ttoppouzokypraios wrote:Δηλαδή σου εξήγησε το γιατί στην Ελλάδα έχουμε την πιο ακριβή τηλεφωνία στην Ευρώπη και γιατί broadband συνδέσεις ήρθαν τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την υπόλοιπη Ευρώπη??
Συγκεκριμενο παραδειγμα απο το οποιο μπορεις ευκολα να κοιταξεις τη κατασταση και απο ψηλοτερα ειναι το εξης:Ως γνωστος το εσωτερικο δικτυο του οτε ειναι οπτικο.Το τελευταιο οπτικο κομματι,μιλωντας για adsl,ειναι οι οπτικες καρτες πανω στο dslam.Για αρχη δωσε προσοχη στον πλυθηντικο δλδ καρτες

.Πανω σε αυτες ουσιαστικα ειναι και τα dsl-modems (2Mbps και η πολυπλεξη για 512 η 384 γινεται με λογισμικο στο modem η με μια καρτουλα που μπαινει πανω του).
Επισης ως γνωστον μια οπτικη μπορει να καλυψει πολλα dslam.Στα dslam και ομως καθε οπτικη καρτα αγοραζεται απο την Siemens προς 10000 ευρο η καθε μια!!!Και ταυτοχρονα η παραπανω εταιρια εχει επιβαλει περιορισμο στην καρτα της για το πολυ αν θυμαμαι καλα 50-60 dsl-modems(μην ειναι και λιγοτερα).60*2Mbps σημαινει 120Mbps χρhσiμοποιουμενο bandwidth απο μια οπτικη ινα.Ενα dslam με ενα πολυ χονδροειδη δικο μου υπολογισμο θα εχει φανταζομαι καμια 300 modems.
Οι εταιριες(αλλα και ο οποιοςδηποτε στη τελικη) χωρων που εχουν δικα τους εργοστασια/βιομηχανια (εδω το θεμα εκτεινεται σε σχεδον ολα τα τεχνολογικα προιοντα αφου "Μην νομιζεις οτι και η Intracom μας αντιμετωπιζει καλυτερα" οπως ενδεικτικα μου ειπε και αρα ευκολα αντιλαμβανεται κανεις οτι σε μια οικονομικη κατασταση οπως τησ ελλαδας με τετοιες τιμες και αναγκαστικες τις εισαγωγες με τι εφοδια μπορει να αναπτυχθει ενας Οτε στην περιπτωση μας) φυσικα εφοδιαζονται με τελειως διαφορετικες τιμες,ποσοτητες και παραμετρους (πχ 50 modems για μια οπτικη καρτα) προιοντα,αλλα και εξισου σημαντικες υπηρεσιες, απο την εγχωρια παραγωγη.
Αυτα που δεν εχω αναφερει ειναι η γενικοτερη πολιτικη αντιμετωπιση απεναντι στον Οτε για αρχη.Εγω πιστευω οτι ειναι γνωστη η τακτικη που ακολουθηθηκε με σκοπο να τον πουλησουνε.Με απλα δικα μου λογια τον αφηνουμε να παρακμαζει σιγα σιγα ετσι ωστε οταν ειναι να τον πουλησουμε οι πολλοι πλεον δυσαρεστημενοι μαζι του δεν θα φερουνε και καμια ιδιαιτερη αντιρρηση(βλεπε Ολυμπιακη).Περα ομως απο το θεμα της παρακμης,στο βωμο του σπασιματος του μονοπωλιου του Οτε, αυτος αποδυναμωθηκε σημαντικα.Και εδω ειναι που κολλαει οτι ακομα και οι εταιριες που εκμεταλευτηκαν την κατασταση αυτη εχουν σημαντικο μεριδιο ευθυνης.
Ενα απλο παραδειγμα ειναι οτι στις εταιριες που νοικιαζει μερος του δικτυου του ο Οτε τις περισσοτερες φορες ειναι ο ιδιος που χρεωνεται την συντηρηση αυτων(πιθανοτητατα θεμα πολιτικης οπως ανεφερα παραπανω που μπορει να ευννοει καλιστα τις εισερχομενες εταιριες στον προαναφερθεντα βωμο) και μην πηγαινει το μυαλο μονο στην αθηνα,υπαρχει υποδομη και στην πιο απομακρυσμενη περιοχη που μπορει μεν να μην εχει νοικιαστει αλλα σιγουρα τρωει λεφτα απο τον Οτε.Ταυτοχρονα ευκολα μπορει να φανταστει κανεις την πολιτικη που ακολουθουνε οι εταιριες που σιγουρα δεν ειναι εις βαρος τους.
Πραγματικα απορω με τον εαυτο μου..Μια βδομαδα πριν τα dslam και οι οπτικες ινες του Οτε πρεπει να ειχαν λοξυγγα (ή τεχνολογιστι θορυβο

) απο οτι του ειχα σουρει και δειτε τωρα