LinuX....???

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: MSc

Re: LinuX....???

Post by mpatsis » Thu Oct 13, 2011 10:38 am

kwnccc wrote:Έχει κανένας σε λάπτοπ πρόβλημα με την ένδειξη το battery indicator του gnome?
Βασικά δεν μου βγάζει πόση ώρα απομένει έστω στο περίπου για να κλείσει το λαπτοπ και το ποσοστό της μπαταρίας είναι εντελώς λάθος!
Αφού φορτίσω την μπαταρία 100% αν βγάλω το τροφοδοτικό μου δείχνει ~20% ενώ κανονικά διαρκεί η μπαταρία 1.30-2 ώρες!
Σου δείχνει 20% ή σου διαρκεί κιόλας για 20%. Αν σου διαρκεί έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. :!:
Toshiba δεν έχεις και εσύ ή το άλλαξες?
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!
Image
Image May the foss be with you!!!
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by kwnccc » Thu Oct 13, 2011 5:45 pm

mpatsis wrote:
kwnccc wrote:Έχει κανένας σε λάπτοπ πρόβλημα με την ένδειξη το battery indicator του gnome?
Βασικά δεν μου βγάζει πόση ώρα απομένει έστω στο περίπου για να κλείσει το λαπτοπ και το ποσοστό της μπαταρίας είναι εντελώς λάθος!
Αφού φορτίσω την μπαταρία 100% αν βγάλω το τροφοδοτικό μου δείχνει ~20% ενώ κανονικά διαρκεί η μπαταρία 1.30-2 ώρες!
Σου δείχνει 20% ή σου διαρκεί κιόλας για 20%. Αν σου διαρκεί έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. :!:
HP έχω, μπορεί να μου δείχνει 20% αλλά διαρκεί για πολύ παραπάνω.
Βασικά υπαχει περίπτωση τα ubuntu να "χαλάνε" κάπως το capacity όταν γίνεται παραπάνω από το κανονικό φόρτωση?
Αυτό που λες με την πολύ χαμηλή μπαταρία και η διάρκεια του για ελάχιστα το είχα με το παλιό μου Toshiba!
johnnyextrem
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by johnnyextrem » Fri Oct 14, 2011 1:00 pm

Έχω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση των Ubuntu 11.10 από USB μέσω Wubi. Στο τέλος του πρώτου σταδίου της εγκατάστασης (Εξαγωγή αρχείων από ...), μου εμφανίζει ένα μήνυμα λάθους : 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'
Κοίταξα το log και είχε τις εξής γραμμές:
10-13 21:16 DEBUG TaskList: ## Running get_iso...
10-13 21:16 DEBUG TaskList: New task copy_file
10-13 21:16 DEBUG TaskList: ### Running copy_file...
10-13 21:25 DEBUG TaskList: ### Finished copy_file
10-13 21:25 DEBUG TaskList: New task check_iso
10-13 21:25 DEBUG TaskList: ### Running check_iso...
10-13 21:25 DEBUG CommonBackend: Checking C:\ubuntu\install\installation.iso
10-13 21:25 DEBUG Distro: checking Ubuntu ISO C:\ubuntu\install\installation.iso
10-13 21:25 DEBUG Distro: wrong size: 8019484160 > 900000000
10-13 21:25 DEBUG TaskList: ### Finished check_iso
Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα διορθωθεί ώστε να το εγκαταστήσω το ρημάδι. :smt013

EDIT: Τελικά το εγκατέστησα μέσω Wubi χωρίς USB.
Last edited by johnnyextrem on Fri Oct 14, 2011 1:28 pm, edited 1 time in total.
Image
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Fri Oct 14, 2011 1:22 pm

mpatsis wrote:

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα mpatsis με το toshiba.. και τώρα μερικές φορές όταν βγάζω το τροφοδοτικό η μπαταρία δεν λειτουργεί καθόλου..
aquila non captat muscas. numero 5
nikosk
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nikosk » Fri Oct 14, 2011 1:29 pm

εχω ubuntu 10.04!! προσπαθωω να κατεβασω ενα torrent μεσω transmition αλλα μετα την εκκινηση και αφου κατεβασει 3-4 mb το router κανει restart και μετα δεν ξανα συνδεετε το laptop στο internet μεχρι να κανω επανακινηση τησ καρτασ δικτυου(wifi) !! ξερει καποιοσ τι φταιει η τι ρυθμισεισ χρειαζονται για να μην συμβαινει αυτο??

υγ: κατεβαζω μεσω wifi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Samuel Beckett
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 14, 2011 1:37 pm

βαλε κανενα περιορισμο στο download/upload/και στα δυο ωστε να μην κατεβαζει με τερμα ταχυτητα, μηπως φταιει αυτο

αμα δεν πιασει, χαμηλωσε στα edit-->preferences-->network τους αριθμους στους peers
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Fri Oct 14, 2011 1:38 pm

chriskin wrote:βαλε κανενα περιορισμο στο download/upload/και στα δυο ωστε να μην κατεβαζει με τερμα ταχυτητα, μηπως φταιει αυτο

αμα δεν πιασει, χαμηλωσε στα edit-->preferences-->network τους αριθμους στους peers
thanks !! θα το δοκιμασω!!
Samuel Beckett
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Oct 14, 2011 1:39 pm

ας πιασει πρωτα :lol:

εμενα κατι τετοιο μου το εκανε παλιοτερα που ειχα on telecoms και περιοριζοντας αυτα τα δυο μειωθηκε αρκετα
μετα εφυγα απο την on και σταματησε μονιμα :-D
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: MSc

Post by mpatsis » Fri Oct 14, 2011 1:49 pm

thefreak wrote:
mpatsis wrote:

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα mpatsis με το toshiba.. και τώρα μερικές φορές όταν βγάζω το τροφοδοτικό η μπαταρία δεν λειτουργεί καθόλου..
Μου κάνατε και οι 2 την καρδιά περιβόλι. :lol: Χωρίς παρεξήγηση. Δεν περίμενα να το χουν και άλλοι το πρόβλημα...
Η μπαταρία πριν κανά 2μηνο θυμάμαι άρχισε απότομα να πέφτει και μέσα σε 10 - 15 μέρες έφτασε στο 15% :shock: :-(
Βέβαια μου φαίνεται λίγο εξωπραγματικό να κάνει ζημιά το software στο Hardware αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πίστευα ότι απλά τα έχει φτύσει η μπαταρία γιατί είναι και 3 χρονών αν και νομίζω πως η φυσιολογική διάρκεια ζωής της πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη. Πόσο καιρό τα έχετε?
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!
Image
Image May the foss be with you!!!
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Fri Oct 14, 2011 2:55 pm

mpatsis wrote:
thefreak wrote: Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα mpatsis με το toshiba.. και τώρα μερικές φορές όταν βγάζω το τροφοδοτικό η μπαταρία δεν λειτουργεί καθόλου..
Μου κάνατε και οι 2 την καρδιά περιβόλι. :lol: Χωρίς παρεξήγηση. Δεν περίμενα να το χουν και άλλοι το πρόβλημα...
Η μπαταρία πριν κανά 2μηνο θυμάμαι άρχισε απότομα να πέφτει και μέσα σε 10 - 15 μέρες έφτασε στο 15% :shock: :-(
Βέβαια μου φαίνεται λίγο εξωπραγματικό να κάνει ζημιά το software στο Hardware αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πίστευα ότι απλά τα έχει φτύσει η μπαταρία γιατί είναι και 3 χρονών αν και νομίζω πως η φυσιολογική διάρκεια ζωής της πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη. Πόσο καιρό τα έχετε?
Το toshiba το είχα 2,5 χρόνια και στο τέλος και εμένα αν το έβγαζα το τροφοδοτικό τις περισσότερες φορές μου έκλεινε,
στην καλύτερη περίπτωση μου κράταγε κανένα 2-5λεπτό!
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Sun Oct 16, 2011 12:18 pm

αξιζει clean install ubuntu 11.10(να διαγραψω 10,04lts?) η να περιμενω 12,04 τον απριλιο του 2012?

υγ:και κατι αλλο πειτε μου οποιοσ μπορει και θεωρει καλυτερο καποιο αλλο linux distro απο αποψη δυνατοτητας διαμορφωσης!!!
Samuel Beckett
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 16, 2011 1:08 pm

nikosk wrote:αξιζει clean install ubuntu 11.10(να διαγραψω 10,04lts?) η να περιμενω 12,04 τον απριλιο του 2012?

υγ:και κατι αλλο πειτε μου οποιοσ μπορει και θεωρει καλυτερο καποιο αλλο linux distro απο αποψη δυνατοτητας διαμορφωσης!!!

τα 12.04 λενε πως θα ειναι αρκετα καλυτερα. τα 11.10 ειναι καπως αχαρα αλλα εχουν πολλες αλλαγες που αξιζουν (gnome 3, καλυτερο unity, τελευταιο compiz κτλ)
10.04 ομως? :shock: δεν εισαι λιιιγο πισω; εγω θα εβαζα 11.10 "επειγοντως"

(στο υγ δεν απανταω γιατι εχω καιρο να ασχοληθω με αλλο distro - εκτος αμα μετρανε κατι δοκιμαστικα installations της πλακας που δεν χρησιμοποιησα ποτε σε καθημερινη ζωη)
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Sun Oct 16, 2011 1:16 pm

chriskin wrote:
nikosk wrote:αξιζει clean install ubuntu 11.10(να διαγραψω 10,04lts?) η να περιμενω 12,04 τον απριλιο του 2012?

τα 12.04 λενε πως θα ειναι αρκετα καλυτερα. τα 11.10 ειναι καπως αχαρα αλλα εχουν πολλες αλλαγες που αξιζουν (gnome 3, καλυτερο unity, τελευταιο compiz κτλ)

(στο υγ δεν απανταω γιατι εχω καιρο να ασχοληθω με αλλο distro - εκτος αμα μετρανε κατι δοκιμαστικα installations της πλακας που δεν χρησιμοποιησα ποτε σε καθημερινη ζωη)
clean install πωσ θα κανω απλα να bootαρω live cd και να διαγραψω τα partition του 10,04? το λεω γιατι εχω dual boot με windows 7!!
Samuel Beckett
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 16, 2011 1:23 pm

ναι δεν εχει κατι το περιεργο, απλα το βαζεις, διαλεγεις το σωστο partition και εισαι ετοιμος. swap διαλεγει μονο του την ιδια αμα εχεις, bootloader φτιαχνει μονο του κτλ. το μονο που εχεις να κανεις ειναι ενα backup
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Sun Oct 16, 2011 1:27 pm

chriskin wrote:ναι δεν εχει κατι το περιεργο, απλα το βαζεις, διαλεγεις το σωστο partition και εισαι ετοιμος. swap διαλεγει μονο του την ιδια αμα εχεις, bootloader φτιαχνει μονο του κτλ. το μονο που εχεις να κανεις ειναι ενα backup
thanks!!
Samuel Beckett
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Sun Oct 16, 2011 3:27 pm

chriskin wrote:

Πάντως γενικά δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα για το gnome 3, χωρις να το έχω χρησιμοποιήσει.
Ακόμαι και ο Linus το κατακρίνει σαν UX!
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Oct 16, 2011 3:37 pm

gnome shell != gnome 3
για το gnome shell ειχε πει ο linus.
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Sun Oct 16, 2011 8:49 pm

chriskin wrote:

Υποτίθεται ότι είναι lts... Κι εγώ με 10,04 είμαι,δεν βρίσκω όρεξη για φορμάτ :smt016
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun Oct 16, 2011 9:06 pm

δεν χρειάζεται φορματ κάντε απλά upgrade έγω αλλάζω τις διανομές..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Sun Oct 16, 2011 10:19 pm

dexter wrote:δεν χρειάζεται φορματ κάντε απλά upgrade έγω αλλάζω τις διανομές..
Και μετά τα upgrade αν παίζουν τα μισά από όσα έχεις θα είσαι τυχερός! :-p
Μια φορά το έκανα, δεν το ξανακάνω!
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Sun Oct 16, 2011 10:28 pm

kwnccc wrote:
εγώ όσες φορές το έκανα δεν είχα πρόβλημα, μάλλον ήμουν τυχερός :-D
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Sun Oct 16, 2011 11:04 pm

dexter wrote:
kwnccc wrote:
εγώ όσες φορές το έκανα δεν είχα πρόβλημα, μάλλον ήμουν τυχερός :-D
Εκνευριστικά τυχερός! :-p
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”