Ρύθμιση Κάρτας Ήχου σε Debian Linux.
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Ρύθμιση Κάρτας Ήχου σε Debian Linux.
Μόλις το Σαββατοκύριακο μέ τη βοήθεια του Εinherjar έβαλα τη Debian αλλά έχω πρόβλημα με την κάρτα ήχου μου.Είναι Onboard σε ΜSI 875p mobo και είναι της SoundMax.Μπορεί κάποιος να δώσει συμβουλές σε κάποιον πρωτάρη (με όλη τη σήμασία της λέξης) με τη Debian;
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Τέτοια να ακούω να χαίρομαι!! .Άντε και εις ανώτερα!!.Λοιπόν όσον αφορά την κάρτα και την ρύθμηση οτιδήποτε hardware αυτό είναι κοινό στο LInux. Δεν κάνει διαφορά δηλαδή επειδή είναι debian. Το linux δεν έχει σχέση με την distro(εκτός εάν είναι Mandrake) και είναι ο πυρήνας και μόνο.
1)Δες εάν έχει drivers(κανένα module ίσως) που να δίνει η mobo.
2)Δες εάν έχει patch για τον kernel(κάποιον kernel μάλλον για 2.4 σειρά σε κόβω εάν παίζει pathάκι).
3)Δές εάν το OSS την υποστηρίζει(http://www.opensound.com/).
4)Δες εάν το ALSA την υποστηρίζει γιατί το ΟSS είναι λίγο απαρχαιωμένο(http://www.alsa-project.org/).
Σε κάθε περίπτωση πολύ απλά όπως και κάθε συσκευή για να λειτουργήσει θα χρειαστείς να κάνεις compile έναν νέο πυρήνα με την υποστήριξη της κάρτας μέσα(είτε με patch, είτε με οτιδήποτε άλλο) ή να περάσεις κανένα moduλάκι. Τέλος εάν βρείς για ALSA go-for-it έχει patches και για 2.6 kernel και εμένα on-board είναι αλλά δεν έχω prob.
1)Δες εάν έχει drivers(κανένα module ίσως) που να δίνει η mobo.
2)Δες εάν έχει patch για τον kernel(κάποιον kernel μάλλον για 2.4 σειρά σε κόβω εάν παίζει pathάκι).
3)Δές εάν το OSS την υποστηρίζει(http://www.opensound.com/).
4)Δες εάν το ALSA την υποστηρίζει γιατί το ΟSS είναι λίγο απαρχαιωμένο(http://www.alsa-project.org/).
Σε κάθε περίπτωση πολύ απλά όπως και κάθε συσκευή για να λειτουργήσει θα χρειαστείς να κάνεις compile έναν νέο πυρήνα με την υποστήριξη της κάρτας μέσα(είτε με patch, είτε με οτιδήποτε άλλο) ή να περάσεις κανένα moduλάκι. Τέλος εάν βρείς για ALSA go-for-it έχει patches και για 2.6 kernel και εμένα on-board είναι αλλά δεν έχω prob.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- mikem4600
- Gbyte level
Χμ, μόνο θεωρητικά είναι το ίδιο... Ο μέσος χρήστης για να βάλει/αλλάξει drivers θα χρησιμοποιήσει το Mandrake Control Center αν έχει Mandrake, το kutzu (ή όπως αλλιώς γράφεταιHdkiLLeR wrote:Τέτοια να ακούω να χαίρομαι!! .Άντε και εις ανώτερα!!.Λοιπόν όσον αφορά την κάρτα και την ρύθμηση οτιδήποτε hardware αυτό είναι κοινό στο LInux. Δεν κάνει διαφορά δηλαδή επειδή είναι debian. Το linux δεν έχει σχέση με την distro(εκτός εάν είναι Mandrake) και είναι ο πυρήνας και μόνο.

Sorry για το OT.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
/off-topic on
Εδώ συζητάμε για το πώς κάνεις κάτι στο linux. Και ανέφερα πάνω πάνω τι είναι Linux και τί distro. Τώρα εάν θέλεις να μείνεις στο να παίζεις με τα άχαρα guis δεν χρειάζετε manual και forum για να το κάνεις αυτό και πάνω απ' όλα δεν χρειάζετε να βάλεις linux. Προς τι η διαφορετικότητα του λειτουργικού εάν στην ουσία θέλεις emulator για win. Ο τρόπος να seτάρεις hardware στο linux είναι ένας και μοναδικός. Τώρα σε κάθε distro υπαχουν 1000 τρόποι και κάθε lame lame lame ...lame distro(μην αρχίσω πάλι και λέω ονόματα) βγάζει την αηδία της για να σε μπερδέψει. Υπάρχουν και σοβαρές distro unix like οι οποίες δεν θέλουν και δεν θα γίνουν windows clones. Είναι σαν να ακούω τώρα κατι τύπους που λένε συνέχεια wow linux + δουλεύω και είναι κλάσεις ανώτερο κλπ και μου έχουν windows Xp με background τον TuX. Έλεος δηλαδή...
/off-topic off
Εδώ συζητάμε για το πώς κάνεις κάτι στο linux. Και ανέφερα πάνω πάνω τι είναι Linux και τί distro. Τώρα εάν θέλεις να μείνεις στο να παίζεις με τα άχαρα guis δεν χρειάζετε manual και forum για να το κάνεις αυτό και πάνω απ' όλα δεν χρειάζετε να βάλεις linux. Προς τι η διαφορετικότητα του λειτουργικού εάν στην ουσία θέλεις emulator για win. Ο τρόπος να seτάρεις hardware στο linux είναι ένας και μοναδικός. Τώρα σε κάθε distro υπαχουν 1000 τρόποι και κάθε lame lame lame ...lame distro(μην αρχίσω πάλι και λέω ονόματα) βγάζει την αηδία της για να σε μπερδέψει. Υπάρχουν και σοβαρές distro unix like οι οποίες δεν θέλουν και δεν θα γίνουν windows clones. Είναι σαν να ακούω τώρα κατι τύπους που λένε συνέχεια wow linux + δουλεύω και είναι κλάσεις ανώτερο κλπ και μου έχουν windows Xp με background τον TuX. Έλεος δηλαδή...
/off-topic off
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----