Λοιπόν μιας και δεν έχω ύπνο θα σου απαντήσω
AmmarkoV wrote:
Είναι linux
Δεν το νομίζω...LFS δεν υπάρχει, το fs ένω κάτω, configs/logs σε ότι σημείο μας έρθει και packaging καθόλου.
AmmarkoV wrote:
τρέχει τον τελευταίο kernel
Δεν είναι προνόμιο αυτό, anw σε κάθε περίπτωση(κάθε distro)μπορείς να βάλεις τον τελαυταίο kernel οπότε δεν αποτελεί πλεονέκτημα. Τον ίδιο Kernel θα είχες σε κάθε distro.
AmmarkoV wrote:
αξιοπρεπές firewall
Μία απο τα ίδια με το παραπάνω. Το firewall είναι kernel embedded οπότε δεν αποτελεί πλεονέκτημα της distro. Το ίδιο firewall θα είχες και σε slack, debian, gentoo και παντού.
AmmarkoV wrote:
συμβατό με πολλές συσκευές
Ομοίως δεν έχει να κάνει με την distro. Η ανανγώριση των συσκευών αποτελεί θέμα πυρήνα και μόνο. Για να μου λές έχει "αναγνώριση συσκευών" συμπεραίνω πως παίζεις με τον default kernel. Οπότε πάλι δεν είναι πλεονέκτημα και αυτό μπορεί να γίνει σε κάθε distro.
AmmarkoV wrote:
γρηγορότατο installation με το YaST
Lol...apt-get. Αυτόματο Install, fetch, dependecy check, hold των απαιτούμενων πακέτων, δυνατότητα λειτουργείας με 3 versions ταυτόχρονα και οι ενέργειες που κάνεις σε κάθε μία απο αυτές είναι ξεχωριστές(πχ update μόνο την stable και επιλεκτικά την testing κλπ κλπ) και βέβαια διαλογική ρύθμιση μετά απο την εγκατάσταση του κάθε package. Όλα αυτά με τον ίδιο και ενιαίο τρόπο βέβαια για κάθε .deb.
AmmarkoV wrote:
πακέτο με OpenOffice
Δεν μου λέει κάτι αυτό όλες οι distros το έχουν και το gentoo ακόμη το έχει.
AmmarkoV wrote:
Γνώμη μου είναι πως αν θές να στήσεις ένα Workstation (αρκετά PC) για χρήση από κοινούς θνητούς και όχι C Guru μαζί με έναν κεντρικό server είναι μια χαρά λύση..
Δοκίμασε gentoo τότε. Είναι αυτό που περιγράφεις παραπάνω και είναι
Linux. Το linux δεν είναι ένα εναλλακτικό μόνο Os, ειναι ένα σύνολο (ανα?)αρχών.
AmmarkoV wrote:
Από εκεί και εμπρός , ο,τι δεν σου αρέσει το αλλάζεις , αυτό δεν είναι και το νόημα των διανομών Linux?
Του Linux ναι. Το SuSE(και άλλα) δεν αποτελεί κομάτι αυτής της προσπάθειας.
AmmarkoV wrote:
ADDED
Αλήθεια Hd εσύ τι διανομή χρησιμοποιείς/προτείνεις..?
Εγώ χρησιμοποιώ Dedian. Ασχολούμαι απο το '97 με το Linux και απο τα χέρια μου έχουν περάσει αρκετές distros. Ο λόγος που κατέληξα σε debian είναι για την τεχνολογική της ανωτερότητα σε όλους σχεδόν τους τομείς που ορίζει το πλαίσιο linux distro...Οι αρχές που λέγαμε παραπάνω...Και γι' αυτόν τον λόγο δεν είναι τυχαία:
1)η
πρώτη distro η οποία κυκλοφόρησε και η οποία διατηρείται με την μεγαλύτερη επιτυχία απο τότε.
2)επίσημη GNU distro GNU\Linux = Debian και έτσι όπως πάμε θα είναι και το επίσημο GNU OS μιας και ο Hurd δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Stallman.
Πακέτο με τα παραπάνω πάει το
τέλειο packaging system που προσφέρει και ο καταπληκτικός τρόπος με τον οποίο γίνεται το development. Είχαμε αναφέρει μερικά απο αυτά στο DebiDay δεν ξέρω εάν είχες έρθει. Πέρα απο την debian εάν είσαι περισσότερο hardcore τύπος και γουστάρεις ότι θέλεις να το περνάς μόνος σου, να το κάνεις compile και να πετάει το συστηματάκι σου βάλε Gentoo ή Slackware. Η gentoo πολύ απλά πηρε το APT της debian και το προσάρμοσε σε source packages...οπότε το ίδιο είναι, απλά πιο εύκολο στην διαχείρηση.