδίωση ethernet.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Jan 27, 2007 12:08 pm

tsilochr wrote:λίγο άσχετο πάντως, όλη αυτή η ιστορία με τα ΑΡ παντού (στη γειτονιά μου έχω 7-8) με έχει κάνει και αγχώνομαι. Από παντού ακτινοβολία. Βάλανε και κυψέλη στα 500μ από το σπίτι μου...

Στο δικό μου σπίτι θα περάσω καλωδίωση ethernet.
[offtopic++]
Βρε το έχουμε αναλύσει 1000 φορές αυτό το θέμα: http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... F%EB%DF%E1
Άλλα να φοβάσαι. Η κυψέλη στα 500μ απο το σπίτι σου είναι +20% παραπάνω απο τα ευρωπαικά όρια ασφαλίας. Οπότε είσαι υπερκαλυμένος. Το θέμα με τις κεραίες το έχουν πάρει πολύ στραβά οι περισσότεροι. Είναι χειρότερο μια κεραία στον Υμμητό-Πάρνηθα-Ορ.Αιγάλαιο-Πεντέλη με 1KW παρά 100000 μικρές παντού μέσα στην πόλη. Όσο περισσότερο πυκνώνουν τόσο λιγότερο θα εκπέμπουν...
[/offtopic]
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”