HdkiLLeR wrote:Εάν θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι, θα το κάνεις και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο και στα win και οπουδήποτε αλλού.
Χμμ... αυτό ακούγεται κατ' αρχάς κάπως οξύμωρο. Εάν
θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι, και ειδικά όταν έχεις και ένα deadline για αυτό που θέλεις να κάνεις, θα κοιτάξεις να βρεις το εργαλείο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου - με την ευρύτατη έννοια (δηλ. ανεξαρτήτως open/closed source). Κατά γενική ομολογία, αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων είναι αυτό το οποίο σου κάνει τη δουλειά χωρίς να σου σπάει τα νεύρα...
HdkiLLeR wrote:Σίγουρα μπορεί να είναι δύσκολη η μετάβαση αλλά αυτό έχει νόημα και είναι ωραίο. Όσο καιρό δηλαδή ψάχνεις και κάνεις να λειτουργεί κάτι άγνωστο. Εάν το μάθεις δεν έχει νόημα, πάει τελείωσε πάς να μάθεις και τπτ άλλο. Γι' αυτό και δεν έχει μεγάλο νόημα να φύγεις απο M$ και να πάς σε μια πλατφόρμα που είναι απο πάνω η ίδια και δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές. Χάνεις την ουσία και τον σκοπό του διαφορετικού που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που θέλεις να πεις είναι ότι σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Αυτό είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον ως ιδέα, αλλά μόνο αν έχεις τη δυνατότητα να κάθεσαι όλη μέρα και να (...) σκέφτεσαι ή να "παίζεις" με κάτι - ή κάνεις έρευνα (με την ευρεία έννοια και πάλι). Αν θες όμως πραγματικά να κάνεις
δουλειά, δηλαδή έχεις κάποιες παραμέτρους και κάποιο στόχο που πρέπει να φτάσεις, αυτό που μετράει είναι ο προορισμός (στόχος) σου και όχι το ταξίδι. Σε αυτή την περίπτωση το ταξίδι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο, και το software γίνεται
εργαλείο για την επίτευξή του και τίποτα παραπάνω.
HdkiLLeR wrote:Το ppp-config το δοκίμασες τελικά;
Μπα, που χρόνος; Ανάμεσα στην πτυχιακή, και στις άλλες, "απλές" εργασίες δεν υπάρχει χρόνος ούτε για κ@τουρ.... & δεν έχω πια τόσο κίνητρο γιατί το debian μου έχει παλιώσει - θέλω να βάλω μία distro με KDE 3.4 σε DVD έκδοση και να λειτουργεί out-of-the-box όσο το δυνατόν περισσότερο (για εύκολα format). Ίσως καταλήξω σε SuSE (η download edition είναι φοβερή αλλά της λείπουν κάποια πακέτα που θέλω).
Anyway, αρκετά ξέφυγε φιλοσοφικά κι αυτό το θέμα...