αναζήτηση λειτουργικού

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

αναζήτηση λειτουργικού

Post by lumenintervalum » Tue Apr 26, 2005 3:06 pm

850MHz, 256 ram, δε θυμάμαι κάρτα γραφικών.. τι λειτουργικό λέτε να του βάλω έτσι ώστε να μη σέρνεται υπερβολικά??παλιότερα είχε win 98 second edition.. υπάρχουν στο εργαστήριο??

όσον αφορά το linux, δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν διαθέσιμοι drivers-νομίζω ότι δεν υπάρχουν γιατί είχα προσπαθήσει να βάλω debian και mandrake, αλλά απ όσο θυμάμαι, δεν έμπαινε σε γραφικό περιβάλλον..

Any ideas??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Tue Apr 26, 2005 3:23 pm

Εάν δεν θέλεις Linux μπορείς να βάλεις Linux... :) :)...το ότι δεν μπήκε σε γραφικό περιβάλλον σημαίνει πως θέλει παραπάνω ψάξιμο το θέμα. Μπορεί να το πετύχεις μπορεί και όχι βέβαια, εξαρτάται απο το ποιά κάρτα είναι. Εαν μπορέσεις να βρείς τι chipset έχει τουλάχιστον θα βοηθούσε. Κάνε boot με ένα live cd(knoppix), πατα μία lspci και κάνε ένα output εδώ για να δούμε την καρτούλα έχει και πως θα το στήσεις. Εάν δυσκολευτεί με linux το βλέπω αρκετά πιο χλωμό να πάει σε τπτ BSD, Solaris κλπ κλπ(εάν βέβαια σε ενδιαφέρουν αυτά τα Oses).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Apr 26, 2005 6:45 pm

κι αμα δεν πετυχει απλα δεν πετυχε!!θα πειραματιστω-παλι!!!με το live cd δεν βλεπει το ποντικι απ' οτι θυμαμαι
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Apr 26, 2005 6:57 pm

Δεν πειράζει, τρέξε konsole(εάν έχεις kde) ή xterm για να σου ανοίξει ένα terminal window και πάτα lspci. Σημείωσε τα αποτελέσματα και κάντα Post εδώ(επειδή είναι κομματάκι πολλά βάλτα σε κανένα file καλύτερα lspci >> out.txt και στην συνέχεια μετέφερε το σε κάποια floppy για να τα παρεις απο κάποιο άλλο pc και να τα ποστάρεις εδώ).

ΥΓ: Το τελαυταίο knoppix(και το knoppel 05 - η ελληνική του version που βγήκε το 2005) είναι αρκετά καλό οπότε δεν νομίζω να έχεις prob.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Apr 26, 2005 8:10 pm

Μπορώ να σου διαθέσω (λες κ είμαι drug-dealer :-D ) WIN98SE , πάντως είναι σχετικά δυνατό μηχάνημα , κανονικά δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρόβλημα οποιαδήποτε διανομή linux κ αν βάλεις...
Επίσης χαίρομαι που δεν ανέφερες καν τα WinXP , όπως κάποιοι γνωστοί μου που μάλιστα περίμεναν πως θα επιταχυνθεί το σύστημα με το καινούργιο λειτουργικό..! ](*,)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Apr 26, 2005 8:50 pm

:D του ειχα παλιοτερα win xp και ξερω τη γλυκα, γι αυτο!!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Apr 27, 2005 8:07 am

Win98SE πρέπει να υπάρχουν στα εργαστήρια (και αν δεν υπάρχουν τα βρίσκουμε). Προσωπικά θα πρότεινα Win98, αν είναι για απλό χρήστη, ή Win 2000 αν είναι για σένα.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Apr 27, 2005 11:25 am

Γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις κάτι εναλλακτικό τσάμπα θα πάει το κακόμηρο με τα Win9x επάνω...

lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Apr 27, 2005 12:52 pm

Hd μέσα για το εναλλακτικό, για πειραματισμούς κτλ, αλλά το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσω πρόβλημα στους drivers..will see, έτσι κι αλλιώς τη δουλειά μου την κάνω σε άλλο Pc!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Apr 27, 2005 1:04 pm

HdkiLLeR wrote:Γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις κάτι εναλλακτικό τσάμπα θα πάει το κακόμηρο με τα Win9x επάνω...
Μπά είναι πολύ ελαφρύ λειτουργικό , εγώ στον μικρότερο υπολογιστή μου P75MHz 16MB RAM τρέχω Win98SE και πάει σαν ποίημα..
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Apr 27, 2005 1:45 pm

lumenintervalum: Στην χειρότερη φέρτο απο το CSLAB μία μέρα να το στήσουμε.

Αmmar: Τι σαν ποίημα βρε, trivial memory manager, process control/resource managment για τα μπάζα και το fs το κλασικό FAT32. Ούτε το 50% των πόρων δεν αξιοποιείς σωστά. Βάλτου επάνω ένα freesbie και να δείς όχι ποίημα...αλλά δοκίμιο.

vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Apr 28, 2005 10:59 pm

Τα Win98SE είναι διαδέσιμα απο το ELMS και υπάρχουν και στο εργαστήριο αν τα θες. Αλλά γιατί λες ότι έχεις πρόβλημα με τα Win XP; Εγώ έχω ΡΙΙΙ 800 ΜΗz με 320 MB RAM και πάει μια χαρά παρόλο που του έχω φορτώσει πάνω τα κέρατα μου!
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Apr 29, 2005 1:45 am

γιατί με τα ΧΡ αργούσε να φορτώσει προγράμματα απ όσο θυμάμαι και κολλούσε πολύ..χρειαζόταν restart σχετικά συχνά..Αρχικά βέβαια είχα 128, μετά έβαλα 256, αλλά και πάλι ήταν αρκετά αργό.
A blink of an eye
A dream for the blind
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Apr 29, 2005 3:48 am

HdkiLLeR wrote:Τι σαν ποίημα βρε, trivial memory manager, process control/resource managment για τα μπάζα και το fs το κλασικό FAT32. Ούτε το 50% των πόρων δεν αξιοποιείς σωστά. Βάλτου επάνω ένα freesbie και να δείς όχι ποίημα...αλλά δοκίμιο.
:-D
Έχεις δίκιο..! ;)
Δεν ξέρω,είμαι συναισθηματικά(!) δεμένος με τα WIN98SE και το FAT32, έχουν αυτό το brute force feeling , που ξέρεις οτι τίποτα δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε και όμως όλο το πράγμα στέκεται..! :-D :razz: :-D
Παρ`όλες τις αδυναμίες που σωστά λέει ο HdKiLLeR Lumenintervalum αν θές γρήγορα Windows σίγουρα συμβατά με το μηχάνημα σου και με όλα σχεδόν τα προγράμματα για Windows τα SE είναι καλή επιλογή in my opinion..! :thumright:
Ποίημα με μπόλικη δόση ποιητικής αδείας..! ;)
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Apr 29, 2005 10:25 am

Βασικά κατά βάθος αυτό που λές είναι λογικό όντως τα WIN98SE είναι τα πιο γρήγορα για το συγκεκριμένο μηχανάκι(αν και τα 2000 καλά θα ήταν πιστεύω). Αλλά εντάξει μιας και είναι και δεύτερο box αμαρτία να το φιμώσεις έτσι.

minas
byte level
byte level

Post by minas » Sat Apr 30, 2005 12:44 am

Hd μέσα για το εναλλακτικό, για πειραματισμούς κτλ, αλλά το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσω πρόβλημα στους drivers..will see, έτσι κι αλλιώς τη δουλειά μου την κάνω σε άλλο Pc!!

Μην το σκέφτεσαι άλλο, βάλε Linux...Οι πιθανότητες να μην βρεις Linux drivers για τέτοιο μηχάνημα είναι ελάχιστες....
Πάντως win 98/se δεν θα έπρεπε να είναι ούτε καν επιλογή.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Apr 30, 2005 11:05 am

Η ερώτηση είναι τι θες να κάνεις με το μηχάνημα. Να το χρησιμοποιείς ή να πειραματισθείς μαζί του. Αν θες το πρώτο τότε πηγαίνεις στην M$ (και σε Win98SE), αν θες το δεύτερο τότε πας σε Linux (αν την έχεις δει τρελός επιστήμονας και τις νύχτες με καταιγίδες γελάς μαζί με τα τσακάλια μπορείς να σκεφτείς να πας σε debian, αν τώρα τη δεις παιδάκι που θέλει να παίξει με το εργαστήρι και δε θέλει να το ανατινάξει πηγαίνεις σε Μανδραγόρα... ή όπως ονομάζεται πια ;-)).
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Sat Apr 30, 2005 3:03 pm

η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αποφασίσει τη χρήση του. Απλά σκέφτομαι ότι δε θέλω χέρια πάνω στον υπολογιστή που δουλεύω και καλό είναι να μην μένει αχρησιμοποιήτος ο παλιός μου που απλά κάθεται και σκονίζεται..

ΥΓ.πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι κτητική με τα πράγματά μου,κι εγώ αναρωτιέμαι που ειναι το κακό μ'αυτό!!γιατί να θέλω να μοιράζομαι το pc μου μετά από τόσο κόπο που έκανα για να το φέρω στην τωρινή του κατάσταση??
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Apr 30, 2005 10:31 pm

Erevodifwntas wrote:...(αν την έχεις δει τρελός επιστήμονας και τις νύχτες με καταιγίδες γελάς μαζί με τα τσακάλια μπορείς να σκεφτείς να πας σε debian, αν τώρα τη δεις παιδάκι που θέλει να παίξει με το εργαστήρι και δε θέλει να το ανατινάξει πηγαίνεις σε Μανδραγόρα... ή όπως ονομάζεται πια ;-)).
Καλά μην το παρακάνουμε το Linux πλέον έχει γίνει παιχνιδάκι στο να το βάλεις. Σιγά την επιστήμη, όλες οι distros δεν έχουν καθόλου δυσκολία στο να μπούν. Αν και τα περισσότερα σοβαρά production μηχανάκια δεν είναι στημένα σε Win οπότε και πάλι μόνο για πειραματισμούς δεν είναι. Θα πειραματιστείς με κάτι που δεν το έχει στήσειι κανένας(ή τουλάχιστον λίγοι), εκεί το καταλαβαίνω, αλλά κάτι για το οποίο υπάρχει documentation άπειρο δεν είναι πειραματισμός είναι applied dummies guide.

ΥΓ: Ο κύριος(Μανδραγόρας...) ή όπως τον λένε τέλοσπάντων δεν είναι Linux ...τα windows είναι σε POSIX version. Πόσες φορές θα το πούμε επιτέλους.

mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Apr 30, 2005 10:51 pm

HdkiLLeR wrote:Αν και τα περισσότερα σοβαρά production μηχανάκια δεν είναι στημένα σε Win οπότε και πάλι μόνο για πειραματισμούς δεν είναι. Θα πειραματιστείς με κάτι που δεν το έχει στήσειι κανένας(ή τουλάχιστον λίγοι), εκεί το καταλαβαίνω, αλλά κάτι για το οποίο υπάρχει documentation άπειρο δεν είναι πειραματισμός είναι applied dummies guide.
Αν μη τι άλλο, η IDC (τουλάχιστον) διαφωνεί μαζί σου... ;)
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=33202
Document at a Glance: Worldwide Operating Environments 2005-2009 Forecast

...During 2004, the operating systems and subsystems market grew at a surprising 8.7%, above IDC's previous expectations. This growth was led by Windows in terms of net new dollars, with Windows revenue growing by 10% and increasing its total from $12.5 billion to $13.8 billion. Microsoft now captures 67% of the revenue in the market. By comparison, Linux, which grew revenue by an impressive 38.6%, captured under 1% of the market total...

Companies Covered:
Red Hat, SuSE Linux, SuSE, Novell, IBM, Microsoft
Anyway, καλή ανάσταση σε όλους! :)
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun May 01, 2005 10:11 am

E καλά αυτό δεν λέει κάτι, το 90% των users χρησιμοποιούν win τι πάει να πεί ότι έχουν σοβαρό platform; Αnw το παραπάνω απλά αναφέρει total τι παίζει, πάντα θα υπάρχουν corrupted και άτομα χωρίς καμία τεχνογνωσία και κατάρτηση(και λογικό είναι) που να χρησιμοποιούν win για production(θα θεωρούν πως έχει και stability το μηχανάκι). Πώς θα βγάλουμε και εμείς το ψωμί μας διορθώνωντας τα 10000 μύρια probs ;) :)

Χρόνια πολλά σε όλους!!

lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Sun May 01, 2005 4:23 pm

οκ παιδάκια!!!χριστός ανέστη και για να μην πιάσουμε πάλι το θέμα win vs διάφορες εκδόσεις linux θα βάλω macos :D:D:D χουχουχου!!
A blink of an eye
A dream for the blind

Return to “Λειτουργικά συστήματα”