Φθηνότερη η 10Mbps/512Kbps σε shared LLU από τη Forthnet
- lewton
- Kilobyte level
Φθηνότερη η 10Mbps/512Kbps σε shared LLU από τη Forthnet
Η Forthnet για να απαντήσει προφανώς στον ΟΤΕ και στη Vivodi, έριξε το κόστος της shared LLU υπηρεσίας της.
Συγκεκριμένα, το μηνιαίο πάγιο έγινε 21,50 € από 25€, ενώ για τους πρώτους 6 μήνες κοστίζει 117€ (δηλαδή 19,50 € ο μήνας). Παράλληλα δίνουν και δώρο έναν ADSL2+ router (όχι ασύρματο).
Σίγουρα είναι η καλύτερη δυνατή προσφορά για όποιον δε θέλει να βάλει full LLU (δηλαδή δε θέλει να κόψει τον ΟΤΕ), ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η Forthnet έχει γενικά πολύ λίγα προβλήματα με τις ενεργοποιήσεις των υπηρεσιών (σε σύγκριση πχ με την Tellas).
Συγκεκριμένα, το μηνιαίο πάγιο έγινε 21,50 € από 25€, ενώ για τους πρώτους 6 μήνες κοστίζει 117€ (δηλαδή 19,50 € ο μήνας). Παράλληλα δίνουν και δώρο έναν ADSL2+ router (όχι ασύρματο).
Σίγουρα είναι η καλύτερη δυνατή προσφορά για όποιον δε θέλει να βάλει full LLU (δηλαδή δε θέλει να κόψει τον ΟΤΕ), ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η Forthnet έχει γενικά πολύ λίγα προβλήματα με τις ενεργοποιήσεις των υπηρεσιών (σε σύγκριση πχ με την Tellas).
Stop playing games... feel them.

-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
- lewton
- Kilobyte level
Όντως, αν διακόψεις πριν το 12μηνο πρέπει να σκάσεις 70€, οπότε αν υπάρχει περίπτωση μετακόμισης στο επόμενο διάστημα, ή αν απλά σιχαίνεσαι τη δέσμευση, τότε δεν είναι για σένα.The Punisher wrote:σε υποχρεώνουν όμως για 12 μήνες συνεργασίας, αλλιώς 70 Εuros
Σκέψου όμως ότι για να βάλεις κάτι τόσο γρήγορο, χωρίς 12μηνη δέσμευση, υπάρχει μόνο η OTEnet, στα 45€ το μήνα για 8192/384, και με εξάμηνη δέσμευση. Στο εξάμηνο πάνω τα έχεις μαζέψει τα 70€.

- Proxenos
- Gbyte level
Πολύ σωστά, τα 8 Mbit είναι ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα (δύσκολο να επιτευχθούν). Γι αυτό ξεκινούν τις υποσημειώσεις στις παραγράφους των συμβολαίων ("έως 8 Mbit").redlabel wrote:Ας μην ξεχνάμε ότι - συχνά - αυτά που τάζουν από αυτά που πραγματικά προσφέρουν απέχουν πολύ, μα πάρα πολύ...
Δ. Γκρ.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- lewton
- Kilobyte level
Σίγουρα, αλλά αν γινόταν μια κατάταξη με βάση το πόσο καλά αντοποκρίνεται η κάθε εταιρία σε αυτά που τάζει, η Forthnet θα ήταν στο Νο1 αυτή τη στιγμή.redlabel wrote:Ας μην ξεχνάμε ότι - συχνά - αυτά που τάζουν από αυτά που πραγματικά προσφέρουν απέχουν πολύ, μα πάρα πολύ...
Δ. Γκρ.
Νο2 ο ΟΤΕ.
Νο 3 η Net One (με προοπτικές να περάσει στο Νο2).
Νο 4 η Hellas On-Line (που όμως τάζει λίγα για την ώρα, από αύριο θα έχουμε νεότερα).
Οι υπόλοιπες εκτός κατάταξης.
Όλα αυτά δεν τα γράφω με βάση 5-6 γνωστούς μου, αλλά με βάση τις μαρτυρίες των χρηστών και των επίδοξων χρηστών κάθε εταιρίας στο http://www.adslgr.com.

Όσο για τα τάματα μέσα πέφτει και η ON (κυρίως με εξωτερικό τα πάει καλά) της οποίας η πολιτική είναι απαράδεκτη για να προσπαθήσει να διώξει τους heavy downloaders.
Της Vivodi δεν σχολιάζω καν το διαφημιστικό τρικ των 20mbps και την παταγώδη αποτυχία της να ενεργοποιήσει λίγες χιλιάδες αιτήσεις cable tv.
Για τη Net One ξέρουμε τόσα λίγα, επειδή όμως έχει μικρό πελατολόγιο θα έχεις σίγουρα μπόλικο bandwidth και καλή εξυπηρέτηση. (πάνω-κάτω τα ίδια παίζει και με altec κυρίως με το θέμα της ταχύτητας ).
Η HOL βρίσκεται σε μια μέση κατάσταση, αν ξεκολλήσει λίγο με τα χρονοδιαγράμματα για τις μελλοντικές υπηρεσίες δε θα έχει προβλήματα. Αυτή τη στιγμή δεν έχει δώσει ούτε double play, ούτε καν προτείνει ενεργοποιήσεις μέσω του δικτύου της. Από τη μια άποψη είναι καλό καθώς θέλουν να προετοιμαστούν και να μην την πατήσουν όπως στη Vivodi και Tellas.
Τα δυνατά χαρτιά αυτή τη στιγμή (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι η Forthnet λόγω καλύτερης οργάνωσης και πολύ καλό κλίμα επίσης έχει δημιουργήσει η Netone. Προτείνεται και η HOL για ΑΡΥΣ, δηλαδή μέσω κυκλωμάτων ΟΤΕ.
Της Vivodi δεν σχολιάζω καν το διαφημιστικό τρικ των 20mbps και την παταγώδη αποτυχία της να ενεργοποιήσει λίγες χιλιάδες αιτήσεις cable tv.
Για τη Net One ξέρουμε τόσα λίγα, επειδή όμως έχει μικρό πελατολόγιο θα έχεις σίγουρα μπόλικο bandwidth και καλή εξυπηρέτηση. (πάνω-κάτω τα ίδια παίζει και με altec κυρίως με το θέμα της ταχύτητας ).
Η HOL βρίσκεται σε μια μέση κατάσταση, αν ξεκολλήσει λίγο με τα χρονοδιαγράμματα για τις μελλοντικές υπηρεσίες δε θα έχει προβλήματα. Αυτή τη στιγμή δεν έχει δώσει ούτε double play, ούτε καν προτείνει ενεργοποιήσεις μέσω του δικτύου της. Από τη μια άποψη είναι καλό καθώς θέλουν να προετοιμαστούν και να μην την πατήσουν όπως στη Vivodi και Tellas.
Τα δυνατά χαρτιά αυτή τη στιγμή (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι η Forthnet λόγω καλύτερης οργάνωσης και πολύ καλό κλίμα επίσης έχει δημιουργήσει η Netone. Προτείνεται και η HOL για ΑΡΥΣ, δηλαδή μέσω κυκλωμάτων ΟΤΕ.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- lewton
- Kilobyte level
Σε αυτο διαφωνώ. Δεν προτείνω τη HOL ούτε για ΑΡΥΣ, ούτε για shared LLU, επειδή κάθε χρόνο ανανεώνει τη δέσμευση για άλλους 12 μήνες. Απαράδεκτο.xrokos wrote: Προτείνεται και η HOL για ΑΡΥΣ, δηλαδή μέσω κυκλωμάτων ΟΤΕ.
Λένε ότι θα αλλάξει αυτό από αύριο, που θα ανακοινώσει το double play, αλλά θέλω να το δω πρώτα.
Γενικά εγώ προτείνω Forthnet/Net One για full LLU, Forthnet για shared LLU, και Forthnet/OTE/ΟΤΕnet για ΑΡΥΣ.

Έχεις δίκιο σε αυτό, είναι από τις λίγες εταιρείες που έχει μόνο 12μηνα πακέτα. Αλλά και τα περισσότερα φθηνά πακέτα νομίζω είναι με ετήσιες δεσμεύσεις όπως και το παρόν πακέτο άρα στην πράξη δεν πολυαλλάζει το πράγμα.lewton wrote:Σε αυτο διαφωνώ. Δεν προτείνω τη HOL ούτε για ΑΡΥΣ, ούτε για shared LLU, επειδή κάθε χρόνο ανανεώνει τη δέσμευση για άλλους 12 μήνες. Απαράδεκτο.xrokos wrote: Προτείνεται και η HOL για ΑΡΥΣ, δηλαδή μέσω κυκλωμάτων ΟΤΕ.
Λένε ότι θα αλλάξει αυτό από αύριο, που θα ανακοινώσει το double play, αλλά θέλω να το δω πρώτα.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- lewton
- Kilobyte level
Δεν πολυαλλάζει το πράγμα;;;!!!xrokos wrote:Έχεις δίκιο σε αυτό, είναι από τις λίγες εταιρείες που έχει μόνο 12μηνα πακέτα. Αλλά και τα περισσότερα φθηνά πακέτα νομίζω είναι με ετήσιες δεσμεύσεις όπως και το παρόν πακέτο άρα στην πράξη δεν πολυαλλάζει το πράγμα.lewton wrote:Σε αυτο διαφωνώ. Δεν προτείνω τη HOL ούτε για ΑΡΥΣ, ούτε για shared LLU, επειδή κάθε χρόνο ανανεώνει τη δέσμευση για άλλους 12 μήνες. Απαράδεκτο.xrokos wrote: Προτείνεται και η HOL για ΑΡΥΣ, δηλαδή μέσω κυκλωμάτων ΟΤΕ.
Είναι το ίδιο να σου λέει ο Α ISP ότι θα μείνεις υποχρεωτικά ένα χρόνο και μετά φεύγεις όποτε θέλεις, με το να σου λέει o B ΙSP ότι μπορείς να διακόψεις μόνο κάθε 12 μήνες, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις τα πάγια που απομένουν;

Ρε lewton δεν είπα ότι η 12μηνη δέσμευση είναι καλή απλώς είπα και το πακέτο της Forthnet είναι και αυτό με 12μηνη δέσμευση όπως και αυτό της HOL και των άλλων εταιρειών. Τα προσιτά πακέτα έχουν δέσμευση ενός έτους εκτός και αν δεν έχω πληροφορηθεί καλά. Άρα σε ρωτάω που βλέπεις διαφορά μεταξύ HOL και Forthnet στις δεσμεύσεις και λες να αποφύγουν τη HOL γιατί δεσμεύεσαι ένα χρόνο;lewton wrote: Είναι το ίδιο να σου λέει ο Α ISP ότι θα μείνεις υποχρεωτικά ένα χρόνο και μετά φεύγεις όποτε θέλεις, με το να σου λέει o B ΙSP ότι μπορείς να διακόψεις μόνο κάθε 12 μήνες, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις τα πάγια που απομένουν;
- lewton
- Kilobyte level
Αναρωτιέμαι πόσο πιο απλά να το γράψω.xrokos wrote:Ρε lewton δεν είπα ότι η 12μηνη δέσμευση είναι καλή απλώς είπα και το πακέτο της Forthnet είναι και αυτό με 12μηνη δέσμευση όπως και αυτό της HOL και των άλλων εταιρειών. Τα προσιτά πακέτα έχουν δέσμευση ενός έτους εκτός και αν δεν έχω πληροφορηθεί καλά. Άρα σε ρωτάω που βλέπεις διαφορά μεταξύ HOL και Forthnet στις δεσμεύσεις και λες να αποφύγουν τη HOL γιατί δεσμεύεσαι ένα χρόνο;lewton wrote: Είναι το ίδιο να σου λέει ο Α ISP ότι θα μείνεις υποχρεωτικά ένα χρόνο και μετά φεύγεις όποτε θέλεις, με το να σου λέει o B ΙSP ότι μπορείς να διακόψεις μόνο κάθε 12 μήνες, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις τα πάγια που απομένουν;
Στο τέλος του πρώτου χρόνου, η δέσμευση της Forthnet, της Tellas, της Net One, της Vivodi τελειώνει oριστικά. Από εκεί και μετά, όποτε θέλεις διακόπτεις.
Αντίθετα η HOL, αν δεν κάνεις διακοπή στο τέλος του δωδεκαμήνου, σου ανανεώνει τη δέσμευση για άλλον ένα χρόνο. Στο τέλος του δεύτερου χρόνου, αν δεν διακόψεις, και πάλι σου ανανεώνει τη δέσμευση για άλλον ένα χρόνο. Και αυτό για πάντα, με βάση το αρχικό συμβόλαιο που έχεις υπογράψει. Μπορείς να διακόψεις μόνο σε πολλαπλάσια των 12 μηνών.
Το κατάλαβες τώρα;

Καλά lewton μην εξάπτεσαι, συζήτηση κάνουμε.
Εγώ σκεφτόμουν με γνώμονα τον πρώτο χρόνο κατά τον οποίον είναι ίδια παντού. Συνήθως όσοι έχουν πακέτο για ένα χρόνο παίρνουν ένα καινούριο πακέτο ή ίδιας ή άλλης εταιρείας γιατί συμφέρει περισσότερο από την αορίστου (ειδικά τώρα με την νέα νομοθεσία για να περάσεις σε άλλη εταιρεία είναι πιο εύκολο).
Εγώ σκεφτόμουν με γνώμονα τον πρώτο χρόνο κατά τον οποίον είναι ίδια παντού. Συνήθως όσοι έχουν πακέτο για ένα χρόνο παίρνουν ένα καινούριο πακέτο ή ίδιας ή άλλης εταιρείας γιατί συμφέρει περισσότερο από την αορίστου (ειδικά τώρα με την νέα νομοθεσία για να περάσεις σε άλλη εταιρεία είναι πιο εύκολο).
- lewton
- Kilobyte level
Κοίταξε, δεν ξέρω πολύ κόσμο που μετράει ακριβώς τις ημέρες έτσι ώστε να βάλει το άλλο πακέτο ακριβώς στο τέλος του χρόνου. Εφόσον περάσεις σε αορίστου, μπορείς να περιμένεις λίγες εβδομάδες πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις, ειδικά τώρα που οι τιμές των αορίστου είναι αρκετά λογικές.xrokos wrote:Καλά lewton μην εξάπτεσαι, συζήτηση κάνουμε.
Στη HOL, αν δεν τους πεις 1,5 μήνα πριν λήξει ο χρόνος ότι θέλεις να διακόψεις, την πάτησες. Θα σε κρατήσουν με το ζόρι για άλλον ένα χρόνο (ή θα σε διακόψουν αλλά θα σε βάλουν να πληρώσεις τα πάγια που επομένουν).

Πάντως lewton τώρα που το ξανασκέφτηκα νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο για τη hol. Είναι όντως ένα μεγάλο κακό σε αυτή την εταιρεία που εγώ δεν το έλαβα υπόψη λόγω καλού router που σου νοικιάζουν, των management tools στο sites τους και την εύκολη αποστολή των αιτήσεων με email ( με θάμπωσαν και δεν έβλεπα:-) ). Με είχε πειράξει πάρα πολύ στην αρχή αυτός ο όρος αλλά στη συνέχεια τον ξέχασα γιατί το είχα σίγουρο ότι μετά από ένα χρόνο θα αποχωρήσω. Αυτό δε συνέβει λόγω του καθυστερημένου νομοθετικού πλαισίου, μου ήταν αδιανόητο να κάτσω χωρίς internet ένα μήνα+. Τώρα όμως βρήκα μπροστά μου τον όρο περί δέσμευσης στην ανανέωση για ένα χρόνο.
-
- tZoLe
τελικά την πήραμε πολλοί την προσφορά της 1/6!!!

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...