Slow internet..

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
Slow internet..

Post by stoupeace » Thu Sep 18, 2008 12:45 pm

Τις τελευταίες δυο μέρες που έχω εναν καινούργιο υπολογιστή, έχω υπερβολικά αργό internet, σε φάση μου θύμισε εποχές 56k.
Εχω ασύρματο modem-router και είναι δύο υπολογιστές συνδεδεμένοι σε αυτό. Ο άλλος υπολογιστής δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ταχύτητα. Απο την άλλη, στον δικό μου, το σήμα του wireless είναι μια χαρα, η ταχύτητα σύνδεσης στο modem, το ίδιο. Αλλά δεν μου ανοίγει γρήγορα καμία σελίδα. Ούτε καν στο venus, οταν παταω στην "προβολή ενεργών θεμάτων", κάνει 4-5 λεπτά να την ανοίξει.
Η κάρτα δικτύου απ'ότι είδα δουλεύει κανονικά....

Εχει κανείς καμιά ιδέα?

ΥΓ: Διάβασα την ανακοίνωση του ΟΤΕ για τις εργασίες στο δίκτυο, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει ακόμα και τώρα... :smt017
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: Slow internet..

Post by Zifnab » Thu Sep 18, 2008 2:34 pm

Αυτό που θα πώ είναι σπάνια περίπτωση αλλά την έπαθα εγώ...Δες μέσω του Router σου ότι είσαι εσύ συνδεμένος με το δικό σου router. Σε μία φάση είχα ονομάσει το wireless μου linksys και unsecured όπως ένας γείτονας και ο ένας έμπαινε στου άλλου κατα λάθος... Ισως αν μπαίνεις σε συνονόματο Wireless η ταχύτητα να είναι δεσμευμένη αν και το σήμα καλό
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Sep 18, 2008 4:10 pm

Zifnab wrote:Αυτό που θα πώ είναι σπάνια περίπτωση αλλά την έπαθα εγώ...Δες μέσω του Router σου ότι είσαι εσύ συνδεμένος με το δικό σου router. Σε μία φάση είχα ονομάσει το wireless μου linksys και unsecured όπως ένας γείτονας και ο ένας έμπαινε στου άλλου κατα λάθος... Ισως αν μπαίνεις σε συνονόματο Wireless η ταχύτητα να είναι δεσμευμένη αν και το σήμα καλό
To έψαξα κι αυτό, αλλα δεν υπάρχει άλλο δίκτυο με το ίδιο name κάπου εδώ γύρο. Το έλυσα αλλιώς όμως, έκανα format. :cool:
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Sep 18, 2008 4:11 pm

FORMAT??? Έχω να κάνω στο desktop 5-6 χρόνια... αν και είναι καιρός πλέον :smt016
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Sep 18, 2008 4:33 pm

Zifnab wrote:FORMAT??? Έχω να κάνω στο desktop 5-6 χρόνια... αν και είναι καιρός πλέον :smt016
Mηδενισμός για παντα. Οταν κολλάει το pc δεν υπάρχουν restart και τετοια. Format.- :smt016
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Thu Sep 18, 2008 4:37 pm

Τακτικες Windows :smt011 ( :-p )
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Sep 18, 2008 4:39 pm

~~Wind~~ wrote:Τακτικες Windows :smt011 ( :-p )
[οff]Πλάκα πλάκα, έχω φάει στη μάπα για χροοοονια τα κολλήματα των windows, και τις δυσλειτουργίες και όλα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ linux, λέτε να αρχίσω να το σκέφτομαι?[/off]
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Sep 18, 2008 4:51 pm

εξαρτάται πως βάζεις και πως βγάζεις προγράμματα - και κυρίως τί βάζεις πάνω στον υπολογιστή... Αν μπορείς ξεκίνα linux θα έχεις μια καλή ευκαίρια και γνώση στη συνέχεια - ακόμα προσπαθώ και εγώ να κάνω μια μετάβαση προς linux - αλλά δεν προλαβαίνω πια...Ισως φέτος
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Sep 18, 2008 5:07 pm

Zifnab wrote:εξαρτάται πως βάζεις και πως βγάζεις προγράμματα - και κυρίως τί βάζεις πάνω στον υπολογιστή... Αν μπορείς ξεκίνα linux θα έχεις μια καλή ευκαίρια και γνώση στη συνέχεια - ακόμα προσπαθώ και εγώ να κάνω μια μετάβαση προς linux - αλλά δεν προλαβαίνω πια...Ισως φέτος
Σιγά μωρέ που δεν προλαβαίνετε κιόλας, 20 χρονων παιδιά. :-p
που θα πάει θα το δουμε...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Sep 18, 2008 5:11 pm

Δεν προλαβαίνουμε - εγώ προσωπικά :cool:
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Sep 18, 2008 6:53 pm

Stoupeace wrote: Mηδενισμός για παντα. Οταν κολλάει το pc δεν υπάρχουν restart και τετοια. Format.- :smt016
Δικός μας είσαι!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Thu Sep 18, 2008 6:59 pm

~~Wind~~ wrote:Τακτικες Windows :smt011 ( :-p )
Πες τα ρε ~~Άνεμε~~ για να τα ακούνε κάποιοι κάποιοι (ξέρει εκείνος).
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Sep 18, 2008 7:46 pm

Οποιοδήποτε σύστημα που χρησιμοποιείται τακτικά από τον χρήστη απαιτεί φορμάτ μετά από κάποιο διάστημα... Δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό. Με σωστή χρήση, με εγκατάσταση αξιόπιστων προγραμάτων, κλπ, το φορμάτ μπορεί να καθυστερήσει, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί :-D .

Προσωπικά, έχω κάνει φορμάτ σε Λίνουξ αναλογικά περισσότερο από ό,τι σε Windows... :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Sep 18, 2008 9:49 pm

Ίσως όχι επειδή χρησιμοποιούσες πιο τακτικά τα Linux αντί τα windows...Προσπάθησες άπειρες φορές να εγκαταστήσεις το greeklish converter σε linux ε??? :lol: :lol: :lol:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Sep 18, 2008 10:51 pm

Προσωπικά, έχω κάνει φορμάτ σε Λίνουξ αναλογικά περισσότερο από ό,τι σε Windows
Ναι ναι οσο εχει παρει ελληνικη ομαδα το cl :smt016 :smt016

Το προβλημα σου λυνοταν αν το εψαχνες οτι και να ηταν.
Εγω κυριολεκτικα του βγαζω την πιστη σε καθημερινη βαση και επι πολλες ωρες και ειναι φρεσκο σαν την πρωτη μερα.Οποιος δεν πιστευει το σπιτι μου ειναι ανοιχτο
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Fri Sep 19, 2008 5:52 am

Καποιος ειναι στριμωγμενος στη γωνια καποιος δεν μπορει πια να υπερασπιστει τα windows για καποιον το παιχνιδι τελειΩνει εδω.Καποιος ειναι ο πιο αδυναμος κρικος(ονοματα δεν λεμε υποληψεις δεν διγκουμε.....................
ΒΑΓΓΕΛΗ
) :smt004
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Sep 19, 2008 9:40 am

Προφανώς το προηγούμενο post δεν αναφερόταν σε μένα γιατί εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχω βάλει Linux και έχω ησυχάσει. :)

Πραγματικά δεν βλέπω διαφορά στην απόδοση σε σχέση με την πρώτη μέρα της εγκατάστασης. Ο μόνος λόγος για να κάνεις format σε linux είναι όταν από τον πολύ πειραματισμό τα ****** όλα και μετά δεν ξέρεις πως να τα επαναφέρεις στην αρχική τους κατάσταση. Κάτι τέτοιο είχα πάθει στην αρχή (κυρίως με το database και τα dependences) αλλά ευτυχώς δεν το έφτασα σε επίπεδο που να χρειάζεται format και όταν αναβάθμισα σε ubuntu 8.04 όλα έφτιαξαν.

Επιπλέον θεωρώ ότι έκδοση 8.04 είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα με τις προηγούμενες εκδόσεις ήταν ότι το laptop πάγωνε σε τυχαία χρονικά σημεία και του μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν hard reset. Ευτυχώς μετά την αναβάθμιση δεν το έχω ξαναπάθει (φτου, φτου!).
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Fri Sep 19, 2008 9:46 am

Καλό είναι το linux και το open source γενικά, αλλά όταν έχεις χρόνο να κάθεσαι να ψάχνεις το κάθετι στο Internet. Να δοκιμάζεις, να πειραματίζεσαι κλπ. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα για την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά σε περιπτώσεις που ο χρόνος δεν είναι δωρεάν/ διαθέσιμος, είναι μεγάλο πρόβλημα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Fri Sep 19, 2008 1:06 pm

Vango οχι δεν πηγαινε σε εσενα.αυτοσ που επρεπε να καταλαβει καταλαβε. :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Sep 19, 2008 2:13 pm

Καλά, είμαστε τελείως offtopic, αλλά πρέπει να απαντήσω :-D ... Και ό,τι γράφω δεν το γράφω με πρόθεση υπεράσπισης των Windows :roll: ...

Αρχικά να αναφέρω ότι το Λίνουξ δεν ήταν πάντα τόσο "εύκολο" με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Συνεχίζοντας, όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, με συνετή χρήση το φορμάτ καθυστερεί. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι καμιά φορά χρειάζεται επειδή Πληροφορική σπουδάζουμε - πειραματισμούς είναι αναπόφευκτο να κάνουμε. Αλλά και για άλλους λόγους...

Στο θέμα της απόδοσης, πράγματι, η απόδοση του Λίνουξ (τουλάχιστον στο Ubuntu που δουλεύω συχνότερα) είναι κατά κανόνα σταθερή... Όπως επίσης και στα Βίστα... Αλλά τα Windows είναι εκ φύσεως πιο αργά... Επιπλέον, τα διαθέσιμα προγράμματα (σταθερά και μη) είναι απείρως περισσότερα για το λειτουργικό που χρησιμοποιείται από το 90% του πληθυσμού, όπως περισσότεροι είναι και οι ιοί για Windows. Δεν φταίνε όμως μόνο τα vulnerabilities του κάθε OS, αφού λογικό είναι να γίνεται στόχος των χάκερ το 90%!!! Σημείωση: Προφανώς δεν υποστηρίζω ότι τα Windows έχουν λιγότερα τρωτά σημεία!...

Ενδεικτικά πάντως, μια φορά που χρειάστηκα φορμάτ σε Λίνουξ ήταν κατά το upgrade από προηγούμενη έκδοση σε μεταγενέστερη. Το σύστημα απλά διαλύθηκε, δεν bootαρε καν (πάντως, η έκδοση 8.04 του Ubuntu δείχνει μακράν η πιο σταθερή και αξιόπιστη).
Πέρη, να είσαι ευχαριστημένος που τότε έκανα φορμάτ και δεν μετέτρεψα τα ext3 σε ntfs :smt016 :smt016 :smt016 ...

Image

Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Fri Sep 19, 2008 2:53 pm

[offtopic]Δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα vista είναι σταθερά... Ήμαρτον κολλάνε κάθε φορά που τραβάνε από τον δίσκο για να κάνουν indexing....[/offtopic]

Παρακαλώ stay on topic γιατί θα σπάσω την συζήτηση σε νέο topic... :smt023
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Sep 19, 2008 4:10 pm

Zifnab wrote:[offtopic]Δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα vista είναι σταθερά... Ήμαρτον κολλάνε κάθε φορά που τραβάνε από τον δίσκο για να κάνουν indexing....[/offtopic]

Παρακαλώ stay on topic γιατί θα σπάσω την συζήτηση σε νέο topic... :smt023
Αυτό που λέω είναι ότι η πτώση απόδοσης είναι απειροελάχιστη έως ανεπαίσθητη. Δεν μίλησα για σταθερότητα (άσχετο αν θεωρώ τα Vista σταθερότερα από ΧΡ) ούτε έκανα κριτική σε άλλο χαρακτηριστικό.

[Ναι, καλύτερα σε νέο τόπικ]

Image

Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”