eCommerce
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
eCommerce
έχετε αγοράσει προϊόντα από το Internet? τι διαδικασίες χρησιμοποιείτε με τις πιστωτικές? τα εμπιστεύεστε? μέχρι πόσα λεφτά διατίθεστε να δώσετε (αν υποθέσουμε ότι δεν έχετε κάποιο οικονομικό πρόβλημα) μέσω Internet για κάποια ηλεκτρονική αγορά.
Διάβασα αυτό το άρθρο για τις virtual credit cards. Έχετε ακούσει τίποτα σχετικά? Φαίνεται αρκετά καλό το concept ...
Διάβασα αυτό το άρθρο για τις virtual credit cards. Έχετε ακούσει τίποτα σχετικά? Φαίνεται αρκετά καλό το concept ...
- nantia_86
- Academic status: N>4
μια καλή ιδέα για αγορές μέσω internet είναι οι προπληρωμένες κάρτες, στις οποίες καταθέτεις εσύ μέσω τραπέζης το ποσό που θες να έχεις διαθέσιμο στην κάρτα ,δεν έχει επιτόκια και γενικά και να σου υποκλέψει καποιος τον αριθμό αν εσύ δεν εχεις βάλει χρήματα στην κάρτα δεν θα έχει κάτι να σου πάρει... Και η μόνη επιβάρυνση είναι καποια προμήθεια που παίρνει η τράπεζα ανάλογα με το ποσό που καταθέτεις στην κάρτα
- P3
- Venus Project Founder
Έχω λογαριασμό στο paypal και έχω βάλει μια πιστωτική με χαμηλό όριο (600 ευρώ, το χαμηλότερο που γίνεται), έτσι ώστε και λ@λ@κία να γίνει να μην χρεωθώ πολλά! Έχω κάνει πάνω από 100 συναλλαγές μέσω αυτού του λογαρισμού και δεν είχα κανένα πρόβλημα (φτου φτου φτου μη με ματιάσω!) Γενικά έχω χρησιμοποιήσει την κάρτα και για άλλες συναλλαγές μέσω ίντερνετ χωρίς το paypal για ενδιάμεσο και πάλι όλα καλά! Αρκεί η συναλλαγή να γίνεται με κάποιο μαγαζί και όχι με κάποιο ιδιώτη!
Τώρα όσον αφορά τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, έχω αγοράσει πολλά (πολλά όμως) πράγματα για το Pc και κατα προτίμηση πληρώνω με αντικαταβολή! Το προτιμώ αφού προσφέρεται ως option!
Τώρα όσον αφορά τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, έχω αγοράσει πολλά (πολλά όμως) πράγματα για το Pc και κατα προτίμηση πληρώνω με αντικαταβολή! Το προτιμώ αφού προσφέρεται ως option!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- rapadder
- Gbyte level
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια χρεωστική κάρτα. Τι σημαίνει χρεωστική κάρτα; Είναι η απλή κάρτα που σου δίνουν οι τράπεζες για να κάνεις ανάληψη από ένα ΑΤΜ (τυπικά Electron Visa). Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια την αντίστοιχη κάρτα της τράπεζας Πειραιώς. Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της Electron Visa;
- Δεν είναι πιστωτική, δηλαδή δεν έχει συνδρομή, επιτόκια και όλα αυτά τα φέσια.
- Μπορείς να πληρώσεις μόνο με ότι λεφτά έχεις μέσα (χρεωστική), όχι με παραπάνω. Έτσι αν έχω 20 Ευρώ μέσα, μπορώ να αγοράσω προϊόντα μέχρι 20 Ευρώ. Αν έχω 100 Ευρώ μέσα μπορώ να αγοράσω προϊόντα μέχρι 100 Ευρώ. Αν μου την κλέψουν στην χειρότερη των περιπτώσεων θα μου πάρουν ότι έχω μέσα, όχι παραπάνω.
- Χρησιμοποιείται όπως η πιστωτική. Δεν υπάρχει πρόβλημα του τύπου να μην την δεχτούν. Εγώ την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και στο ebay (μέσω Paypal) και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.
Μπορεί κάποιος να έχει σε έναν λογαριασμό 5-10 Ευρώ και όποτε θέλει να αγοράσει κάτι να καταθέτει το αντίστοιχο ποσό. Π.χ. όταν εγώ θέλω να αγοράσω ένα προϊόν που κάνει 50 Ευρώ, πηγαίνω στην τράπεζα, καταθέτω το ποσό και την επόμενη μέρα έχει περαστεί στο λογαριασμό μου. Τον υπόλοιπο καιρό ο λογαριασμός έχει 5-10 Ευρώ
.
- Δεν είναι πιστωτική, δηλαδή δεν έχει συνδρομή, επιτόκια και όλα αυτά τα φέσια.
- Μπορείς να πληρώσεις μόνο με ότι λεφτά έχεις μέσα (χρεωστική), όχι με παραπάνω. Έτσι αν έχω 20 Ευρώ μέσα, μπορώ να αγοράσω προϊόντα μέχρι 20 Ευρώ. Αν έχω 100 Ευρώ μέσα μπορώ να αγοράσω προϊόντα μέχρι 100 Ευρώ. Αν μου την κλέψουν στην χειρότερη των περιπτώσεων θα μου πάρουν ότι έχω μέσα, όχι παραπάνω.
- Χρησιμοποιείται όπως η πιστωτική. Δεν υπάρχει πρόβλημα του τύπου να μην την δεχτούν. Εγώ την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και στο ebay (μέσω Paypal) και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.
Μπορεί κάποιος να έχει σε έναν λογαριασμό 5-10 Ευρώ και όποτε θέλει να αγοράσει κάτι να καταθέτει το αντίστοιχο ποσό. Π.χ. όταν εγώ θέλω να αγοράσω ένα προϊόν που κάνει 50 Ευρώ, πηγαίνω στην τράπεζα, καταθέτω το ποσό και την επόμενη μέρα έχει περαστεί στο λογαριασμό μου. Τον υπόλοιπο καιρό ο λογαριασμός έχει 5-10 Ευρώ

Last edited by rapadder on Wed Jul 25, 2007 11:22 am, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- P3
- Venus Project Founder
Δεν έχουν όλες οι πιστωτικές συνδρομή!Αν κάνεις καλή διαχείρηση δεν είναι αναγκη να φεσωθείς. Προσωπικά εγώ έχω ένα λογαριασμό συνδεδεμένο με την πιστωτική μου και μέσω ebanking έχω βάλει εντολή να πληρώνεται αυτόματα η πιστωτική από αυτό το λογαριασμό όταν εκδίδεται ο λογαριασμός της κάρτας. Αν δεν έχω αρκετά λεφτά στο λογαριασμό πληρώνει την ελάχιστη καταβολή και με ειδοποιεί με μήνυμα στο κινητό για την κινηση που έγινε ώστε να ξέρω αν χρωστάω κι άλλα ή όχι.rapadder wrote: Δεν είναι πιστωτική, δηλαδή δεν έχει συνδρομή, επιτόκια και όλα αυτά τα φέσια.
Όπως και να έχει το παρακολουθώ στενά με τη βοήθεια της τεχνολογίας οπότε δεν έχω "φέσια" όπως είπες!
- rapadder
- Gbyte level
Αν ξέρεις να χρησιμοποιείς την πιστωτική γλυτώνεις τα φέσια, τα οποία προκύπτουν όταν ξεπεράσεις το ποσό που έχεις καταθέσει οπότε θεωρείται ότι δανείζεσαι χρήματα από την τράπεζα. Οι περισσότερες πιστωτικές έχουν συνδρομή. Θεωρώ ότι είναι πιο απλό το να χρησιμοποιείς την χρεωστική κάρτα, που την έχεις ούτως ή άλλως αφού είναι σχεδόν πάντα η ΑΤΜ κάρτα.
- P3
- Venus Project Founder
Ναί αλλά τότε θα πρεέπι κάθε τρεις και λίγο να κάνεις κατάθεση αν θες να αγοράσεις κάτι, δεδομένου ότι δε θες να έχεις στο λογαρισμό αυτό όλα σου τα λεφτά αφου θες να είσαι σίγουρος ότι αν σε κλέψουνε δε θα σου πάρουνε πολλά!. Για μένα έχει μεγάλη σημασία να τα κάνω όλα απλά και έυκολα μέσω ιντερνετ!
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Μονο στην Ελλαδα υπαρχει τοσο μεγαλη φοβια με τις πιστωτικες. Για να σας φυγει ο φοβος οσο πιθανο ειναι να σε κλεψουνε σε ενα ηλεκτρονικο καταστημα επειδη εβαλες την πιστωτικη σου καρτα τοσο πιθανο ειναι να σε κλεψουνε στον Βασιλοπουλο επειδη πληρωσες με πιστωτικη.
Για το θεμα εχω κανει καμποσες αγορες μεσω νετ και ποτε προβλημα. Εισητηρια και διαφορα πραγματα, βιβλια κτλ.
Εννοειται ποτε δεν δινουμε πιστωτικη σε ιδιωτη!!
P3 βγαλε ενα λογαριασμο στην Alpha* πχ με χρεωστικη και εναν δευτερο που θα εχεις ολα τα λεφτα σου μεσα πχ και κανε τον 2ο με web banking. ετσι η καταθεση σου θα ειναι 2 κλικ.
*εχει και φτηνο εμβασμα με web banking γιαυτο την προτεινω.
Για το θεμα εχω κανει καμποσες αγορες μεσω νετ και ποτε προβλημα. Εισητηρια και διαφορα πραγματα, βιβλια κτλ.
Εννοειται ποτε δεν δινουμε πιστωτικη σε ιδιωτη!!
P3 βγαλε ενα λογαριασμο στην Alpha* πχ με χρεωστικη και εναν δευτερο που θα εχεις ολα τα λεφτα σου μεσα πχ και κανε τον 2ο με web banking. ετσι η καταθεση σου θα ειναι 2 κλικ.

Last edited by Ganther on Wed Jul 25, 2007 4:48 pm, edited 1 time in total.
- crash_override
- Wow! Terabyte level
- P3
- Venus Project Founder
Δεν υπάρχει προμήθεια ή έμβασμα όταν κάνεις μεταφορά από λογαρισμό σε λογαρισμό της ίδια τράπεζας! Σωστό και αυτό όμως μπορείς να έχει ΄ςνα λογαρισμό όψεως στον οποίο θα έιναι συδεδεμένη debit card σου και ένα λογαρισμό ταμιευτηρίου (καλύτερο επιτόκιο) όπου θα έχεις τις οικονομίες σου. Οπότε πριν πληρώσεις με την debit card κάνεις με 2 klik μεταφορά από τον ταμιευτηρίου στον όψεως το ποσό που θές και μετά κάνεις την αγορά! Σε καθε περίπτωση όμως το webbanking είναι απαραίτητο προκειμένου να μην μπλέκεις με τις ουρές στα καταστήματα!Ganther wrote:PAP βγαλε ενα λογαριασμο στην Alpha* πχ με χρεωστικη και εναν δευτερο που θα εχεις ολα τα λεφτα σου μεσα πχ και κανε τον 2ο με web banking. ετσι η καταθεση σου θα ειναι 2 κλικ.
-
- rapadder
- Gbyte level
P3++ Τώρα συμφωνούμε.P3 wrote:Σωστό και αυτό όμως μπορείς να έχεις ένα λογαριασμό όψεως στον οποίο θα έιναι συδεδεμένη debit card σου και ένα λογαρισμό ταμιευτηρίου (καλύτερο επιτόκιο) όπου θα έχεις τις οικονομίες σου. Οπότε πριν πληρώσεις με την debit card κάνεις με 2 klik μεταφορά από τον ταμιευτηρίου στον όψεως το ποσό που θές και μετά κάνεις την αγορά! Σε καθε περίπτωση όμως το webbanking είναι απαραίτητο προκειμένου να μην μπλέκεις με τις ουρές στα καταστήματα!