:? Ο υπολογιστής της ξαδέρφης μου κατά την εκκίνηση αντί να ξεκινά τα Windows της εμφανίζει το μήνυμα: "Please Insert System Disk" και φυσικά δεν προχωρά άλλο. Υποθέτουμε πως εννοεί δισκάκι που δίδεται με την αγορά του υπολόγιστή. Καμιά συμβουλή για το πώς προκλήθηκε το πρόβλημα ή για το πώς μπορεί να λυθεί; Βλέπετε δεν έχω ξαναπροσπαθήσει κάτι ανάλογο και δεν θέλω να αρχίσω τα πειράματα σε ξένο υπολογιστή... :o
ΥΓ. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αλλά ο υπολογιστής της είναι κοντά έξι ετών... :(
Ευχαριστώ ! ! !
Προβληματική Εκκίνηση
- Fairy
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Προβληματική Εκκίνηση
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Το πρόβλημα αυτό σημαίνει οτι το BIOS όταν πάει να ψάξει τις συσκευές (σκληρός , floppy , CD-ROM [αν και δεν νομίζω οτι υποστηριζόταν 6 χρόνια πριν]) για να βρεί κάτι να κάνει boot ή δεν βρίσκει τίποτα ή αυτό που βρίσκει πρώτο δεν περιέχει κάτι που να γίνεται boot..
Πρώτο πράγμα που μπορεί να φταίει είναι να έχει ξεχάσει κάποια δισκέττα ή memory stick , ή CD-Rom πάνω στο PC.
Αλλά μάλλον από οτι λές δεν είναι αυτό..
Αν δεν συμβαίνει αυτό υπάρχουν 3 πιθανότητες..
1) να έχει αφαιρεθεί ο σκληρός από τα boot devices (το οποίο διορθώνεται εύκολα από το BIOS)
2) να έχει κάποιο hardware πρόβλημα ο σκληρός (να τα τίναξε.. 60Euro περίπου ζημιά)
3) να έχει κολήσει κάποιο ιο που να κατέστρεψε τον master boot record του σκληρού (2-3 ώρες format και reinstall..)
Έχει κάνει κάποια αλλαγή στο hardware η ξαδέρφη σου τελευταία?
Έχει πειράξει τα settings του BIOS?
Ξέρετε μήπως τι μοντέλο είναι η Motherboard του συστήματος?
Τρέχει προγράμματα τύπου DC++ , Limewire κτλ για να κάνει downloads?
Πρώτο πράγμα που μπορεί να φταίει είναι να έχει ξεχάσει κάποια δισκέττα ή memory stick , ή CD-Rom πάνω στο PC.
Αλλά μάλλον από οτι λές δεν είναι αυτό..
Αν δεν συμβαίνει αυτό υπάρχουν 3 πιθανότητες..
1) να έχει αφαιρεθεί ο σκληρός από τα boot devices (το οποίο διορθώνεται εύκολα από το BIOS)
2) να έχει κάποιο hardware πρόβλημα ο σκληρός (να τα τίναξε.. 60Euro περίπου ζημιά)
3) να έχει κολήσει κάποιο ιο που να κατέστρεψε τον master boot record του σκληρού (2-3 ώρες format και reinstall..)
Έχει κάνει κάποια αλλαγή στο hardware η ξαδέρφη σου τελευταία?
Έχει πειράξει τα settings του BIOS?
Ξέρετε μήπως τι μοντέλο είναι η Motherboard του συστήματος?
Τρέχει προγράμματα τύπου DC++ , Limewire κτλ για να κάνει downloads?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη