Αλλάξτε πάροχο ADSL χωρίς να μείνετε χωρίς υπηρεσία!

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Αλλάξτε πάροχο ADSL χωρίς να μείνετε χωρίς υπηρεσία!

Post by lewton » Mon Apr 30, 2007 12:24 am

Γεια σε όλους.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι πλέον ο καθένας μπορεί να αλλάξει πάροχο ADSL χωρίς προηγουμένως να διακόψει τον προηγούμενο που είχε. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τον τύπο της γραμμής από ή προς την οποία θέλει να μεταβεί.
Δηλαδή μπορείτε να πάτε από ΑΡΥΣ παρόχου Α σε ΑΡΥΣ παρόχου Β, από ΑΡΥΣ παρόχου Α σε shared/full LLU παρόχου Β (ή και του Α), και από shared LLU παρόχου Α σε shared LLU ή ΑΡΥΣ παρόχου Β.
Το μόνο που δε γίνεται αυτόματα είναι η μετατροπή από full LLU ενός παρόχου σε full LLU άλλου ή σε γραμμή ΟΤΕ. Σε αυτήν την περίπτωση κατασκευάζεται νέα γραμμή, αλλά γίνεται κανονικότατα φορητότητα του αριθμού.
Εγώ τώρα είμαι σε διαδικασία μετάβασης σε γραμμή full LLU της Net One από full LLU της Vivodi κρατώντας τον 21175XXXXX αριθμό μου, καθώς η τελευταία έχει εγκαταλείψει τους παλιούς της πελάτες σε κακές τιμές και δε μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε στα νέα της προγράμματα.

Μόνο που στην παραπάνω διαδικασία δώστε προσοχή στο εξής: αν με τον προηγούμενο πάροχό σας είχατε δέσμευση που δεν έχει λήξει, όταν θα αλλάξει η γραμμή στον νέο σας πάροχο θα κληθείτε να του καταβάλετε ό,τι προβλέπει το συμβόλαιο για πρόωρη διακοπή. Αν δεν είχατε δέσμευση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Eπίσης να σας ενημερώσω ότι με βάση νέο κανονισμό της ΕΕΤΤ, η μετάβαση σε LLU δε μπορεί να πάρει περισσότερες από 15 περίπου ημέρες.

Έτσι είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να μεταβεί κανείς σε κάποια από τις πολύ γρήγορες υπηρεσίες εταιριών όπως η FORTHnet, η HOL, η Νet One κλπ.
Stop playing games... feel them.
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Mon Apr 30, 2007 9:46 am

Δώσε καμιά πηγή ρε lewton. Που έμαθες ότι μπορεί να γίνει μετάβασει μεταξύ ISPs χωρίς να μείνεις χωρίς dsl? Δηλαδή τί? Συνεννοείται ο Χ μετον Ψ και κάνουν τις μεταβάσεις στα κυκλώματα και τα dslams χωρίς ο χρήστης να μένει χωρίς υπηρεσία? Από πότε ισχύει αυτό και ποια διαδικασία ακολουθείται ακριβώς? Πέραν τις εξουσιοδότησης που κάνεις σε ένα πάροχο για να πάρει το LLU σου κάνεις και κάτι άλλο?

LOL πολλές ερωτήσεις, εεε??? Αν γίνεται πάντως αυτό τότε οι μετάβαση θα είναι επιτέλους ανέμακτη, γιατί εμείς εδώ έχουμε λιώσει στην αναμονή 4 και μήνες αισίως!!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Apr 30, 2007 10:17 am

εγώ πάντως για την μετάβαση από Vivodi σε Altec (κλασσική ΑΡΥΣ) έμεινα χωρίς υπηρεσία για 1 μήνα!
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Mon Apr 30, 2007 11:03 am

P3 wrote:Δώσε καμιά πηγή ρε lewton. Που έμαθες ότι μπορεί να γίνει μετάβασει μεταξύ ISPs χωρίς να μείνεις χωρίς dsl? Δηλαδή τί? Συνεννοείται ο Χ μετον Ψ και κάνουν τις μεταβάσεις στα κυκλώματα και τα dslams χωρίς ο χρήστης να μένει χωρίς υπηρεσία? Από πότε ισχύει αυτό και ποια διαδικασία ακολουθείται ακριβώς? Πέραν τις εξουσιοδότησης που κάνεις σε ένα πάροχο για να πάρει το LLU σου κάνεις και κάτι άλλο?

LOL πολλές ερωτήσεις, εεε??? Αν γίνεται πάντως αυτό τότε οι μετάβαση θα είναι επιτέλους ανέμακτη, γιατί εμείς εδώ έχουμε λιώσει στην αναμονή 4 και μήνες αισίως!!!!
Δε συνεννοούνται καν οι δύο πάροχοι.
Είναι πολύ πιο απλό. Ο πάροχος στον οποίο θέλεις να πας κάνει κανονικά τη διαδικασία με τον ΟΤΕ, και η διαφορά είναι ότι πλέον ο ΟΤΕ όταν δει ότι λειτουργεί ήδη ADSL (με ΑΡΥΣ ή shared LLU) στη γραμμή σου δεν κάνει ακύρωση του αιτήματος αλλά προχωρά κανονικά τη διαδικασία, διακόπτοντας το παλιό ADSL χωρίς καν να ρωτήσει τον παλιό πάροχο (η αίτηση σου στον νέο ισοδυναμεί με καταγγελία της σύμβασης με τον παλιό).
Για αυτό και τονίζω πιο πάνω ότι αν έχετε δέσμευση παραμονής για άλλους x μήνες με τον παλιό σας πάροχο, έχει δικαίωμα να απαιτήσει τα πάγια που υπολείπονταν ή όποια άλλη σχετική ρήτρα προβλέπει το συμβόλαιο που έχετε υπογράψει.
Μάλιστα αν ρίξετε μια ματιά στην αίτηση της FORTHnet για το 2play, θα δείτε ότι έχει προστεθεί σχετική παράγραφος που γράφει ακριβώς το παραπάνω.
tsilochr wrote:εγώ πάντως για την μετάβαση από Vivodi σε Altec (κλασσική ΑΡΥΣ) έμεινα χωρίς υπηρεσία για 1 μήνα!
Οff-topic, μιας και το νέο καθεστώς ισχύει εδώ και λίγες μέρες.
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Apr 30, 2007 11:05 am

lewton αν το συμβόλαιο λήγει π.χ. σε 1 μήνα είμαι σε ΑΡΥΣ και θέλω να πάω σε Full άλλης εταιρείας θα πρέπει να καταβάλω χρήματα για πρόωρη διακοπή;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Apr 30, 2007 11:53 am

Αν το προβλέπει το συμβόλαιό σου τότε ναι
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Mon Apr 30, 2007 4:05 pm

xrokos wrote:lewton αν το συμβόλαιο λήγει π.χ. σε 1 μήνα είμαι σε ΑΡΥΣ και θέλω να πάω σε Full άλλης εταιρείας θα πρέπει να καταβάλω χρήματα για πρόωρη διακοπή;
Υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
α. αν έχεις προπληρωμένο που λήγει σε ένα μήνα, δε θα χρεωθείς τίποτα επιπλέον, αλλά χάνεις τα χρήματα που έχεις προπληρώσει.
β. αν δεν έχεις προπληρωμένο, αλλά έχεις δέσμευση για άλλον ένα μήνα, θα πρέπει να πληρώσεις στην εταιρία τα πάγια μέχρι την ημερομηνία που λήγει η δέσμευση.

Δείτε και το FAQ της FORTHnet: http://www.forthnet.gr/templates/faq.aspx?p=186016
Έχω ADSL (ΑΡΥΣ ΟΤΕ) από άλλο πάροχο. Μπορώ να πάρω Forthnet 2play;

Απλά συμπληρώστε την αίτηση Forthnet 2play!
H αίτηση περιλαμβάνει ειδική εξουσιοδότηση με την οποία η Forthnet είναι σε θέση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες διακοπής των παλαιότερων συμβάσεων παροχής ADSL που έχετε με άλλο πάροχο. Έτσι γλυτώνετε κόπο και χρόνο καθώς η διακοπή της παροχής ADSL ελαχιστοποιείται!
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Apr 30, 2007 4:09 pm

η διακοπή της παροχής ADSL ελαχιστοποιείται!
Μάλιστα!
Άρα δεν είναι ότι δε μένεις χωρίς υπηρεσία απλά ο χρόνος ελαχιστοποιείται, πραγμα αρκετά υποκειμενικό και ανεπαρκές για να με καλύψει στ'αλήθεια. Φαίνεται σαν να πηγαίνουν να χρυσώσουν το χάπι. Σου λέει τόσα ακούγονται αυτό τον καιρό για αδυναμία ενεργοποίησης συνδέσεων ας πετάξω εγώ μια διαφήμιση ότι "ελαχιστοποιώ" το χρόνο διακοπής παροχής για να κερδίσω πελάτες!
Εϊναι όλα θέμα μαρκετινγκ λοιπόν!
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Mon Apr 30, 2007 5:56 pm

P3 wrote:
η διακοπή της παροχής ADSL ελαχιστοποιείται!
Μάλιστα!
Άρα δεν είναι ότι δε μένεις χωρίς υπηρεσία απλά ο χρόνος ελαχιστοποιείται, πραγμα αρκετά υποκειμενικό και ανεπαρκές για να με καλύψει στ'αλήθεια. Φαίνεται σαν να πηγαίνουν να χρυσώσουν το χάπι. Σου λέει τόσα ακούγονται αυτό τον καιρό για αδυναμία ενεργοποίησης συνδέσεων ας πετάξω εγώ μια διαφήμιση ότι "ελαχιστοποιώ" το χρόνο διακοπής παροχής για να κερδίσω πελάτες!
Εϊναι όλα θέμα μαρκετινγκ λοιπόν!
To «o xρόνος ελαχιστοποιείται» σημαίνει ότι η διακοπή της παλιάς υπηρεσίας και η ενεργοποίηση της νέας γίνονται σχεδόν πάντα την ίδια ημέρα (ο ΟΤΕτζής θα αποσυνδέσει το καλώδιο από το παλιό DSLAM και θα το συνδέσει στο νέο την ίδια στιγμή, και μετά είναι θέμα της εταιρίας σου να σου δώσει την υπηρεσία).
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Apr 30, 2007 6:59 pm

Και ποιος σου είπε ότι ό ΟΤΕτζής έχει τη δυνατότητα να συνδέει καλώδια στα DSLAMs των άλλων παρόχων? Ή μήπως οι τεχνικοί θα κλείσουν ραντεβού να κάνουν την τράμπα ταυτόχρονα? Και τι γίνεται αν το DSLAM του νεόυ παρόχου δεν έχει πόρτες? Παραμένεις συνδεδεμένος στον παλιό μέχρι να ελευθερωθεί ο νέος? Με τι κόστος???
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Mon Apr 30, 2007 7:12 pm

δείτε και αυτή την ανακοίνωση της εεττ...
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Mon Apr 30, 2007 7:22 pm

P3 wrote:Και ποιος σου είπε ότι ό ΟΤΕτζής έχει τη δυνατότητα να συνδέει καλώδια στα DSLAMs των άλλων παρόχων?
Μόνο ο ΟΤΕτζής έχει δικαίωμα να πειράξει το τηλεφωνικό σου καλώδιο και να το συνδέσει είτε στο DSLAM του ΟΤΕ, είτε στο DSLAM άλλου παρόχου (αν μιλάμε για εγκατάσταση μέσα στο κέντρο του ΟΤΕ), είτε στο Εξωτερικό Συνδετικό Καλώδιο -ΕΞΣΚ- που πάει στο DSLAM του άλλου παρόχου (αν μιλάμε για απομακρυσμένη συνεγκατάσταση).
Και από τη στιγμή που ο ΟΤΕτζής θα βάλει το καλώδιο εκεί που πρέπει, είναι θέμα της εταιρίας το πόση ώρα θα πάρει για να δουλέψει η γραμμή. Η κλίμακα κυμαίνεται από κάμποσες μέρες (Vivodi) έως λίγες ώρες (FORTHnet).
P3 wrote:Ή μήπως οι τεχνικοί θα κλείσουν ραντεβού να κάνουν την τράμπα ταυτόχρονα?
Βλ. από πάνω απάντηση.
P3 wrote:Και τι γίνεται αν το DSLAM του νεόυ παρόχου δεν έχει πόρτες? Παραμένεις συνδεδεμένος στον παλιό μέχρι να ελευθερωθεί ο νέος? Με τι κόστος???
Απλά τότε ο νέος πάροχος δε στέλνει καν την αίτηση στον ΟΤΕ για σύνδεση της γραμμής, οπότε μένεις με τον παλιό.

Και επειδή ρώτησες ποιός μου είπε τα παραπάνω, κανείς δε σε υποχρεώνει να τα πιστέψεις. Στεναχώρια μου.
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Apr 30, 2007 7:41 pm

Δεν τα έχω μαζί σου! Απλά ρωτάω για να μάθω κι εγώ! Απλά τον τελευταίο καιρό έχω τσαντιστεί με τους παρόχους για την όλη καθυστέρηση της εξυπηρέτησης και έχω αρχίσει να μην πιστεύω τίποτα από αυτά που υπόσχονται! δε λέω ότι εσύ δε τα λές καλά! Πλεον προτιμώ να κρατάω πισινές γιατί τα αυτιά μου πολλά ακούνε αλλά τα μάτια μου βλέπουν λίγα!
Σόρρυ για τον καταιγισμό ερωτήσεων, δε ήθελα να δημιουργήσω την εντύπωση ότι σε ανακρίνω! Ξαναλέω ότι είμαι απογοητευμένος απο τους παρόχους (έχω εμπειρία από ΟΤΕ, HOL και Vivodi).
Sorry!
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Mon Apr 30, 2007 7:55 pm

P3 wrote:Δεν τα έχω μαζί σου! Απλά ρωτάω για να μάθω κι εγώ! Απλά τον τελευταίο καιρό έχω τσαντιστεί με τους παρόχους για την όλη καθυστέρηση της εξυπηρέτησης και έχω αρχίσει να μην πιστεύω τίποτα από αυτά που υπόσχονται! δε λέω ότι εσύ δε τα λές καλά! Πλεον προτιμώ να κρατάω πισινές γιατί τα αυτιά μου πολλά ακούνε αλλά τα μάτια μου βλέπουν λίγα!
Σόρρυ για τον καταιγισμό ερωτήσεων, δε ήθελα να δημιουργήσω την εντύπωση ότι σε ανακρίνω! Ξαναλέω ότι είμαι απογοητευμένος απο τους παρόχους (έχω εμπειρία από ΟΤΕ, HOL και Vivodi).
Sorry!
Το κατάλαβα ότι δεν είχες κάτι προσωπικό μαζί μου, αλλά ήταν κάπως απότομο το ύφος σου.
Όσον αφορά το αν μπορείς να εμπιστευτείς ή όχι, εννοείται ότι δε μπορώ να σου εγγυηθώ προσωπικά ότι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, επομένως η ευθύνη είναι δική σου. Εγώ απλά ενημέρωσα το forum επειδή ξέρω ότι πολλοί είναι δεμένοι, λόγω της παλιάς διαδικασίας, με κάποιον ISP από τον οποίο θέλουν να φύγουν. Όποιος θέλει να είναι 100% βέβαιος πριν κάνει κάποια κίνηση, ας περιμένει λίγο ακόμα. ;)
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Apr 30, 2007 8:10 pm

Τέλεια αφού λύθηκε η παρεξήγηση, να πω κι εγώ ότι θέλει πολύ ακόμα για να ωριμάσει η "αγορά" των ευρυζωνικών συνδέσεων για να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε μέχρι κάποια βαθμό σίγουροι για την παροχή των υποσχόμενων υπηρεσιών.
Anw lewton thanks for keeping as up to date!
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu May 03, 2007 3:56 pm

Και ναι, σήμερα έγινε σε γνωστό μου η αλλαγή από Conn-X (και μάλιστα over ISDN) σε Forthnet 2play με συνολικό downtime 5 λεπτών για τη σταθερή και 2 λεπτών για το ADSL!
Ακόμα δεν έχει λάβει τους κανονικούς κωδικούς, αλλά του έδωσαν άμεσα demo κωδικούς και σερφάρει με 2Mbps (τόσο δίνουν οι demo κωδικοί).
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu May 03, 2007 4:05 pm

Καλή φάση!
Την αίτηση πότε την έκανε? Γενικά διαβάζω ότι η Forthnet δεν καθυστερεί πολύ σε σχέση με τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους.
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu May 03, 2007 4:35 pm

P3 wrote:Καλή φάση!
Την αίτηση πότε την έκανε? Γενικά διαβάζω ότι η Forthnet δεν καθυστερεί πολύ σε σχέση με τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους.
Μεταξύ 10 και 15 Απρίλη την έκανε την αίτηση.
Γενικά η FORTHnet καθυστερεί η ίδια ελάχιστα τις αιτήσεις, επομένως είναι καθαρά θέμα ΟΤΕ. Άλλες εταιρίες θέλουν 5-6 μέρες για να στείλουν μια αίτηση. Την κοιτάνε καλά-καλά πρώτα, να δουν αν ομόρφυνε.
Δεδομένου ότι τέθηκε από την ΕΕΤΤ όριο ότι η γραμμή πρέπει να παραδίδεται από τον ΟΤΕ σε 10 εργάσιμες, νομίζω ότι είναι η καλύτερη εποχή για όποιον θέλει να βάλει μια 10άρα από τη Forthnet, είτε σε shared LLU είτε σε 2play.
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu May 03, 2007 6:00 pm

lewton wrote:
Γενικά η FORTHnet καθυστερεί η ίδια ελάχιστα τις αιτήσεις, επομένως είναι καθαρά θέμα ΟΤΕ. Άλλες εταιρίες θέλουν 5-6 μέρες για να στείλουν μια αίτηση. Την κοιτάνε καλά-καλά πρώτα, να δουν αν ομόρφυνε.
Δεδομένου ότι τέθηκε από την ΕΕΤΤ όριο ότι η γραμμή πρέπει να παραδίδεται από τον ΟΤΕ σε 10 εργάσιμες, νομίζω ότι είναι η καλύτερη εποχή για όποιον θέλει να βάλει μια 10άρα από τη Forthnet, είτε σε shared LLU είτε σε 2play.
Κανω αιτηση αυριο για Forthnet 10Mbps. (δεν παει αλλο με ΟΤΕ, πλεον δεν το λεω ετσι, θα το κανω.)
Πες τι πληροφοριες εχεις. Περιοχη αμπελοκηποι. Τι να προσεξω κλπ. Αν θες και msn στη διαθεση σου! :-)
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu May 03, 2007 6:28 pm

Ganther wrote:
lewton wrote:
Κανω αιτηση αυριο για Forthnet 10Mbps. (δεν παει αλλο με ΟΤΕ, πλεον δεν το λεω ετσι, θα το κανω.)
Πες τι πληροφοριες εχεις. Περιοχη αμπελοκηποι. Τι να προσεξω κλπ. Αν θες και msn στη διαθεση σου! :-)
Τίποτα το ιδιαίτερο δεν έχεις να προσέξεις στην αίτηση.
Οι Αμπεκόκηποι όμως είναι βαριά περιοχή, από αυτές στις οποίες μπορεί άνετα να πάρει μήνα η διαδικασία.
Ωστόσο δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις, μιας και δεν πρέπει να κόψεις την παλιά σου υπηρεσία στο ενδιάμεσο.
Δες όμως και τη Net One, με 10/1 Mbps, που έχει πολύ λιγότερο φόρτο από τη FORTHnet.
Image
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Thu May 03, 2007 11:54 pm

παιδια θελω να βαλω 2play κιεγω,μαλιστα εχω συνδρομη στη forthnet ηδη adsl,ομως πριν λιγο καιρο που ρωτησα μου απαντησαν οτι η μεταβαση στην καινουρια υπηρεσια διαρκει 3 εβδομαδες.Και απλα ΔΕΝ γινεται 3 εβδομαδες χωρις net!Τωρα αποτι ειδα το εχουν αλλαξει και λενε οτι διαρκει λιγες μονο ημερες αλλα αυτη η ασαφεια με προβληματιζει!
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Fri May 04, 2007 12:37 am

lewton γιατί ακόμα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό αυτό που λες; Έπρεπε να βουίξει ο τόπος αλλά στα γνωστά forums δε βλέπω καμία σχετική συζήτηση.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”