Ιδιωτικό απόρρητο στις Επικοινωνίες
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ιδιωτικό απόρρητο στις Επικοινωνίες
Μου ετέθη το ερώτημα από κάποιον αν είναι εφικτό να παρακολουθείται κάποιο κινητό τηλέφωνο,τόσο οι συνδιαλέξεις όσο και τα μηνύματα.Απάντησα πως κατά 95 % όχι γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαν κλείσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις μηνύσεις.Επίσης αν μπορεί κάποιος να παίρνει τηλέφωνο και να φαίνεται ότι καλεί από άλλο αριθμό.Στην σταθερή τηλεφωνία ξέρω ότι γίνονται και τα δύο,αλλά για κινητά μου φαίνεται πως όχι.Τι λέτε;
- ailouros
- Gbyte level
Για να αλλάξεις το νούμερο από το οποίο φαίνεται ότι καλείς σε σταθερά είναι εύκολο και το περιγραφει στο βιβλίο "Η τέχνη της απάτης".ΓΙα να παρακολουθήσεις ένα σταθερό επίσης εύκολο τοποθετώντας έναν φτηνό κορίο.Για το κινητό όμως;Και από όσο ξέρω ο κοριός πιάνει την φωνή όχι τα μηνύματα.
.Απλά δεν νομίζω τα μηχανήματα και τα μέσα που έχει το F.B.I να τα βρίσκεις και στο Μοναστηράκι όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν.(Είχα ακούσει για μια συσκευή η οποιά αποκωδικοποιεί τις ταλαντώσεις που γίνονται στο τζάμι ενός δωματίου ,από τα ηχητικά κύμματα των φωνών και έτσι "ακούει" τις συνδιαλέξεις.Η μόνη λύση είναι βαριές κουρτίνες ενώ η εν λόγω συσκευή κάνει πολλά εκατομμύρια).Κάποιος αδαής με την τεχνολογία μπορεί εύκολα να τρομοκρατηθεί αν του πει ένας,ότι μπορει να παρακολουθείται το κινητό σου.Εγώ συνεκτιμώντας κάποιες παραμέτρους,όπως κόστος ,έλλειψη μέσων από απλούς ερασιτέχνες κλπ μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται !Όχι ότι είναι άλυτο το "πρόβλημα", αλλά δύσκολα "επιλύσιμο".Έτσι πιστεύω δηλαδή
Φυσικά όλα γίνονταιόλα γίνονται. το θέμα είναι πόσα διατίθεσαι να ξοδέψεις για να τα καταφέρεις.

- ailouros
- Gbyte level
Αυτό δεν το ξέρω αλλά πιστεύω ότι ο Hdkiller θα ξέρει
.Το άλλο καλό που γίνεται σε μερικές isdn συσκευές είναι να σε ενημερώνει αν το τηλέφωνο που εσύ καλείς έχει κάνει εκτροπή και που την έχει κάνει.Δηλαδή είμαι εγώ το αφεντικό σου και συ μουχεις πει ότι είσαι άρρωστος.Σε παίρνω στο σπίτι να τσεκάρω και εσύ έχεις κάνει εκτροπή στο κινητό και είσαι για σκι.Μετά ψάχνεις για δουλειά 

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
στα isdn δεν είναι και η φραγή ορισμένων κλήσεων??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Echelon
Echelon is perhaps the most powerful intelligence gathering organization in the world. Several credible reports suggest that this global electronic communications surveillance system presents an extreme threat to the privacy of people all over the world. According to these reports, ECHELON attempts to capture staggering volumes of satellite, microwave, cellular and fiber-optic traffic, including communications to and from North America. This vast quantity of voice and data communications are then processed through sophisticated filtering technologies.
This massive surveillance system apparently operates with little oversight. Moreover, the agencies that purportedly run ECHELON have provided few details as to the legal guidelines for the project. Because of this, there is no way of knowing if ECHELON is being used illegally to spy on private citizens.
Echelon is perhaps the most powerful intelligence gathering organization in the world. Several credible reports suggest that this global electronic communications surveillance system presents an extreme threat to the privacy of people all over the world. According to these reports, ECHELON attempts to capture staggering volumes of satellite, microwave, cellular and fiber-optic traffic, including communications to and from North America. This vast quantity of voice and data communications are then processed through sophisticated filtering technologies.
This massive surveillance system apparently operates with little oversight. Moreover, the agencies that purportedly run ECHELON have provided few details as to the legal guidelines for the project. Because of this, there is no way of knowing if ECHELON is being used illegally to spy on private citizens.
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
οοπς!σόρρυ, κακή διατύπωση...εννοούσα ότι είναι υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν
A blink of an eye
A dream for the blind
Πάντως είναι τεχνολογικά εφικτό αυτό για την απόκρυψη και το έχω δει και στην πράξη (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά p.m) απλά εγώ το έχω δει σε οργανισμούς κρατικούς (αυτό που έλεγα για FBI σχετικά με το κόστος και τους σκοπούςκ.λ.π).Σε επίπεδο ιδιώτη κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά ανέφικτο.Και είναι γιατί στον Ο.Τ.Ε υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για την απόκρυψη(ή το απόρρητο νούμερο).Σκέφτεστε τι θα γινόταν αν ήταν "υπόθεση ρουτίνας" να αναιρεθεί κάτι τέτοιο.Χιλιάδες μηνύσεις! 
Εξάλλου για να συμπληρώσω τα παραπάνω στον Ο.Τ.Ε υπάρχει μια υπηρεσία εντοπισμός κακόβουλων κλήσεων λέγεται.Έτσι άμα σε πάρει ο κακόβουλος μέσα στο διάστημα για το οποίο έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία,και εσύ κατά την διάρκεια της συνδιάλεξης πατήσεις την γλώσσα(έτσι δεν λέγεται) του τηλεφώνου στιγμιαία το νούμερο καταγράφεται και σου στέλνεται η λίστα με τους κακόβουλους μετά από λίγες μέρες.Μετά μπορείς να μπας σε εισαγγελέα και να κινήσεις νομικές διαδικασίες.Το λέω αυτό για να δείξω ότι ο Οργανισμός που μας καταδυναστεύει ,έχει το μαχαίρι και το καρπούζι(όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει) και ότι αυτός διαθέτει τον τρόπο να αναιρεί ότι δίνει (βλ. απόκρυψη/απόρρητο) για τις ανάγκες του ή για "υψηλά" ιστάμενα πρόσωπα και υπήρεσίες(βλέπε δίωξη)όποτε θέλει.Ο ερασιτέχνης freaker δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί και το θεωρώ εξαιρετικά αδύνατο.

Εξάλλου για να συμπληρώσω τα παραπάνω στον Ο.Τ.Ε υπάρχει μια υπηρεσία εντοπισμός κακόβουλων κλήσεων λέγεται.Έτσι άμα σε πάρει ο κακόβουλος μέσα στο διάστημα για το οποίο έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία,και εσύ κατά την διάρκεια της συνδιάλεξης πατήσεις την γλώσσα(έτσι δεν λέγεται) του τηλεφώνου στιγμιαία το νούμερο καταγράφεται και σου στέλνεται η λίστα με τους κακόβουλους μετά από λίγες μέρες.Μετά μπορείς να μπας σε εισαγγελέα και να κινήσεις νομικές διαδικασίες.Το λέω αυτό για να δείξω ότι ο Οργανισμός που μας καταδυναστεύει ,έχει το μαχαίρι και το καρπούζι(όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει) και ότι αυτός διαθέτει τον τρόπο να αναιρεί ότι δίνει (βλ. απόκρυψη/απόρρητο) για τις ανάγκες του ή για "υψηλά" ιστάμενα πρόσωπα και υπήρεσίες(βλέπε δίωξη)όποτε θέλει.Ο ερασιτέχνης freaker δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί και το θεωρώ εξαιρετικά αδύνατο.
- semis19
- Gbyte level
Ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει Paralias είναι νόμος!Paralias wrote:Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για να έχουν απόκρυψη;;Πρώτη φορά το ακούω.Πάντως πιστεύω πως κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να σπας την απόκρυψη τουλάχιστον σε όχι υψηλά πρόσωπα...

"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- Paralias
- Gbyte level
Ακριβώς!Το θέμα όμως (δυστυχώς) είναι ότι μάλλον θα πρέπει να ξοδέψεις πολλά για να το καταφέρειςsemis19 wrote:Ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει Paralias είναι νόμος!Paralias wrote:Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για να έχουν απόκρυψη;;Πρώτη φορά το ακούω.Πάντως πιστεύω πως κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να σπας την απόκρυψη τουλάχιστον σε όχι υψηλά πρόσωπα...

- semis19
- Gbyte level
Τι να κάνουμε Paralias δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτήν τη ζωή! 

"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
- ailouros
- Gbyte level
Η απόκρυψη είναι ψηφιακή ευκολία του Ο.Τ.Ε και νομίζω είναι δωρεάν.Το απόρρητο είναι απόκρυψη+μη ανακοινωσιμότητα των στοιχείων σου(δεν υπάρχουν στους καταλόγους) ,κάτι για το οποίο πληρώνεις και κάτι το οποίο αρκετοί το έχουν πραγματικά ανάγκη.Αν έσπαγε τόσο εύκολα θα δημιουργούνταν πολλά προβλήματα.Τώρα για τα κινητά δεν ξέρω 

- Paralias
- Gbyte level
Έχεις δίκιο,αλλά μερικές φορές δε θα ήθελες να ξέρεις ποιος σε παίρνει και στο κλείνει;Και συνήθως είναι κάποια κοπέλα που σε γουστάρει,αλλά μάλλον "ντρέπεται".Κατά βάθος όμως θα ήθελε να μην είχε βάλει απόκρυψηp3 wrote:Αυτό είναι πρόβλημα αυτού που έχει την απόκρυψη.Αν ήθελε να τον καταλάβουμε ας μην είχε απόκρυψη!Και μερικές φορές έχουμε ανάγκη να ξέρουμε ποιος μας παίρνει με απόκρυψη...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
ίσως και κάποιος κλέφτης που σε τσεκάρει αν είσαι μέσα ή όχι???Paralias wrote:Έχεις δίκιο,αλλά μερικές φορές δε θα ήθελες να ξέρεις ποιος σε παίρνει και στο κλείνει;Και συνήθως είναι κάποια κοπέλα που σε γουστάρει,αλλά μάλλον "ντρέπεται".Κατά βάθος όμως θα ήθελε να μην είχε βάλει απόκρυψηp3 wrote:Αυτό είναι πρόβλημα αυτού που έχει την απόκρυψη.Αν ήθελε να τον καταλάβουμε ας μην είχε απόκρυψη!Και μερικές φορές έχουμε ανάγκη να ξέρουμε ποιος μας παίρνει με απόκρυψη...
A blink of an eye
A dream for the blind