Ο Μεγάλος ιντερνετικός Αδελφός

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Ο Μεγάλος ιντερνετικός Αδελφός

Post by vangos » Mon Jul 02, 2007 3:38 pm

Με αφορμή το σχετικό άρθρο που είδα στο portal και λαμβάνοντας υπόψη και άλλα παρόμοια άρθρα που έχω διαβάσει θα ήθελα να θίξω το θέμα της συλλογής και αξιοποίησης προσωπικών δεδομένων από μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ιστό.

Μήπως έχει αρχίσει να παραγίνεται το κακό;
Εκτός από το να στηρίζονται στις νομοθεσίες των εκάστοτε κρατών οι ίδιοι οι χρήστες τι μπορούν να κάνουν για να προστατέψουν προσωπικά δεδομένα που δεν θα ήθελαν να μοιράζονται;

Νομίζω ως ποιο σχετικοί με το αντικείμενο από τους "απλούς χρήστες" του διαδικτύου μπορούμε να προτείνουμε ιδέες ή να συγκεντρώσουμε προτάσεις άλλων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα τόσο από θεωρητικής/ηθικής όσο και από πρακτικής πλευράς.

Ξεκινάω παραθέτοντας κάποια σχετικά URLs.
http://www.privacy.gov.au/internet/internet_privacy/
http://www.firewallguide.com/privacy.htm (Περιέχει αρκετά εργαλεία και προτάσεις για privacy protection)
Five Ways To Keep Your Google Searches Private
Internet Tips: Take Charge of What Web Sites Know About You

Περιμένω απόψεις και προτάσεις.

Υ.Γ. Κάποια από τα μέλη του venus είναι experts επί του θέματος και η συμβολή τους θα ήταν πολύτιμη. :-)
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Mon Jul 02, 2007 9:17 pm

Νομίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκαίο κακό...αλλά πάντα παίζει αυτό το θέμα του Μεγάλου Αδελφού και των διαφορετικών νομοθεσίων, κάτι σαν τα παραθυράκια του νόμου που εκμεταλλεύονται διάφοροι προς ιδίον όφελος και μη...
Ωστόσο σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι είναι και θέμα του χρήστη αφενός στο κάτα πόσο δέχεται το εν λόγω μοτίβο και αφετέρου στο τι κάνει για να προστατεύσει και ο ίδιος τον εαυτό του...
Και να μην αναφέρω βέβαια ότι λίγοι (προσωπική θεώρηση) γνωρίζουν τα πραγματικά δικαιώματα τους (και δη τα δικαιώματα όσον αφορά τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα) όσον αφορά τέτοιου είδους θέματα και το ίδιο λίγοι γνωρίζουν τι είναι και τι κάνει το διαδίκτυο.

(btw πολύ καλό θέμα για συζήτηση!)
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”