Extending wireless internet range
Extending wireless internet range
Καλησπέρα καλημέρα.
Ανοίγω το θέμα ώστε οποιοσδήποτε συνάδελφος έχει πρόβλημα με το εν λόγω θέμα, ή κάποια όμορφη και πρακτική πρόταση, να το αναφέρει.
Εγώ έχω το εξής setup: 3 όροφοι, το wireless modem-router είναι στον κάτω όροφο, δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής του, το σήμα στο ισόγειο είναι μετριότατο μέσα και χάλια έξω, στον πάνω όροφο δεν πιάνει τίποτα.
Απ' όσο το έψαξα, φαίνεται πως τρεις είναι οι λύσεις που μπορούν να με βοηθήσουν:
Powerline, αλλαγή κεραίας ή χρήση repeater
Το πρώτο πολύ ακριβό και δεν ξυλώνω όλα τα ηλεκτρικά με τίποτα.
Το δεύτερο πολύ επιβλαβές για την υγεία, και ανούσιο όταν θέλω να ενισχύσω το σήμα απλά για να περάσω τα μπετά των ορόφων και όχι να δώσω σήμα σε όλη τη γειτονιά.
Το τρίτο φαίνεται να είναι η μόνη λύση που συμφέρει.
Και η ερώτησή μου είναι: τι να χρησιμοποιήσω ως repeater? Ένα access point? Αν ναι, η διαδικασία εγκατάστασης είναι όσο απλή φαίνεται σε tutorials όπως αυτό ? Και χρειάζεται να βάλω static IP?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, σας αγαπάω.
Ανοίγω το θέμα ώστε οποιοσδήποτε συνάδελφος έχει πρόβλημα με το εν λόγω θέμα, ή κάποια όμορφη και πρακτική πρόταση, να το αναφέρει.
Εγώ έχω το εξής setup: 3 όροφοι, το wireless modem-router είναι στον κάτω όροφο, δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής του, το σήμα στο ισόγειο είναι μετριότατο μέσα και χάλια έξω, στον πάνω όροφο δεν πιάνει τίποτα.
Απ' όσο το έψαξα, φαίνεται πως τρεις είναι οι λύσεις που μπορούν να με βοηθήσουν:
Powerline, αλλαγή κεραίας ή χρήση repeater
Το πρώτο πολύ ακριβό και δεν ξυλώνω όλα τα ηλεκτρικά με τίποτα.
Το δεύτερο πολύ επιβλαβές για την υγεία, και ανούσιο όταν θέλω να ενισχύσω το σήμα απλά για να περάσω τα μπετά των ορόφων και όχι να δώσω σήμα σε όλη τη γειτονιά.
Το τρίτο φαίνεται να είναι η μόνη λύση που συμφέρει.
Και η ερώτησή μου είναι: τι να χρησιμοποιήσω ως repeater? Ένα access point? Αν ναι, η διαδικασία εγκατάστασης είναι όσο απλή φαίνεται σε tutorials όπως αυτό ? Και χρειάζεται να βάλω static IP?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, σας αγαπάω.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Extending wireless internet range
Κοίτα συνήθως repeater χρησιμοποιείται. Μια περίοδο που είχα πρόβλημα με σημα(λόγω διαμόρφωσης δωματίων) δεν το είχα δει ότι υπάρχουν 3 λύσεις αλλά 1. Ίσως επειδή δεν ξέρω και κανέναν που να έχει κάνει κάτι από τα αλλά 2 που είπες.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Η αλλαγή κεραίας δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει... Σκέψου και πάλι πως θες μια κεραία η οποία να περνάει ανάμεσα από 10-15 τοίχους (μάρμαρα, πισίνες, τζακούζι που έχεις στο σπιτι σου
)και η εμβέλεια της να είναι μεγαλύτερη των 20μέτρων περίπου... Λογικά σε έναν χρόνο θα είσαι x-men...
Ο επαναλήπτης νομίζω είναι η καλύτερη λύση και είναι εύκολη στην τοποθέτησή της, αλλά και αυτή δεν νομίζω ότι είναι πολύ φθηνή...
Για την πρώτη λύση

Ο επαναλήπτης νομίζω είναι η καλύτερη λύση και είναι εύκολη στην τοποθέτησή της, αλλά και αυτή δεν νομίζω ότι είναι πολύ φθηνή...
Για την πρώτη λύση

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Δεν ξηλωνεις ολα τα ηλεκτρικα με το powerline. Ενταξει, ειναι λιγο ακριβουτσικο(50-60€ το ενα νομιζω) αλλα νομιζω αξιζει τα λεφτα του. Κοιτα μονο να παρεις καλο πραμα και οχι "μ'εκαψες" γιατι για λιγα ευρω διαφορα θα τα κλαις.
- cypher
- Venus Former Team Member
Υπάρχει και η επιλογή του να πάρεις με κανα 20ευρώ ethernet και να το περασεις απο μπαλκόνι σε μπαλκόνι εξω απο το κτήριο. Απλά είναι λιγος παραπάνω κόπος να κάνεις καμια τρύπα στον τοιχο (η στην μπαλκονόπορτα αν ειναι ξύλινη) για να το περάσεις. Το ethernet βολεύει γιατι δεν εχεις θέμα σήματος/ταχύτητας μετα. Πέρα απο το οτι ειναι φθηνο. Αλλιώς αν βαριέσαι να τρυπάς παιρνεις repeaters. 

Ένας βλακάκος που έχει κατάστημα με δικτυακά και λοιπά εδώ στη Ραφήνα, μου είπε ότι θα χάσω πάρα πολύ στην ταχύτητα άμα συνδέσω πάνω από 2 ethernet σε σειρά. Και ότι το powerline θα κοστίσει πάνω από χιλιάρικο για όλο το σπίτι, επειδή έχω και διαφορετικό ρελέ σε κάθε όροφο...cypher wrote:Υπάρχει και η επιλογή του να πάρεις με κανα 20ευρώ ethernet και να το περασεις απο μπαλκόνι σε μπαλκόνι εξω απο το κτήριο. Απλά είναι λιγος παραπάνω κόπος να κάνεις καμια τρύπα στον τοιχο (η στην μπαλκονόπορτα αν ειναι ξύλινη) για να το περάσεις. Το ethernet βολεύει γιατι δεν εχεις θέμα σήματος/ταχύτητας μετα. Πέρα απο το οτι ειναι φθηνο. Αλλιώς αν βαριέσαι να τρυπάς παιρνεις repeaters.
@proskopos
Στο skroutz έχει access points και με 20-40 ευρώ.

MpoMp @ Discord
- cypher
Ούτε καν.MpoMp wrote: Ένας βλακάκος που έχει κατάστημα με δικτυακά και λοιπά εδώ στη Ραφήνα, μου είπε ότι θα χάσω πάρα πολύ στην ταχύτητα άμα συνδέσω πάνω από 2 ethernet σε σειρά.

Ναι μεν τα repeaters ειναι πιο εύκολο να μπούν αλλα ενσύρματα εχεις πολύ λιγότερες παρεμβολές/παραπάνω ασφάλεια.

- netharis
I don't want to live in this world anymoreMpoMp wrote: Ένας βλακάκος που έχει κατάστημα με δικτυακά και λοιπά εδώ στη Ραφήνα, μου είπε ότι θα χάσω πάρα πολύ στην ταχύτητα άμα συνδέσω πάνω από 2 ethernet σε σειρά. Και ότι το powerline θα κοστίσει πάνω από χιλιάρικο για όλο το σπίτι, επειδή έχω και διαφορετικό ρελέ σε κάθε όροφο...

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Καλά και ethernet να περάσω, πάλι σε access point θα τα βάλω γιατί θέλω οπωσδήποτε wireless.
Παύλο, 40 ευρώ κάνει και το access point όμως, και γλυτώνω πολύ κόπο.

MpoMp @ Discord
- cypher
Your choice.MpoMp wrote:Καλά και ethernet να περάσω, πάλι σε access point θα τα βάλω γιατί θέλω οπωσδήποτε wireless.

proskopos wrote:Η αλλαγή κεραίας δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει... Σκέψου και πάλι πως θες μια κεραία η οποία να περνάει ανάμεσα από 10-15 τοίχους (μάρμαρα, πισίνες, τζακούζι που έχεις στο σπιτι σου)και η εμβέλεια της να είναι μεγαλύτερη των 20μέτρων περίπου... Λογικά σε έναν χρόνο θα είσαι x-men...
Για την πρώτη λύση

Πήρα το AP αλλά έχω πρόβλημα στο configuration... Το συνδέω στο laptop με το ethernet, ακολουθώ τις οδηγίες (βάζω forced την static που ζητάει, ρυθμίζω να λειτουργεί σε repeater mode) βρίσκει το wireless που θέλω να ενισχύσω, το βγάζω από το laptop και το αφήνω στο ρεύμα, και τίποτα.
Δοκιμάζω διάφορα αλλά δε μπορώ να δω τι κάνω λάθος. Το modem/router μου είναι με encapsulation PPPoE, dynamic IP και DHCP enabled. Καμία ιδέα τι δεν κάνω καλά?
Edit: Τελικά κατάφερα όλο το setup. Το laptop πιάνει και το ενισχυμένο σήμα από το repeater αλλά δε συνδέεται στο internet. Καμιά βοήθεια?
Δοκιμάζω διάφορα αλλά δε μπορώ να δω τι κάνω λάθος. Το modem/router μου είναι με encapsulation PPPoE, dynamic IP και DHCP enabled. Καμία ιδέα τι δεν κάνω καλά?
Edit: Τελικά κατάφερα όλο το setup. Το laptop πιάνει και το ενισχυμένο σήμα από το repeater αλλά δε συνδέεται στο internet. Καμιά βοήθεια?
MpoMp @ Discord
- netharis
Μπορεί να μη βρίσκει το DHCP, στο main gateway.MpoMp wrote: Edit: Τελικά κατάφερα όλο το setup. Το laptop πιάνει και το ενισχυμένο σήμα από το repeater αλλά δε συνδέεται στο internet. Καμιά βοήθεια?
Δώσε λίγο τα subnet που έχεις φτιάξει και απο τι subnet μοιράζει IP το router.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Γιατί όταν συνδέεται 2ο laptop στο wireless, το προηγούμενο το πετάει? Γενικά έχω καταλάβει ότι μόνο μια συσκευή συνδέεται και την άλλη την μπλοκάρει/αποσυνδέει.
MpoMp @ Discord
- cypher
Έχεις αρκετές διαθέσιμες ip να δώσεις στο pool; Σε πιο subnet τις βάζει το router;MpoMp wrote:Γιατί όταν συνδέεται 2ο laptop στο wireless, το προηγούμενο το πετάει? Γενικά έχω καταλάβει ότι μόνο μια συσκευή συνδέεται και την άλλη την μπλοκάρει/αποσυνδέει.

αμα εισαι με windows : ειχα διαβασει καπου για ενα bug των windows 7 και πως η λυση ειναι να βγαλεις το τικ απο την επιλογη για ip6
- nachos
- Gbyte level
Στα laptop έχεις static IPs περασμένες;
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Αυτό ήταν nachos, το διόρθωσα με τη βοήθεια του cypher. Thanks!
MpoMp @ Discord